години

Екскурзия във Виетнам, Лаос и Камбоджа

- ТАЙНИТЕ НА КХМЕРСКИТЕ ХРАМОВЕ, БУДИСТКИТЕ РИТУАЛИ И МАГИЯТА НА ИНДОКИТАЙ
Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Доха - Ханой - залива Халонг - Ханой - Луан Прабанг /Лаос/ - Ангхор Том и Ангхор Ват /Камбоджа/ - Хо Ши Мин - Доха - София

Продължителност:
11 дни / 9 нощувки / 1 нощен и 1 дневен полет
Информация:
самолетна програма, с водач на български език
Дата на отпътуване: 16.03.2019 г.
Специална оферта:
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31 ДЕКЕМВРИ 2018
Бонус при ранни записвания:
Вечеря с шоу програма - представление на живо на традиционни кхмерски танци апсара –
включена в цената
Цена от:
4302 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • ВИДЕО

ПЪРВИ ДЕН: 16.03.2019: СОФИЯ - ДОХА
Полет София-ДОХА с АК КАТАРСКИ АВИОЛИНИИ. Излита в 12:25ч. Каца в ДОХА в 18:15ч. Излита от ДОХА в 20:50ч.
ВТОРИ ДЕН: 17.03.2019: ХАНОЙ / ЗАКУСКА, ВЕЧЕРЯ/
Каца в ХАНОЙ в 07:25ч; Трансфер до хотела. Закуска. Време за кратка отмора и освежаване. Среща в лобито на хотела с Вашия гид за Полудневна панорамна обиколка на Ханой - Етнографския музей, Храмът на Литературата - първият Конфуциански Колеж, построен през 11-ти век като първия университет във Виетнам, Пагодата Тран Куок, езерото Хоан Кием, храма Нгок Сон. Комплексът Хо Ши Мин с мавзолея, и прословутата 36-та улица на Стария Град. Трансфер към хотела и настаняване в Flower Garden hotel 4*. Вечеря в местен ресторант. По желание - посещение на куклено шоу. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН: 18.03.2019: ХАНОЙ - ЗАЛИВА ХАЛОНГ / ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/
Закуска. Отпътуване към делтата на Червената река, през тучни оризови поля, към залива Халонг - Залива на Излитащия Дракон, за двудневен круиз с круизен кораб Golden Cruise 4*. Обяд с морски дарове и специалитети на виетнамската кухня. Докато корабът се носи из Залива Бай ту Лонг ще се насладите на уникални гледки и ще направите снимки на изумрудени лагуни, мангрови горички, обрамчили над 2 000 островчета и побити в морето гранитни скали - като гръбнак на Дракон, който се готви за полет. Разходката продължава към рибарското селце Вунг Виенг, с малки гребни лодки, управлявани от момичета и момчета с традиционни носии, по време на която ще имате възможност да се докоснете до бита и ежедневието на местните риболовни общности, живеещи и до днес в наколни жилища в Халонг. Свободно време за каякинг или шнорхелинг. На палубата с напитка в ръка изпращате последните лъчи на залязващото над залива слънце. Възможност за нощен риболов на калмари. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 19.03.2019: ЗАЛИВА ХАЛОНГ - ХАНОЙ - ЛУАНГ ПРАБАНГ / ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Отплаваме към най-известната пещера в Залива Сунг Сот, покрай островчета с екзотични имена като Човешка глава и острова на Костенурката, Барабана, Девата, Краставата Жаба. Влизане в пещерата. Обяд в ресторант на пристанището - типична виетнамска кухня с морски дарове. Трансфер до летище Ханой. Полет Ханой-Луанг Прабанг. Трансфер и настаняване в хотел Santi Resort & Spa 4*. Луанг Прабанг е най-добре съхранилият своите традиционни ценности и облик град в Югоизточна Азия. Спокойствието и естественото очарование на този град с неговата прекрасна природа, го правят едно от най - посещаваните места в Лаос.
ПЕТИ ДЕН: 20.03.2019: ЛУАНГ ПРАБАНГ  - ПЕЩЕРАТА ПАК ОУ / ЗАКУСКА/
Възможност за по-ранобудните: ако Ви се става преди изгрев слънце, можете да вземете участие в един много интересен ежедневен ритуал – шествие от стотици монаси, облечени в традиционните за будизма оранжеви роби, които събират милостиня (основно ориз) от благочестивите жители на града. Закуска. Обиколка с екскурзовод на Луан Прабанг: най-старият Храм Ват Сене, уникалният Ват Ксиентонг със заострените му покриви спускащи се до земята, типичен пример за традиционна лаоска архитектура. Разходка с круизно корабче по р. Меконг  - покрай нас като в калейдоскоп се нижат ено след друго традиционни лаоски рибарски селца – докато стигнем до свещените Пещери Пак Оу: 2 свързани пещери, украсени с хиляди позлатени и лакирани статуйки на Буда в различна форма, оставени като дарение от поклонници. По пътя спираме в традиционното селце Бан Ксангхай, където се дестилира и произвежда местно оризово вино. Нощувка в Луан Прабанг.
ШЕСТИ ДЕН: 21.03.2019: ЛУАНГ ПРАБАНГ - СИЕМ РИЙП / ЗАКУСКА /
Закуска. Отново ще посетим сутринта на Луанг Прабанг: посещение бившия кралски дворец, сега превърнат в Национален Музей с експозиция, отразяваща богатството на лаоската култура, с артефакти и шедьоври от дните на първите лаоски крале до ден днешен. Свободно време до обяд за разходка из уличките на Луан Прабанг. Трансфер до летище. Полет Луанг Прабанг –Сием Рийп. Трансфер и настаняване в Somadevi Angkor Resort & Spa 4*.
