години

Екскурзия до Йордания и Божи гроб

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Тел Авив - Нетания - Кесария - Джераш - Аман - Бетания - Небо - Мадаба - Мъртво море - Керак - Петра - Вади Рум - Акаба - Ейлат - Витлеем - Йерусалим - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Информация:
самолетна програма с група и водач
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Запитване

 • Хотели

ПЪРВИ ДЕН: София - Тел Авив - Нетания
Отпътуване от летище София в 16 ч. с АК Bulgaria Air. Пристигане на летище Бен Гурион в 18.30ч. Трансфер и настаняване в хотел в Нетания. Вечеря. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН: Нетания - Кесария - Джераш - Аман
Отпътуване за Кесария - столица на Юдея по времето на римляните. Кратко разглеждане на акведукта с фотопауза. Отпътуване за Йордания: преминаване през граничен пункт Шейх Хюсеин. Посещение на най-добре запазеният римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса), основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно част от процъфтяващите и космополитни градове на Гръко-римския Декаполис: разглеждане на триумфалната арка на император Адриан, Форумът с овална форма, Хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър, и много църкви от ранното Средновековие. Отпътуване за Аман. Пристигане в столицата на Хашимитското кралство Йордания. Панорамна обиколка с автобус. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН: Аман - Бетания - Небо - Мадаба - Мъртво море
Закуска.  Отпътуване за Бетания - посещение на мястото, където Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос в река Йордан. Заминаване за планината Небо, откъдето се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Светото Писание, Мойсей е погребан там. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Посещение на град Мадаба - известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Св.Георги”, известна със своята уникална подова мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Мъртво море. Настаняване в хотел. Време за кратък късен плаж. Вечеря. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Мъртво море - Керак - Петра
Закуска. Време за плаж. Отпътуване към Керак и посещение на Замъка на кръстоносците (двореца Керак), който е дълъг 220 м и широк 125 м в северната си част и 40 м в южния си край. В замъка ясно се различават два типа архитектура - грубата зидария на кръстоносците и меката обработка на варовик, използван в късните арабски здания. Замъкът, който виждаме днес в Керак, датира от XII в., като преди това служил като крепост още от библейски времена. Отпътуване към Петра. Настаняване в хотел в Петра. Вечеря.  Нощувка.
ПЕТИ ДЕН: Петра
Закуска. Целодневно посещение на Петра - столицата на Набатейците. През 2007 година този обект е обявен за едно от Седемте нови чудеса на света.  Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те са били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание ни насочват към място наречено „Села“ („скалиста местност“ на еврейски), които почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт на древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Време за разглеждане на Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Свободно време за обяд (по желание и срещу допълнително заплащане) или изкачване до Ал Деир, известен като „Манастира“ - още една от удивителните издълбани в камъка „сгради“. Достъпът до нея е по скална пътека, в края на която се открива величествената гледка към Манастира. Връщане в хотела. Вечеря. Възможност за посещение на Петра късно вечерта (по желание и срещу допълнително заплащане - около 30 щатски долара) -  едно вълшебно приключение, по време на което под светлината на свещи, при Съкровищницата малък камерен състав свири за посетителите си. Вечеря. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН: Петра - Вади Рум - Акаба
Закуска. Отпътуване за пустинята Вади Рум - едно удивително място, почти недокоснато от човешка ръка и където през времето ветровете са изваяли високи пясъчни „небостъргачи” , познати като „Долината на луната”.  Тук принц Фейсал бин Хюсейн и Лоурънс Арабски са установили щабовете си по време на арабското въстание срещу османците през Първата световна война. Следва двучасово Сафари с джипове (с допълнително заплащане - около 25 щатски долара, заплаща се на място). Това е едно невероятно преживяване сред розово-червените пясъчни дюни с посещение на Набатейския храм, датиращ от 14 в. преди Христа,  Изворът на Лоурънс - една защитена територия и масив, богат на растителни и животински видове, каньона Казали с тесни цепнатини в скалите с множество набатейски и гръцки надписи (има спиране за чай). За тези, които не участват в сафарито - има място за почивка до посетителския център на Вади Рум.   След сафарито отпътуване за Акаба - курорт на Червено море. Това е място известно в цял свят с отличните възможности за гмуркане. Градът има гледка към 4 държави - Йордания, Египет, Израел и Саудитска Арабия. Настаняване в хотел в Акаба. Вечеря. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН: Акаба - Ейлат - Витлеем
Закуска. Отпътуване за Израел през граничен пункт Арава. Попътно посещение на най-популярния израелски курорт Ейлат, на брега на Червено море. Отпътуване за Витлеем.  Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ - най-голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден Давид - Вторият цар на Израел, поради което в Библията често е наричан „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
ОСМИ ДЕН: Витлеем - Йерусалим - София
Закуска. Отпътуване за Йерусалим. Туристическа програма в Стария град: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Продължаване към Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието - Голгота. Следва храмовият комплекс Божи гроб - най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. Посещение на Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Названието идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. След поклонението програмата продължава с хълма Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Трансфер до летище Бен Гурион. Отпътуване за България в 19.30ч.  Пристигане на летище София в 22.20ч.

Дата

Възрастен в
двойна стая

Възрастен в
единична стая

Трети възрастен

Дете до 10.99г.
с двама възрастни

23.11.2017

2048 лв.

2498 лв.

2048 лв.

1948 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 30 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София - Тел Авив - София с АК България Еър
 • Летищни такси - 150 евро (295 лева) към 01.04.2017
 • Входно-изходни такси на границата с Йордания - 50 $
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3* (1 в Нетания, 1 в Аман, 1 на Мъртво море, 2 в Петра, 1 в Акаба, 1 във Витлеем)
 • Трансфери по програмата
 • Еднодневна екскурзия до древния град Петра
 • Входна такса за древния град Петра
 • Туристическа обиколка в Джераш и Аман
 • Туристическа обиколка на Йерусалим
 • Посещение на Витлеем, Кесария, река Йордан, Небо, Мадаба, Мъртво море, Керак, Акаба, Ейлат, Йерусалим
 • Местен екскурзовод на български/руски език
 • Слушалки по време на беседите
 • Водач от агенцията
 • Свидетелство за хаджийство
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс на ЗАД Армеец - 10 000 евро

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Разходи от личен характер
 • Бакшиши за екскурзовод и шофьор - по 5 $ на ден (40 $)
 • Сафари с джипове на Вади Рум - около 25 щатски долара на човек
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата

 

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
 • до 60 дни преди датата на заминаване - без неустойка,
 • от 59 до 30 дни - 600 лева;
 • от 29 дни до деня на пътуване - 100% неустойка.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Минимален брой участници за осъществяване на програмата: 30 души
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 21 дни, преди заминаване
 • Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
 • Margoa  hotel (Нетания) / или друг подобен
 • Al-Fanar Amman (Аман) / или друг подобен
 • Dead Sea Spa Hotel (Йордания) / или друг подобен
 • Edom Hotel Petra (Петра) / или друг подобен
 • Crystal Hotel  (Акаба) / или друг подобен
 • Paradise (Витлеем) / или друг подобен
 
Оферта № Е96

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).