години

Автомобилна екскурзия в Албания

- близка и непозната
Вид транспорт:
Собствен транспорт

Маршрут:
Каламбака - Гирокастра - Сарнда - Бутринт - Дерми - Берат - Дуръс - Тирана

Продължителност:
7 дни / 6 нощувки
Информация:
автотур - индивидуална програма, със собствен транспорт
Цена от:
517 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

ПЪРВИ ДЕН: София-Кулата-Каламбака

Самостоятелно отпътуване по маршрут Благоевград - Кулата - Солун - Каламбака, Метеора (Разстояние около 520 км., Времетраене на пътуването около 7 часа). Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Янина-Гирокастра-Саранда

Закуска в хотела. Възможност за посещение на скалните манастири в Метеора - монашески център, известен с 24-те скални манастира, строени в продължение на около 600г., днес под закрилата на Юнеско. Отпътуване по маршрут Янина - Гирокастра - Саранда (Разстояние около 140 км., Времетраене на пътуването около 2 часа). Възможност за посещение и разглеждане на град Гирокастра, наричан "каменния град", заради къщите си с каменни покриви. Можете да посетите старата чаршия I цитаделата. Продължавате към Саранда. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Саранда-Бутринт-Дерми

Закуска. Кратка разходка в Саранда - "градът на четиридесетте светци", разположен на открит залив на Йонийско море. Близо до Саранда се намират останките на древния илирийски град Ончесмос, който се споменава още през I в.пр.Хр. Отпътуване и посещение на античния град Бутринт. Любителите на историята ще открият руините на Древногръцкия театър от 4 век и светилище на Асклепий, римски театър и раннохристиянска базилика. Отпътуване за Дерми, настаняване в хотел 3*. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Дерми

Закуска в хотела. Дерми е курортно селище, потънало в зеленината на маслиновите, портокаловите и лимоновите градини. Плажовете са безкрайни, а морето много синьо. Свободен ден в Дерми за почивка, плаж и самостоятелни разходки. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: Дерми-Берат

Закуска в хотела. Свободно време за сутрешен плаж. Отпътуване в посока Вльора. Посещение на Берат - древен град, съхранил християнството през вековете, известен като "града на хилядата прозорци". Приятно е да се разходите из тесните улички с типичните сгради с широки фасади и големи прозорци. В старата част ще видите величествените крепостни стени и многобройните църкви. Настаняване в хотел 3* в Берат. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: Берат-Дуръс-Тирана

Закуска в хотела. Отпътуване към Тирана. Кратък престой в Дуръс - курорт, разположен на малък полуостров на Адриатическо море с красиви плажове. Дуръс е един от най-старите албански градове, гръцка колония и главно пристанище. Не пропускайте да видите Амфитеатъра и археологическия музей. Отпътуване към Тирана и настаняване в хотел 3*/4*. Не пропускайте да разгледате множеството паметници от различни епохи - Джамията на Етем бей, паметникът на албанския национален герой Кастриоти Скендерберг и централният площад Скендерберг, Часовниковата кула, Дворецът на културата. Можете да се насладите на панорамата на Тиранските хълмове и да опитате от традиционната кухня. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: Тирана-София
Закуска в хотела. Отпътуване по маршрут Струга - Дебър - Скопие - Кюстендил - София (Разстояние около 520 км.). Възможност за посещение на манастира "Св. Йоан Бигор" след Дебър. Пристигане в София вечерта.
 

ХОТЕЛ / ПАКЕТНА ЦЕНА

Възрастен в
двойна стая

Трети възрастен
в двойна стая

Дете 2-12г. на доп. легло
с двама възрастни

Възрастен в
единична стая

Хотели 3/4*

517 лв.

478 лв.

388 лв.

753 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е НА ЧОВЕК

 • Цените подлежат на препотвърждение според сезона и заетостта на хотелите.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - няма.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА

 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Каламбака - Famissi Eden или подобен
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Саранда - Briliant или подобен
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Дерми - Tourist Complex Drymades или подобен
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Берат - Mangalemi или подобен
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3*/4* в Тирана - White Dream или подобен
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за периода на цялото пътуване
 • Застраховка "Отговорност на туроператора"
 • Полезна информация за страната и маршрута

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт - собствен автомобил
 • Застраховка “Отмяна на пътуването” - виж Важно! в края на офертата
 • Хранения, извън описаните по програма
 • Разходи от личен характер

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

 • Аванс в размер на 50% от пакетната цена

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Лична карта или международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Настаняването в тройни и единични стаи подлежи на препотвърждение, според наличността в хотелите.
 • Цените не важат по време на официални празници като Коледа и Нова година
 • Валута: 1 евро = 133.75 леки към септември 2017
 • Часова разлика: България - 12:00ч., Албания - 11:00 ч.
Оферта № Е172

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).