години

Екскурзия в Южна Корея, Макао и Хонконг

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Доха - Сеул - Хапчеон - Пусан - Кенджу - Андонг Хахо - Сеул - Хонконг - Макао - Хонконг - Доха - София

Продължителност:
12 дни / 9 нощувки /
Информация:
самолетна екскурзия с група и водач
Цена от:
5787 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Запитване

Тази 12-дневна екскурзия ще ви срещне с два от четирите азиатски тигъра - Южна Корея, наричана "Чудото на река Хан" и Хонконг - Манхатън на Азия. Тя ще ви отведе и в Макао - един от най-интересните градове на Азия.
Ще посетите южнокорейската столица Сеул, призната от ЮНЕСКО за Световна столица по градски дизайн. Сеул е град, който никога не спи - тук 25,000 магазинa са отворени 24 часа в денонощието. Ще се разходите из очарователния Пусан, известен с най-красивия плаж в Корея, най-големия рибен пазар и най-големия в света универсален магазин; Кенджу - столицата на династията Сила в продължение на 9 века, наричан "музей без стени"; селцето Андонг Хахо, където хората живеят във фамилните си къщи и спазват вековни традиции. Ще стигнете и до демилитаризираната зона, която разделя Северна и Южна Корея.
Хонконг - "Манхатън на Азия", е най-големият финансов център на Китай, град, в който бизнесът ври и кипи в блестящите офисни небостъргачи, хотели, безброй магазини, ресторанти и клубове. Той е родното място на бойното учение Кунг Фу, както и на легенди като Брус Ли и Джеки Чан.
За разлика от забързания Хонконг, в Макао като че ли времето е спряло през деня, но вечер градът се преобразява. Наричат Макао "Азиатският Лас Вегас", но оборотът от хазарта тук надвишава този на Лас Вегас 5 пъти, а икономиката на Макао отбелязва ръст 19% на година, което е повече от този на икономиката на Китай.

ПЪРВИ ДЕН: 24.10 ПОЛЕТ СОФИЯ - ДОХА

Полет София-Доха в 20:15 ч.

ВТОРИ ДЕН: 25.10 ДОХА - СЕУЛ

Кацане в Доха в 00:55ч. В 02:30ч. полет от Доха. Кацане в 17:05ч. на летище Инчон, оценявано през последните 10 години като най-доброто летище в света за превоз на пътници и товари.
Сеул - столицата на Южна Корея, е град с отлично съхранени исторически забележителности, които са запазили духа на своето време. Той е дом на множество паметници на културата - символ на хилядолетни традиции, четири от които са обекти на ЮНЕСКО. Сеул е един от водещите глобални градове, най-важни финансови и търговски центрове в световен мащаб, шестият най-силен и стабилен град в света. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 26.10 СЕУЛ - ХАЕЙНСА - ПУСАН | вкл. закуска и обяд

Закуска. Отпътуване на юг за Хапчеон и посещение на храма Хаейнса (ЮНЕСКО) - главен храм на будисткия орден Джогйе и един от трите главни храмове в Корея, известен като дом на Триптикана Кореана. Тук се пазят 81,350 дървени табли с будистки сутри. Изработени са през 1398 г. по време на могулското нашествие. Върху всички табли са изографисани над 50 млн. китайски йероглифи, които са разположени по един и същи начин върху всяка табла. Техниката, по която са изработени таблите, е уникална и отнемала минимум 7 години, а вложените средства може да се сравнят само с инвестициите в наши дни за покоряване на Луната. Обяд. Продължаване за Пусан - най-големият пристанищен град в страната и втори по големина след Сеул. Градът е живописно разположен в югоизточния край на Корейския полуостров и е известен с най-големия рибен пазар в Корея, мола Сентум - най-големият универсален магазин в света, и плажа Хаеундае - най-красивият плаж в Корея. Разглеждане на Пусан. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 27.10 ПУСАН - КЕНДЖУ | вкл. закуска и обяд

