Екскурзия Байкал - невероятно приключение в Сибир

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Иркутск - Байкалск - Слюдянка - КБЖД - Порт Байкал - Листвянка - остров Олхон - Нос Хобой - Малое море - остров Огой - Уст Ординск - Иркутск - София

Продължителност:
11 дни / 10 нощувки
Информация:
обиколна програма - самолет, влак, круиз - с група и водач
Дата на отпътуване:19.08.
Специална оферта:
Отстъпка 200 лв на човек за ранно записване до 31.12.2019!
Цена от:
4600 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

Екскурзия в района на езерото Байкал
Байкал - невероятно приключение в Сибир със самолет, влак „Златна катарама” и воден круиз по езерото!


Маршрут:
София - Иркутск - Байкалск - Слюдянка - КБЖД - Порт Байкал - Листвянка - остров Олхон - Нос Хобой - Малое море - остров Огой - Уст Ординск - Иркутск - София

Период на пътуване:
19.08 - 29.08.2020

11 дни/10 нощувки
Обиколна програма - самолет, влак, круиз - с група и водач


Отстъпка 200 лв на човек за ранно записване до 31.12.2019!

Най-голямото и най-дълбокото езеро на Земята и девствена природа привлича туристи от цял свят. Природа на Байкал е уникална: има повече от хиляда животни и растения, които не се срещат никъде другаде. Като ”нерпа” - един от трите вида сладководни тюлени в света и единственият бозайник, която обитава езерото Байкал! В 1996 г. заради огромното си биологично многообразие Байкал е включен в Списъка на ЮНЕСКО! Осъществете Вашата мечта за едно вълнуващо и приказно пътешествие!
ПЪРВИ ДЕН: 19.08.2020 София - Иркутск
Полет от София в 12:30ч с Аерофлот до Москва. Кацане в 15:35ч и продължение за Иркутск в 17:25ч и кацане в 04:00ч. Добре дошли в Сибир! Посрещане, трансфер и настаняване в хотел 4*/3* Нощувка.
ВТОРИ ДЕН: 20.08.2020 Иркутск /вкл. закуска и вечеря/
Късна закуска и почивка от полет. След обяд панорамна обиколка на Иркутск - един от най-големите градове на Сибир, град с богато културно и архитектурно наследство. Градът е разположен на двата бряга на река Ангара, на 66 км от Байкал. Името му произлиза от по-малката река Иркут, която тук се влива в Ангара. Класическата дървена архитектура, която придава изключителна уникалност на сградите в града, Спаската църква, Московската триумфална арка, Князе-Владимирският храм, паметникът на Александър III, крайбрежната променада на р. Ангара са част от забележителностите на града. Иркутск пази спомена на основно средище на интелектуалци, артисти и революционери, заточени в Сибир от Николай I след революцията на декабристите в началото на 19-ти век. Посещение на музея на декабристите. Запознавство с бита, културата и начина на живот на дворянското семейство Волконски. Мини-концерт (вокал, цигулка и пиано) с дегустация на игристо вино! Връщане в хотела, вечеря и нощувка.
ТРЕТИ ДЕН: 21.08.2020 Иркутск - Байкалск - курорт „Гора Соболинная” (150 км, около 3 ч) /вкл. закуска и обяд/

