години

Екскурзия Коледни базари в Германия

Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:
Пловдив/София - Инсбрук - замъкът "Нойшванщайн" - Ньордлинген - Ротенбург об дер Таубер - Нюрнберг - Мюнхен - София/Пловдив

Продължителност:
6 дни / 4 нощувки / 1 нощен преход
Информация:
автобусна програма с 1 нощен преход
Цена от:
559 лв.
 • Програма

 • Цени

ПЪРВИ ДЕН:

Отпътуване в 4.00ч. от Пловдив от бензиностанция „OMV” до хотел „Санкт Петербург” (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София - в 6.30ч. от площад „Александър Невски”, в 7.00ч. от автогара „Сердика” по маршрут Белград - Загреб - Любляна. Настаняване в района на Любляна/ Кран късно вечерта. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване за Инсбрук. Пешеходна разходка в столицата на провинция Тирол: Златната ложа, построена в чест на сватбата на император Максимилиан І и Бианка Мария Сфорца; катедралата „Св. Якоб”, построена през 18 век по плановете на архитект Йохан Якоб Херкомер; кулата на кметството, използвана от стражите, които следели за врагове, пожари и други опасности. Свободно време. Нощувка в района на Инсбрук / Гармиш-Партенкирхен.

ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване по Романтичния път за света на баварските замъци на „приказния крал” Лудвиг II.  Посещение на замъка на рицарите „Нойшванщайн” в сърцето на Баварските Алпи - всепризнат образец за съвършенство сред германските кралски замъци. По желание разходка до моста „Мариенбрюке”, изграден над 92-метрова пропаст и 45-метров водопад (при подходящи метеорологични условия). Отпътуване за красивото средновековно градче Ньордлинген, разположено в кратера на метеорит, ударил Земята преди милиони години. Посещение на един от най-романтичните коледни базари в Германия. Отпътуване за Ротенбург об дер Таубер. Кратка пешеходна разходка по калдъръмените улици на средновековния имперски град Ротенбург. Високи кули и впечатляващи укрепления, криволичещи улички, живописни еркери и големи църкви привличат посетители от цял свят. Нощувка в района на Ротенбург об дер Таубер/ Нюрнберг.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване за Нюрнберг. Пешеходна разходка в историческия център: Пазарният площад с красивия фонтан, увенчан с колона, направена за църква, която така и не била построена; църквата „Фрауенкирхе”; Кайзербург - замък, в който са резидирали всички кайзери през периода 1050 - 1571г.; Къщата на Албрехт Дюрер - големият германски художник, която днес е превърната в музей. Свободно време за посещение на коледния базар, където може да опитате известните нюрнбергски наденички. Коледният базар в Нюрнберг се организира от 17в. и всяка година се посещава от близо 2 млн. души от цял свят. Нощувка в района на Мюнхен.

ПЕТИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване в 8 ч. за Мюнхен. Пешеходна разходка в историческия център на Мюнхен (минимум 1 ч.): площад „Мариенплац” с колоната на Дева Мария; най-старата църква „Св. Петър”, старото кметство и новото кметство - изключително творение на строителството; църквата „Фрауенкирхе”, превърнала се в символ на Мюнхен; Новата резиденция; бирарията „Хофбройхаус” с неповторима баварска атмосфера. Свободно време за шопинг, посещение на коледния базар или Дойчес Музеум - най-големият технически музей в света. По желание посещение на двореца „Нимфенбург” - лятна кралска резиденция и родното място на Лудвиг II (необходимо е ползване на градски транспорт). Отпътуване за България в 19 ч.

ШЕСТИ ДЕН:

Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil” (Западен парк/ бул. „Сливница” - до Орион), автогара „Сердика” и площад „Александър Невски” късния следобед. Трансфер от София (пл. „Александър Невски”) до Пловдив (бензиностанция „OMV” до хотел „Санкт Петербург”).

 
НАСТАНЯВАНЕ ЦЕНА
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) Настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) Настаняването е включено в основната цена
Двойна стая за комбиниране Настаняването е включено в основната цена
Допълнително легло в двойна стая Настаняването е включено в основната цена
Единична стая + 215 лв. доплащане към основната цена
 
ОТСТЪПКИ  ВЪЗРАСТ / ЦЕНИ  
Деца до 12г., настанени в стаята на двамата си родители 35 лв.
Ученици и студенти 15 лв.
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ  ВЪЗРАСТ / ЦЕНИ  
Ползване на двойна седалка от един турист 255 лв.
Пълноцветен пътеводител за Германия на български език на National Georgraphic (397 стр.) 24.90 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
 • 1 нощувка със закуска в хотел "Creina" 3* (или подобен) в района на Кран/ Любляна;
 • 1 нощувкa със закускa в хотел 3* в района на Инсбрук/ Гармиш-Партенкирхен;
 • 1 нощувкa със закускa в хотел 3* в района на Нюрнберг;
 • 1 нощувкa със закускa в хотел 3* в района на Мюнхен;
 • Посещение на Ньордлинген;
 • Посещение на замъка "Нойшванщайн";
 • Пешеходни разходки в Инсбрук, Ротенбург об дер Таубер, Нюрнберг и Мюнхен;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
 • Водач от България.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Градски транспорт в Мюнхен (2,80 EUR - еднопосочен билет за 1-ва зона);
 • Входни такси за Дойчес Музеум (11 EUR, за деца до 15г. - 4 EUR) и двореца "Нимфенбург" (11,50 EUR, за деца до 18г. - безплатно) в Мюнхен;
 • Входна такса за замъка "Нойшванщайн" (13 EUR, за деца и ученици до 18 г - безплатно);
 • Комбиниран билет за въжената железница и Алпийския зоопарк (12,5 EUR) в Инсбрук;
 • Входна такса за Нюрнбергската крепост (7 EUR, деца до 18г. - безплатно)
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
12.12.2017 от 559 лв. запитване

Оферта № Е140

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).