години

Екскурзия в Южна Африка: Намибия и Зимбабве

с опция за сафари в Чобе, Ботсвана
Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Доха - Кейптаун - нос Добра Надежда - Йоханесбург - Претория - Леседи - Виндхук - Етоша - Виндхук - Водопад Виктория - Йоханесбург - Доха - София

Продължителност:
12 дни / 9 нощувки
Информация:
самолетна екскурзия
Цена от:
6986 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Запитване

Тази екскурзия в Африка ще Ви предложи огромно разнообразие от естествени пейзажи: крайбрежни и полупустинни региони, савана и впечатляващи водопади. Ще откриете един нов свят, обитаван от дивите животни. Всеки регион предлага различно изживяване.
Ще се насладите на невероятно богатата флора на нос Добра Надежда с неговите над 1400 вида цъфтящи растения и ще преживеете неповторими мигове от съприкосновението с величието на природата, съзерцавайки безбрежността на мястото, където се сливат Атлантическия океан и Индийския океан.
Водоемите на националния парк Етоша в северната полуизсъхнала савана на Намибия извикват представа за Ноевия ковчег. Тук може да видите наведнъж смайващ брой слонове, зебри, жирафи, сини антилопи гну, дребни южноафрикански газели, лъвове и застрашения черен носорог.
Националният парк Чобе в Ботсвана е дом на най-голямата популация от слонове в света.
Незабравимо изживяване е изливащата се с мощна сила и тътен вода в дълбоката бездна на Водопада Виктория.
Към красотата, богатството и многообразието на африканския континент са се стремили холандци, португалци, немци, французи и англичани. Тук ще откриете пъстра смесица от общности и култури и ще се докоснете до традициите на местните племена, обогатени от приноса на европейските заселници.

 

ПЪРВИ ДЕН: 17.09 ПОЛЕТ СОФИЯ - ДОХА

В 20:15 полет QR 226 от София.

ВТОРИ ДЕН: 18.09 ДОХА - КЕЙПТАУН | вкл. вечеря

В 00:55 кацане в Доха. В 02:59 полет QR 1369 от Доха. В 11:45 пристигане в Кейптаун - един от най-красивите градове в света, наричан от местните хора "градът майка". Трансфер до хотела. Кратка почивка за освежаване. Разглеждане на Кейптаун. При добра видимост се изкачваме до планината Маса (ЮНЕСКО) с въртящ се на 360。кабинков лифт, наслаждавайки се на кристално чист въздух. От платовидния връх се открива впечатляващ изглед към града, остров Робин и полуострова, вижда се флагът на Кейптаун и правителствените сгради. Планината Маса образува естествен амфитеатър около града, което я прави уникална и една от топ дестинациите в света. После навлизаме в живописния Бо-Кап, известен като малайският район с типичната архитектура за Кейптаун отпреди 200 години, колоритни къщи и павирани улички. Следва Кампанис Гардън - най-старият обществен парк в страната, наречен така по името на компанията, която създава градината като място за отглеждане на пресни продукти за изхранване на своите екипажи. На нейна територия може да се видят лоджите за робите. В близост са построените от тях Парламент и къщата близнак - Президентството. Отправяме се към крайбрежния булевард Виктория и Алфред Уотърфронт - любимо място за развлечение на жителите и гостите на града, заобиколено от красива природа, магазини, ресторанти и места за развлечения. Вечеря в един от крайбрежните ресторанти. Връщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 19.09 КЕЙПТАУН - НОС ДОБРА НАДЕЖДА | вкл. закуска и обяд