След закуска отпътуване към Байкалск -малко градче в южната част на Иркутска област, разположен е сред величествените върхове на Хамар-Дабан. Мястото е известно със своите живописни пейзажи и мек сибирски климат. Тук се намира един от най-добрите ски курорти в Сибир - „Гора Соболинная”. Изкачване със седалков лифт до върха на ски курорта. Обяд в уникално панорамно кафене "Височина 900", разположено на височина 900 м над морското равнище и около 500 м над повърхността на Байкал, е най-високопланинското кафене на езерото Байкал! Настаняване в хотел 4*. Свободно време, нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 22.08.2020 Байкалск - Слюдянка - КБЖД - Порт Байкал - Листвянка (150 км) /вкл. закуска, обяд и вечеря/
След закуска заминаване до селище Слюдянка (40 км), където се качваме на екскурзионен влак „Золотая пряжка” (вагон 1 класа) за да започнем пътешествие по КБЖД - Кръгобайкалския железопътен път, който е построен още в царски времена през 1899 - 1915 гг, като част на прочутата Транс-Сибирска железница Москва - Владивосток. Пътешествието по КБЖД позволява да видите от едната страна на влака планините, а от другата - езерото Байкал! По своята сложност и разходи за строителство, тази част от железопътния път няма равна сред железопътните линии на Русия. Преди революцията този къс участък от пътя е наречен „Золотая пряжка” - „Златната катарама” на стоманения колан на Русия. Железница минава 89 км по маршрут Слюдянка - Култук - Маритуй - порт (пристанище)Байкал. По пътя има 4 спирки, където ще има чудесна възможност да снимате поразителните гледки, открили се пред вас. Ще видите много паметници на архитектурното и инженерно изкуство, които се вписват прекрасно в местния пейзаж. Поради особеностите на местния ландшафт, този участък на КБЖД има повече строителни конструкции в сравнение с всяка друга железница в света - 39 тунела, 16 галерии, 248 виадукта, мостове, подпорни стени с вековна история и други инженерни решения. Най-дългият тунел 777м минава през нос „Половинный”. Като уникално инженерно предизвикателство за времето си, КБЖД привлича инженери, архитекти и строители от много държави в Западна и Източна Европа. Въпреки някои допълнителни реконструкции, галериите и тунелите на КБЖД и до днес добросъвестно изпълняват функциите, за които са предназначени още в началото на XX-ти век. Във влака ще сервира обяд. Вечерта влакът пристига в порт. Байкал. Следва преход с ферибот през р. Ангара (20 км, 30-40 мин) до другия бряг, където чака автобус за трансфер до хотел 4* или подобен в градчето Листвянка. Настаняване, вечеря и нощувка.
ПЕТИ ДЕН: 23.08.2020 Листвянка /вкл. закуска, обяд и вечеря/
Закуска. Обзорна обиколка на Листвянка, която се намира до самото начало на р. Ангара на северо-западния бряг на езерото Байкал. Това е едно от най-посещаваните места на Байкал. От тук започват много туристически пътеки и водни екскурзии. През лятото е много популярно гмуркането, а през зимата има чудесни условия за сноуборд и ски. Този ден ще започнем с посещение на Свято-Николска църква от края на 19 век, построена само от дърво и музея „Байкал” - единствения музей на езеро в Русия. Посветен на езерото, вдъхновило стотици учени, музеят се намира близо до началото на река Ангара и привлича туристи и ценители от цял свят. Байкал е най-дълбокото езеро в света. В него се вливат над триста реки, а изтича само една - Ангара. Дължината на Байкал е 636 километра, а формата му е като полумесец. Ширината му варира от 25 до 80 км, площта му е равна на площта на Белгия, Холандия или Дания. Байкал е считан за най-старото езеро в света и с това провокира учени от всички краища на света и сфери на науката. Спорни са както периодът на произхода му, така и името му. Уникален природен феномен Байкал е средище на култове, вярвания и легенди, които са живи и днес.
Ще направим виртуално пътешествие до дъното на езерото с “ Батискаф”. Очаква Ви истинска усещане за гмуркане на дълбочина 1637 м. Филмът е направен от истински подводни снимки, заснети близо до Листвянка, Малое море и остров Олхон.
Следва посещение на ботаническата градинина «Каменушка», посветена на флората и фауната на байкалския регион. В Байкал живеят над 2,5 хиляди вида и подвида растения и животни, 2/3 от които обитават единствено този водоем.