Закуска. Тръгване за Кенджу, наричан "музей без стени". Тук са запазени много археологически останки от периода, когато градът е бил столица на древното кралство Сила, управлявало Корейския полуостров от 57г. пр.н. до 935г. в течение на 992 години. Посещение на пещерата Сукгурам (ЮНЕСКО), в която се намира един от най-красивите скални будистки храмове в Азия, образец на корейската храмова архитектура. Храмът е разположен в планината Тохамсан и е построен от гранит за 24 год. в периода 751-774 г. Разглеждане на храма Булгукса (ЮНЕСКО) - главният храм на ордена Джоге. Считат го за шедьовър на будисткото изкуство от златната епоха на кралство Сила. В него се пазят едни от най-ранните дървени плочки с будистки сутри от 704-751г., отпечатани върху черничеви свитъци. В превод името му означава "земята на Буда". На територията на комплекса има 7 национални съкровища: 2-те каменни пагоди - Сеокгатап и Даботаб, чийто лик е изобразен върху банкнотата от 10 вона, 2-та моста - Мостът на лотоса и Мостът на сините облаци, 2-те позлатени бронзови статуи на Буда - Просветеният Буда и Състрадателният Буда и една 2-метрова ступа във формата на каменен фенер. Целият комплекс въздейства с красотата, спокойствието и усещането за святост. Обяд. Разглеждане на астрономическата обсерватория Чеомсеонгдае, известна като най-старата в Източна Азия, парка Тимули с кралските гробници на династията Сила, Националния музей на Кенджу и камбаната Емили от 771г., която тежи 23 тона. В края на деня посещение на езерото Анапджи - изкуствено създадено езеро според законите на даоизма с 3 островчета и беседки, място за отдих на императора, което е било част от дворцовия комплекс на династията Сила. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 28.10 КЕНДЖУ - АНДОНГ - СЕУЛ | вкл. закуска и вечеря

Закуска. Тръгване за живописното градче Андонг, считано за духовен център на корейското конфуцианство. Посещение на селището Андонг Хахо, включено в списъка на световните културни и природни забележителности на ЮНЕСКО. В превод името му означава "село, затворено от вода", тъй като е разположено в местност, където река Накдонганг прави почти 360 ͦ завой така, че обгражда местността. Селото наподобява формата на лотос и е изцяло построено по законите на пунгсу (корейският фън шуй). Тук всичко е запазено както по време на клановото разделение на фaмилиите в Корея. От 16 век до ден днешен то е собственост на семейния клан Пунгсан Ю, като потомците му живеят в старинните си фамилни къщи с отварящи се стени и сламени покриви. Архитектурата на къщите, устройството на улиците, поминъкът, фолклорът и животът са такива от векове насам. Когато през 1999 г. английската кралица Елизабет пожелала да види най-корейското място в Корея, завели я в Андонг Хахо. Нейният престой тук е отбелязан с малка музейна сбирка и мемориален надпис, поставен на посаденото от нея дръвче. Разглеждане на Музея на маските, където може да видите маски от цял свят. Ще посетим конфуцианското училище Бьонгсан Сеовон, основано от видни учени през 1613 г. като частна академия, където да се обучава кланът Пунгсан Ю. Продължаване за Сеул. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 29.10 СЕУЛ - ПАДЖУ - ДЕМИЛИТАРИЗИРАНАТА ЗОНА - СЕУЛ | вкл. закуска

Закуска. Екскурзия до границата със Северна Корея и DMZ. Зоната е с дължина 156 км., ширина 4 км. и нейната ос е Военната демаркационна линия. Официално е обявена със сключено примирие и съгласие на двете страни на 27.07.1953 г. Демилитаризираната зона е вероятно най-строго охраняваната граница в света с хиляди войници и от двете страни и ограниченият достъп до нея я е прегърнал в природен резерват с необезпокоявана флора и фауна. Посещение на парка Имджингак - зона, разрешена за туристи, разположена на 7 км. от Военната демаркационна линия и на 54 км. от Сеул. Предстои ви да влезете в 3-ия тунел, един от 4-те тунела, прокопани под DMZ от Северна Корея. Открит е на 17.10.1978 г. по информация на избягал севрнокореец. Тунелът е на 73 м. под земята, дълъг е 1,635 м., широк е около 2 м. и ако е бил завършен, през него са можели да преминат около 30,000 въоръжени севернокорейски войници само за 1 час. Днес тунелът е превърнат в основна туристическа атракция. Продължаваме към обсерваторията Дора, откъдето с далекогледи може да наблюдавате отсрещното гранично селище в Северна Корея - Киджонг донг. То се намира само на 6 км, но се виждат само силуети на сгради, комини, улици и природният пейзаж около тях. Наблизо е гарата Дорасан, най-северната и последна гара в Северна Корея. Връщане в Сеул. Посещение на кулата Намсан (кулата на Сеул), където от 480 м. височина ще се насладите на панорамата към целия град. Самата кула е висока 236.7 м. и е разположена е на 243 м. върху планината Намсам. Построена е през 1969 г. като радиотелевизионна кула, но след 40 г. е отворена за посещения и сега е един от символите на Сеул. По желание посещение на известния комедиен шоу спектакъл - Готварското шоу на Нанта (Nanta Cooking Show), едно невероятно изживяване, за което не е необходимо да знаете езици. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 30.10 СЕУЛ | вкл. закуска и вечеря

