години

Почивка в Италия - Лигурия и Лазурния бряг

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Милано - Пиетра Лигуре - Милано - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Информация:
самолетна програма с група
Специална оферта:
ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ!
STOP SALE
 • Програма

 • Условия

 • Запитване

 • Екскурзии

 • За курорта

ПЪРВИ ДЕН: понеделник

Директен полет София - Милано. Полудневна екскурзия на Милано, включена в цената. Трансфер до хотела. Информационна среща с Вашия представител в хотела. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: вторник

Закуска и свободно време за плаж или целодневна екскурзия по желание до Генуа. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: сряда

Закуска. Свободно време за плаж или целодневна екскурзия по желание до Портофино. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: четвъртък

Закуска. Свободно време за плаж или целодневна екскурзия по желание до Ница и Сeн Пол дьо Ванс. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: петък

Закуска. Свободно време за плаж или целодневна екскурзия по желание до Торино. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: събота

Закуска. Свободно време за плаж или целодневна екскурзия по желание до Монако и Ез. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: неделя

Закуска. Свободно време за плаж или полудневна екскурзия по желание до Санремо. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: понеделник

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет Милано - София.
 

ПАКЕТНА ЦЕНА: Моля разгледайте предложения хотел под офертата.

Условия за резервации:

 • Депозит 300 лв. при резервация и подписване на договор
 • Доплащане 21 дни преди датата на пътуване

Условия за анулации:

 • до 60 дни преди датата на полета: без неустойка
 • от 59 до 30 дни: 100 лв. на човек
 • от 29 до 22 дни: 300 лв. на човек
 • под 22 дни преди датата на пътуване: 100% от общата сума на пътуването съгласно договора

Необходими документи:

 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане.
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Допълнителна информация:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Възможна е промяна на полетното разписание. Повече информация може да получите от наш представител.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.
 • Градска такса: По решение на Италианските власти при нощувки в Италия туристите могат да бъдат таксувани с т.нар. градска такса (city tax), която не е включена в пакетните цени. За района на Лигурия тя е от порядъка на 0,30 до 1 евро на човек на ден. При наличие на такава такса, туристите навършили 16 години я заплащат лично на рецепцията на хотелите преди отпътуването им.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Италия за български граждани.
 • Часово време: България - 12ч., Италия - 11ч.

ЕКСКУРЗИИ 2017
ПОЧИВКА В ИТАЛИЯ - ЛИГУРИЯ И ЛАЗУРНИЯ БРЯГ

ГЕНУА | Целодневна екскурзия на български език

96 лева за възрастен и 48 лева за дете 2-11.99г.

Тип екскурзия: автобусна, пешеходна
Ден на провеждане: 2-ри
Цената не включва: Слушалки по време на тура - 3 евро, Входни такси

Отпътуване от хотела около 09:00 часа за посещение на Генуа - живописният град, разположен между Лигурско море и Апенински полуостров и включен в списъка на ЮНЕСКО за опазване на културното наследство, е едно от най-важните пристанища в Италия. Пешеходната разходка ще ни отведе до Катедралата Сан Лоренцо или “Св. Лаврентий”, датираща от V и VI век и седалище на архиепископа на Генуа, в чиято крипта-съкровищница се пазят забележителни реликви - подносът, на който се смята, че е била положена главата на Свети Йоан Кръстител, мощите му, както и бокал, дълго смятан за Светия Граал; Пиаца ди Ферари с нейния величествен фонтан и не по-малко величествени сгради - оперния театър Карло Феличе и родната къщата на Христофор Колумб, за който се смята, че е родом от Генуа. Оттук, следвайки улица XX Settembre, се потапяме в ар нуво атмосферата на района и завършваме със старото пристанище „Порто Антико“. Връщане в хотела около 18 часа.

 

ПОРТОФИНО | Целодневна екскурзия на български език

120 лева за възрастен и 60 лева за дете 2-11.99г.