След почивката идва първото запознаване с местната кухня - обяд в рибен ресторант с ястие от прочутия сагудай или омул - сладководна риба, от групата на сьомгите, който се намира само в езерото Байкал. След обяд - посещение на връх Камък Черского - най-високата точка в областта на Листвянка . Изкачване със седалков лифт на височина 755 м. От върха на планината, от обзорната площадка, езерото Байкал може да се види във всичката му слава, както и байкалска обсерватория, р. Ангара и Шаман камък , който се намира точно на границата между Байкал и реката Ангара, а в далечините планинските върхове на Хабар-Дабана. И по традиция, като другите туристи, посетили Камък Черского, ще завържем панделка-лента на дърво. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.
По желание: Вечерта - истинска руска баня с брезови метлички (сауна на дърва).
ШЕСТИ ДЕН: 24.08.2020 Листвянка - Талци- Листвянка (40 км) /вкл. закуска и вечеря/
След закуска ще посетим етнографския музей Талци (музей под открито небе) с уникална дървена архитектура от царско време, който се намира на 20 км от Листвянка. Комплексът е разположен на брега на река Ангара, по пътя към езерото Байкал. Музеят е основан през 1966 г и заема 67 хектара. Посещението на музея ще бъде интересно за всеки, който иска да научи повече за бита и духовна култура на местните народи на Байкал - буряти, евенки и др. В музея има около 80 архитектурни паметника от региона на Иркутска област от 17-20 век и етнографски колекции от 10-20 век. Свободно време за обяд в уютния „Трактир” със сибирска кухня на територията на комплекса. След обяд ви предстои шоу на дресирани тюлени в местния „Нерпинариум”. „Нерпа” е името на един от трите вида тюлени в света, които живеят в сладки води и който се среща единствено в езерото Байкал. В естествени условия нерпа обитава по цялата акватория на езерото, основно в северната част на Байкал, но се среща и в южната част. Любимо място на байкалските тюлени са островите Ушкани, където има много риба, удобни скали и почти няма хора. Почти е невъзможно да се видят в природата тези предпазливи, плахи животни, но можете да се порадвате на дресирани нерпи. Какво могат тези артисти? Пеят и танцуват, играят топка и дори рисуват картини, които, ако решите, можете веднага да купите. Тук можете да си направите с тях снимка за спомен и да купите сувенири. Екскурзия до ковачница и ферма за хъскита. Запознаване с традициите на впрягове с хъскита. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.
СЕДМИ ДЕН: 25.08.2020 Листвянка - ферибот МРС (п. Сахюрта ) - остров Олхон - п. Хужир (200 км, около 6-7 ч) /вкл. закуска и вечеря /
След закуска тръгване с автобус за остров Олхон, наричан сърцето на Байкал. Езерото Байкал има 26 острова, Олхон е най-големият. Дължината му е 71 км, а ширината около 12 км. Недалеч от външната му източна част се намира най-дълбоката точка в Байкал - 1637 м. На острова има степни равнини със широки заливи, удобни за плаж през лятото, а островът е достатъчно голям за да има и свои езера. Тук има и истинска сибирска тайга с гъсти гори, както и дори малка пустиня. Възможност за обяд в ресторанта по пътя. Автобусът ще ни закара до . п. Сахюрта, откъдето с ферибот се преминава през протока „Олхонски врати” до остров Олхон ( дължина 7 км,30 мин. с ферибота) На Олхон няма асфалтирани пътища и единствения местен транспорт са руски военни джипове „УАЗ”(за 10 човека). Качване на „УАЗ” и отпътуване за централното селище на острова - Хужир (35 км, 40 мин), туристически център на Олхон. Настаняване в хотел 4* и пешеходна разходка за първо запознаване със селището, нос Бурхан и скала Шаманка в Сарайския залив. Нос Бурхан е една от основните забележителности на острова, считан е от местните за свещено място, а преданията твърдят, че божеството Бурхан обитава скалната пещера. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.
ОСМИ ДЕН: 26.09.2020 остров Олхон - нос Хобой (18 км) /вкл. закуска, обяд и вечеря/
