години

Екскурзия Коледна приказка в Прага

Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:
София - Прага - Карлови Вари - Прага - София

Продължителност:
6 дни / 3 нощувки / 2 нощни прехода
Информация:
автобусна програма с 2 нощни прехода
Цена от:
399 лв.
 • Програма

 • Цени

ПЪРВИ ДЕН:

Отпътуване  от София в 17.30ч. от площад "Александър Невски", 18.00ч. - Автогара "Сердика" по маршрут Белград - Будапеща - Братислава - Прага.

ВТОРИ ДЕН:

Пристигане в Прага - всепризнатата перла в короната на Централна Европа в ранния следобед. Настаняване след 14.00ч. Почивка. Привечер - разходка в центъра на Златния град, който от 1992г. е включен в списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ½ ч.): Храдчани - Пражки храд - най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедралa "Свети Вит", Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна - бароковата църква от 18 век "Свети Николай"; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место - старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Разходка по Вацлавския площад - център на търговския, обществен и културен живот на Прага. Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт. Вечеря на Бъдни вечер в ресторанта на хотела по предварително изготвено меню. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

Весела Kоледа! Закуска. Eднодневна екскурзия с местен екскурзовод до Карлови Вари - един от най-привлекателните курорти в света, невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура. Връщане в Прага. По желание и предварителна заявка - коледна вечеря в типичен чешки ресторант с традиционна музика и танци. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:

Закуска. Напускане на хотела. Свободно време за последни празнични покупки от световноизвестните коледни базари в Прага, разположени на Стария градски площад и на Вацлавския площад - необходимо е ползване на градски транспорт. Очаква Ви "зимна приказка" с празнична атмосфера, коледни песни и греяно вино. Свободно време в центъра на Прага - необходимо е ползване на градски транспорт. По желание и предварителна заявка - разходка с корабче по река Вълтава. По желание: Посещение на пивоварната U Fleku, датираща от 1499г. с дегустация на местна уникална бира и беседа от майстор пивовар. Отпътуване за България в 17.00ч.

ШЕСТИ ДЕН:

Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк/ бул. Сливница до Орион), автогара "Сердика" и площад "Александър Невски" около обяд.

НАСТАНЯВАНЕ ЦЕНА
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) Настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) Настаняването е включено в основната цена
Двойна стая за комбиниране Настаняването е включено в основната цена
Допълнително легло в двойна стая Настаняването е включено в основната цена
Единична стая + 119 лв. доплащане към основната цена
 
  ОТСТЪПКИ  ВЪЗРАСТ / ЦЕНИ  
Деца до 12г., настанени в стаята на двамата си родители 25 лв.
Ученици и студенти 13 лв.
 
  ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ  ВЪЗРАСТ / ЦЕНИ  
Ползване на двойна седалка от един турист 235 лв.
Вечеря на Коледа в типичен чешки ресторант с традиционна музика и танци (неограничена консумация на бира, вино и вода, картофена супа, три вида месо на грил, гарнитура картофено пюре, свежа салата, ябълков десерт, кафе), при минимум 20 туристи 65 лв.
от 2 до 11 години / 39 лв.
Разходка с корабче по р. Вълтава (продължителност 1 час) 22 лв.
Посещение на пивоварната "U Fleku" в Прага, при минимум 15 туристи 24 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Прага;
 • Вечеря на Бъдни вечер в ресторанта на хотела (без включени напитки);
 • Пешеходна обиколка с местен екскурзовод в Прага;
 • Еднодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
 • Водач от България.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Разходка с корабче по р. Вълтава;
 • Напитки по време на вечерята на Бъдни вечер;
 • Вечеря на Коледа в типичен чешки ресторант с традиционна музика и танци;
 • Посещение на пивоварната "U Fleku" в Прага;
 • Слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 EUR);
 • Градски транспорт: 32 CZK (еднопосочен билет), 110 CZK (карта за 24 часа);
 • Входни такси за Музея на Алфонс Муха (180 CZK), Музея на Сметана (50 CZK) в Прага;
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
22.12.2017 от 399 лв. запитване

Оферта № Е142

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).