28 години Александър Тур сбъдва мечти

12.03.2019г.

12-ти март е датата, на която преди 28 години е основана една от първите туристически агенции в България - Александър Тур Къмпани ООД.

Днес ние празнуваме своя рожден ден и отбелязваме почти 3 десетилетия като лидери в бранша.

Твоят свят. По твоя начин.

Мотото на Александър Тур е отражение на годините натрупан професионализъм и старанието да намерим баланса между новите тенденции и трандициите в бизнеса. Ние се стараем да сбъднем мечтите на клиентите, за които пътуването е начин на живот, осигурявайки им безкомпромисно обслужване с внимание към всеки детайл. Екипът ни, съставен от дългогодишни професионалисти и амбициозни млади кадри, е специализиран в организацията на почивки и екскурзии, собствени екзотични програми, сватбени пътешествия, резервации на самолетни билети и круизи, хотелско настаняване в страната и чужбина, организация на корпоративни събития и наградни пътувания.

Ние не пестим усилия, за да ви подарим удоволствието да опознаете света!

АЛЕКСАНДЪР ТУР КЪМПАНИ е основана през 1991г. от Ирина и Румен Найденови като компания за високопланински експедиции. С годините агенцията се свързва с качество, опит и професионализъм, а клиентите я припознават като доверен и коректен партньор. В редица отнешения АЛЕКСАНДЪР ТУР е пионер в бранша и моделира туристическия бизнеса в страната. Сред най-ярките моменти в историята на туроператора са създаването на първата туристическа интернет страница у нас (1995г.). Агенцията е инициатор на процеса по създаване на възможността за първи път в България туристически услуги да бъдат закупувани онлайн (1996г). АЛЕКСАНДЪР ТУР, съвместно с издателска къща Тангра ТанНакРа, финансира и издава първия пълен туристически пътеводител за България (2000г.), преведен на 4 езика. Сред номинациите и призовете на агенцията са Европейска награда за качество в категория "Интернет представяне" (1998г.), номинация за най-добър туристически сайт в Европа (1999г). АЛЕКСАНДЪР ТУР участва активно в социалния живот, членува в Международна Асоциация за Въздушен Транспорт IATA от 1996 г. и в Асоциация на Българските Туроператори и Туристически Агенти АБТТА от 1997 г. Г-жа Ирина Найденова, управител на агенцията, е била Председател на УС на АБТТА през 2006-2009 г. През 2010 г. е номинирана за "Бизнес личност на годината" и е единствената дама в ТОП 10 на класацията.