Днешният ден е посветен на Олхон и неговото очарование. След закуска ще потеглим с руски военни джипове за нос Хобой, в най-северния край на остров Олхон в близост до най-широкото място на Байкал (79,5 км). В превод от бурятски Олхон означава „Зъб”. По пътя ще направим спирки на местността „Три брата”, селището Пад Узура, залива Саган-Хушун и на други живописни кътчета на острова. Ще прекосим приказни места с величествени скали, степи, пясъчни плажове. Тук са се съхранили растения от доледниковия период. При хубаво време от върха на нос Хобой се вижда полуостров Свети Нос на източния бряг на езерото Байкал. Езерото е особено красиво п залез слънца. За обяд: пикник на открито. На  връщане, посещение на единствената православна светиня  на острова – Храм на Икона  на Богородица, който е построен  през 2007 г.
Посещение на „Бурятско село” с дегустация на местната бурятска кухня: мляко, домашен хляб, извара, бурятски чай и това, което не сте опитвали никога през живота си - бурятска водка от мляко! Това посещение е уникалната възможност  да се запознаете с фолклора, стопанството  и местните обичаи на бурятите - коренното  население на остров Олхон! Вечеря и нощувка в хотела.
ДЕВЕТИ ДЕН: 27.08.2020 остров Олхон - круиз по Малое море - остров Огой - остров Олхон (50 км)/ вкл. закуска, обяд и вечеря/
След закуска се качваме на корабче за целодневна екскурзия по Малое море до остров Огой с включен обяд на борда на корабче и посещение на целебни извори Сурхайти. Благодарение на необичайната растителност, много заливи, чистия пясък и красивите скали Малое море е считано за една от най-добрите ваканционни дестинации. Малое море това е частична акватория на езерото Байкал, която остров Олхон отделя от останалата част на огромното езеро. Природните условия на този район са просто великолепни: топло време през цялото лято и благодарение на малката дълбочина температура на водата 19-21 °С. Остров Огой се намира в сърцето на Малое море. Това е най-големият остров на Малое море и вторият по големина на Байкал, простиращ се от запад на изток на 3 км. Едно от свещените места на Азия. Основна забележителност на острова е буддиската ступа-субурга, построена през 2005г (в превод от санскрита «suburga» означава «връх»). Вътре се намират свещени текстове, мощи на будистски светци, бронзова статуетка «Майката на всички буди» — Dakini Troma Nagmo. Смята се, че ако осем пъти обиколиш Ступата на Просветлението, можеш да забравиш притеснения и мъки и да постигнеш хармония със себе си и света. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.
ДЕСЕТИ ДЕН: 28.08.2020 остров Олхон - п. Хужир -залив Загли, ферибот /проток Олхонски врати - Уст Ординск - Иркутск (300 км, около 6ч ) /вкл. закуска и вечеря/
След закуска пътуване с джипове „УАЗ” до ферибота, след което ще продължаваме с автобус по безкрайни тажеранские степи до Иркутск. По пътя -спирка за почивка и самостоятелен обяд с местна бурятска кухня. Продължение към Уст Ординския бурятски автономен окръг, където ще посетим Бурятския национален музей. Бурятите са една от най-многобройните народности, живеещи на територията на Сибир. Бурятите са от монголски произход и имат много общи обичаи със своите монголски братовчеди, включително пасторалния номадизъм и използването на юрти за подслон. Говорят на бурятски език и изучаването му е задължително за всички буряти. Съсредоточени са предимно в Република Бурятия, но също и в Уст Ординския бурятски автономен окръг в Иркутска област и Агинския бурятски автономен окръг в Забайкалски край на Русия, като общо наброяват около 436 хил. души. Други 100 хил. живеят в съседните страни - 70 хил. в Северна Монголия и около 25 хил. в Североизточен Китай. Уст Ординск е интересен, защото тук от поколение на поколение пазят основите на традициите и културата на бурятите. По време на посещението на музея ще се запознаете с Бурятския фолклор, националните игри и шамански ритуали. Продължение за Иркутск, който се намира на 70 км път. Пристигане, настаняване в хотел 3* или подобен. Вечеря и нощувка.
ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 29.08.2020 Иркутск - София
Ранен трансфер за летище и отпътуване в 05:30 с полет на с Аерофлот. Кацане в Москва в 06:30ч. Продължени за София в 08:20ч. Кацане в България в 11:35ч.
Отстъпка 200 лв на човек за ранно записване до 31.12.2019!
НАСТАНЯВАНЕ  ПАКЕТНА ЦЕНА
Възрастен в двойна стая 4800 лв.  4600 лв. 

