Малайзия

Малайзия е една от страните с най-разнообразна природа на планетата. На практика тя е почти изцяло покрита с гъсти дъждовни гори, а разнообразието от растителни и животински видове е огромно. Крайбрежията на Малайзия са уникално красиви. С пясъци в бели или светло-златисти нюанси и кристално чисто тюркоазено море, Малайзия по нищо не отстъпва на съседен Тайланд, който отдавна се ползва с репутацията на една от най-привлекателните туристически дестинации в света. Прекрасните плажове на Малайзия предлагат целогодишно топло море, с температура на водата между 28 и 31 градуса, без значение от сезона. 

Предимства: Куала Лумпур - столицата на Малайзия, сега е един от най-модерните и динамично развиващи се градове в Азия, дом на най-високите небостъргачи в света, не само търговски, но и културен център на страната. Сред забележителностите на Куала Лумпур са най-фотографираните сгради и безспорна емблема на Куала Лумпур - кулите близнаци Петронас, доскоро най-високите в света, KL Tower - 4-тата по височина наблюдателна кула в света, Националният Музей, Музея на Ислямското изкуство, Кралският дворец и Националният Монумент. Тук се намира и Aquaria - най-големият Океанариум в Азия.

Подходящо за: Любители на храната, морските почивки и различните културни забележителности.

Официално име: Федерация Малайзия

Местоположение: Намира се в Югоизточна Азия. Граничи с Тайланд, Сингапур, Бруней и Индонезия.

Площ: 329 750 кв. км.

Столица: Куала Лумпур

Религия: Ислям, разпространен сред 61,3% от населението.

Климат: Екваториален, където температурите варират между 25 и 35 градуса през годината.

Време за пътуване: Месеците януари, февруари, юни и юли, защото тогава валежите са най-оскъдни.

Визов режим: Не са необходими визи.

Език:  Малайски 

Национална валута: Малайзийски рингит (MYR)

Оптимални часове в полет: С прекачване около 15 часа

Задължително опитайте традиционната им кухня. “Nasi Lemak” - Това е националното ястие на Малайзия и се отличава с изключителен вкус и аромат. Приготвя се от ориз, който се готви в кокосово мляко заедно с паданови листа. Ястието често се сервира върху бананов лист, което допринася за това изключително екзотично преживяване. Ако имате възможност посетете и някоя от традиционните им работилници. Един от най-живописните и традиционни малайски занаяти е производството и рисуването на тъкани и пана - (т.нар. batik cottage).