Закуска. Екскурзия до нос Добра Надежда - най-югозападната точка на континента и най-високата на полуостров Кейп - мястото, където се е родила легендата за "Летящия холандец". Денят е изпълнен с удивителни гледки и изживявания: пътят към Кейп Пойнт минава по Атлантическото крайбрежие и лъкатуши през едни от най-красивите курорти на Кейптаун - Клифтън, Кампс Бей и живописния Хоут Бей. Круиз около острова на тюлените. Отправяме се към Боулдърс с колонията Якас пингвини, едно от малкото места, където може да се наблюдават тези свободолюбиви птици в естествената им среда. Тук живеят повече от 3000 на брой. Следва Саймънс Таун, където може да си купите чай "Ройбос" и "Билтон" (сушено месо, тип пастърма, от различни видове дивеч). Обяд в крайбрежния ресторант "Блек Марлин" с красива гледка към Атлантическия океан. Продължаваме през живописния път с красиви крайбрежни и планински проходи към нос Добра Надежда. Изкачваме се с лифт до изоставения фар, откъдето се открива безбрежността на двата океана - Индийския и Атлантическия. Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 20.09 КЕЙПТАУН: ВИНЕН ТУР | вкл. закуска и обяд

Закуска. Посещение на замъка Добра Надежда - първото архитектурно наследство от преселниците от Европа и най-старата колониална сграда в Южна Африка, построена през 1652 г. от Ян ван Рибек и Холандската Източноиндийска компания, която по този начин създала първата база за своите кораби на път от Холандия за Източните Инди. Ако желаете, на път за Парл може да разгледате музея на парфюмите, откъдето на много приемлива цена може да се закупи "Афродизиак". Продължаваме към Земята на виното (ЮНЕСКО) Парл - Франчук - Стеленбош. На път за живописния район с лозови насаждения и прочути винарски ферми посещение на паметника на езиците Таал, издигнат през 1975 г. в чест на 50 години от признаването на африкаанс за самостоятелен език, чиито три колони символизират приноса на различните езици и култури от Запада, Малайзия и Африка върху развитието на новия език. Продължаваме към Франчук "френското ъгълче" с паметника на хугенотите - първите заселници от Европа, пренесли винарските си традиции тук. Спиране за снимки пред паметника на Нелсън Мандела, издигнат пред дома-затвор, където лидерът против апартеида е прекарал последните 14 месеца, преди да бъде освободен на 09.12.1988 г. Ще се насладим на пикник обяд около езерото, сред красивата природа на фермата "Ле Боньор". Следва Стеленбош - вторият град, построен след Кейптаун и наричан "Земята на виното", заради своите 130 винарски ферми. Ще посетим още една необикновена ферма - "Вреденхайм", където ще дегустираме 5 вида вино и 2 вида зехтин. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 21.09 КЕЙПТАУН-ЙОХАНЕСБУРГ-ПРЕТОРИЯ-ЛЕСЕДИ | вкл. закуска и вечеря

Закуска. Трансфер до летището. В 09:30 полет JE 704 от Кейптаун, кацане в Йоханесбург в 11:25. Панорамна обиколка на Претория - административната столица на РЮА, известна като "града на джакарандите" (вид акация с виолетови цветове), с които е засаден целият град; площад "Чърч" със статуята на бурския водач и президент на Южноафриканската Република Пол Крюгер, Катедралата, Градския съвет, Националния театър и опера, "Юнион Билдинг" (Парламента и Президентството) с красива панорама към целия град и музея на Пол Крюгер. Посещение на културното селище Леседи, където ще се срещнете с 5-те африкански племена: Басото, Зулу, Коза, Педи и Ндебеле и ще се запознаете с техния бит, култура и традиции. Вечеря на бюфет с деликатеси от Северна, Източна и Южна Африка, музика и танци. Настаняване в хотела, разположен около летището. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 22.09 ЙОХАНЕСБУРГ - ВИНДХУК | вкл. закуска и вечеря

