ЕКСКУРЗИЯ В СКАНДИНАВИЯ – ДАНИЯ, ШВЕЦИЯ И НОРВЕГИЯ

Копенхаген – замъка Кронборг – Стокхолм – Гьовик – Гайрангер (круиз по Гайрангер Фиорд) – Хелесилт –
Лердал – Флам (круиз по Зогнефиорд) – Гудванген – Берген – Осло

12 дни / 11 нощувки
10 – 21 ЮЛИ 2017

самолетна програма, водач на български език

МЕСТАТА ПО ПРОГРАМАТА СА ИЗЧЕРПАНИ!

 

ПЪРВИ ДЕН: 10.07.2017 СОФИЯ – КОПЕНХАГЕН

Полет София-Мюнхен-Копенхаген с АК Lufthansa. Излита в 06:15ч. Каца в 07:10ч. в Мюнхен. Излита в 10:45ч. Каца в 12:15ч. в Копенхаген. Запознанството Ви със Скандинавия започва с обиколката на една от най-оживените столици на Европа – Копенхаген: парка Тиволи, Националния Музей, Глиптотеката, Площада на Кметството, най-старата в света Кралска борса и Кралската библиотека, известна като Черния диамант, тъй като черният мрамор и стъкло отразяват сменящите се оттенъци на водата. Първият Дворец, който посещаваме, е Кристиянборг, едновременно резиденция на Монарха и седалище на датския Парламент – единствената сграда в света, в която се помещават трите основни елемента на властта – изпълнителна, законодателна и съдебна. Следващата ни спирка е най-голямата църква на Копенхаген – Фредерикскиркен, по-известна с името Мраморната църква, а след нея ще видим и фонтана Гефион, посветен на северната богиня със същото име, свързана с легендата за възникването на Копенхаген. И разбира се – снимки пред символа на Копенхаген – статуята на Малката Русалка; време за отмора и разходка по Стрьогет и старинния Нюхавн – оживен пристанищен квартал от времето на славните викингски дни до днес. Красивият провлак датира от XVII в., дълъг е няколкостотин метра, а за прокопаването му са използвани шведски затворници. Днес Нюхавн е пристанищен музей на открито, където може да се видят старинни кораби и лодки. По двата бряга на канала са разположени живописни типично скандинавски къщички и докове, превърнати в рибни ресторанти, където може да се опита някое местно ястие и да се усети духа на викингите. И още: магазини и бутици, ателиета за татуировки и кафенета… Стрьогет е най-старата пешеходна зона в света, съвкупност от по-малки улици, които образуват най-голямата пешеходна зона в Европа въобще. Продължаваме с двореца Амалиенборг (отвън) – Зимната Резиденция на кралското семейство, комплекс от 4 сгради, построени в бароков стил и с пищен рококо интериор. В центъра на огромния кралски двор е разположена статуята на дворцовия основател-крал Фридрих V.

По желание круиз по каналите на Копенхаген (1ч.) – 15 евро/29 лева на човек (провежда се в първи или втори ден от програмата).

Нощувка в хотел Astoria Copenhagen 3*.

ВТОРИ ДЕН: 11.07.2017 КОПЕНХАГЕН – замъкът КРОНБОРГ

Закуска. Днес се отправяме на целодневна екскурзия до един от най-популярните замъци в Европа – Кронборг, който Шекспир избира за място на действието на най-известната си творба „Хамлет”. Пътуваме по крайбрежието, покрай живописни рибарски селца, до град Хелзингьор… и изведнъж пред нас се извисява огромен и величествен замък, заобиколен от ров пълен с вода. Сега Кронборг е един от най-богатите музеи в света благодарение на “400 години узаконено пиратство”, през които господарите му са събирали скъпоценности чрез таксите, плащани на датската корона от преминаващи кораби чак до XIXв. Посещава се пищната Рицарска зала – една от най-големите и най-старите в Северна Европа, както и Параклиса на Замъка, популярно място за сватбени церемонии. От старинния бастион се открива величествена гледка към шведската брегова ивица. На връщане към Копенхаген се отбиваме в парка Тиволи, един от най-старите в света паркове за развлечения. Той заема площ от 82 717 кв.м, включващи 32 ресторанта и общо 26 атракции. Те са разположени сред невероятно красиви градини – близо 400 000 цветя, аранжирани под стари и големи дървета, оформят алеите на парка. Последната ни спирка за деня е замъкът Розенборг, където се помещават датската корона Регалия (официалната корона за коронации) и кралските съкровища, както и всички корони на всички датски крале (всеки датски крал си поръчвал собствена корона при встъпване във власт, а всяка кралица, освен наследените от предшественичките ѝ, си поръчвала специално изработени корона и бижута). Построен през XVI век като лятна резиденция с прекрасна кралска градина, днес замъкът е музей и кралска съкровищница. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 12.07.2017 КОПЕНХАГЕН – СТОКХОЛМ