Тип екскурзия: автобусна, пешеходна, корабче
Ден на провеждане
: 3-ти
Цената включва
: билет за корабче
Цената не включва
: Слушалки по време на тура - 3 евро, Входни такси

Отпътуване от хотела около 08:00 часа към малкия пристанищен град Санта Маргерита и разходка с лодка до Портофино - съвършеното малко пристанище, което безспорно печели състезанието по красота в Лигурия. Смята се, че това е и най-фотографираният град в света. Този извънредно красив град е разположен в края на охраняван резерват, пресичан от маркирани пътеки, от които може да се насладите на красиви гледки към крайбрежието. Ресторантите примамват с неудържимия аромат на паста trenette, приготвена с песто от областта и скариди в чеснов сос. Портофино отдавна не е малкото рибарско селце, днес той е украсен с кацнали вили в типичните ярки цветове бледосинапено, охра, розово и ръждиво. Трансфер до хотела и пристигане около 17 часа.


НИЦА И СЕН ПОЛ ДЬО ВАНС |
Целодневна екскурзия на български език

100 лева за възрастен и 50 лева за дете 2-11.99г.
Тип екскурзия: автобусна и пешеходна
Ден на провеждане
: 4-ти
Цената не включва
: Слушалки по време на тура - 4 евро, Входни такси

Отпътуване от хотела около 08:00 часа за Ница - град, комбиниращ най-доброто от френския шик и живота на брега на морето. Разходка из старата част, съхранила атмосферата и автентичния дух на Средновековието с атрактивния пазар на цветята, най-големия площад “Масена” и крайбрежния булевард “Променад Де-з-Англе”, където са най-престижните хотели на Френската Ривиера и често могат да бъдат видени филмови знаменитости. Посещение на китното селце Сен Пол дьо Ванс и пешеходен тур в средновековния град, северно от Кан, чийто старинен чар не се е изгубил въпреки стичащите се тук тълпи през пиковия сезон. Типично френско селце, вдъхновило с красивата си природа множество артисти, поети и художници, сред които Джакомети, Миро, Калдер, Матис и Кандински, чиито произведения живеят тук за постоянно. Пристигане в Пиетра Лигуре и трансфер до хотела около 18 часа.

ТОРИНО | Целодневна екскурзия на български език

110 лева за възрастен и 55 лева за дете 2-11.99г.
Тип екскурзия: автобусна и пешеходна
Ден на провеждане: 5-ти
Цената не включва: Слушалки по време на тура - 2 евро, Входни такси


Отпътуване от хотела около 08:00 часа за Торино, град с богата история и културно наследство, наричан “Италианския Париж”. А какво е Париж без своята Катедрала? Тук тя се казва Катедралата “Св. Йоан” и е дом на пословичната Торинска плащеница, за която се смята, че е платното, с което е било увито тялото на Христос след свалянето му от кръста. Символът на града и най-високата сграда тук е Моле Антонелиана. Това гениално здание, замислено като синагога, днес помещава Националния Музей на Киното и панорамен асансьор. Разглеждане на Пиаца Кастело, заобиколен от кралски сгради, най-известната сред които е Палацо Реале - дворецът на Савойската династия с впечатляващи градини, по подобие на Версайските. Пристигане в Пиетра Лигуре и трансфер до хотела около 18:30 часа.

МОНАКО И ЕЗ | Целодневна екскурзия на български език

120 лева за възрастен и 60 лева за дете 2-11.99г.

Тип екскурзия: автобусна и пешеходна
Ден на провеждане: 6-ти
Цената не включва: Слушалки по време на тура - 4 евро, Входни такси

Отпътуване от хотела около 08:00 часа към Княжество Монако - перлата на Лазурния бряг, която предлага исторически и културни забележителности, тропическа растителност и безброй мероприятия - всичко създадено с цел да доставя удоволствие на многобройните туристи. Дворецът на фамилия Грималди - основатели на Княжеството, които превръщат миниатюрната държава в едно от най-проспериращите места в света и го управляват и до днес; Катедралата, където са погребани членове на фамилия Грималди. Възможност за посещение на Океанографския музей на Жак-Ив Кусто, представящ огромна колекция от морска флора и фауна, модели на изследователски кораби, аквариум с повече от 4000 представители на средиземноморската и тропическата екосистема. Следва разходка в едно от най-очарователните кътчета по Френската Ривиера, Ез. Градчето, съхранило романтиката и атмосферата на Средновековието, се слави с неподражаемото гостоприемство на местните си жители, с красивата ботаническа градина “Жардин Екзотик” на върха на курорта; с най-старата си сграда, датираща от 1306 г., с причудлива форма - Църквата на Светия кръст; с малкия бароков католически храм “Успение Богородично” и със занаятчийските магазинчета за сувенири, уютно приютени в миниатюрни пещери. Пристигане в Пиетра Лигуре и трансфер до хотела около 18 часа.

