Днес празнуваме Международния ден на Щастието

20.03.2015г.

Вече трета поредна година отбелязваме Световния Ден на Щастието

"Преследването на щастието е фундаментална човешка цел", се казва в резолюцията, приета с консенсус от делегатите на 193-те страни представени в ООН през 2013г.

Резолюцията призовава държавите-челник, да отбелязват Международния ден на щастието по подобаващ начин, включително посредством образователни и рекламни кампании.

По този начин се реализира с успех и дипломатическата кампания, водена от хималайското кралство Бутан, единствената страна в света със среден национален индекс на щастието.

Редица държави по света смятат, че щастието на гражданите трябва също да се измерва като показател за икономическото развитие и просперитета.

И така 20 март се добавя в отеснелия вече календар на международните дни, обявени от ООН, сред които международния ден на поезията, международния ден на прелетните птици и др, припомнят международните наблюдатели.
 

Нека днес се фокусираме върху нещата, които наистина имат значение и заедно да изградим една визия за по-щастлив и справедлив свят! Нека се усмихнем широко на Живота, за да ни се усмихне и той. Вие сте вашето щастие, не се страхувайте да го споделяте!