години

Екскурзия до Бразилия, Аржентина и опция за Уругвай

- Земя на екзотика
Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
Рио де Жанейро - Игуасу - Буенос Айрес - опция за Монтевидео

Продължителност:
12 дни / 10 нощувки
Информация:
програма с група и водач на български език
Специална оферта:
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.08.2017
Цена от:
5566 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • ЗАПИТВАНЕ

Южна Америка е нещо повече от горещо време, пъстри цветове, хладни коктейли и излежаване на плажа. Южна Америка е предизвикателство - за пътешественици, за писатели и за всички онези, търсещи бягство в друг, различен, идиличен свят. Една феерия на възприятията, коктейл от емоции: от безмерната магия и великолепието на водопадите Игуасу до величието на непристъпните Анди, от пъстротата на индианските пазари до пламъка на чувственото танго и ритмите на самбата, от приказните безкрайни плажове до тайнствата и мистиката на предколумбова Америка. "Пътешествието на живота" - тава е Южна Америка! Само след няколко часа полет ще се потопите в безкрайната мозайка от пейзажи, в този различен свят, сякаш толкова по-топъл… по-шарен… по-шумен… по-весел… по-непринуден… по-жив... от нашия.
 

ПЪРВИ ДЕН: 18.11.2017 | ПОЛЕТ
Полет София - Лондон, на АК BRITISH AIRWAYS. Излита в 14:10ч. Каца в 15:45ч. на летище Хийтроу. Настаняване в хотел на летище. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН: 19.11.2017 | ПОЛЕТ - РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

Полет Лондон - Рио де Жанейро на АК BRITISH AIRWAYS. Излита в 11:40ч. Каца в 21:20ч. Трансфер до хотел WINDSOR MARTINIQUE 3+* (или подобен). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 20.11.2017 | РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Рио де Жанейро - "Градът на Чудесата", може би най-красиво разположеният град на света, скътан между планините и джунглата, обрамчен с красива лагуна и с 6 океански залива. Посещение на легендарния стадион Маракана, Самбодромо - "улицата на Карнавала", Катедралата, стария колониален център на града, богатите квартали Копакабана, Ипанема, Леблон; изкачване с влакче през "градската джунгла на Рио" - Тиджука - до статуята на Исус на хълма Корковадо, символ на града.

Разположена на върха на планината Корковадо, статуята на Христос Изкупителя безспорно е един от най-известните и впечатляващи монументи в света. За да се достигне до 710-метровия връх е необходимо да се изминат 3.7 км. със зъбчата железница, изкачваща се по главозамайващ наклон сред гъстата тропическа гора на националния парк Тиджука. От горе се открива смайваща гледка към Рио де Жанейро, простиращ се пред Вас като на длан. 38-метровата статуя на Христос, с разперените си встрани ръце и денем и нощем закриля Рио и благославя посетители и местни от висотата на своето безсмъртие.

По желание - полет с хеликоптер над Рио (155$ / ок. 259 лв. - заплаща се на място). Препоръчваме да вземете хеликоптер или от панорамната площадка Урка на Захарната Глава, или от панорамната площадка Корковадо).

По желание - вечерна програма "Нощ в Рио" (135$ / ок. 225 лв. на човек, с вечеря с включени напитки). Отиваме в бар Rio Scenarium, считан за един от десетте най-хубави бара в света. Намира се в бохемския и аристократичен квартал Лапа. Традиционна бразилска вечеря с музика на живо и самба. Връщане в хотела.

Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 21.11.2017 | РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

Закуска. Полудневен тур на Рио де Жанейро - изкачване с лифт до втората емблема на града - хълма "Захарната Глава", откъдето се открива най-поразителната панорама към величествения град. Обиколка на заливите Гуанабара, Ботафого, Лагуната "Родриго де Фрейтас", Копакабана, Леме, Ипанема, Леблон, Сао Конрадо, Гавеа.

Захарната глава е без съмнение един от най-впечатляващите символи на Рио. Удоволствието от разкриващата се гледка от високия 396 метра гранитен хълм е сравнимо с малко неща по света. Необходими са само 3 минути с кабинков лифт за да се достигне до върха на Моро де Урка (220м.), а от него и до Захарната глава. Разкрива се приказен пейзаж - гъмжащия град, златните плажове, кокетните заливи и безбрежната океанска шир.

