години

Нова година на Охридското езеро

- хотел Дрийм 4*
Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:
София - Скопие - Струга - Охрид - манастира "Св. Наум" - Битоля - София

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки
Цена от:
475 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

ПЪРВИ ДЕН:

Отпътуване от София в 7:00ч. от площад "Александър Невски", в 7:30ч. от автогара "Сердика", в 9:00ч. от Кюстендил (бензиностанция "Go Petroleum" на околовръстен път) по маршрут Крива Паланка - Скопие. Пешеходна разходка в Скопие с местен екскурзовод: площад "Македония" с паметника на Александър Велики; старият квартал "Вароша"; църквата "Свети Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време. Отпътуване за Охридската ривиера. Настаняване вечерта в Струга. Вечеря с музика на живо. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване за манастира "Свети Наум", разположен на южния бряг на Охридското езеро, сред местност с неповторима природна красота. Посещение на църквата "Св. Архангели" и свободно време в парка на охридските извори. Отпътуване за Охрид. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Стария град (минимум 2 ч.): църквата "Света Богородица Перивлепта", която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник от световното културно наследство на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата "Свети Пантелеймон", където се съхраняват мощите на Св. Климент; църквата "Свети Йоан Канео", разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата "Света София", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; Античният театър и Градската чаршия. Свободно време. Връщане в хотела. Празнична новогодишна вечеря с музика на живо, богато меню и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки.

ТРЕТИ ДЕН:

Закуска (7:00-10:00). Свободно време. 13:00-16:00 - Обяд на плажа "Камелия" с неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки (13:00-16:00). Втора празнична вечеря с музика на живо, богато меню и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки (от 21:00 часа).

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване за Битоля. Пешеходна разходка: часовниковата кула, улица "Широк сокак", впечатляващата възрожденска църква "Св. Димитър". Свободно време. По обяд - отпътуване за България. Пристигане в София на автогара "Сердика" и площад "Александър Невски" късно вечерта.

ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
30.12.2017 от 475 лв. запитване

НАСТАНЯВАНЕ ЦЕНА
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) Настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) Настаняването е включено в основната цена
Двойна стая за комбиниране Настаняването е включено в основната цена
Допълнително легло за възрастен в двойна стая - 80 лв. отстъпка от основната цена
Единична стая +130 лв. доплащане към основната цена
Допълнително легло в двойна стая -150 лв. отстъпка от основната цена
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ ЦЕНА
Ползване на двойна седалка от 1 турист над 3 год. / 80 лв.
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" 3* на турист в единична стая над 3 год. / 40 лв.
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" 3* на турист в двойна стая над 3 год. / 25 лв.

  ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с туристически автобус;
 • 3 нощувки със закуски в хотел "Дрим" 4* в Струга;
 • 1 обяд с неограничена консумация на местни напитки на 01.01;
 • 1 вечеря с музика на живо в ресторанта на хотела на 30.12 (без включени напитки);
 • 1 новогодишна гала вечеря с богато меню, музика на живо и неограничена консумация на местни напитки на 31.12 (от 21:00 до 5:00ч.);
 • 1 празнична вечеря с богато меню, музика на живо и неограничена консумация на местни напитки на 01.01 (от 21:00ч.);
 • Туристическа програма в Скопие, Охрид и манастира "Свети Наум" с местен екскурзовод;
 • Туристическа програма в Битоля;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
 • Водач екскурзовод от България;
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Входни такси за църквата "Св. Спас" (120 MKD) в Скопие;
 • Входни такси в църквата "Св. Богородица Перивлепта" (100 MKD) и манастира "Свети Наум" (60 MKD) в Охрид;
 • Входни такси и билети за други музеи и обекти, посещавани по желание;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
 • Обядът на 01.01 се провежда на плаж "Камелия" при подходящи атмосферни условия. Ако такива не са на лице, обядът ще бъде на закрито.
 • Неограничената консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки включва: червено и бяло вино ("Дрим"), местно пиво, ракия, коняк, водка, джин, узо, безалкохолни напитки.
 • Хотел "Дрим" 4* е разположен в Струга, на брега на Охридското езеро. Стаите са оборудвани с климатик, кабелна телевизия. На разположение на гостите на комплекса са денонощна рецепция, ресторанти, лоби бар, безжичен интернет достъп, рум сервиз.
 • Валутен курс: 1 евро = 61,5 македонски денара.
 • Часово време: България 12 ч.; Македония 11 ч.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
Оферта № Е216

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).