години

Екскурзия Съкровищата на Перу

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Лима - Наска - Арекипа - Пуно - Мачу Пикчу - Куско - Лима - София

Продължителност:
12 дни / 10 нощувки
Информация:
самолетна екскурзия с група и водач
Цена от:
5845 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Запитване

ПЪРВИ ДЕН: 19.10 ПОЛЕТ СОФИЯ - МАДРИД - ЛИМА

Среща на летище София за полет до Мадрид в 6:45ч. Кацане в Мадрид в 09:20ч. Полет за Лима в 12:50ч. Пристигане в Лима в 17:20ч. местно време. Посрещане от нашите любезни партньори. Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 20.10 ЛИМА

Закуска в хотела. Днес ще разгледаме "Градът на кралете", както е известна Лима. Нашата обиколка на перуанската столица ще започне от Плаза де Армас или Плаза Майор, построен от Франциско Пизаро, испанския конкистадор, основал столицата на Перу. Ще посетим Катедралата, датираща от 18.01.1535г., същата, която е била засегната няколко пъти от земетресенията през 1609г и 1746г., но все още пази първоначалното си величие; Вайсрой Палас, където в момента се помещава правителството. Той е разрушаван три пъти от различни катаклизми и пожари. Ще посетим също Двореца на архиепископа и City Hall Palace. Следва площад Сан Мартин, Пасео де Ла Република, паметника Плаза Грау, в почит на Адмирал Мигел Грау - герой от войната на Тихия океан. Продължаваме към авеню "28 Юли" и авеню "Арекипа", които водят към Сан Исидро, където е пирамидата Уака Уалямарка - древно светилище от периода преди инките. Обиколката завършва с романтичния парк и тихоокеанското крайбрежие на Лима. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 21.10 ЛИМА - ПАРАКАС (0 м. н.в.) - ИКА (410 м. н.в.) - НАСКА (588 м. н.в.)

Днес ще вземем закуската си в пакет, тъй като в 4:00ч. ще отпътуваме за пристанището в Паракас (250 км, около 3,5 часа). От там в 08:00ч ще се качим на туристическа лодка и ще направим двучасов тур до островите Балестас. Те са разположени на 30 минути плаване с лодка от брега. Представляват Национален Парк на Перу. Излизайки от залива на пристанището, на склоновете на пясъчен хълм, ще можем да видим огромна фигура наподобяваща свещник или дърво. Посещавайки островите Балестас ще можем да се докоснем отблизо до изключително разнообразната фауна на Южна Америка - морски лъв, морска видра, пингвин Хумболт, перуански пеликан, черна скимера, перуански рибояд, корморан Гуанай и много други.
След края на тура се връщаме в Паракас и се отправяме към Ика (60 км, около 1 час). Повечето хора свързват Южна Америка с разнообразна природа и буйна зелена растителност. Дори и на местата, които са пусти, човек може да открие живот и красота. Доказателство за това е прекрасният перуански оазис, наречен Хуакачина. Той се намира в южната част на Перу, само на 9 километра от град Ика. Всъщност страхотният оазис е построен около малко естествено езеро. Мястото е заобиколено от огромни пясъчни дюни, някои от които се простират до няколкостотин метра височина. Хуакачина изглежда като Сахара, както и носи нейния дух. В тази пустиня ще направим сафари с бъгита и ще имаме възможност за каране на сандборд (използваме пясъка вместо сняг). В ранния следобед ще отпътуваме за Наска. Пристигане вечерта. Настаняване. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 22.10 НАСКА - АРЕКИПА (2300 м. н.в.)