Закуска. Панорамна обиколка и разглеждане на Сеул: посещение на Синята къща, която е построена в типичен корейски стил и е дом на Президента, Сената и Управителя на областта. Издигната е на мястото на Кралската градина на династията Чосон, управлявала страната 500 години. Продължаваме с кралския дворец Гьонбокгунг (ЮНЕСКО) - главният и най-големият от 5-те големи двореца на династията Чосон. Завършен е през 1394 г. В превод името му означава "Дворец на греещото щастие" и е известен с красивата градина Хувон (Свещената градина). Следва Националният фолклорен музей, представящ културното богатство на страната; площад Гвангвамун, където ще наблюдавате церемонията по смяна на караула пред портата Даханум. Посещение на храма Джогеса - главният храм на ордена Джоги на Корейските дзен будисти. Разходка по улица Инсадонг - известна с многобройните си галерии с картини, антики и изделия на майсторите на традиционното корейско изкуство. След това ще посетим стария пазар Намдаемун с над 11,000 магазинчета за дрехи, кожени изделия, обувки, аксесоари, сувенири и др. Посещение на Националния музей на Корея - най-големият музей в страната, който представя културното наследство на Корея и разказва нейната история от древни времена до днес. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: 31.10 СЕУЛ - ХОНКОНГ | вкл. закуска

Закуска. Трансфер до летището. Полет от Сеул в 11:00ч. Кацане в Хонконг в 14:05ч. Хонконг е един от двата специални административни района на Китай, който е с най-високата степен на автономия и специален статут. Той е бивша колония на Великобритания, върната на Китай на 01.07.1997 г. Хонконг е най-гъсто населената точка на земята - на 1 кв. км се падат по 6,540 човека. Тук има повече небостъргачи отколкото където и да било другаде по света. Пристанището Виктория е душата и центърът на този динамичен град и мястото, на което той е наречен: на старокитайски Хонконг (хункун) означава "Благоуханно пристанище". Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. По желание вечерен тур на Хонконг и круиз из залива Виктория с вечеря-бюфет и жива музика на кораба, откъдето ще се насладите на "Симфонията от светлина" - лазерно и светлинно шоу, изпълнявано от над 40-те небостъргача в пристанището. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН: 01.11 ХОНКОНГ - МАКАО | вкл. закуска

Закуска. Панорамна обиколка на Хонконг: Градината на звездите, където са изложени експонати от Булеварда на звездите; храма Мао Мо и историческия център от "Холивуд Роуд" до "Гардън Роуд" с емблематичните сгради от периода на колониален Хонконг; залива Рипълс Бей с колоритния парк и плажа, пазара Стенли с интересни подаръци на достъпни цени, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонги, яхти и плаващи ресторанти. Накрая, от 542-метровия връх Виктория ще се насладим на една от най-вълнуващите и красиви гледки към мегаполиса. Трансфер до пристанището и отпътуване за Макао - другият специален административен района на Китай, бивша португалска колония и резиденция на римокатолическата църква. Върнат е на Китай на 20.12.1999 г. Днес особеният статут позволява на Макао да бъде азиатският аналог на Монте Карло или Лас Вегас. Според Световната банка през 2015 г. Макао е най-богатият регион в света, с най-високата покупателна способност на глава от населението, чиято икономика зависи главно от хазарта и туризма. Трансфер до хотела. Разходка из окъпания в светлини град и посещение на казино "Венецианецът". Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН: 02.11 МАКАО - ХОНКОНГ | вкл. закуска

Закуска. Макао е един от най-интересните градове в Азия. Близо 5 века той е бил колония на Португалия и като резултат от това днес той е интересна смесица от португалско и китайско влияние, предизвикваща появата на нови традиции, взели по нещо и от двете култури. Пешеходно разглеждане на Макао - историческия център с площад Ел Сенадо (ЮНЕСКО), руините на църквата Св. Павел - някога най-големият азиатски храм в Югоизточна Азия, площад Лотос със скулптурата "Напълно разцъфнал лотос" (символът на Макао), която е подарък от Китай по случай придобиването на независимост на Макао. Фигурата е изработена от позлатен бронз, тежи 6,5 т. и символизира вечния просперитет на Макао. Посещение на казино Сендс. Трансфер до пристанището. Връщане с ферибота в Хонконг. Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 03.11 ХОНКОНГ - ОСТРОВ ЛАНТАУ | вкл. закуска

