Александър Тур отбелязва 25 години на българския пазар

08.07.2016г.

АЛЕКСАНДЪР ТУР КЪМПАНИ ООД, една от първите туристически агенции в страната, отбеляза 25 години с празничен коктейл, който се състоя на 13 април, сряда в Музея за История на София. Събитието уважиха представители на държавните институции, партньори, колеги от туристическия бранш, дългогодишни клиенти и приятели на агенцията. Сред гостите бяха Министърът на труда и социалната политика и Вицепремиер Ивайло Калфин, Зам. Министърът на туризма Ирена Георгиева, Председателят на УС на АБТТА Байко Байков и Изпълнителният Секретар на АБТТА Мая Филипова.

Събитието мина под наслов „25 ГОДИНИ ПЪТУВАМЕ ЗАЕДНО” на фона на акустично изпълнена класическа музика и сърдечни поздравления. Един от акцентите на вечерта беше Томболата на Партньорите на АЛЕКСАНДЪР ТУР. Част от наградите, раздадени по време на томболата, бяха самолетни билети, покани за спектакъла „Звук и Светлина”, уикенд пакети, ваучери за лятно кино соаре, неделен брънч и други.

В рамките на събитието, домакините и техните гости се включиха в благотворителната кампания за реставриране на Храм-ротонда „Св. Вмчк. Георги” в София.

АЛЕКСАНДЪР ТУР КЪМПАНИ ООД е основана през 1991г. от Ирина и Румен Найденови като компания за високопланински експедиции. С годините агенцията се свързва с качество, опит и професионализъм, а клиентите я припознават като доверен и коректен партньор. В редица отнешения АЛЕКСАНДЪР ТУР е пионер в бранша и моделира туристическия бизнеса в страната. Сред най-ярките моменти в историята на туроператора са създаването на първата туристическа интернет страница у нас (1995г.). Агенцията е инициатор на процеса по създаване на възможността за първи път в България туристически услуги да бъдат закупувани онлайн (1996г). АЛЕКСАНДЪР ТУР съвместно с издателска къща Тангра ТанНакРа финансира и издава първия пълен туристически пътеводител за България (2000г.), преведен на 4 езика. Сред номинациите и призовете на агенцията са Европейска награда за качество в категория „Интернет представяне” (1998г.), номинация за най-добър туристически сайт в Европа (1999г). АЛЕКСАНДЪР ТУР участва активно в социалния живот, членува в Международна Асоциация за Въздушен Транспорт IATA от 1996 г. и в Асоциация на Българските Туроператори и Туристически Агенти АБТТА от 1997 г. Г-жа Ирина Найденова, управител на агенцията, е била Председател на УС на АБТТА през  2006-2009 г. Председател. През 2010 г. е номинирана за “Бизнес личност на годината” и е единствената дама в ТОП 10 на класацията.

В отговор на въпроса каква е рецептата за успеха и израстването на АЛЕКСАНДЪР ТУР, г-н Румен Найденов сподели, че формулата е честност, отговорност, спазване на поетите ангажименти и готовността да даваш повече, отколкото получаваш.