Закуска в хотела. Днес ще имаме възможността да се докоснем до една от загадките на нашето време - платото Наска. То е разположено на южното тихоокеанско крайбрежие на Перу, на около 20 км. североизточно от града. Рисунките представляват древни линии, начертани на земната повърхност, намиращи се на територията на пустинята Наска в Перу, на около 400 километра от Лима. Те са включени в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО през 1994 година. Счита се, че са създадени от племена, известни като култура Наска, чиято цивилизация е била развита през периода от 200 г. пр.н.е. докъм 600 г. Тези линии варират от обикновени линии, представляващи прави, триъгълници, спирали, до много по-сложни и стилизирани рисунки на паяк, китоподобни, колибри, лама, маймуна, риба, влечуги, цветя и други. Най-големите са с дължина 270 метра, а общата им площ е 500 кв. км. Според учените техниката на изрисуване на тези фигури е особено проста. Пустинята има сиво-бял цвят на пясъка, покрита е изцяло с отломки или тъмни камъчета с няколко сантиметра в диаметър, съставени предимно от желязо и манган. Тя е образувана преди милиони години от фрагментиране на големи скали, причинено от температурните амплитуди в района. За да образува линия или геометрична форма, човек е трябвало само да вземе от горния слой на пустинята и да я огради с малките камъчета, които да я подчертаят. Въпросът е как са успели да направят толкова точни фигури с особено големи размери. Линиите могат да се видят най-добре от високо, за това по желание (срещу допълнително заплащане) сме предвидили 35-минутен панорамен полет над платото. Отпътуваме за Арекипа 2300 м. надморска височина (580 км, около 8:30ч.) Пристигаме вечерта. Настаняване в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 23.10 АРЕКИПА - ПУНО (3827 м. н.в.)

Закуска в хотела. Днес ще се разходим из историческия център на Арекипа - кварталът Сан Лазаро, църквата Сан Франциско, главният площад, ще видим фасадата на Катедралата и църквата Compañía de Jesús. Ще посетим манастира Санта Каталина, основан през 1579 г. Той се счита за колониално бижу, тъй като съчетава специална религиозна архитектура, формирана от църкви, манастири, площади и други, останала непокътната от 16 век насам. Следобед отпътуваме за Пуно - 3827 м.н.в (300 км, около 5 часа). Настаняване в хотела. Време за почивка и аклиматизация. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 24.10 ПУНО - ЕЗЕРОТО ТИТИКАКА - ПУНО | вкл. обяд

Закуска в хотела. Днес ще се отправим на вълнуващо приключение до езерото Титикака. Това е най-високо разположеното плавателно езеро в света. Размерите му са 176 км дължина и 50 км ширина. На места дълбочината му достига до 300 метра. Ще видим плаващите острови Урос. Те са разположени на около 4 км. от бреговете на Пуно или на 20 мин. път с моторна лодка. Тези плаващи острови са направени от слоеве слама и тръстика, която расте в изобилие в езерото. Обитавани са от потомците на древната етническа група, известна като Урос, която след като са била отхвърлена от инките при навлизането й в района, нямала друг избор, освен да живее като изолирана общност в друга част на региона. Те живеят в крайна бедност и основният им поминък е риболов, отглеждане на няколко вида зеленчуци и добив на Тотора - слама. От нея те изграждат къщите и лодките си. Те оцеляват продавайки малки занаятчийски предмети, които сами произвеждат. По обяд се отправяме към остров Такиле. Това е най-големият остров и се намира в сърцето на езерото. Красотата на мястото и плодородието на земята са достатъчни аргументи кралят на Испания да го провъзгласи за Колониална Хасиенда. Той се намира на 2 часа път с лодка от Пуно и е населен с общност, наречена "такиленьос" - друга индианска народност, говореща езика кечуа и също запазила древните си обичаи и атрактивни традиционни облекла. Те живеят щастливо, защитени от слънцето и боговете на планината, запазвайки все още обичаите на предците си. На пристанището ще ни посрещнат жители, облечени в типично местно облекло. Ще трябва да се изкачим по пътека, за да достигнем до града и да се насладим на инкските руини. Обяд в местен ресторант (включен в цената). Връщане в хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 25.10 ПУНО - КУСКО (3399 м. н.в.) | вкл. обяд

