БАЛИ | галерия със снимки

Бали е земя, която има магнит в своето сърце… Може би заради красота на белите плажове и подредените сякаш от художник оризови плантации, може би заради приветливите и гостоприемни хора… или заради влиянието на древните духове и интересната балинезийска култура, съхранена и до днес… Посетил острова веднъж човек лесно може да поиска да остане тук завинаги – това е неговата магия, това е Бали – Островът на хилядата храма, “Земя на щастие, радост и мир” (Shangri-La).

МАЛДИВИ | галерия със снимки

Слънчевата страна на живота… Малдивите са като мозайка от безброй малки частици, пръснати насред Индийския океан. Един свят на уединение и безбрежно спокойствие, откъснат от всичко и всички. Луксозни хотели – всеки на отделен остров, с приказни вили над водата и бани на открито с дъждовен душ, перлени плажове, пъстри коралови градини и много романтика. Тук можете да посрещнете първите слънчеви лъчи, да  да се отдадете на пълен релакс на някой хамак под сенките на палмите и след това да изпратите залеза.

МАВРИЦИЙ | галерия със снимки

“Мавриций всъщност не е по път за никъде, но си заслужава да го посетите” – това са уводните думи на един известен пътеводител за Африка. Скътан недалеч от бреговете на югоизточна Африка, този малък остров предлага много повече от плаж, палми и луксозни хотели. Наследник на тайните на цели три континента, Мавриций е истинска съкровищница, събрала в едно необикновена смесица от многобройни култури, раси и обичаи.

СЕЙШЕЛИ | галерия със снимки

Сейшелските острови са връх на потънал древен континент… пясъкът им е ослепително бял, коралов  и с удивителната особеност да не се нагрява дори при много високи температури… а природата – съхранена такава, каквато са я видели мореплавателите преди повече от 300 години. Удивително място със собствено очарование и неподправен облик, все още пазещо тайните на суровите морски битки и заровени съкровища.

МЕКСИКО | галерия със снимки

Страна на маите и мариачите… истински мост на цивилизациите, Мексико дава усещане за минало, настояще и бъдеще, събрани в един свят – свят така контрастен и разнолик… свят колкото древен, толкова и красив, ревниво пазещ спомена за пет велики култури, екзотичен и същевременно модерен… Мексико е свят, в който всяко дихание е история, а руините на отдавна изчезнали цивилизации и градове съжителстват с бляскавите и модерни курорти.

КУБА & ХАВАНА | галерия със снимки

Казват, че Куба е магия – магията да пътуваш с усмивка…  Вдъхновила Хемингуей да напише “Старецът и морето”, Куба е една истинска история за музиката, извираща от сърцата, за танца, за любовта на хората към живота. Ароматът на кубинските пури, вкусът на отлежал ром и звукът от стъпките на горещите латино ритми… всички те разказват за една страна с карибска емоционалност, потънала в безвремие.

КИТАЙ | галерия със снимки

Пътешестшието до Китай е уникално преживяване, наситено с впечатлениоя и емоции… Страна с територията на Европа, известна със своята мистична и древна култура, хилядолетна история, с мъдростта на Конфуций… Страна, където всичко е изкуство – от бамбуковите украси и красивите цветя до магията в будистките манастири, от посрещането на госта и подредбата на масата до рисуването на фенерите, от странните маски до тайнствените пагоди.

ШРИ ЛАНКА | галерия със снимки

Често наричана “Сълзата на Индия”, заради формата и географското й положение, Шри Ланка остава някак скрита и непозната за пътешественика. Страна на необкиновени вкусове, на екзотични подправки и безкрайни чаени плантации, дом на огромно разнообразие от религии и етноси, един  малък свят с прекрасна природа, усмихнати хора и изненади на всяка крачка – Шри Ланка е екзотична и интересна.

СИНГАПУР | галерия със снимки

Люлка на съвременната култура, Сингапур е същевременно динамичен и изтънчен, туристически и търговски… един ултрамодерен град-държава с многобройни културни влияния и багата история, успял да съчетае модерното с традиционното. Безумно малък в сравнение с огромните си амбиции, Сингапур прави крачка напред всеки ден.

ЯПОНИЯ | галерия със снимки

Япония не може да бъде описа с факти и цифри, тя е различна… различна от всичко. Едно уникално изживяване за всички сетива. “Земята на изгряващото слънце” е щедро е дарена с уникалната красота на островите,  породила чувството на възторг и преклонение към природата у всички японци. Усетът към красивото е тяхна вродена национална черта. Такава е и мъдростта, почитта, търпението, трудолюбието… и прочутото съзерцание на цъфналите вишни – символ на преходността на самия живот: Красиви са, но красотата им е краткотрайна. Както и животът – отлита бързо, затова трябва да му се наслаждаваме.