години

Екскурзия в Румъния

- Кралска Приказка
Вид транспорт:
Собствен транспорт

Маршрут:
Букурещ - Синая - Брашов - Сигишоара - Сибиу - Куртя де Арджеш

Продължителност:
6 дни / 5 нощувки
Информация:
автотур - индивидуална програма, със собствен транспорт
Цена от:
515 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

ПЪРВИ ДЕН: България-Букурещ

Самостоятелно отпътуване в посока Букурещ. Пристигане в Букурещ и настаняване в хотел в центъра на града (хотел Venеzia 4* или подобен). Можете да направите панорамна обиколка на столицата на Румъния, известна още като "Малкия Париж" заради приликата си с френската столица. Ще се насладите на различни архитектурни стилове. Най-известни забележителности са площада на Революцията, свързан със събитията през 1989г.; Дворецът на народите - бившия дворец на румънския диктатор Чаушеско; Парламентът; Триумфалната арка; Операта; Музеят на селото - интересна смесица от бита на различните краища на страната - Молдова, Трансилвания, Банат; Ботаническите градини и др. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Букурещ-Синая (130 км.) / опция Синая-Брашов (50 км.)

Закуска в хотела. Отпътуване по маршрут Букурещ-Плоещ-Синая. Възможност да посетите замъка Пелеш - бивша лятна резиденция на румънските крале, кралския замък Пелишор, манастира в Синая, винарна в Азуга, двореца Cantacuzino в Бустени, замъка Бран, известен още като замъка на Дракула - ловната резиденция на Влад Дракула, впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377 и 1382г. върху скала висока 60 м. Настаняване в хотел в Синая (Хотел Bastion 3* в Пелеш парк) или в Брашов (Хотел Casa Wagner 3*). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Брашов-Сигишоара (120 км.)

Закуска в хотела. Можете да посветите сутринта на разглеждане на Брашов - град с особен чар, напомнящ за Прага, в който ще усетите особена средновековна атмосфера. Тук може да разгледате Черната църква - най-голямата готическа Катедрала в Източна Европа, църквата "Св. Бартоломей" - най-старият архитектурен паметник в града, Старото кметство, църквата "Св. Николай" . Отпътуване към Сигишоара - оазис на архитектура и история. Градът е построен от германски занаятчии и търговци, с изключително добре запазен средновековен център, включен в списъка на ЮНЕСКО. По пътя можете да посетите селата Премер (Prejmer) и Харман (Harman), където можете да видите запазените крепостни църкви. Настаняване в хотел в Сигишоара (Хотел Casa Wagner 3* или подобен). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Сигишоара-Сибиу (120 км.)

Закуска в хотел. Посещение на Цитаделата в Сигишоара - крепостта се състои от девет кули, най-забележителната от които е високата 64 м. Отпътуване за Сибиу - наричан "малката Виена", смятан за най-красивия румънски град, европейска столица на културата през 2007г. Не бива да пропускате: крепостните стени (построени от глина и изключително добре запазени), Катедралата, двореца Брукентал - важен бароков паметник, построен в периода 1777-1787г., синята къща (барокова сграда от 18 век), Йезуитската църква, Музея Брюкентал (музей на изящните изкуства), Световния етнографски музей Франц Биндер, Музея на историята на фармацията, Етнографския музей в Къщата на изкуствата, музейния комплекс Астра. Настаняване в хотел Imparatul Romanilor 3* в Сибиу. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: Сибиу-Букурещ (280 км.)

Закуска в хотела. Отпътуване за Букурещ към Питещи. Можете да спрете в Куртя де Арджеш - една от старите столици на Влашко, където са погребани кралете на Румъния и има над 20 църкви. Ако пътувате лятото можете да използвате Трансфагараш - един от най-високопланинските павирани пътища в Европа. Пътят се изкачва до 2034 м.н.в. Най-ефектен е маршрутът от север - криволичещ път, осеян със стръмни завои... фиба, дълги S-криви и остри спускания. Трансфагараш е едновременно атракция и предизвикателство за туристи, велосипедисти, шофьори и мотоциклет ентусиасти. Благодарение на топологията, средната скорост е около 40 км./ч. Пътят осигурява достъп до езерото Балеа и водопада Балеа. Ако не сте любители на екстремните усещания, можете да се движите по магистралата до Букурещ. Настаняване в хотел в центъра на Букурещ (хотел Venеzia 4* или подобен). Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: Букурещ-България
Закуска в хотела. Отпътуване за България.
ХОТЕЛ / ПАКЕТНА ЦЕНА

Възрастен в
двойна стая

Трети възрастен
в двойна стая

Дете 2-12г. на доп. легло
с двама възрастни

Възрастен в
единична стая

Хотели 3/4*

236 евро

226 евро

179 евро

350 евро

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е НА ЧОВЕК

 • Цените подлежат на препотвърждение според сезона и заетостта на хотели.
 • Настаняването в тройни и единични стаи подлежи на препотвърждение, според наличността в хотелите.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - няма.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • 5 нощувки със закуски в хотели 3/4* в градовете Букурещ, Синая/Брашов, Сигишоара, Сибиу
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за периода на цялото пътуване
 • Застраховка "Отговорност на туроператора"
 • Полезна информация за страната и маршрута

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт - собствен автомобил
 • Застраховка “Отмяна на пътуването” - виж Важно! в края на офертата - застраховки
 • Хранения, извън описаните по програма
 • Разходи от личен характер

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

 • Аванс в размер на 50% от пакетната цена

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Валидна лична карта или международен паспорт
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път
 • Цените не важат по време на официални празници като Коледа и Нова година
 • 1 Евро = 4,41 RON (румънски леи) към февруари 2017
 • Входните такси трябва да се заплащат в местната валута (румънски леи).
 • Няма часова разлика между България и Румъния.
Оферта № Е173

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).