 

САНРЕМО | Полудневна екскурзия на български език

80 лева за възрастен и 40 лева за дете 2-11.99г.

Тип екскурзия: автобусна и пешеходна
Ден на провеждане
: 7-ми
Цената не включва: Слушалки по време на тура, Входни такси

Посещение на Санремо - едно от най-прекрасните крайбрежия на област Лигурия. Ще имате време да разгледате Санремо с известното си и модерно казино, Руската църква и типичната за тази област стара част на града, датираща още от Средновековието, с нейните тесни улички, обикалящи около старите градски стени. Не бива да се пропуска и елегантната търговска част на града и характерната атмосфера около пристанището с малките кафенета и барове. От пристанището може да се насладите на красивата гледка около Санремо. Благодарение на своя мек климат, градът и малките хълмове около него са отрупани с цветя.


ОБЗОРНА ОБИКОЛКА НА МИЛАНО |
Полудневна екскурзия на български език

ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА

Тип екскурзия: автобусна обзорна екскурзия
Ден на провеждане
: ПЪРВИ ДЕН
Цената не включва
: Слушалки по време на тура - 1,50 евро

Обзорна обиколка на Милано - вторият по големина град в Италия, носещ титлата „най-изобретателен”, гъмжащ от удоволствия, където модата и стилът са начин на живот. По време на пешеходната разходка се правят няколко паузи и се разглеждат Пиаца дел Дуомо с Катедралата на Милано. Строено цели 5 века, със своите 108 метра зданието от бял мрамор се нарежда сред най-високите катедрали в света и омайва със своето величие. Замъкът Сфорцеско - някога седалище на резиденцията на Миланското херцогство, днес е приютил музеи и галерии с уникално наследство. Замъкът от XVв. е търпял различни поражения през времето, а последно е бил реставриран след Втората световна война. В един момент е бил дом на отбрани творби на Леонардо да Винчи, голяма част от които задигнати или унищожени през 1815г. Сред музеите, които могат да бъдат посетени днес в замъка Сфорцеско, са Музей на античното изкуство, Музей на мебелите, Музей на музикалните инструменти и други. Галерията “Виктор Емануил ІІ” – красивата аркада, шедьовър от стъкло, където се помещават магазините на известни модни марки и най-добрите ресторанти на Милано. Едноименният площад и неговата прочута опера - Ла Скала, любимата сцена на примата Мария Калас. Проектирана е от Джузепе Пиермарини и е отворена за първи път през 1778г. Акцентите в сегашния основен ремонт на операта, на стойност 78 милиона долара, са изключителната акустика, смятана за една от най-съвършените в света, и драстичните подобрения зад кулисите, днес витрина на технологията на ХХІв. Трансфер до хотела.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

с професионален екскурзовод на български език

Цена за възрастен Цена за дете (2-11.99г.)
Генуа

96 лв.

48 лв.

Портофино

120 лв.

60 лв.

Ница и Сен Пол дьо Ванс

100 лв.

50 лв.

Торино

110 лв.

55 лв.

Монако и Ез

120 лв.

60 лв.

Санремо

80 лв.

40 лв.

Пакет 4 или 5 екскурзии: -5 % -5 %
Пакет 6 екскурзии: -7 % -7 %

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕКСКУРЗИИТЕ

 • Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста.
 • Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.
 • Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии.
 • Всички екскурзии могат да се заявят и заплатят на място.
 • При записване на място плащане се приема само в евро и отстъпките за пакети не важат.
 • Отстъпките за 4 и повече екскурзии важат само при записване и плащане в България.
 • В музеите и обектите с руини в Италия не се допускат лица с раници и големи дамски чанти.
Пиетра Лигуре е типично курортно градче в северозападната част на континентална Италия, заобиколено от зелени хълмове и разположено на брега на морето. Старата историческа част на Пиетра Лигуре, в центъра на която се издига градската църква, е свързана с променадата. Крайбрежната улица, заобиколена от палмови дръвчета и цветни градини, привлича туристите с множество магазини, заведения за хранене, пицарии, кафенета и други забавления.

Предлагани хотели към програмата
Оферта № П32

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).