Закуска. Трансфер до летището. В 12:10 полет SW 726 от Йоханесбург, кацане във Виндхук в 14:15. Виндхук - столицата на Намибия, се намира в суровите планини Хомас-Хохланд в централната част на страната. Със своите 280,000 жители, той е най-големият град в Намибия. Съвременен, космополитен, чист, безопасен и скъп, градът е пълен с кафенета, модни бутици, магазини, ресторанти и хотели с нощни клубове и дискотеки. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. По-късно тръгване за близкото селище Кататура, където повечето от местните хора живеят. Вечеря в битовия ресторант на етническото селище Ексвама, където ще се докоснем до още една африканска култура. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 23.09 ВИНДХУК - САФАРИ В ЕТОША | вкл. закуска и вечеря

Закуска. Отпътуване за Етоша с няколко попътни спирки за освежаване. Престой в Отживаронго за обяд (заплаща се на място). В ранния следобед пристигане в парка. Сафари в националния парк Етоша - един от най-големите резервати в света с площ 22,270 кв.км. Разположен е в северозападната част на Намибия. В сърцето на парка е плоската падина "Етоша Пан", която обхваща 5,000 кв. км. През сухия сезон от май до октомври около постоянните водоизточници се струпват стотици животни, чийто живот зависи от местните водоеми. Тук може да наблюдавате над 114 различни вида бозайници - от най-големите в света слонове, стигащи до 4 м. височина, до джуджетата антилопи дик-дик, тежащи около 5 кг., и около 340 вида птици, 110 вида влечуги, 16 амфибиеподобни и учудващо - само 1 вид риба. Около залез слънце настаняване в лоджа. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: 24.09 САФАРИ В ЕТОША - ВИНДХУК | вкл. закуска и вечеря

Закуска. Рано сутринта отново сафари, което ще започне при изгрев слънце и ще продължи около 3 ч. След това ще бъде сервиран лек обяд в Мокути лодж. Отпътуваме обратно за Виндхук по същия път. След около 2:30ч пристигане в Отживаронго. Престой за обяд (заплаща се на място) в ресторанта на фермата за крокодили, който предлага разнообразно меню. Освен стандартните ястия, може да пробвате кебап и други деликатеси от крокодилско месо. Фермата произвежда кожи за износ и тук се продават различни изделия от крокодилска кожа. Ако времето позволява, може да разгледате фермата. Следващата спирка е на пазара в Окаханджа. Селището е известно с най-големия пазар на дървени фигури в Намибия, където идват майстори от цялата страна да продават своите стоки. Разнообразието на фигури от дърворезба е огромно - животни, маски, чаши, кутии за бижута и други. След около час пристигане в хотела. Вечеря в най-популярния ресторант във Виндхук - "Бирарията на Джо". Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН: 25.09 ВИНДХУК - ВОДОПАДА ВИКТОРИЯ | вкл. закуска и вечеря

Закуска. Обзорно разглеждане на Вундхук - крепостта Шверинсбург (един от 3-те стари замъка), днес резиденция на италианския посланик. Докато се наслаждавате на изгледа към града, екскурзоводът ще ви запознае с историята на Намибия от колониални времена до днес. Следват църквата "Исус Христос", Тинтенпалас (Инк Палас - сградата на парламента), градините на парламента, паметника на ездача, железопътната гара и Алте Фесте - най-старата сграда във Виндхук, построена от немските колонизатори на Югозападна Африка като буферна зона между племената Нама и Хереро. Трансфер до летището. Полет SW 405 от Виндхук в 11:35. Кацане на Водопада Виктория в 13:10. Водопадът Виктория е открит от шотландския учен Дейвид Ливингстън, който посещава тези места през 1855 г. и е впечатлен от природния феномен на водопада. Описва го като най-божествената гледка, която някога е виждал и му дава името на своята кралица Виктория. Трансфер и настаняване в хотела. По-късно "Круиз към залеза" по река Замбези, съпроводен от леки закуски, коктейли, безалкохолни и алкохолни напитки, а в края на деня - докосване до мига на невероятния африкански залез и червените вълни. Вечеря в ресторант "Бома", където ще се потопите в атмосферата на африканската култура: песни, музика и танци, докато се наслаждавате на многообразните ястия от дивеч. При желание народен лечител-гадател (сангома) може да ви предскаже бъдещето. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН: 26.09 ВОДОПАДА ВИКТОРИЯ |ОПЦИЯ ЗА САФАРИ В БОТСВАНА |вкл. закуска