Закуска. Отпътуване от Копенхаген, прекосявайки пролива Йоресунд по най-дългия мост в Света – моста Йоресунд, който свързва Швеция и Дания, към Ватерн, второто най-голямо езеро в Швеция. Пътуваме през величествени гори и покрай красиви езера. Кратък стоп в Йонкьопинг, разположен по бреговете на Ватерн. Продължаваме към Стокхолм като по пътя се спира за почивки и снимки в автентичните скандинавски градчета Линкьопинг и Никьопинг. Привечер пристигаме в Стокхолм – една от най-красивите столици в света, разположен на малък архипелаг, където Балтийско море се среща със синьото езеро Меларен. Настаняване в хотел Quality Hotel Friends 4*. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 13.07.2017 СТОКХОЛМ

Закуска. Туристическа обиколка на Стокхолм. Целият град, заедно със съседния остров Ридархолмен, е етнографски пешеходен музей на открито, наситен със забележителности, атракции, ресторанти, кафенета, барове и магазини. Построен върху 14 острова, свързани помежду си с 57 моста, градът омагьосва с елегантните си сгради, многото паркове и чистия въздух, както и с впечатляващия стремеж и грижа на градските власти за опазване на уюта и природното богатство в условията на забързания и комерсиален 21-ви век. Шведската столица се гордее с изключителното си историческо и културно богатство: 750-годишна история и музеи от световна класа. Сърцето на този вълшебен град е средновековният квартал Гамла Стан от 13 век, разположен върху 4 малки острова, част от културното наследство на ЮНЕСКО. На един от островите се намира шведският Кралски Дворец, построен в бароков стил, с над 600 стаи, разпределени на седем етажа. Дворецът е съчетание от царска резиденция, работно място и културно-исторически паметник. Отворен е целогодишно за посетители, което го прави уникален сред останалите кралски резиденции в Европа. В града на Астрид Линдгрен посещаваме още: Сградата на Кметството, известно със своите великолепни приеми и интригуваща история и най-вече със забележителната Синя зала. Там всяка година на 10 декември кралят на Швеция връчва четири от общо петте Нобелови награди – за физика, за химия, за медицина и за литература. Единственото изключение е Нобеловата награда за мир, която се връчва в залата на кмета на Осло. След вечерята в Синята зала, нобеловите лауреати, кралската фамилия и гостите отиват да танцуват в Златната зала с нейните 18 милиона златни мозаечни плочки. Следва Катедралата, прекрасната сграда на шведския Парламент и музеят Ваза, посветен на потъналия и в последствие прекрасно реставриран викингски кораб, където ще можете да се докоснете до живота и бита на моряците и на пътниците през Средновековието. Обиколката завършва с хълма Фялгатан, откъдето се открива красива панорама към част от островите на Стокхолм. Свободно време. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 14.07.2017 СТОКХОЛМ

Закуска. Свободен ден в Стокхолм или по желание посещение на музея Скансен, първият в Швеция музей на открито, в комбинация със зоологическа градина – (от 10ч. до 13ч – 95 евро/186 лв. на човек при мин. 10 души)

