Дарение за Храм-Ротонда "Св. Георги", София

02.06.2016г.

Александър Тур и партньори се включиха в благотворителната кампания за реставрация на
Храм-Ротрондата "Св. Георги", София

На 26 май 2016г. от 18:00ч. в Храм ротонда "Св.Георги", София се отслужи благодарствен Молебен за Всички подкрепили кампанията за Цифровизация и последваща Реставрация и Консервация на външните стени на храма.

В рамките на събитието, Ирина Найденова, управител на "АЛЕКСАНДЪР ТУР КЪМПАНИ" ООД връчи на отец Йоан-предстоятел на храма, дарение, събрано по време на събитието за 25-тата годинишнина на компанията.

Сумата е волно пожертвувание от екипа на туроператора и гостите на "АЛЕКСАНДЪР ТУР КЪМПАНИ" ООД присътвали на отбелязването на годишнината на 13 април в Музея за История на София.

"Църковното настоятелство при храма с Благодарност приема направеното от Всички подкрепили кампания за Съхранение и Популяризиране на древната църква, нейната история и стенописи, и молителствува Бог да дари телесно здраве и душевно спасение.

На многая лета!"

 

С Благословение,

Свещеник Йоан Куков

Председател на църковното настоятелство

---

Църквата Ротонда - "Св. Георги" е най-старият архитектурен паметник в София и единствената запазена до покрив постройка в града датираща от римската империя. Появата ú съвпада с момент на голям разцвет на Сердика, като един от най-големите и значителни римски градове на Балканския полуостров.