Закуска в хотела. Трансфер до автогара Пуно. От там ще се качим на туристически автобус до Куско (380 км, около 9 часа). По пътя ще спрем за обяд, сервиран на блок маса в типичен ресторант в Сечуани. Продължаваме към руините Раячи, разположени на около 118 км. от Куско. Те представляват археологически комплекс с храм от времето на инките, посветен на бог на Виракоча. Комплексът включва конструкции за пребиваване, фонтани и тераси, и е бил важен поклоннически център. Ще посетим параклиса на Андахюлилас, място, където се намира малката църква на Свети Петър и Павел. Приказната позлатена украса и стенописите й са дали името й - "Сикстинската капела на Америка". Пристигане в Куско надвечер. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: 26.10 КУСКО - СВЕЩЕНАТА ДОЛИНА (2846 м. н.в.) - АГИАС КАЛИЕНТЕС (2060 м. н.в.)

Закуска в хотела. Днес се отправяме към Свещената долина и Агиас Калиентес. По пътя ще разгледаме Археологическата зона в Писак, ще посетим индиански занаятчийски пазар в селцето Писак на 2972 м.н.в. Свободно време за обяд, след което продължаваме към Олантайтамбо покрай р. Урубамба. Разглеждане на крепостта в Олантайтамбо. Следобед трансфер до гарата в Олантайтамбо, откъдето ще се качим на туристическия влак за град Мачу Пикчу. Пътуването трае около 1:30ч. Пристигане в Мачу Пикчу, трансфер до емблематичния хотел "El Mapi". Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН: 27.10 АГИАС КАЛИЕНТЕС - МАЧУ ПИКЧУ (2040 м. н.в.) - КУСКО

Закуска в хотела. Трансфер с автобус до Мачу Пикчу и обиколка на комплекса с екскурзовод (около 2 часа). Мачу Пикчу или "стар връх" от езика кечуа се намира в 112 км. северно от Куско. Разположен е на левия бряг на река Урубамба на близо 3000 м.н.в. Пътуването от градчето Мачу Пикчу до комплекса се извършва с миниван, като след изминаването на отсечка от 8 км зигзаг по павиран път се озоваваме пред вратите на комплекса. Научното откритие за съществуването на Мачу Пикчу е направено от д-р Хирам Бингам през 1911 г. по време на второто му пътуване до Перу. На територията на Мачу Пикчу има повече от 200 строителни съоръжения. Като цяло това са храмове, резиденции, складове и други помещения. В голямата си част те са изработени от добре обработен камък и плътно прилепнали една в друга плочи. Предполага се, че там са живеели до 1 200 души, които се прекланяли пред бога на Слънцето (Инти) и отглеждали селскостопански култури на терасите. В комплекса са разположени също гробница или мавзолей, слънчев часовник, както и много подземни тунели. Гробището се намира върху източните тераси и се охранява от т.нар. "пазител на мъртвите". По време на разкопките са открити 138 тела, 109 от които принадлежат на жени. Благодарение на факта, че завоевателите не са знаели за неговото съществуване, Мачу Пикчу е добре запазен и не е повлиян от големи природни катаклизми. Следобед ще се качим на влака за Порой. Пристигане на гарата в Порой. Трансфер до Куско - около 30 минути. Настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН: 28.10 КУСКО

Закуска в хотела. Полудневен тур из историческия център на Куско: Храма на Слънцето Кориканча е най-важният религиозен център на империята, върху който испанците са построили църквата Санто Доминго, Катедралата и Плаза де Армас - място, където са се празнували най-големите религиозни празници. След обяд продължаваме към стръмния път над града, за да се запознаем с най-внушителния строеж от епохата на инките - впечатляващата крепост Саксайхуаман. Разположена на 3570 м.н.в. - ще посетим религиозния сектор, военния сектор, трите бастиона, баните на инките. Ще разгледаме още руините на Тамбомачай, храма Кенко и червената крепост Пука Пукара. Връщане в хотела. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 29.10 КУСКО - ЛИМА