Следобед свободно време. Вечерта можете да отидете до Ипанема и да се насладите на типичната бразилска музика - Боса Нова, на живо в някои от местните барове.

Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 22.11.2017 | СВОБОДЕН ДЕН В РИО ДЕ ЖАНЕЙРО + ОПЦИЯ ЗА ЕКСКУРЗИЯ

Закуска. Свободен ден или:

1. По желание - круиз из залива Гуанабара (50$ / ок. 84 лв.). Ще имате възможност да видите Рио и заливите Ботафого и Гуанабара, както са ги видели първите морски пътешественици и откриватели - от морето.
2. По желание - целодневна екскурзия до лагуните на залива Ангра дос Рейс и разходка с баржа до тропически остров, с включен обяд на острова - сред палми, песни и танци (135$ / 225 лв. на човек). Връщане в хотела 19.30ч. вечерта.
Вечерта по желание - посещение на репетиция на самба школа (цена по запитване).

Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 23.11.2017 | РИО ДЕ ЖАНЕЙРО - ИГУАСУ

Закуска. Трансфер до летището за полет Рио де Жанейро - Игуасу (продължителност около 2 часа). Пристигане в Игуасу. Трансфер и настаняване в хотел от бразилската страна - VIALE CATARATAS HOTEL 4* (или подобен) за 2 нощувки на база закуска и вечеря.

Полудневен тур с кола и екскурзовод само на ваше разположение: Посещение на водопадите от бразилска страна (вход за Националния парк - 24$ / ок. 40 лв., заплаща се на място в местна валута). Посещение на Птичия парк, където ще видите на живо най-интересните птичи представители на фауната на Южна Америка (вход за Националния парк - 15$ / ок 25 лв., заплаща се на място в местна валута).

Вечеря в хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 24.11.2017 | ИГУАСУ

Закуска. Целодневен тур с кола и екскурзовод само на ваше разположение: Разглеждане на водопадите от аржентинска страна (вход за Националния парк - 16$ / ок. 27 лв., заплаща се на място в местна валута). Ден, посветен на най-впечатляващите водопади в света - Игуасу... а според много от нас и най-красивото кътче на земята. Игуасу е едно от чудесата на природата. Най-дългата водопадна редица в света с 275 водопада, падащи с грохот в 70 метрова бездна, се образува в мястото на среща на реките Парана и Игуасу, сред гъстата тропическа джунгла на самата граница на Аржентина и Бразилия. Със своите 2700м. Игуасу е най-широкият водопад в света, а някои от водопадите му са с 20м. по-високи от Ниагара. Ако пленяващата гледка от бразилска страна разкрива цялото величие на природата, то гледката от Аржентина дава възможността да се усети силата на природата с почти "физическо докосване" до Дяволското гърло. По желание възможност за участие в макуку сафари - разходка с моторница под водопадите за по-смелите от вас, които ще дръзнат да се оставят в ръцете на опитни бразилски кормчии и с надуваеми лодки да се отправят по река Игуасу в "опасна" близост до водопадите (75$ / ок. 125 лв., заплаща се на място). По желание уникална възможност за полет с хеликоптер над водопадите Игуасу (120$ / ок. 200 лв., заплаща се на място).

Вечеря в хотела. Вечерта по желание - посещение на шоу програма "3 култури и 3 танца" с типичните танци на Бразилия, Парагвай и Аржентина, без напитки (70$ / ок. 117 лв.).

Нощувка.