Закуска. Посещение на водопада Виктория - ще наблюдавате как изливащата се от 130 м огромна водна маса с дължина 1,200 м. пада в дълбоката бездна с мощен тътен, разпръсквайки капки вода, които създават впечатление за пушек. Местните хора го наричат Моси-Оа-Туня - "гърмящ дим".

Свободно време или дейности по желание: 12-мин. полет с хеликоптер над водопада; Скок с бънджи; Сафари на гърба на слон; Разходка с лъвовете; Полет с делтапланер (Замбия); Плуване в Дяволския басейн (Замбия); Сафари по суша и вода и обяд в Чобе, Ботсвана. Ботсвана е една от най-популярните дестинации за сафари, а Националният парк Чобе е един от най-големите в Африка, с най-голямата популация на лъвове и слонове. Разположен е в североизточната част на Ботсвана, при река Чобе, която се явява северна граница, а на изток върви успоредно на границата със Зимбабве. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 27.09 ВОДОПАДА ВИКТОРИЯ - ЙОХАНЕСБУРГ | вкл. закуска

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Полет UM 304 от Водопада Виктория в 11:00 ч. Кацане в Йоханесбург в 12:45 ч. Полет QR 1360 от Йоханесбург в 20:50 ч.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 28.09 ДОХА - СОФИЯ

В 05:55 ч. кацане в Доха. В 07:05 ч. полет QR 227 от Доха. Кацане в София в 12:05 ч.

НАСТАНЯВАНЕ
ПАКЕТНА ЦЕНА
Възрастен в двойна стая
6986 лева
Възрастен в единична стая
7573 лева
Дете под 12г. с 2-ма възрастни
5624 лева
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети с включени такси София - Доха - Кейптаун / Йоханесбург - Доха - София
 • Самолетен билет с включени такси Кейптаун - Йоханесбург
 • Самолетен билет с включени такси Йоханесбург - Виндхук
 • Самолетен билет с включени такси Виндхук - Водопада Виктория
 • Самолетен билет с включени такси Водопада Виктория - Йоханесбург
 • 9 нощувки със закуски в хотели 4*:
 • 2 обяда и 6 вечери
 • Всички трансфери, екскурзии, сафарита и входни такси за посещаваните обекти:
  • Обиколка на Кейптаун и вечеря в крайбрежен ресторант
  • Екскурзия до нос Добра Надежда с обяд, круиз из залива на тюлените и посещение на колония пингвини
  • Посещение на замъка Добра Надежда, паметника на езиците Таал, винен тур и пикник обяд
  • Обиколка на Претория , посещение на музея на Пол Крюгер и вечеря с програма в Леседи
  • Вечеря в битов ресторант в Кататура
  • Следобедно сафари в националния парк Етоша и вечеря в лоджа
  • Сутрешно сафари в националния парк Етоша и вечеря в ресторанта "Бирарията на Джо"
  • Обиколка на Виндхук, круиз по залез слънце по река Замбези и вечеря в ресторант "Бома"
  • Посещение на Водопада Виктория
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ. д.
 • Водач-преводач от фирмата