Закуска в хотела. Свободно време за разходка и последни покупки. Следобед трансфер до летището за полет до Лима. Пристигаме в Лима около 16:30ч. В 21:05ч. полет до Мадрид.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 30.10 ПОЛЕТ МАДРИД - СОФИЯ

Пристигаме в Мадрид в 14:30ч. В 18:40ч. полет за София. Кацаме на летище София в 23:05ч.

НАСТАНЯВАНЕ ПАКЕТНА ЦЕНА
Възрастен в двойна стая 5845 лева
Възрастен в единична стая 6685 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети София - Мадрид - Лима - София с 2 броя чекиран багаж всеки до 23 кг
 • Самолетен билет Куско - Лима (позволен багаж до 25 кг. и 5 кг. ръчен багаж с размери 40cm x 32cm x 20cm)
 • Летищни такси за всички полети (подлежат на препотвърждение)
 • 2 нощувки със закуски в хотел "José Antonio" 4* (или подобен) в Лима
 • 1 нощувка със закуска в хотел "Majoro" 4*(или подобен)в Наска
 • 1 нощувка със закуска в хотел"Fundador" 3*sup (или подобен) в Арекипа
 • 2 нощувки със закуски в хотел"José Antonio" 4* (или подобен) в Пуно
 • 1 нощувка със закуска в хотел El Mapi 3*(или подобен) в Мачу Пикчу
 • 3 нощувки със закуски в хотел"Eco Inn" 4*(или подобен) в Куско
 • 2 обяда (в Сечуани и Такиле) и 1 вечеря в Мачу Пикчу
 • Посрещане и всички трансфери по програмата
 • Сити тур на Лима с местен екскурзовод
 • Екскурзия до островите Балестас с местен екскурзовод
 • Сафари с бъгита и сандбординг в оазиса в Ика
 • Целодневна екскурзия до плаващите острови в ез. Титикака
 • Билети за влака Олантайтамбо - Мачу Пикчу и Мачу Пикчу - Порой. Позволеният багаж при пътуването с тези влакове е една ръчна чанта или раница с тегло до 5 кг. и максимални размери 157 см. ( дължина + височина + дълбочина). Основният багаж ще бъде оставен в хотела в Куско.
 • Посещение на Мачу Пикчу с местен екскурзовод
 • Полудневен тур из Куско
 • Посещение на руините на Тамбомачай, храма Кенко и червената крепост Пука Пукара.
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Водач-преводач от България при група от 14 човека
 • Медицинска застраховка с асистънс с покритие 10 000 Евро
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Полет над платото Наска - 120 USD / 215 лв. (с включена такса за излитане)
 • Такса за посещение на островите Балестас - 5 USD / 9 лв. (заплаща се на място)
 • Напитки по време на храненията, с изключение на чай и кафе на закуска
 • Бакшиши за шофьори и водачи - около 50 USD / 90 лв.
 • По желание доплащане за 6 вечери - 345 лв.
 • По желание застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:

 • Аванс от минимум 1800 лв. на човек
 • Плащане на 50% от сумата - до 01.08.2017г.
 • Пълно плащане - до 20.09.2017г.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Копие/данни от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца от края на екскурзията

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Посочените цени са валидни при група от 14 туристи.
 • Цените са изготвени при курс 1USD=1,85 лева към м. ноември 2016г. и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 2%, туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане, който е 20.09.2017г.
 • Фирмата не носи отговорност за промяна в полетното разписание на авиокомпаниите.
 • Часово време: България - 12ч., Перу - 4ч.
 • Валута: 1 PEN (перуански нов сол) = 0,55 лв.
Оферта № Е88

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).