Сейшелски острови

Изумрудени лагуни, коралови рифове, уникална природа, райска градина от цветове и аромат на дъхави орхидеи. Тук са едни от най-красивите и чисти плажове в света с прозрачно бял пясък. Тук са уникалните палми Коко де Мер с мистериозните кокосови орехи от градината на Адам и Ева. Тук се предлага лукс, екзотика и спокойствие, събрани в едно.

Предимства: Истински рай на земята ви очаква, ако решите да почивате на Сейшелите. Заедно с Малдивите и Френска Полинезия делят славата на най-красиви плажове в света. Ако дайвингът е вашата страст, то пъстроцветните коралови рифове и топлите води на заливите няма да ви разочароват. Повечето острови от архипелага са останали незасегнати от цивилизацията, а усещането за безвремие ще ви помогне наистина да се насладите на моментите, прекарани в луксозните хотели и на плажа с коктейл в ръка.

Столица:  Виктория

Форма на управление: Република Сейшели

Местоположение: Разположена на 155 острова в Индийския океан, отстояща на около 1500 km източно от континента Африка, североизточно от Мадагаскар.

Площ: 459,0 km²

Религия: Християнство

Най-голям град: Виктория

Климат: Субекваториален (морски).

Средната годишна температура е 26 – 28 градуса. Най-дъждовните месеци са декември и януари, а най-сухите са юни и юли. Срещат се и силни урагани, но не така често както на островите Реюнион и Мавриций.

Визов режим: В страната се влиза само с международен паспорт, валиден към датата на напускане. Пътуващите за Сейшелите български граждани (приносители на обикновени, служебни и дипломатически паспорти)не се нуждаят от виза за престой до 90 дни.

Не се изискват специални имунизации.

Език: английски, френски и сейшелски креолски

Национална валута: Сейшелска рупия

Телефонен код: +248


Виктория

Град Виктория е столицата на Сейшелските острови и е най-малката столица в света и може лесно да се разгледа за по-малко от ден.