Индия

Всеки, който е ходил в Индия ще ви каже, че това е страна с много богата култура, традиции, силни контрасти и пъстри цветове. Но в това е хубаво да се убедите и сами! Като втората най-населена страна на планетата., Индия е оставила огромно културно наследство на света. От Индия идва и най древната медитация - Йогата. Забележителностите, звуците, цветовете, ароматите и вкусовете там са невероятни, а индийците са не по-малко впечатляващи. Това е страна, която заслужава да се види, вдъхне, почувства.

Предимства: В Индия има много забележителности, които са в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Сред тези паметници са Пещерните храмове на Аджанта, Пещерните храмове на Елора, Тадж Махал, много красиви църкви в Гоа и други.

Подходящо за: Хора, които се интересуват най-вече от медитация, духовно израстване и практикуват йога.  Тук ще се насладите пълноценно на времето, прекарано в медитация и опознаване на себе си. Интересна дестинация също за хора, интересуващи се от древна история, пикантна кухня и и уникални туристически места като Тадж Махал - най-великият паметник на любовта.

Официално име: Република Индия

Местоположение: Простира от високите Хималаи до тропическата зеленина на Керала и от свещената река Ганг до пясъците на пустинята Тар. Граничи с Пакистан, Китай, Непал, Бутан, Бангладеш и Бирма.

Площ: 3 287 263 km²

Столица: Делхи

Религия: 80% индуисти 

Климат: горещ и сух през цялата година

Време за пътуванеНай-приятното време за посещение на по-голямата част от страната е по време на студения период – от ноември до средата на месец февруари.

Визов режим: За влизане на територията на Индия, българските граждани се нуждаят от входна виза. В зависимост от целта на пътуването има различни типове визи – транзитни, туристически, бизнес или с друга цел (работна, конференция, изследователска и др.).

Език:  хинди и английски 

Национална валута: Рупия (INR)

Оптимални часове в полет: Пътуване със самолет с прекачване над 12 часа.

Население: 1,324 милиарда души (оценка, 2018 г.)

В Индия кравата е свещено животно. В индийската култура, когато влизате в нечий дом, трябва да се събуете. Когато поздравявате някой по-възрастен, събирате дланите си една до друга, после коленичите и докосвате краката му с пръсти – така демонстрирате, че сте вървели по-малко километри от него. 

Основното ястие на съвременните индийци се състои от ориз. Месо се консумира на празници. С пръсти се късат парчета плосък хляб и с тях се загребва храната. За измиване до всеки гост се поставят купички с ароматизирана вода. Индийците обичат пикантната храна, богата на подправки. Дори и да ги помолите да не слагат много подправки, ще получите порция, пълна с кимион, астефетида и гарам масала.