ОСМИ ДЕН: 25.11.2017 | ИГУАСУ - БУЕНОС АЙРЕС

Закуска. Трансфер до летището за полет Игуасу - Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес в 08:55ч.
Полудневна (5ч.) панорамна и туристическа обиколка с частна кола и гид само на ваше разположение на "града на приятния полъх" Буенос Айрес - една от най-артистичните, но и най-европейски изглеждащи столици на Южна Америка. Прекрасен, романтичен, артистичен, още много епитети - всичките заслужени - може да се изсипят за Буенос Айрес: чаровният квартал "Ла Бока"- родното място на тангото, с емблематичната уличка Каминито, стария живописен квартал Сан Телмо, където на всеки ъгъл ще видите танцуващи танго двойки, трениращи за клуб... или просто за удоволствие... следва Авенида "9 Юли" (9 de Julio Avenida) - най-широкият булевард в света, наименуван на датата на Независимостта на Аржентина, булевардът е с впечатляващите 12 главни платна и още 4 локални, и е дълъг приблизително километър; театър Колон (отвън), Обелиска - емблемата на града, "Пласа де Майо" с Каса Росада, Катедралата, Кметството, сградата на Националната банка. Програмата включва и 1-часов обяд в шикозен ресторант в модерния крайбрежен квартал Пуерто Мадеро, където някога са се помещавали пристанищните докове, а днес е един от най-скъпите и предпочитани квартали за живеене в Буенос Айрес. Продължаваме с богатият квартал Ретиро - пълен с паркове и езера, Гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, шикозния квартал Палермо с фото-стоп на площада на Обединените нации и др. Предвидена е кафе-пауза в най-старото кафе в Южна Америка "Tortoni", отворено през 1858г., днес любимо място на писатели, артисти и хора на изкуството. Ще можете да се потопите в старинната атмосфера с чаша кафе, да разгледате интериора, фотографиите с автографи на Жозефина Бекер, Алберт Айнщайн, Федерико Гарсия Лорка и др.

Настаняване в хотел TWO HOTEL 3* (или подобен). Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН: 26.11.2017 | СВОБОДЕН ДЕН В БУЕНОС АЙРЕС + ОПЦИЯ ЗА ЕКСКУРЗИЯ

Закуска. Свободен ден в Буенос Айрес.

По желание - Целодневна екскурзия Гаучо Фиеста с аржентинско барбекю в ранчо Санта Сузана (USD 115$ / ок. 192 лв. на човек, с включен барбекю обяд и вино). Ще се запознаете с живота и бита на гаучосите - аржентинските "каубои" в пампата, ще присъствате на обяздване на коне и демонстрация на ездаческо майсторство, ще опитате от чая "мате" и ще наблюдавате гаучо-шоу с танци, докато се наслаждавате на вкусен обяд с аржентинско барбекю, емпанадас и вино. В късния следобед се връщаме в хотела.

ЗА ТЕЗИ, КОИТО ЩЕ ОСТАНАТ В БУЕНОС АЙРЕС ПРЕПОРЪЧВАМЕ:

Разходки из уличките и парковете на най-елегантния град на Южна Америка. Яркият културен живот на Буенос Айрес е свързан изключително с театъра - тук има над 300 театъра, като най-известният е театро "Colon" - величествена сграда в еклектичен стил, на чиято сцена са били звезди като Мария Калас, Енрико Карузо, Тосканини, Райна Кабаиванска, Борис Христов и др. Има възможност за посещение и разглеждане на театро "Colon", има турове с гид от 09:00ч. до 17:00ч. на различни езици.

Друга забележителност е чудноватата книжарница "El Ateneo", разположена в сградата на някогашен театър,където е запазен неповторимият дух на блясък и разкош,изрисувани тавани, оригинални ложи, пригодени днес като кътчета за четене.

Също така можете да се насладите на шопинга по търговската улица "Флорида", да се разходите в елегантния Ретиро с неговите паркове и езера, в квартал Палермо с елегантните му ресторанти и Ботаническата Градина, по Авенида Санта Фе, считана за най-шикозната улица откъм бутици и арт галерии, из Пуерто Мадеро - най-новият и модерен квартал на града (подобно на старите складове край Темза в Лондон, преработени и превърнати в луксозни офисни и жилищни сгради тук се намират най-скъпите хотели, яхтеното пристанище и най-добрите заведения... наблизо, край лагуните на Рио де ла Плата са народните кръчми - "париядас", където се пече само прочутата скара)... или в прочутата лъскава "Реколета" с впечатляващите луксозните жилищни сгради.

Вечерта по желание - Танго шоу в клуб "La Ventana" (107$ / ок. 179 лв. на човек, включена вечеря с по 1 чаша вино на човек и трансфери от-до хотела). Ще се докоснете до магията и страстта на аржентинското танго в един от най-елитните танго клубове в Буенос Айрес, докато се наслаждавате на автентична аржентинска вечеря.

Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН: 27.11.2017 | СВОБОДЕН ДЕН В БУЕНОС АЙРЕС + ОПЦИЯ ЗА МОНТЕВИДЕО

Закуска. Свободен ден в Буенос Айрес.

По желание - Целодневна екскурзия до Монтевидео (317$ / ок. 529 лв. на човек, продължителност около 14ч. с включен обяд). Закуска сух пакет. Ранен трансфер (около 7ч.) до пристанището и чекиране за ферибота за Монтевидео (ок. 2.5ч.) Панорамна обиколка на столицата на Уругвай: разглеждане на колониалната сграда на Общината, театъра Солис, площад Независимост, сградата на Правителството и главната търговска улица "18 Юли". Една от интересните сгради е тази на Конгреса, построена е между 1908г. и 1925г. изцяло с местен мрамор от 52 цвята и с 12 вида дърво. Следва разходка в един от най-старите паркове в града и известната скулптура "La Diligencia", красивата розова градина и Обелиска. Обяд в местен ресторант и свободно време. Трансфер до пристанището и връщане в Буенос Айрес. Връщане в хотела късно вечерта.

Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 28.11.2017 | БУЕНОС АЙРЕС - ПОЛЕТ

Закуска. Свободен предиобяд. Трансфер до летище в 11.00ч. Полет Буенос Айрес - Лондон на АК BRITISH AIRWAYS. Излита в 14:15ч.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 29.11.2017 | ПОЛЕТ

Каца в 06:30ч. на летище Хийтроу. Полет Лондон - София на АК BRITISH AIRWAYS. Излита в 08:10ч. от летище Хийтроу. Каца в 13:15ч.

 
ПАКЕТНА ЦЕНА ПРОМО ЦЕНИ
ПРИ ЗАПИСВАНЕ ДО 31.08.2017
СТАНДАРТНИ ЦЕНИ
НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ 2840 ЕВРО / 5566 ЛЕВА 2940 ЕВРО / 5762 ЛЕВА
НА ЧОВЕК В ЕДИНИЧНА СТАЯ 3240 ЕВРО / 6350 ЛЕВА 3340 ЕВРО / 6546 ЛЕВА


ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 10 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетни билети по международни полети София - Лондон - Рио де Жанейро и Буенос Айрес - Лондон - София с вкл. летищни такси на АК BRITISH AIRWAYS;
 • Самолетни билети по вътрешни полети Рио де Жанейро - Игуасу и Игуасу - Буенос Айрес с вкл. летищни такси;
 • Всички трансфери, описани по програма;
 • 4 нощувки със закуски в Рио де Жанейро в хотел Windsor Martinique 3+* (или подобен);
 • 2 нощувки със закуски и вечери на водопадите Игуасу в хотел Viale Cataratas 4* (или подобен);
 • 3 нощувки със закуски в Буенос Айрес в хотел Two Hotel 3* (или подобен);
 • 1 нощувка в Лондон на летище Хийтроу;
 • Наземен транспорт с туристически автобус при обиколките по програма;
 • Полудневен тур на Рио де Жанейро с изкачване с влакче до статуята на Исус на хълма Корковадо - като част от група и с екскурзовод на английски език;
 • Полудневен тур на Рио де Жанейро до "Захарната глава" - като част от група и с екскурзовод на английски език;
 • Билет за влакчето до хълма Корковадо (със статуята на Исус);
 • Билет за лифт до хълма "Захарната Глава";
 • Целодневен тур на водопадите Игуасу от Аржентинска страна (без входна такса за Националния парк, която се заплаща на място в местна валута) с кола и екскурзовод на английски език само за групата;
 • Полудневен тур на водопадите Игуасу от Бразилска страна с посещение на Птичия Парк (без входни такси за Националния парк и Птичия парк, които се заплащат на място в местна валута) с кола и екскурзовод на английски език само за групата;
 • Полудневна (5ч.) туристическа обиколка на Буенос Айрес с частен шофьор и екскурзовод на английски език с включен обяд в Пуерто Мадеро;
 • Медицинска застраховка на ЗАД Армеец с покритие 10 000 евро на човек за периода на цялото пътуване;
 • Застраховка Отговорност на туроператора;
 • Водач-придружител от Александър Тур на български език.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Обеди и вечери, които не са посочени в програмата като включени
 • Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията
 • Входни такси за посещаваните обекти по програмата /заплащат се на място в местна валута/:
  • Входна такса за Националния парк Игуасу от бразилска страна - 24$ / ок. 40 лв.;
  • Входна такса за Националния парк Игуасу от аржентинска страна - 15$ / ок. 25 лв.;
  • Входна такса за Птичия парк - 15$ / ок. 27 лв.;
 • Допълнителни екскурзии и мероприятия по желание:
  • Вечерна програма "Нощ в Рио" в бар Rio Scenarium с традиционна бразилска вечеря, музика на живо и самба - 135$ / ок. 225 лв. на човек, с включени напитки;
  • Круиз из залива Гуанабара, част от група - 50$ / ок. 84 лв.;
  • Целодневна екскурзия до лагуните на залива Ангра дос Рейс и разходка с баржа до тропически остров, с включен обяд на острова - 135$ / ок 225 лв. на човек;
  • Полет с хеликоптер над Рио  - 155$ / ок. 259 лв., заплаща се на място;
  • Полудневна екскурзия с корабче по течението на р. Тигре - 45$ / ок. 75 лв.;
  • Посещение на репетиция на самба школа (цена по запитване);
  • Макуку сафари във водопадите Игуасу - 75$ / ок. 125 лв., заплаща се на място;
  • Полет с хеликоптер над водопадите Игуасу - 120$ / ок. 200 лв., заплаща се на място;
  • Посещение на вечерна шоу програма "3 култури и 3 танца" в Игуасу - 70$ / ок. 117 лв.;
  • Целодневна екскурзия Гаучо Фиеста в ранчо Санта Сузана - 115$ / ок. 192 лв. на човек, с включен барбекю обяд, емпанада и вино;
  • Танго шоу в клуб "La Ventana" - 107$ / ок. 179 лв. на човек, с включени вечеря с напитки и трансфери от и до хотела;
  • Целодневна екскурзия до Монтевидео - 317$ / ок. 529 лв. на човек, с включен обяд;
 • По желание сключване на застраховка "Отмяна на пътуване";
 • Разходи от личен характер
 • Бакшиши
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
 • Задграничен паспорт с валидност 6 месеца от датата на завръщане.
 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • Аванс в размер на 2500 лв. на човек до 31.08.2017г.
 • Копия на паспортите на всички пътуващи
 • Пълно плащане до 05.10.2017г.
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
 • При анулация до 2 работни дни след дата на резервация, но не по късно от 02.09.2017 - неустойка не се начислява;
 • При анулация до 01.09.2017г. до 05.10.2017г. - неустойка в размер на 2300 лв. на човек;
 • При анулация от 05.10.2017г. до 18.10.2017г. - неустойка в размер на 4000 лв. на човек;
 • При анулация след 18.10.2017г. до деня на пътуване или при неявяване - неустойката е в размер на пълната стойност на пакетната цена.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път
 • Програмата не е подходяща за пътуване на деца под 12г. При пътуване на семейство с деца под 12г. - децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.
 • Александър Тур си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата категория.
 • Последователността на туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.
 • Важно: Офертата е валидна при минимален брой на група от 10 човека. При несъбиране на група от 10 човека екскурзията не може да бъде осъществена при тези цени.
 • Важно: Всички екскурзии и шоу програми по желание се заявяват предварително и се заплащат предварително при доплащане на пакетната цена, освен изрично посочените за плащане на място или в местна валута (като входове на Национални Паркове, полети с хеликоптер, макуку сафари и т.н).
 • Важно: Пакетната цена е обвързана с курса на щатския долар. При повишаване на валутния курс на долара над 1.70 лева за 1 щ.долар, цената подлежи на преизчисление.
 • Курс на Бразилски реал: 1 BRL = 0,53 лв. към 01.08.2017г.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по програмата.
 • Часово време: България - 12:00ч., Буенос Айрес, Аржентина - 07:00ч., Рио де Жанейро, Бразилия и Уругвай - 08:00ч.
Оферта № Е70

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).