Етнографският Комплекс Скансен е разположен на остров Юргорден (Djurgården) в Стокхолм и е основан през 1891 г. от Артур Хазелиус за демонстрация на шведския бит и култура от различни области на страната. Името на музея идва от шведското сканс (skans), означаващо защитно укрепление за съхраняване на дървен материал или руда. През 19 век, подобно на цяла Европа, в Швеция настъпва индустриална революция. Селският начин на живот постепенно отстъпва път на новото индустриално общество, което води до изчезването на множество традиционни обичаи и занаяти. Това е причината през 1891 г. Артур Херзелиус да открие „Скансен“ в сърцето на Стокхолм. По-късно „Скансен“ се превръща в модел за изграждането на подобни музеи на открито в Скандинавия, както и други части на света. След множество пътувания и проучвания в Швеция, Херзелиус купува около 150 къщи от цялата страна, както и структури от Телемарк, Норвегия. Къщите са пренесени на части в „Скансен“, където са сглобени до първоначалния им вариант, за създаването на цялостна картина на традиционна Швеция по онова време. Само 3 от сградите в музея не са оригинални, а представляват копия на обекти, от които Херзелиус е бил впечатлен. Всички сгради и съоръжения са отворени за посетители за демонстрация на автентичния бит и култура на Швеция от онова време и дори векове назад – имението Скугахолм (1680) и ферма от Елврус. Експонатите са разположени на площ от 300 000 m2. Във формата, в която би изглеждал типичен провинциален град от 19 век, е оформена област, посветена на традиционните занаяти (кожари, обущари, бижутери, пекари, грънчари и стъклари), в която се демонстрират оригиналните методи за обработка на материалите. Зоологическата градина е открита през 1924 г. с помощта на дарения. Представени са малко на брой животни от фауната на Скандинавия и аквариум с екзотични животни в естествената им среда.

Следобед по желание тричасов круиз по Архипелага на Стокхолм (от 15ч. до 18ч. – 47 евро/92 лв. на човек). Връщане на пристанището към 18ч. Трансфер до хотела.

Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 15.07.2017 СТОКХОЛМ – ГЬОВИК

Закуска. Отпътуване за норвежкото градче Гьовик, живописно разположено на езерото Мьоса. Пътува се през обвеяни в легенди скандинавски гори и покрай приказни, изумрудени езера. Кратка почивка в Карлстат (разположен на северния бряг на най-голямото езеро в Швеция – Венерн). Пътуваме през тъмните северни дебри на Вермланд, до норвежкото плато, покрай типични скандинавски градчета, до Гьовик – очароващ със своите северняшки дървени къщички, уюта и спокойствието, типични за Скандинавия. Нощувка в хотел Quality Hotel Strand 4*.

СЕДМИ ДЕН: 16.07.2017 ГЬОВИК – ГАЙРАНГЕР

Закуска. Отпътуване към величествените норвежки фиорди – свят на стръмни, тъмни глетчерови скали, кристални, дълбоки сини води и гълъбово синьо небе. Пътуваме през възхитителната долина Гудбранстал, покрай езерата Вега и Ота до Лом – живописно и рустикално градче, прочуто с викингска църква от XII век. След кратката фотопауза продължаваме към Гайрангер – с величествената алпийска природа за фон, някогашното рибарско градче е един своеобразен музей под открито небе. Спираловидните кули и островърхите пъстроцветни сгради с изящни орнаменти придават на Гайрангер вид на градче излязло от Андерсеновите приказки. Нощувка в хотел Geiranger 4*.

ОСМИ ДЕН: 17.07.2017 ГАЙРАНГЕР (круиз по ГАЙРАНГЕР ФИОРД) – ХЕЛЕСИЛТ – ЛЕРДАЛ

Закуска. Отпътуване към Хелесилт, откъдето започва вълнуващо пътешествие – круиз по приказния Гайрангер фиорд, природен обект на ЮНЕСКО. Неговата енигматична красота се дължи на тесните и стръмни кварцови скални стени, издигащи се на височина от 1400 м. от Норвежко море и спускащи се на дълбочина до 500 м. под морското равнище. По отвесните скали на фиорда се стичат много водопади, 2 от които ще видим по време на нашия круиз – Брачното було и Седемте сестри. След края на круиза пътят ни продължава през типични скандинавски селца като Стрин, Скей, Согндал и Манхелер, откъдето ще вземем ферибот през фиорда до Фоднес. Следобед пристигаме в селцето Лердал, характерно със своите запазени 161 къщи от 18 век. Настаняване и вечеря в Laerdal Hotel 3*. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН: 18.07.2017 ЛЕРДАЛ – ФЛАМ (круиз по ЗОГНЕФИОРД) – ГУДВАНГЕН – БЕРГЕН

