Дестинация: Лапландия

09.12.2009г.

За много хора Лапландия е приказна страна от приказките на Андерсен. В действителност това е област, която обхваща арктическите територии и е разпределена между Финландия, Швеция и Норвегия. Най-популярните хотели и атракции се намират във Финландската част на Лапландия.

Като туристическа дестинация Лапландия е посещавана целогодишно, но разбира се, през зимния период, когато атмосферата на Коледа и звъна на камбанките по коледните елени е напълно автентичен, допълнени от красивото северно сияние, хотелите са пълни - с туристи, пожелали да видят полярния кръг, да разгледат селцето на Дядо Коледа, да получат сертификат за прекосяване на Северния Полярен Кръг, да разгледат еленска ферма или двореца на Снежната Кралица - възможностите са много.

Александър Тур започва да предлага екскурзии до Лапландия през 2008г. и за втора година офертите, включващи повече от 10 екскурзии се радват на интерес, особено от семейства с деца, които искат да преживеят приказката на Коледа с всички зимни преживявания, които Лапландия може да предостави - истински елени, кучешки впрягове, ледени дворци.

Повечето от курортните селища са на около 250км. северно от Полярния кръг, обградени от горска растителност, с достъпни за разходка пътеки, удобни за туризъм, сафари и ски. Само на 50м. от хотелите започва арктическият пейзаж.

Средната темепература например в курорта Саариселка през Новогодишния период варира между -15 и - 25оС. Ако зимата е топла и мека, температурите мога да бъдат между -5 и -10оС. Светлата част от деня започва около 10:00ч. сутринта и свършва около 14:00ч. следобед, въпреки, че технически погледнато, слънцето не изгрява над хоризонта. Всички улици, пътеки и писти са осветени 24 часа в денонощието.

Всички екскурзии до Лапландия за 2009 на Александър Тур са продадени.