29 години Александър Тур: Пътуваме заедно

12.03.2020г.


Днес АЛЕКСАНДЪР ТУР КЪМПАНИ ООД, една от първите туристически агенции в страната, отбеляза 29 години от основаването си.
 
АЛЕКСАНДЪР ТУР КЪМПАНИ е основана през 1991г. от Ирина и Румен Найденови като компания за високопланински експедиции. С годините агенцията се свързва с качество, опит и професионализъм, а клиентите я припознават като доверен и коректен партньор. В редица отнешения АЛЕКСАНДЪР ТУР е пионер в бранша и моделира туристическия бизнеса в страната. Сред най-ярките моменти в историята на туроператора са създаването на първата туристическа интернет страница у нас (1995г.). Агенцията е инициатор на процеса по създаване на възможността за първи път в България туристически услуги да бъдат закупувани онлайн (1996г). АЛЕКСАНДЪР ТУР, съвместно с издателска къща Тангра ТанНакРа, финансира и издава първия пълен туристически пътеводител за България (2000г.), преведен на 4 езика. Сред номинациите и призовете на агенцията са Европейска награда за качество в категория "Интернет представяне" (1998г.), номинация за най-добър туристически сайт в Европа (1999г). АЛЕКСАНДЪР ТУР участва активно в социалния живот, членува в Международна Асоциация за Въздушен Транспорт IATA от 1996 г. и в Асоциация на Българските Туроператори и Туристически Агенти АБТТА от 1997 г. Г-жа Ирина Найденова, управител на агенцията, е била Председател на УС на АБТТА през 2006-2009 г. През 2010 г. е номинирана за "Бизнес личност на годината" и е единствената дама в ТОП 10 на класацията.

Днес агенцията е на гребена на новите тенденции, като се старае да запази баланса между традицията и новите предизвикателства в бизнеса. Екипът на АЛЕКСАНДЪР ТУР КЪМПАНИ е в крак с технологичните иновации в сферата на туризма и бизнес услугите и инвестира в обучението на кадрите си. Основен приоритет за агенцията е високото качество на продуктите и компетентното обслужване с внимание към детайла.

АЛЕКСАНДЪР ТУР Е ИДЕАЛНИЯТ ИЗБОР ЗА:

• Пътешественици.
• Мечтателите.
• Търсещите.
• За тези, които не правят компромиси.
• За всички вас, за които пътуването е естествен ритъм на живот.
• За да откриете света ... по вашия начин.