години

Почивка в Рим, Тоскана и Свети Франциск

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София-Рим-Кастелионе-Ватикана-Рим-София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Информация:
самолетна програма с група
Цена от:
1398 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Запитване

ПЪРВИ ДЕН: София - Рим - Рокето

Сборен пункт на Аерогара София, терминал 2 в 05:30ч. Отпътуване за Рим в 07:35ч. Пристигане на летището в Рим в 08:30ч. Следва целодневна туристическа обиколка на Рим. С право столицата на Италия се нарича "Вечният град". От основаването си през 753 г. пр. Хр., Рим е място, където се твори история. Днес това е съкровищница от културни паметници. Богатото минало на Рим започва от Капитолийския хълм. От него се разкрива и великолепна панорама към запазения археологически парк "Римският форум" с останките от храмове и триумфални арки, свидетелстващи за величието на града, владял цялото Средиземноморие. Колизеумът, със своите внушителни размери и елегантна архитектура, от своя страна показва и страстта на римляните към гладиаторските битки и животински боеве. Пиаца "Венеция" е разположена пред прочутия и огромен паметник "Виториано", символ на италианското обединение, осъществено през ХІХ в. "Фонтана ди Треви" и пиаца "Навона" са образци на римската урбанистика и художествена мисъл от бароковата епоха, а пътят между тях минава покрай Пантеона, най-добре запазената антична сграда в света. Отпътуване с автобус за крайбрежието на Гросето/ Рокето. Настаняване в хотела.

Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Кастелионе

Закуска. Полудневна екскурзия до Кастелионе. Връщане в хотела. Свободно време за плаж и почивка следобед. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: опция за Флоренция

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание еднодневна екскурзия до Флоренция.

Разглеждане на църквата "Санта Кроче" - наричана още националният "пантеон", където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; квартала на Данте Алегиери с къщата му; катедралата "Санта Мария дел Фиоре" с Купола на Брунелески и Кулата на Джото; площад "Синьория" с "Палацо Векио" и лоджа деи Ланци - музей на скулптурите под открито небе. По желание посещение на галерия "Уфици". Връщане в хотела.

Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: опция за Сиена и Сан Джиминяно

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание еднодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно.

Градът на Стоте Кули, така италианците романтично наричат Сан Джиминяно, град с хилядолетна история, основан от етруските през 6 в. пр. Хр. Днес тази привлекателна тосканска перла е успяла да съхрани огромна част от средновековното си наследство с множеството си църкви, домове и дворци. Прочут по света със своите високи четвъртити каменни кули, от някогашните 72, днес са запазени 13, строени в периода ХІ-ХІV в. Тези внушителни паметници някога са били част от домовете на богатите местни фамилии, които търгували със Светите земи. В Сан Джиминяно все още могат да се видят следи от кръстоносците, които именно от тези места са събирали непървородните синове на заможните жители и са ги отвеждали в Светите земи. Не бива да се пропусне да се видят и крепостната стена на Медичите с кулата "Сан Франческо", пиаца "Цистерна", пиаца дел Дуомо с двореца "Палацо дел Подеста", където през 1300 г. се установява за кратко да живее Данте Алигиери, катедралната църква, посветена на "Успение на Света Богородица", където е разположен и параклисът на Света Фина с великолепни ренесансови фрески, дело на Доменико Гирландайо (учителят на Микеланджело), църквата "Сан Франческо" на рицарите тамплиери и много други. Връщане в хотела.

Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: опция за Асизи и базиликата на Св. Франциск

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание еднодневна екскурзия до Асизи. Пътувайки на югоизток от Тоскана се достига до региона Умбрия, не по-малко живописен и богат на история. Непосредствената граница между двете области се допира в езерото Тразимено, край чиито северни брегове през 217 г. пр. Хр. картагенските войски, водени от Ханибал, разбиват римляните. Сред най-забележителните места в Умбрия, без съмнение попада малкото градче Асизи, изтъкано в подножието на Апенините. Хилядолетна история е преплетена по тесните улици, загатващи за умбри, етруски и римляни и славни рицарски времена. Но най-голямото очарование на Асизи е базиликата "Св. Франциск", средище на ордена на францисканците, чието начало той води от ХІІІ в., когато именно тук е живял и извършвал чудеса Светецът-покровител на Италия - Франциск - родоначалник на субективизма, идеализма и предвестник на Ренесанса. Във великолепната готическа базилика се съхраняват мощите на светеца, превръщайки мястото в поклоническо средище. Тук се открива и частица от българската история, а именно през октомври 1930 г. в базиликата "Св. Франциск" се състои сватбената церемония на цар Борис ІІІ и царица Йоанна. Днес тук се намира и гробът на българската царица. Връщане в хотела.

Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: опция за Питилиано и термите на Сатурния

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание еднодневна екскурзия до Питилиано и термите на Сатурния.

Разположен върху скалисто плато в областта Марема, Питилиано е магическо място, където времето е спряло и всеки стъпил по каменните улици се пренася назад в Средновековието. Множеството църкви, каменни постройки, синагога и еврейски квартал дават на Питилиано прозвището "Малкият Йерусалим". Някога това градче е било независима крепост на богатата фамилия Орсини, но през 1608 г. след множество войни с Великото херцогство Тоскана, градът се предава и става владение на фамилията Медичи. Сред многобройните забележителности на града се открояват Акведуктът на Медичите, крепостта Орсини, Археологическият музей, разполагащ с огромна експозиция, представяща следите от човешка дейност от неолита до Средновековието, катедралата "Св. св. Петър и Павел", еврейската синагога и др. Отпътуване за Сатурния. Недалеч от Питилиано горещ минерален извор (+37,5 С) спуска своите води в красив водопад, който през хилядолетията е изваял варовиковата и мраморна скала в забележителни вани, напомнящи на барокови рокаи. Някога водите са използвани за построената в близост воденица, но оценявайки богатството на минералната вода днес, Сатурния привлича туристи, дошли да се потопят сред топлите води на извора. Връщане в хотела.

Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: Ватикана - Рим

Закуска. Отпътуване за Рим в 09.00ч. Посещение на Ватикана (входната такса се заплаща допълнително). Свободно време в Рим. Настаняване в хотел в Рим. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: Рим - София

Ранна закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 09.25ч. Пристигане на аерогара София в 12.20ч.

 

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

Възрастен в
двойна стая

Възрастен в
единична стая

Възрастен
на доп. легло

30.04.2017г. няма места

1198 лв.

1398 лв.

1098 лв.

07.05.2017г. няма места

1148 лв.

1348 лв.

1048 лв.

22.09.2017г. няма места

1198 лв.

1398 лв.

1098 лв.

29.09.2017г. няма места

1148 лв.

1348 лв.

1048 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е НА ЧОВЕК В ЛЕВА
 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет с редовен полет София-Рим-София на АК България Еър с вкл. летищни такси
 • 1 нощувка със закуска в хотел Scheppers 3* в Рим
 • 6 нощувки на база закуска (на блока маса) и вечеря (по 4-степенно меню) с включени ¼ вино и ¼ вода за вечеря в студио в хотел Roccamare 4*
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • Целодневна екскурзия в Рим (обзорна, пешеходна)
 • Полудневна екскурзия до Кастелионе
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването
 • Представител на място и екскурзоводско обслужване на български език

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Екскурзии на място, които се заявяват и заплащат в България при доплащането на основния пакет:
  • Екскурзия до Флоренция - 48 евро/94 лева
  • Екскурзия до Сан Джиминияно и Сиена - 45 евро/88 лева
  • Екскурзия до Асизи - 48 евро/94 лева
  • Екскурзия до Питилиано и термите на Сатурния - 28 евро/55 лева
  • БОНУС! При закупуване на пакет от 4 екскурзии в България - отстъпка 10% от цената
 • Ватикански музеи и Сикстинската капела - 38 евро/74 лева за възрастен и 30 евро/59 лева за лица до 18 год. - цената включва входна такса, екскурзоводска беседа на бълг. език, слушалки и определен час на влизане, необходима е предварителна заявка при доплащането. Провежда се при мин. 10 човека.
 • Галерия Уфици във Флоренция - 32 евро/62 лева за възрастен и 20 евро/31 лева за лица до 18 год. - цената включва входна такса, екскурзоводска беседа на бълг. език, слушалки и определен час на влизане, необходима е предварителна заявка при доплащането. Провежда се при мин. 10 човека.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Доплащане от 10 евро за застраховка на лица над 80 години
 • Градска такса в хотел в Рим - 4 евро за нощувка - задължително, заплаща се на рецепция
 • Туристическа такса от 1 евро на ден/6 евро за престоя - задължително, заплаща се на рецепция
 • Градски транспорт в Рим - около 3 евро на ден
 • Хавлиени кърпи на плажа - 5 евро на ден
 • Всичко неупоменато в "Цената включва"

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Лична карта или задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • При записване се внася депозит 500 лв.
 • Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

 • До 60 дни преди датата на заминаване -100 лв. на човек
 • От 59 до 30 дни - 500 лв.
 • От 29 дни до деня на пътуване - 100% неустойка.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 човека
 • Поредността на екскурзиите може да бъде променена с цел оптимизиране на времето
 • Горивна такса: поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени. Информация за стойността на горивната такса ще бъде налична 7 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивната такса преди пътуването (за записвания по-малко от 7 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава).
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по програмата.

Оферта № П67

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).