Закуска. Отпътуване към Флам през най-дългия тунел в света Лердалтунел (24,5 км.). Градчето Флам, в превод “долина сред планините”, е популярно круизно пристанище още от XIX век. Круиз по магнетичния Зогнефиорд, защитен обект на ЮНЕСКО. Със своите впечатляващи размери от 205 км. на 4,5 км. и дълбочина 1308 м., той е най-дългият и най-дълбокият фиорд в света. През цялото време покрай вас като в калейдоскоп ще се сменят секващи дъха гледки на отвесно издигащи се до 1700 м. скали, покрити със сняг планински склонове, стотици потоци, образувани от топящите се снегове. Тук-там по бреговете пробягват елени или стадо кошути. Този ден завършва с Берген – най-често наричан „вратата към фиордите”, първата столица на обединена Норвегия до 1299 г. Разходка из Берген, някогашна столица на лигата на Ханзата, мощния военен съюз на северно-европейските и балтийски търговски гилдии в периода XII-XVII в. Сгушен в полите на седем хълма, вторият по големина град в Норвегия очарова със своите вити тесни калдъръмени улички, историческият квартал Бриген, обект на ЮНЕСКО, и живописните, оцветени в охра и тъмно червено дървени къщи с гербове и декорации. Днес този северен град е архитектурен резерват, където се усеща духа на отдавна отминали времена и могъщество. Разхождайки се по улиците на Берген не можете да избегнете статуетките на тролове. Според местните предания тези митични същества носят щастие и просперитет на дома. По желание изкачване със зъбчатата железница до върха на хълма Фльоен, разкриващ приказна панорама към прилежащите острови и фиорди. Настаняване в хотел Thon Hotel Bergen Brygge 3*. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН: 19.07.2017 БЕРГЕН – ОСЛО

Закуска. Отпътуване към норвежката столица Осло през националния парк Хардангервида – най-голямото плато в Северна Европа. Хардангер е популярен с вековните си мореплавателски традиции, с приказната си природа, с едноименния Хардангерфиорд, втори по големина фиорд в Норвегия, с глетчерите Фолгефона и Йекулен. Кратка фотопауза пред най-високия водопад в страната – Вьорингфосен, чиито води падат с оглушителен тътен от 182 м. височина. Последната ни спирка за деня по път към Осло е Гейло – най-луксозният зимен курорт в Норвегия. Пристигане в норвежката столица, живописно разположена на брега на Ослофиорд. Настаняване в хотел Comfort Hotel Karl Johan 4*. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 20.07.2017 ОСЛО

Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Осло: посещаваме Кметството, известно с ежегодното присъждане на Нобеловата награда за мир; сградата на Операта, построена от бял мрамор, с 1100 помещения, която отдалече прилича на голям айсберг; продължаваме с Парламента (Стортингет) и Катедралата. Разхождайки се по главната пешеходна улица Карл Йохан стигаме до Кралския дворец, построен през XIX в. като резиденция на крал Карл III, едновременно норвежки и шведски монарх, сега официалната резиденция на крал Харалд V. Разходка из парка Вигеланд на площ от 320 декара, известен със своите 214 скулптурни групи, включващи 758 човешки фигури от бронз, гранит и ковано желязо. Запознанството ни с културата на викингите и великите скандинавски мореплаватели продължава с посещение на 2 от най-прочутите музеи на тема морски приключения – “Фрам” и “Кон-Тики”. Във “Фрам” се намират корабът, с който Фритьоф Нансен е доближил Северния полюс, и корабът, с който Роалд Амундсен е стигнал до Южния. В “Кон-тики” най-забележителните експонати са лодките “Ра II” и салът “Кон-Тики”, с които Тур Хайердал е прекосил Атлантическия и Тихия океан по време на своите изследователски експедиции. Обиколката на Осло приключва в 18:30ч. на пристанището пред Кметството, откъдето се качваме на круизно корабче (от 19ч. до 22ч.) за круиз с вечеря морски дарове и музика на живо из Ослофиорд – живописен фиорд, осеян с множество очарователни островчета. Круизът приключва в 22ч. на пристанището пред Кметството. Нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 21.07.2017 ОСЛО – СОФИЯ

