години

Нова Година в Палермо, Сицилия

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Катания - София

Продължителност:
5 дни / 4 нощувки
Информация:
самолетна програма с група и водач
Специална оферта:
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 27.11.2017
Цена от:
850 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Допълнителни екскурзии

ПЪРВИ ДЕН: 30.12.2017

Събиране на летище София за полет София-Катания. Излита в 08:00 ч. Каца в 08:50 ч. Трансфер до избрания хотел в Палермо. Настаняване. Свободно време в Палермо или по желание полудневна екскурзия до Палермо и Монреале. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:  31.12.2017

Закуска. Свободно време в Палермо или по желание целодневна екскурзия до Ериче и Седжеста. Посрещане на Нова Година 2018! Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 01.01.2018

Закуска. Свободно време за почивка, разходки и шопинг. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:  02.01.2018

Закуска. Свободно време в Палермо или по желание целодневна екскурзия до Етна и Таормина. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 03.01.2018

Закуска. Свободно време. Напускане на хотела. Трансфер до летище Катания. Полет за България. Излита в 19:10 ч. Каца в 22:00 ч.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.

ПАКЕТНА ЦЕНА: Моля разгледайте предложените хотели под офертата.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет София - Катания - София с директен чартърен полет;
 • Летищни такси;
 • Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
 • Трансфер летище - хотел - летище;
 • 4 нощувки със закуски в съответния хотел;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро с ДЗИ;
 • Водач от България.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Екскурзия до Палермо и Монреале с екскурзовод на български, с включен вход за Катедралата в Монреале и слушалки - 58 лв. за възрастен / 29 лв. за деца до 11.99 год;
 • Екскурзия до Етна и Таормина - 112 лв. за възрастен / 56 лв. за деца до 11,99 год;
 • Екскурзия до Ериче и Седжеста - 88 лв. за възрастен / 44 лв. за деца до 11,99 год;
 • Лични разходи;
 • Общинска такса - 8/10 евро (заплаща се лично, на място)
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • Депозит: 300 лв. при записване
 • Доплащане: 22 дни преди дата на тръгване
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
 • до 60 дни преди датата на полета: без неустойка
 • от 60 до 30 дни: 300 лв.
 • от 29 до 20 дни: 50% от общата стойност на пътуването
 • от 19 до 14 дни: 80% от общата стойност на пътуването
 • под 14 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сумa
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Минимален брой за провеждане на програмата 40 човека.
 • Групата се потвърждава до 30 дни преди отпътуване.
 • Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум от 20 човека.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписание.

Палермо и Монреале
Цена: 58 лв възрастен / 29 лв дете до 11,99г.

Насладете се на Палермо, столицата на Сицилия, разположена на брега на морето и в полите на планината Пелегрино. Градът е бил под владението на финикийци, римляни, араби, нормани и тяхното влияние се вижда и усеща. Златният век на града е по време на арабското владичество, когато Палермо е превъзхождал дори Кайро. Ще разгледате всички основни забележителности на Палермо - Куатро Канти, фонтана Преториа, Катедралата и Нормандския дворец. Екскузрията няма да е пълна без посещение на Монреале. Катедралата в Монреале е великолепен пример на концентрацията на нормандското, арабското и византийското наследство. Катедралата в Палермо е древна, но тази в Монреале е запазена от 12-ти век през вековете. Вълшебно място, което е много повече от просто още една църква. Катедралата наистина ще ви впечатли.

Eриче и Седжеста
Цена: 88 лв възрастен / 44 лв дете до 11,99г.

Удивителното съчетание между исторически паметници и невероятни природни картини заедно с красивото крайбрежие на Сицилия създават всички предпоставки за една запомняща се екскурзия. Ериче е привлекателен с разположението си, откъдето се открива чудесна гледка: кацнал е на 750 м над пристанище Трапани, с криволичещите си улички и старинни площади. Крепости, кули, бойници, църкви и манастири… редом с обикновени домове, ресторанти, даже банката и полицията - абсолютно всичко е дялан камък. Основни забележителности тук са катедралата от 16 в. и норманската Венерина Крепост от 12 в., намираща се на мястото на Ерикс, крепост и древно светилище още от елинско и финикийско време.

Следобед се отправяме към археологическата зона на Седжеста, за да се посети древния дорийски храм и амфитеатъра. Според мита първото селище, което не е извадено на повърхността от археолозите, е основано от троянските спътници на Еней - Елимите. В Сицилия има много великолепни гръцки храмове, но никой не е разположен сред такава красива природа, както Седжеста. Дорийският храм /426-416 пр.хр./ от кафеникав камък, който е опасан почти изцяло от плитко дефиле, се издига във величествено усамотение в прекрасната местност. На около 2 км се намира изящен древногръцки театър от 3 в. пр. хр. Амфитеатралното разположение на седалките за зрителите е изградено по хълма, известен като Монте Барбаро (Monte Bàrbaro), на 305 метра над морското равнище. Вечер през лятото се изнасят представления в него.

Етна и Таормина
Цена: 112 лв възрастен / 56 лв дете до 11,99г.

Ранно отпътуване. Панорамна обиколка на централната част на Сицилия до вулкана Етна. Пътуване с автобус по склоновете на Етна до 1987 м надморска височина. Свободно време с възможност за проучване на страничните кратери „Силвестри” . По желание може да се стигне до централните кратери (на ниво над 3000 метра надморска височина) с въжени лифтове и джипове (само при благоприятни метеорологични условия). В Таормина ще имате свободно време в историческия център и възможност да се разгледа Древния театър. Връщане в хотела.

Билет за въжения лифт и джипове: 63 евро за възрастен/41 евро за дете (4-11,99г.)

Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки за допълнително изкачване. На място може да се наеме топло яке срещу 3 евро.

Вход за гръцкия театър в Таормина: 12 евро

Посочените входни такси са валидни към момента на публикуване на програмата. Възможни са промени!

Предлагани хотели към програмата
Оферта № П89

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).