години

Екскурзия за Коледа в Охрид

- хотел Горица 5*, 2 нощувки
Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:
Пловдив/София- Скопие - Охрид - манастирът "Св. Наум" - Струга - Битоля - София/Пловдив

Продължителност:
3 дни / 2 нощувки
Информация:
автобусна екскурзия БЕЗ нощни преходи
Цена от:
250 лв.
 • Програма

 • Цени

ПЪРВИ ДЕН:

Отпътуване от Пловдив в 5:00ч. (бензиностанция „OMV” до хотел „Санкт Петербург” - заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително). Отпътуване от София в 7:30ч. от площад „Александър Невски”, 8:00ч. от автогара Сердика, от Кюстендил в 9:30ч. по маршрут Гюешево - Крива Паланка - Скопие. Пешеходна разходка в Скопие: площад „Македония”; старият квартал Вароша; крепостта „Скопско кале” и църквата „Свети Спас” със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време. Отпътуване за Охрид - град, съчетал в себе си вековна историческа традиция, невероятната красота на Охридското езеро и изключителното гостоприемство на своите жители. Днес градът е истинската туристическа перла на Република Македония. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:

Закуска. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Стария град (минимум 2 ч.): църквата „Св.Богородица Перивлепта”, която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата „Св. Пантелеймон”, където се съхраняват мощите на Климент Охридски; църквата „Св. Йоан Канео”, разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата „Света София”, посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия. Свободно време в Охрид или допълнителна програма по желание:
1) автобусна екскурзия до манастира „Св.Наум”, разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота. Посещение на църквата „Свети Архангели”, където се намира гробницата на лечителя чудотворец свети Наум. Свободно време в парка на Охридските извори. 
2) автобусна екскурзия до град Струга - градския център и къщата на братя Миладинови (отвън).

Празнична коледна вечеря с музика на живо и богато меню. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Фотопауза на Билянините извори. Отпътуване за Битоля - третият по големина град в Македония, съхранил традиционната си архитектура и духа на старите македонски занаяти. Пешеходна разходка: часовниковата кула - символ на града, и църквата „Св. Димитър” - най-голямата църква в града, изградена през 1830г. на мястото на малък параклис със същото име. Свободно време в Битоля или по желание посещение на античния град Хераклея Линкестис. Отпътуване за България. Пристигане в София на автогара „Сердика” и площад „Александър Невски” късно вечерта. Трансфер до Пловдив (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително).

НАСТАНЯВАНЕ ЦЕНА
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) Настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) Настаняването е включено в основната цена
Двойна стая за комбиниране Настаняването е включено в основната цена
Допълнително легло в двойна стая Настаняването е включено в основната цена
Единична стая + 60 лв. доплащане към основната цена
  
  ОТСТЪПКИ  ВЪЗРАСТ / ЦЕНИ  
Ученици и студенти 5 лв.
Деца до 10 год. в двойна стая с двама възрастни 10 лв.
 
  ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ  ВЪЗРАСТ / ЦЕНИ  
Автобусна екскурзия до манастира "Св. Наум" (без включена входна такса за манастира) при минимум 14 записани туристи 10 лв.
Автобусна екскурзия до Струга при минимум 10 записани туристи 10 лв.
Посещение на античния град Хераклея Линкестис (с включена входна такса) при минимум 5 записани туристи 10 лв.
доплащане на турист за гарантирано настаняване в стая с изглед към езерото (услугата подлежи на потвърждение) 20 лв.
ползване на двойна седалка от един турист 69 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% постровисока! 0 лв.
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" 3* на турист в единична стая 40 лв.
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" 3* на турист в двойна стая 25 лв.
Трансфер от хотел "Хемус" 3* до площад "Ал. Невски" на турист 5 лв.
Трансфер Пловдив-София на 24.12 - отпътуване в 5.00ч. от бензиностанция OMV при хотел "Санкт Петербург", при минимум 10 туристи 12 лв.
Трансфер София-Пловдив на 26.12 вечерта (отпътуване от площад "Александър Невски", пристигане на бензиностанция OMV до хотел "Санкт Петербург"), при минимум 10 записани туристи 12 лв.
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Горица" 5*, включително празнична коледна вечеря с музика на живо и богато меню;
 • Пешеходна разходка в Скопие с местен екскурзовод;
 • Пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод;
 • Туристическа програма в Битоля;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
 • Водач-екскурзовод от България.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Автобусна екскурзия до манастира "Св. Наум";
 • Автобусна екскурзия до Струга;
 • Посещение на античния град Хераклея Линкестис;
 • Входна такса за църквата "Св. Спас" и музея на Гоце Делчев (120 MKD) в Скопие; в църквата "Св. Богородица Перивлепта" (100 MKD) и манастира "Свети Наум" (100 MKD) в Охрид;
 • Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Трансфери Пловдив-София и София-Пловдив;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
 • Градски транспорт;
 • Разходи от личен характер.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
 • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
 • Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
 • Хотел "Инекс Горица" 5* е разположен в една от най-красивите местности по крайбрежието на Охридското езеро, само на 2 км от центъра на Охрид. Околностите му комбинират спокойствието на плаж, ограден от стръмни скали, с прекрасна гледка към цялото крайбрежие и града. Разполага със 117 стаи, 6 апартамента, 2 residence апартамента, 2 семинарни зали (за до 50 участници) и една конгресна (за до 300 участници), бар, сауна и салон за масаж, спортни игрища. Тези съоръжения осигуряват възможности за организацията на разнообразни церемонии, семинари, спортни мероприятия и тренировки, както и за незабравими тържества.
 • Отпътуването от Кюстендил е от бензиностанция "Go Petroleum" на околовръстния път.
 • Валутен курс: 1 евро = 61,60 македонски денара
 • Часово време: България 12 ч.; Македония 11 ч.
 • Официалното отбелязване на Коледа (Божик) в Македония е на 7 януари.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
24.12.2017 от 250 лв. запитване

Оферта № Е100

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).