Закуска. Трансфер до летище Гардермьоен. Полет Осло-Франкфурт-София с АК Lufthansa. Излита в 12:55ч. Каца във Франкфурт в 15:00ч. Излита от Франкфурт в 16:40ч. Каца в София в 19:50ч.

НАСТАНЯВАНЕ СТАНДАРТНИ ЦЕНИ
няма места!
Възрастен в двойна стая 2199 евро/4310 лева
Възрастен в единична стая 2698 евро/5288 лева
Трети възрастен в стая
1909 евро/3742 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИН. 20 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетни билети за международни полети София-Мюнхен-Копенхаген и Осло-Франкфурт-София на АК Lufthansa
 • Летищни такси по международните полети – 129 евро/253 лева (към 27.10.2017г. подлежат на препотвърждение). При повишаване стойността на летищните такси към датата на издаване на билета, разликата се доплаща към пакетната цена.
 • Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус
 • Транспорт с частен автобус по време на целия маршрут от Копенхаген до Осло;
 • 11 нощувки на база закуска в описаните хотели по програмата:
  • 2 нощувки със закуски в Копенхаген в хотел Astoria Copenhagen 3* (или подобен)
  • 3 нощувки със закуски в Стокхолм в хотел Quality Hotel Friends 4* (или подобен)
  • 1 нощувка със закуска в Гьовик в хотел Quality Hotel Strand 4* (или подобен)
  • 1 нощувка със закуска в Гайрангер в хотел Geiranger 4* (или подобен)
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Лердал в хотел Laerdal 3* (или подобен)
  • 1 нощувка със закуска в Берген в хотел Thon Hotel Bergen Brygge 3* (или подобен)
  • 2 нощувки със закуски в Осло в хотел Comfort Hotel Karl Johan 4* (или подобен)
 • Следните туристически обиколки с местни екскурзоводи на английски език и превод на български език:
  • Туристическа обиколка на Копенхаген с включено посещение на Двореца Кристиянборг и Замъка Розенборг
  • Целодневна екскурзия до Замъка Кронборг с вкл. входна такса за Рицарската зала и Параклиса на Замъка
  • Туристическа обиколка на Стокхолм с включено посещение на сградата на Кметството (Синята зала за Нобеловите награди), Катедралата и музея Ваза
  • Туристическа обиколка на Осло с включено посещение на Кметството (Нобеловата награда за мир), Операта, парка Вигеланд, музеите “Фрам” и “Кон-Тики”.
  • Панорамна и пешеходна туристическа обиколка на Берген
 • Всички фериботни такси и такси тунели и мостове
 • Круиз по Гайрангерфиорд (1ч.) от Гайрангер до Хелесилт с водопадите Седемте сестри и Брачното було
 • Круиз по най-дългия и най-дълбок фиорд в Света – Зогнефиорд (2:30ч.)
 • Круиз с вечеря морски дарове и музика на живо из Ослофиорд (3ч.)
 • Такса за панорамната площадка към водопада Вьорингфос;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване
 • Застраховка „Отговорност на туроператора”
 • Водач на групата от България – при група от 20 души