Цена за 3-ти възрастен в двойна стая или дете до 12 г в двойна стая с двама възрастни – по запитване

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 25 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет София-Иркутск-София на  Аерофлот, чекиран багаж 23 кг и ръчен багаж 10 кг;
 • Летищни такси   390  лв към 20.10.2019(цената подлежи на препотвърждаване при издаване на самолетния билет);
 • Трансфери и транспорт :
  • с климатизиран туристически  автобус;
  • фериботи през р. Ангара и проток  Олхонски врати;
  • руски военни джипове  „УАЗ” на остров Олхон.
 • 10 нощувки в хотели:
  • 3 нощувки в Иркутск;
  • 1 нощувка в Байкалск;
  • 3 нощувки в Листвянка;
  • 3 нощувки в Олхон.
 • 9 закуски в ресторанти на хотелите по програмата;
 • 8 вечери в ресторанти на хотелите по програмата;
 • 5 обяда по програмата;
 • Билет за екскурзионен влак «Золотая пряжка » по Кръгобайкалския железопътен път/ първа класа по маршрут „Слюдянка – порт Байкал”;
 • Панорамна екскурзия в Иркутск с включено посещение в музея на декабристите;
 • Изкачване със седалков лифт до върха на ски курорта „Гора Соболинная”;
 • Екскурзия по Листвянка с посещение на  лимнологическия музей „Байкал”, връх Черского;
 • Посещение на етнографския музей „Талци” и шоу-програма в  „Нерпинариум”;
 • Екскурзия до ферма на фъските и ковачница. Запознаване с традициите на впрягове с хъските;
 • Пешеходна екскурзия до Нос Бурхан и скала Шаманка в п. Хужир;
 • Посещение на местна галерия, магазин за сувенири и минерали;
 • Целодневна автомобилна екскурзия до най-северния край  на остров Олхон до Нос Хобой;
 • Посещение на „Бурятско село” с дегустация на местната бурятска кухня;
 • Круиз с корабче по Малое море до остров Огой с посещение на целебни извори и будистска Ступа на Просветлението;
 • Посещение на Бурятския Национален музей в Уст Ординск, среща с шаман;
 • Входни такси за всички посещавани обекти;
 • Местно екскурзоводско обслужване;
 • Водач/ преводач на български език по време на пътуването;
 • Съдействие за издаване на туристическа виза в Русия;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 30 000 евро;
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Туристическа виза -120 лв за български граждани;
 • Доплащане за единична стая - 1000 лв;
 • Доплащане за застраховка ”Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" за лица над 70 до 80 г. - 50 лв;
 • Непосочените в програмата хранения, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, напитки  по време на хранене и други лични разходи.
 • По желание Сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката - Моля консултирайте се с наш представител;
 • По желание Включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка - Моля консултирайте се с наш представител;
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
 • Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лева на човек;
 • Доплащането до: 30-35 дни преди дата на тръгването;
 • Най-късно 40 дни преди дата на отпътуване  предоставяне на всички необходими документи за получаване на руска виза.
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
 • В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
  • При анулация до 90 дни преди датата на пътуване - без неустойка;
  • При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуване се удържа в размер на внесения депозит;
  • При анулация от 44 до29 дни преди дата на пътуване - 50 % от общата стойност на пътуването;
  • При анулация от 30 дни или неявяване на полет - неустойка 100% от общата цена на пътуването.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет.
 • Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща с задължително уведомяване по телефона.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • Виза - стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център - 120 лв. Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане в България, в който има не по-малко от 2 чисти (празни страници) за визи + 1 брой цветна снимка, паспортен формат - 3,5x4,5 см на бял фон, на гланцова фотохартия, лицето да заема 70-80% от снимката, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н. (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта);
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Допълнителни мероприятия се заявяват и се заплащат в България.
 • Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 25/ 20 туристи(при група от 21 до 24 туриста се доплаща - по 200 лв на човек).
 • В случай, че този брой не бъде набран най – късно 30-35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.
 • Хотели по програмата:
 • Смяната на хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна  промяна на  програмата;
 • Медицински изисквания: Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Часовете на полетите са в местно време.
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
 • ОСНОВНA  ИНФОРМАЦИЯ
  • От 1992 г. езерото Байкал и цялата околност са определени за национален парк, и Байкал  днес е естествен рай и идилична туристическа дестинация. 
  • Местоположение – Източен Сибир, Русия
  • Тип езеро  - планинско езеро
  • Основни приток - Селенге, Баргузин, Горна Ангара
  • Бреговата ивица достига до рекордните 2100 км
  • Флора и фауна - над 2500 вида растения и животни
  • Водосборна площ -560 000 km2
  • Макс. дължина - 636 км
  • Макс. ширина - 79 км
  • Площ - 31,722 км2
  • Средна дълбочина - 744.4 м
  • Макс. дълбочина – 1642м
  • Воден обем - 23,615.39 км3
  • Възраст -  25-30 млн години
  • Острови - 30
Оферта № Е247

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).