години

Екскурзия за Коледа в Рим, Венеция и Флоренция

Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:
София - Венеция - Болоня - Рим - Сиена - Пиза - Монтекатини Терме - Флоренция - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Информация:
самолетна екскурзия с група
Цена от:
1699 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Запитване

ПЪРВИ ДЕН: 20.12.2017
Отпътуване от летище София за Венеция. Пристигане на летище „Марко Поло”. Настаняване в хотел в Лидо ди Йезоло или района на Тревизо. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН: 21.12.2017
Закуска. Екскурзоводска програма: разходка с корабче от Пунта Сабиони до “Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), посещение на историческия център на Венеция: пл “Сан Марко”, базиликата „Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Нощувка в Лидо ди Йезоло или района на Тревизо.
ТРЕТИ ДЕН: 22.12.2017
Закуска. Отпътуване за Рим през Болоня. Разглеждане на Болоня - Фонтана на Нептун, Палацо Комунале, Палацо дел Подеста, базиликата “Сан Петронио”, наклонените кули. Вечерта пристигане в Рим. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 23.12.2017
Закуска. Разглеждане на Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън), хълма Капитолия, пл. “Венеция”. Разглеждане на Ватикана с екскурзовод: пл. „Св. Петър”, базиликата “Свети Петър”. Вечеря. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН: 24.12.2017
Закуска. Пешеходна разходка „Бароков Рим” - разглеждане на пл. “Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. “Испания”. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН: 25.12.2017
Закуска. Отпътуване за Монтекатини. Престой в Сиена - разходка из центъра на града с разглеждане на „Пиаца дел Кампо” - централният площад на Сиена, прочут с впечатляващото конно надбягване, на което ежегодно е сцена - легендарното „палио”, Палацо Публико, катедралата. Разглеждане на Пиза - Двора на чудесата (Катедралата, баптистериото и наклонената кула). Привечер пристигане в Монтекатини Терме. Настаняване в хотела. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН: 26.12.2017

Закуска. Разглеждане на Флоренция с екскурзовод: църквата - пантеон Санта Кроче, катедралата “Санта Мария дел Фиорe”, квартала на Данте, площада на Синьорията.

По желание: разглеждане на галерията Уфици - 30 лв. + 13 евро такса за вход

Посещението се заявява и заплаща предварително от България, а не на място. Цената включва резервация и екскурзовод на български език по време на визитата. Таксата за вход в галерията, която е около 13 евро, се плаща на място. Посещението се организира при минимум 15 участника. Местата за посещение на галерията Уфици са ограничени. Групата може да е от максимум 25 човека. Записванията са до изчерпване на местата.

Свободно време. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: 27.12.2017
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за София със самолет.
Дата Възрастен
в двойна/
тройна стая
Възрастен
в единична стая
Трети
възрастен в стая
Деца до 18г.
в стая с 2 възрастни
Деца до 18г.
в стая с 1 възрастен
21.12.2017г. 1649 лв. 1973 лв. 1577 лв. 1325 лв. 1499 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет;
 • Летищни такси;
 • 1 ръчен багаж до 8 кг;
 • 1 чекиран багаж до 23 кг;
 • 7 нощувки със закуски в хотел 3*;
 • 3 вечери включително Коледна вечеря;
 • Екскурзоводски услуги.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Трансферите летище-хотел и хотел-летище;
 • Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
 • Разходка с корабче от Пунта Сабиони до “Сан Марко” във Венеция;
 • Посещение на галерията Уфици - 30 лв.
 • Медицинска застраховка - 2 лв. на човек на ден;
 • Слушалки по време на екскурзоводската програма - 2-3 евро на човек;
 • Градски такси - заплащат се задължително
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:
 • Депозит 50 % от стойността на пакета
 • Пълно плащане до 15 дни преди отпътуване
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по програмата=
 • При тази програма цената не включва трансферите летище-хотел на 20.12.2017 и хотел-летище на 27.12.2017, както и трансфера във Флоренция от „Пиаца Пиаве” до хотела на 26.12.2017. За придвижване от „Пиаца Пиаве” до хотела можете да вземете такси, което струва около 10 EUR или автобусът, с който ще се движите през цялото време в Италия, може да Ви остави до хотела. Във втория случай, понякога се оказва, че, тъй като автобусът не може да влиза във всички улички в центъра на града, клиентите трябва да се придвижат 200-300 метра пеша с куфарите си.
 • При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди; в или в околностите на Лидо ди Йезоло - 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; във Флоренция - 3,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 4,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
21.12.2017 от 1699 лв. запитване

Оферта № Е190

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).