години

ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ: Почивка в Опатия, Хърватия

- на полупансион
Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:
София - Белград - Загреб - Опатия - Загреб - Белград - София

Продължителност:
7 дни / 6 нощувки
Информация:
автобусна програма БЕЗ нощни преходи
БЕЗ възрастови ограничения
Дати на отпътуване: 18.05, 17.06, 18.09.2018
Специална оферта:
3% отстъпка при РАННО ЗАПИСВАНЕ
/2 месеца преди датата на екскурзията/
Цена от:
679 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Запитване

ПЪРВИ ДЕН:

Трансфер от хотел “Тримонциум” в Пловдив до София в 03.00 ч. за тези, които желаят. В 06.00 ч. отпътуване от Централна автогара София, Сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 05.30 ч. Отпътуване по маршрут София-Белград-Загреб-Опатия. Пристигане в Опатия вечерта. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:

Закуска. Пешеходна разходка в Опатия - църквата „Св. Якоб“ от 1453 г., построена върху останки от Бенедиктински манастир, вила „Анджолина“ с ботаническата градина, построена през 1845 г. и поставила началото на организирания туризъм в Опатия, дванадесеткилометровата крайбрежна пешеходна алея, която преминава покрай най-значимите забележителности на курорта, започната през 1885 г. и завършена през 1911 г., статуята на девойката с чайката, превърнала се в символ на Опатия, след като е поставена върху скала с гледка към града през 1956 г. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Свободен ден в Опатия или туристическа програма по желание: Тричасов круиз в залива Кварнер, по време на който ще се насладите на красотата на Опатийската Ривиера откъм морето.

Цена: 34 лв. на човек. Круизът се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при група от минимум 20 човека.

Завръщане в хотела. Свободно време в Опатия.

Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

Закуска. Свободен ден в Опатия или туристическа програма по желание: екскурзия до пещерата Постойна и Любляна в Словения.

Екскурзията се заявява и заплаща в България(доплащане 38 лв. за възрастни и 29 лв. за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена), а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български по време на екскурзията. Екскурзията включва: посещение на пещерата, наричана „царицата на всички пещери“.

Постойна е едно от най-големите карстови образувания в света. Невероятната мрежа от тунели, пасажи, галерии и зали, впечатляващото разнообразие от карстови форми, както и лесният достъп са сред главните причини за огромната популярност на тази забележителност. Това е единственото място в света, където подземният пейзаж може да бъде обходен с електрическа мотриса и да се види най-известният обитател на това подземно царство – протеят, наричан още човешка риба (входната такса, която е около 25 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място; съветваме ви да си предвидите връхна дреха, защото в подземията температурата е 8º - 10º С). Продължаване към Любляна. Пристигане. Разглеждане на центъра на града - пл. „Прешернов”, открития пазар, Тройния мост над р. Любляница, Змейския мост, кметството, църквата „Св. Николай”. Възможност за разходка по крепостните стени. Привечер - заръщане в хотела.

Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:

Закуска. Свободен ден в Опатия или туристическа програма по желание: екскурзия до Пула и Ровин - най-привлекателните градове на полуостров Истрия.

Цена: 38 лв. за възрастни и 29 лв. за деца под 18 г. Екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Цената включва транспорт и екскурзовод на български по време на екскурзията.

Пешеходна разходка в Пула - главният културен и икономически център на Истрия, впечатляващ с хилядолетната си история и римския амфитеатър - една от шестте най-големи оцелели римски арени в света, и пешеходна разходка в Ровин, едно от най-красивите градчета на Адриатическото крайбрежие, доставящо истинско удоволствие на посетителя. Привечер - завръщане в хотела.

Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:

Закуска. Свободен ден в Опатия или туристическа програма по желаниеекскурзия до Риека и остров Крък.

Цена: 38 лв. за възрастни и 29 лв. за деца под 18 г. Екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български по време на екскурзията. Входни такси не са включени в тази цена.

Пешеходна разходка в Риека – най-голямото хърватско пристанище, което днес представлява един доста динамичен град, нелишен обаче от обаянието на адриатическия полъх и пазещ някои прекрасни архитектурни паметници от периода на Бел Епок; панорамна обиколка на о-в Крък – най-големият остров в Адриатическо море (има мост, който свързва острова с брега), откриващ впечатляващите гледки на своите селца, накацали по скалите над морската шир; престой и разходка в Крък (столицата на острова), запазил средновековните си укрепления, които се извисяват над морето и представляват незабравима гледка; разходка из Връбник - винарско селище, от което произхожда знатната аристократична фамилия Франкопани. Привечер - завръщане в хотела.

Вечеря. Нощувка

СЕДМИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване по маршрут Опатия - Загреб - Белград - София. Късно вечерта - пристигане на Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Хотел 2*/3* Възрастен в
двойна/тройна стая
Възрастен
в единична стая
Дете до 18 г.
в стая с 2 възрастни
Дете до 18 г.
в стая с 1 възрастен
18.05.2018 679 лв. 858 лв. 599 лв. 629 лв.
17.06.2018 727 лв. 906 лв. 599 лв. 629 лв.
18.09.2018 679 лв. 858 лв. 599 лв. 629 лв.
ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА
 
Допълнителни услуги  Цени  
Круиз в залива Кварнер 34 лв.
Екскурзия до Постойна и Любляна 38 лв.
Екскурзия до Постойна и Любляна за деца под 18 г. 29 лв.
Екскурзия до Пула и Ровин 38 лв.
Екскурзия до Пула и Ровин за деца под 18 г. 29 лв.
Екскурзия до Риека и остров Крък 38 лв.
Екскурзия до Риека и остров Крък за деца под 18 г. 29 лв.
Допълнителна седалка 229 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с луксозен автобус;
 • Съответния брой нощувки със закуски и вечери;
 • Обиколка на Опатия;
 • Водач – придружител от туроператора.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Обеди
 • Допълнителни екскурзии срещу доплащане
 • Застраховка „Медицински разноски при пътуване” (доплащане 12 лв за целия престой)
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • Депозит - 30% от стойността на екскурзията.
 • Заплащането на 100% от стойността на пакета се извършва съгласно условията на сключения договор.
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
При отказ от пътуване:
 • повече от 60 дни преди обявената дата на пътуването се възстановяват 100%;
 • от 59 дни до 30 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 80%;
 • от 29 до 15 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 70%;
 • от 14 до 10 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 30%;
 • от 9 до 3 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 20%;
 • под 3 дни преди обявената дата на пътуването му се задържа цялата сума от пакетната цена на организираното пътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • При тази екскурзия няма никакви ограничения за възрастта на участниците, тоест всички участници могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
18.05.2018 от 679 лв. запитване
17.06.2018 от 727 лв. запитване
18.09.2018 от 679 лв. запитване

Оферта № Е255

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).