Закуска. Свободно време. Екскурзия до остров Лантау. Отпътуване с автобус за селището Нгонг Пинг, живописно разположено на остров Лантау. То е тематично проектирано и озеленено така, че всичко да е в хармония и духовно единство. Оттук с панорамен 360-градусов кабинков лифт се стига до манастира По Лин. Манастирският комплекс е известен със своята изящна архитектура, централната зала с фигурата на Буда, залата на бодисатвата Сканда и фигурата на Тиан Тан Буда. Скоро към комплекса ще бъде добавена огромна зала с 10,000 Буди и библиотека със скулптури. Кухнята на манастира предлага вегетарианска храна и ароматен чай, които пречистват ума и тялото. По "Пътеката на мъдростта" ще се изкачите до огромната бронзова статуя на седящия Буда, която се извисява самотно върху връх Мук Ю. Фигурата е висока 34 м. и е изработена по подобие на Сакямуни Буда, който получава просветление под дървото Бодхи. Мудрата (жеста) на дясната му ръка символизира неговото състрадание и желанието му да спаси всички хора от страданието, а лявата ръка - това, че изпълнява желанията, дава своята благословия и щастие на всички. Тези, които желаят, могат да се изкачат по 268 стъпала до 3-етажния пиедестал и отвисоко да се насладят на гледката към остров Лантау и безбрежността на Южно Китайско море. Връщане с лифта в Нгонг Пинг и свободно време. Селището предлага разнообразни заведения за хранене, търговия и развлечения. Трансфер до летището.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 04.11 ПОЛЕТ ХОНКОНГ - ДОХА - СОФИЯ

Полет от Хонконг в 00:25. Кацане в Доха 04:55. Полет от Доха в 06:40. Кацане в София в 10:55.

НАСТАНЯВАНЕ

ПАКЕТНА ЦЕНА

Възрастен в двойна стая

5787 лева

Възрастен в единична стая

6834 лева


ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетни билети София - Доха - Сеул / Хонконг - Доха - София с включени такси;
 • Самолетен билет Сеул - Хонконг с включени такси;
 • Билети за ферибота Хонконг - Макао - Хонконг;
 • 9 нощувки със закуски в хотели 4*:
 • 2 обяда
 • 2 вечери
 • Всички трансфери и екскурзии с местни екскурзоводи;
 • Всички входни такси за обектите по програмата:
  • Посещение на храма Хаенса и разглеждане на Пусан;
  • Разглеждане на Кенджу: храмовете Сукгурам и Булгукса, обсерваторията Чеомсеонгдае, парка Тимули,Националния музей на Кенджу и езерото Анапджи;
  • Посещение на Андонг Хахо, Музея на маските и конфуцианското училище Бьонгсан Сеовон;
  • Екскурзия до Демилитаризираната зона с посещение на 3-ия тунел, обсерваторията Дора и гарата Дорасан;
  • Посещение на кулата Намсан;
  • Панорамна обиколка на Сеул и посещение на Синята къща, двореца Гьонбокгунг, Националния фолклорен музей, площад Гвангвамун, храма Джогеса, улица Инсадонг, пазара Намдаемун и Националния музей на Корея;
  • Панорамна обиколка на Хонконг;
  • Разглеждане на нощно Макао и посещение на казино "Венецианецът";
  • Разглеждане на историческата част на Макао - руините на църквата Св.Павел и площад Ел Сенадо; площада на Лотоса и казино "Сендс";
  • Екскурзия до остров Лантау, изкачване с кабинков лифт до манастира По Лин и Големия Буда;
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ. д.;
 • Водач преводач от фирмата

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Лица над 70 год. доплащат за медицинска застраховка 27 лв.;
 • Посещения по желание, които се заплащат при доплащането на пакета (при мин. 10 души):
  • Готварското шоу на Нанта с включени трансфери - 112 лв.;
  • Нощен Хонконг и круиз с вечеря из залива Виктория - 198 лв.;
 • Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите: общо 50 щ. д.;
 • По желание застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

 • до 7 дни след записване, освен ако не е "Пътуване в последния момент" - без неустойка
 • до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
 • от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
 • от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена
 • под 30 дни до деня на отпътуване или при неявяване се удържат 100%

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Цветно сканирано копие (jpg) на паспорта - валиден мин. 6 месеца след датата на пътуването (след 05.05.2018) и минимум 6 свободни страници

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 17.
 • Срок за уведомяване за осъществяване пътуването - 22.09.2017
 • Визи за Южна Корея, Хонконг и Макао не са необходими.
 • За лица, които пътуват сами и се записват за комбиниране в двойна стая с друг турист, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице, ако такова няма, и туристът заплаща цената за настаняване в единична стая. Ако няма възможност да доплати, той може да се откаже от пътуването, като му се възстановяват 100% от платената от него сума. Това условие се отбелязва в договора при записване. В случай, че не е записано, се счита, че туристът е съгласен да заплати цената за единична стая.
 • Фирмата не носи отговорност за промяна в полетното разписание на авиокомпаниите.
 • Цените са при курс 1 щ. д. = 1.850 лв. При промяна на горивните или други такси и промяна на курса на щ. д. към лева, цените ще бъдат преизчислени към датата на доплащане.
 • При промяна в стойността на летищните такси, разликата ще бъде обявена до 20 дни преди тръгване и следва да бъде доплатена до 10 дни преди отпътуване.
Оферта № Е83

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).