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Визи: за РЮА - 68 лв.; за Намибия - 85 лв; за Зимбабве - $ 45 / около 81 лв. (заплаща се на място)
 • Билет за планината Маса - R 280/40 лв., билет за Музея на парфюмите - R 150/21 лв. (заплащат се на място)
 • Такси за парковете: за река Замбези - $ 10/18лв.; за водопада Виктория - $ 20/36 лв. (заплащат се на място)
 • Дейности по предпочитание на Водопада Виктория - заявява се предварително, заплаща се на място:
  • полет с хеликоптер над водопада - $ 165 + $ 12 / 318 лв.;
  • скок с бънджи - $ 165 / 296 лв.;
  • полет с делтапланер - $ 175 / 314 лв. (Замбия);
  • Дяволския басейн - $ 165 / 296 лв. (Замбия);
  • сафари по суша и вода с обяд в Чобе, Ботсвана - $ 170 / 305 лв.
 • За мероприятията, които се провеждат от страната на Замбия, допълнително се заплаща за виза - $ 50 / около 90 лв.
 • Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите - общо $ 50 / около 90 лв.
 • Лица над 70 години доплащат за медицинска застраховка - 25 лв.
 • По желание застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:

 • Аванс от 2500 лв. на човек
 • Личната карта, паспорт с 6-месечна валидност след датата на връщане (след 28.03.18) и минимум 6 свободни страници; 4 цветни фотографии 3 см. х 4 см.
 • Пълно плащане - до 14.07.2017г.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

 • до 7 дни след записване, освен ако не е "Пътуване в последния момент" - без неустойка
 • до 91 дни преди тръгване се удържат 30% от общата цена
 • от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 90% от общата цена
 • от 60 до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗА ЗА РЮА :

 • За работещи на трудов договор - служебна бележка от местоработата (на бланка с наименованието на фирмата и нейния адрес, с подпис и печат на фирмата), удостоверяваща длъжността на лицето, което ще пътува, неговото месечно възнаграждение за последните 6 месеца, и че същото ще е в отпуск в периода на пътуването.
 • За собственици на фирми - актуално състояние на фирмата;
 • За пенсионери - копие от пенсионното решение.
 • За лица под 18 г.: Служебна бележка от учебното заведение. Копие на удостоверение за раждане на детето с имената на двамата родители, заверено с апостил, преведено на английски език и легализирано. Ако детето е придружено само от единия родител, освен удостоверението за раждане, оформено по описания начин, се представя и нотариално заверено, преведено на английски език и легализирано писмено съгласие от липсващия родител детето да пътува за/извън Южна Африка, копие на документ за самоличност на липсващия родител и телефон за връзка с него.
 • За всички пътуващи - документи, доказващи финансови средства: служебна бележка от банката, удостоверяваща, че лицето притежава сметка в лева/или друга валута с наличност над 2000 евро; извлечения от заплати или кредитни карти, които да могат да обезпечат разноските по време на пребиваването в РЮА - крайното салдо да надвишава 1500 евро или равностойността в друга валута.
 • Всички документи трябва да бъдат преведени на английски език. Ако документите са на български език, преводът се заплаща допълнително.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 20.
 • Срок за уведомяване за осъществяване пътуването - 17.08.2017
 • Не са необходими ваксинации.
 • Визов режим:
  • РЮА - необходимо е пътуващите да притежават предварително виза, която се получава от посолството на РЮА в София на адрес: ул. "Шипка" № 7. Агенцията оказва съдействие да се подготвят документи без допълнителна такса, но явяването в посолството при кандидатстването за виза е лично.
  • Намибия и Зимбабве - необходимо е пътуващите да притежават предварително разрешително за виза.
 • Дете под 12 години се настанява на допълнително легло в стаята на роделите, с изключение на хотела в Йоханесбург, който не предлага допълнително легло. Там детето ползва леглото на родителите. Ако това е неприемливо, настаняването е в една двойна и една единична стая - с доплащане.
 • В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата, като се запазват услугите.
 • Цените са при курс 10 ранда = 1.37 лв. и 1 щ.д. = 1.83 лв. При промяна на валутния курс на ранда или щ.д. към лева цената може да бъде актуализирана към момента на доплащане.
 • Фирмата не носи отговорност за промяна в полетното разписание на авиокомпаниите.
Оферта № Е91

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).