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • По желание доплащане за 8 вечери в хотелите (3-степенно меню) – 304 евро/596 лв. на човек
 • По желание круиз по каналите на Копенхаген (1ч.) – 15 евро/29 лева на човек
 • По желание посещение на музея Скансен, първият в Швеция музей на открито, в комбинация със зоологическа градина – 95 евро/186 лв. на човек при мин. 10 души
 • По желание тричасов круиз по Архипелага на Стокхолм – 47 евро/92 лв. на човек;
 • По желание изкачване със зъбчатата железница до върха на хълма Фльоен90 NOK/20 лв. на човек
 • По желание сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел.
 • Разходи от личен характер – напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в „Цената включва”
 • Входни такси за посещаваните по програмата обекти, не указани изрично като включени в „Цената включва”
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори – по Ваша преценка на място

ВХОДНИ ТАКСИ по обекти, платими на място в местна валута:

 • Копенхаген:
  • Замъкът „Розенборг”: Музей и Кралска съкровищница (Датската корона Регалия и Кралските съкровища) – 90 DKK/24 лв. (предварителна резервация за посещение през втория ден, в 14ч.)
  • Приемните зали и кралските апартаменти на двореца „Кристиянсборг”, седалище на датския Парламент и на изпълнителната, законодателна и съдебна власт, както и зали използвани от монарха – 80 DKK/21 лв. (10-17ч.)
  • Атракционен парк „Тиволи”, един от най-старите в света паркове за развлечения – 110 DKK/29 лв. (10-23ч.); всяка отделна атракция – 25 DKK/7 лв.
 • Стокхолм:
  • Морският музей „Ваза” (единственият запазен кораб от 17 в. в света) – 130 SEK/26 лв.
  • Сградата на Кметството (Синята зала) – 100 SEK/20 лв. за възрастен и 40 SEK/8 лв. за дете (до 17г.)
  • Катедралата – 40 SEK/8 лв. за възрастен; безплатно за деца до 17г.
  • Етнографски Музей „Скансен” (около 200 сгради – къщички, работилнички и ферми, представящи бита и начина на живот на Швеция върху 330 ха.) – 170 SEK/34 лв.
 • Осло:
  • Музеят „Фрам” – 80 NOK/17 лв. (9 – 18ч.)
  • Музеят „Кон-тики” – 90 NOK/19 лв. (09:30 – 18ч.)
 • Берген – Двупосочен билет за зъбчатата железница Фльойбанен – до върха на хълма Фльоен, панорама към прилежащите острови и фиорди – 90 NOK/19 лв.
 • Лом – средновековна викингска църква от XII век – 50 NOK/11 лв.
 • ВАЖНО! Моля да предвидите от България необходимата местна валута, за да се избегне загубата на време и обмяна на валута на място пред обекта.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Аванс в размер на 1000 евро / 1960 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор;
 • Пълно плащане до 01.06.2017г.

АНУЛАЦИОННИ УСЛОВИЯ:

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прекрати едностранно договора, като заплати на ТУРОПЕРАТОРА следните неустойки:

 • При анулация до 31.01.2017г. – без неустойка.
 • При анулация от 01.02.2017г. до 28.02.2017г. – неустойка в размер на 10% от общата цена на пътуването.
 • При анулация от 01.03.2017г. до 29.04.2017г. – неустойка в размер на 30% от общата цена на пътуването.
 • При анулация от 30.04.2017г. до 30.05.2017г. – неустойка в размер на 50% от общата цена на пътуването.
 • При анулация след 01.06.2017г. или неявяване за полет-неустойка 100% от общата цена на пътуването.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените,но неизползвани услуги.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 09.06.2017г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 150 евро/294 лева на билет

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
 • Последователността на туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.
 • Минимален брой записани туристи, необходим за осъществяване на пътуването – 20 души
 • Крайна дата за уведомяване на клиентите за ненабран минимален брой за група: 01.06.2017г.
 • Важно: Моля да имате предвид, че всички екскурзии, круизи и вечери по желание се заявяват и заплащат предварително при доплащане на пакетната цена.
 • Цените на допълнителните турове са валидни при минимум 10 записани туристи.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Валута: 1 EUR = 7.44 DKK, 1 EUR = 9.90 SEK, 1 EUR = 9.09 NOK (към 03.11.2016)
 • Часово време: България – 12:00ч., Дания, Швеция, Норвегия – 11:00ч.


Save


Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).