години

Екскурзия Другата Австрия - Грац - Линц - Мелк - Виена

Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:
Пловдив/ София - Загреб - Грац - Линц - Мелк - Виена - София/ Пловдив

Продължителност:
5 дни/ 3 нощувки/ 1 нощен преход
Информация:
автобусна екскурзия с група и водач
Специална оферта:
3% отстъпка при РАННО ЗАПИСВАНЕ
/2 месеца преди датата на екскурзията/
Цена от:
388 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • ЗАПИТВАНЕ

ПЪРВИ ДЕН:

04:00ч. - хотел “Тримонциум” в Пловдив - трансфер Пловдив - София за тези, които желаят/ 07:00ч. - отпътуване от София - от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30ч. Вечерта - пристигане в хотела в Загреб. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване за Грац. Разходка из старата част на града - площад “Хауптплац”, къщата Луег, фонтана на ерцхерцог Йохан, „Херенгасе”, Ландхаус - старото седалище на управата на Щирия, Арсенала, „Мелплац”, „Глокеншпилплац”, мавзолея, Катедралата, хълма Шлосберг (билетът за фуникуляр по хълма, който струва около 3 евро, не е включен в цената на екскурзията). Отпътуване за Линц - столицата на провинция Горна Австрия. Разглеждане на града, разположен на бреговете на р. Дунав. Разходка в старата част на Линц: централния площад “Хауптплац”, Kолоната на Светата Троица, йезуитската църква, Ландхаус, моста над река Дунав. Настаняване в хотел в Линц или околности. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване за Виена. Разглеждане на двореца Артщетен - днешният дворец датира от периода края на XVII - началото на XVIII век и е построен на мястото на замък от XIII век. Тук са живели престолонаследникът ерцхерцог Франц Фердинанд и ерцхерцогиня София до убийството им в Сараево. Параклисът на замъка приютява техните гробове. Отпътуване за Мелк. Разглеждане на бенедиктинското абатство в Мелк (прототип на манастира-крепост, където се развива действието в романа на Умберто Еко „Името на розата”), разположено на скалист хълм над Дунава, и отразяващо разцвета на бароковото изкуство в Австрия. Посещение на замъка Шалабург - прекрасен планински дворец, пазещ останки от сгради в романски стил, готически параклис и един от най-красивите ренесансови дворове с аркади в Австрия. Привечер - пристигане във Виена. Настаняване в хотела (периферен хотел). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

Закуска. Панорамна обиколка с екскурзовод на Виена: двореца „Белведере“, Ринга - двореца „Хофбург“, паметника на Мария-Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, къщите в стил сецесион на Ото Вагнер, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер. Пешеходна разходка из стария град: ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Около 19:00ч. - отпътуване за България. Нощен преход.

ПЕТИ ДЕН:

Преди обяд - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Настаняване 
в  хотел 2* или 3*
Дата
Възрастен в двойна/ тройна стая Единична стая Деца/ младежи до 18г. в стая с 2 възрастни Деца/ младежи до 18г. в стая с 1 възрастен
23.5.2018 399 лв. 507 лв. 355 лв. 379 лв.
15.8.2018 388 лв. 492 лв. 355 лв. 379 лв.
 
  ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ   ЦЕНИ  
Допълнителна седалка 170 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с луксозен автобус;
 • 3нощувки със закуски / 1- в Загреб, 1 - в Линц или околности, 1 - във Виена/;
 • Водач-придружител;
 • Екскурзоводско обслужване - Грац, Линц, двореца Артщетен, манастира в Мелк, замъка Шалабург и Виена.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Такси за вход в музеи;
 • Билети за корабчета, градски транспорт, фуникуляри и пр.;
 • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден).
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:
 • Депозит 30 % от стойността на пакета
 • Пълно плащане до 15 дни преди отпътуване
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прекрати едностранно договора, като заплати на ТУРОПЕРАТОРА следните неустойки:
 • повече от 60 дни преди датата на пътуването - без неустойка;
 • от 59 дни до 30 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 20% от общата цена на пътуването;
 • от 29 до 15 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 30% от общата цена на пътуването;
 • от 14 до 10 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 70% от общата цена на пътуването;
 • от 9 до 3 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 80% от общата цена на пътуването;
 • под 3 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 100% от общата цена на пътуването
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по програмата.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
15.08.2018 от 388 лв. запитване

Оферта № Е280

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).