години

Екскурзия до Израел и Йордания

- пътуване във времето
Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Тел Авив - Тиберия - Джераш - Бетания - Аман - Небо - Мадаба - Керак - Петра - Ейлат - Мъртво Море - Масада - Кумран - Витлеем - Йерусалим - Тел Авив - Яфо - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Информация:
самолетна програма с група и водач
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Полет

 • Хотели

 • Запитване

ПЪРВИ ДЕН: София - Тел Авив - Хайфа - Назарет - Тиберия

Сборен час на летище София, Терминал 2 в 07:50 ч. (задължително 3 часа преди полета) за полет до Тел Авив в 10:50 ч. Пристигане на летище Бен Гурион в 13:15 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Отпътуване за красивия пристанищен град Хайфа, сгушен на брега на Средиземно море. Панорамна гледка към Бахайските градини и залива на Хайфа. Заминаване за град Назарет, мястото, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, и където Христос е живял по-голяма част от своя живот. При възможност, посещение на църквата Благовещение и работилницата на Свети Йосиф. Настаняване в хотел в Назарет или Тиберия. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Тиберия - Джераш - Бетания - Аман   

Закуска. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт Шейх Хюсеин. Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса), основан от войниците на Александър Македонски през ІVв. пр.н.е., по-късно част от процъфтяващите и космополитни градове на Гръко-римския Декаполис. Разглеждане на триумфалната арка на император Адриан, Форумът с овална форма, Хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър, и много църкви от ранното Средновековие. Отпътуване и посещение на Бетания - място, където Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос в река Йордан. Отпътуване за Аман. Пристигане в столицата на Хашимитското кралство Йордания. Панорамна обиколка с автобус. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Аман - Мадаба - Небо - Керак - Петра

Закуска. Заминаване за Мадаба. Градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Св. Георги”, известна с уникална мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Следва посещение на планината Небо, откъдето се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Светото Писание, Мойсей е погребан там. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Продължаване за Керак - разположен е на плато с триъгълна форма, което се издига на 300-400 м. над околната територия. Керак някога е бил част от Йерусалимското кралство, разгърнал се като крепостно укрепление за рицарите-кръстоносци. Разположеното на 1000 м. надморска височина селище е давало предимството на своите обитатели да виждат с просто око Мъртво море. Най-важните забележителности в древния град са крепостните кули Бурж ал Захир, Бурж ал Банави и Бурж ал Сауб. Отпътуване за Петра, пристигане във Вади Муса вечерта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Петра (Съкровищницата, амфитеартъра, Манастира)

Закуска. Целодневно посещение на Петра - столицата на Набатейците. През 2007 година градът е избран като едно от Седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живели тук около 1000 г. пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите, сгради са запазени непокътнати. Време за разглеждане на Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Свободно време за обяд (по желание и срещу допълнително заплащане) или изкачване до Ал Деир, известен като „Манастира“. Това е още една от удивителните издълбани в камъка „сграда“. Достъпът до нея е по скална пътека, в краят на която се открива величествената гледка към Манастира. Връщане в хотела. Вечеря. Възможност за посещение на Петра късно вечерта (по желание и срещу допълнително заплащане) -  едно вълшебно приключение, по време на което под светлината на свещи, при Съкровищницата малък камерен състав свири за посетителите си. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: Петра - Ейлат - Мъртво море

Закуска. Отпътуване за Израел през граничния пункт Арава. Посещение на Ейлат. Отпътуване за Мъртво море. Настаняване в хотел. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: Мъртво море - Масада - Кумран - Йерусалим - Витлеем

Закуска. Около 11:00 часа отпътуване за Йерусалим. По пътя панорамна гледка към крепостта Масада - древното укрепление от времето на Юдейското царство, разположено на високо плато и Кумран, известен с откритите там най-древни ръкописи от Стария Завет, написани на иврит. След пристигане в Йерусалим - пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Посещение на Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Названието й идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. След поклонението програмата продължава с хълмът Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Отпътуване за Витлеем. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ - най-голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден Давид - Вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: Витлеем  - Йерусалим - Тел Авив - Яфо   

Закуска. Туристическа програма в Йерусалим, която започва от Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието - Голгота. Следва храмовият комплекс Божи гроб - най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. Посещение на Новия град на Йерусалим (панорамна обиколка с автобус): Парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел. Отпътуване за Тел Авив. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, от където се открива панорамна гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района на старото пристанище, където скрити в тесни павирани улички има множество малки кафенета, пекарни и чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: Тел Авив - София

Ранна закуска (или сухи пакети). Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за България в 07:00ч. Пристигане на летище София около 09:45 ч.

 

Дати на пътуване

Възрастен в
двойна стая

Трети възрастен
в двойна стая

Дете 2-10.99 год.
с двама възрастни в двойна стая

Единична стая

06.11 - 13.11.17
няма места

2100 лв.

2100 лв.

2010 лв.

2500 лв.

17.11 - 24.11.17

2100 лв.

2100 лв.

2010 лв.

2500 лв.

 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София - Тел Авив - София с редовен полет на АК Ел Ал с включен багаж;
 • Летищни такси (253 лв. към 21.03.2017г.);
 • Гранични такси
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Тиберия, хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Аман, хотел 3*;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Петра, хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря на Мъртво море, хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в района на Тел Авив;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Луксозен автобус с безплатен WI-FI в Израел;
 • Екскурзовод на български език в Израел и на български/руски език в Йордания
 • Всички екскурзии по програмата;
 • Входни такси за обектите по програмата;
 • Сертфикат за хаджийство;
 • Водач, придружаващ групата по време на целия престой;
 • Медицинска застраховка асистънс ЗАД "АРМЕЕЦ" АД, с покритие 10 000 евро.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Бакшиши - 5 щатски долара на турист на ден (заплащат се на място, съответно в Израел и Йордания);
 • Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание:
  • Нощна Петра - 30 щ.д.;
  • Обяд в Петра - 15 щ.д.
 • Лични разходи
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • Депозит от 650 лв./човек
 • Копие от валиден международен паспорт
 • Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
 • При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване - неустойка не се удържа;
 • Между 59 и 30 дни преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • Между 29 и 20 дни преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
 • Между 19 и 10 дни преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
 • При по-малко от 10 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Цената е валидна при група от минимум 25 плащащи туристи.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
 • Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването.
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,80 лв. за щатски долар. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
авиокомпания: Ел Ал

София-Тел Авив, 10:50-13:15ч.
Тел Авив-София, 07:00-09:45ч.

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

Локация

Хотел

Брой нощувки

Тиберия

Arcadia 3* или подобен

1

Аман

Al-Waleed 3* или подобен

1

Петра

Alanbat 3* или подобен

2

Мъртво море

Almog Kibutz 3* или подобен

1

Витлеем

Paradise 3* или подобен

1

Района на Тел Авив

Margoa 3* или подобен

1

Оферта № Е89

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).