СЕДМИ ДЕН: 22.03.2019: СИЕМ РИЙП / ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ /
Закуска. Целодневна екскурзия - обиколка на последната столица на великата Кхмерска империя - Великия град Ангкор Том. Основан е от най-великия строител, крал Джаяварман VII, който обединява княжествата и създава кхмерската империя. Градът е заобиколен от 8-метрови стени, образуващи перфектен квадрат. Посещават се: Южната порта - украсена с изображения на слонове и 4 огромни лица, а от двете страни на пътеката 54 богове и демони държат свещената змия Нага; Будисткият храм Байон, великолепен архитектурен шедьовър от XII век, последното огромно култово съоръжение, построено в Ангкор и видимо от далеч със своите 54 кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя и всяка от кулите е украсена с 4 лица на Авалокитшвара - Богът на Добротата и Милосърдието. Огромните 216 каменни лица са ориентирани към 4-те посоки на света; Терасата на слоновете - мястото, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносните шествия на армията; Терасата на прокажения крал - наречена така заради скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, покрита с мъх, напомняща на болен човек и съответстваща на легендата за прокажения крал на Ангкор. Обяд в битов ресторант. Нашето пътешествие в царството на кхмерите продължава с посещение на Ангкор Ват (ЮНЕСКО) - най-голямото култово съоръжение на планетата. Общата площ на храмовия комплекс е 2 кв.км. Построен е от крал Сурияварман II, през XIIв. - време на разцвет на кхмерското кралство, като хиндуистки храм, посветен на Вишну. Сътворен е в стила на Дравидската архитектура, съгласно древните хиндуистки представи за света - централната му кула наподобява пирамида, а 5-те кули символизират 5-те върха на митичната планина Меру - дом на Боговете. Външните му защитни стени са символ на планините, заобикалящи света, а огромният ров с ширина 190 метра символизира океана. Стените вътре са украсени с 2-метрови каменни барелефни сцени от хиндуистката митология и военните подвизи на краля, а над 2000 апсара танцьорки украсяват второто ниво на храма. Фигурите най-добре се открояват преди залез, когато слънчевите лъчи падат върху тях. Построен с цел да бъде кралски храм, по-късно става мавзолей на Сурияварман II. Разглеждане на Та Пром - един от най-живописните храмове, известен с това, че е във вида, в който е открит през XIX век - опасан от коренищата на вековни дървета. Храмът е посветен на майката на крал Джаяварман VII и е проектиран като университет. Според надпис върху храма, в строежа са участвали над 80 000 души и върху него се извисявали 38 кули. Посещение на кралския басейн за ритуално къпане Сра Сранг. По желание: Вечеря с шоу програма - представление на живо на традиционни кхмерски танци апсара. Нощувка.
ОСМИ ДЕН: 23.03.2019: СИЕМ РИЙП - ХО ШИ МИН / ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Целодневна екскурзия до езерото Тонле Сап - най-голямото сладководно езеро в югоизточна Азия. Пътуване през традиционни кхмерски селца. Разходка с лодка до плаващото село Кампонг Флук - ще добиете представа за живота на неговите обитатели, чиито храмове, къщи, пазари, болници и училища са наколни постройки, а учениците се придвижват с малки гребни лодки. Обяд в битов ресторант. Трансфер до летище. Полет Сием Рийп – Хо Ши Мин. Трансфер и Настаняване в Palace Saigon hotel 4*. Нощувка.
ДЕВЕТИ ДЕН: 24.03.2019: ХО ШИ МИН - ТУНЕЛИТЕ КУ-ЧИ - ХО ШИ МИН / ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Отпътуване за тунелите Ку Чи. Никога не разкрити от американските военни по време на Виетнамската война, тунелите Ку Чи са важна база на виетнамските партизани. С дължина над 200 км., тази невероятна подземна мрежа, която свързва бившите командни пунктове, болници, подслони и оръжейни заводи, е изкопана на ръка, с най-примитивни средства - лопати и селски кошници за изнасяне на пръстта. По време на разходката из района се разказва за ежедневието на Виетконг - виетнамската Съпротива, виждат се умело прикритите входове и сложните капани. Обяд в битов ресторант. Връщане в Хо Ши Мин. Полудневна обиколка на град Хо Ши Мин, разположен северно от делтата на река Меконг. Някогашният Сайгон е най-големият град във Виетнам, културен, търговски и туристически център, наричан често „Перлата на Изтока”. Обиколката включва: Историческия музей, Катедралата Нотр Дам, театъра и старата поща, Двореца на Обединението, Сградата на Пощата - проектирана от Густав Айфел, посещение на Военния музей. Продължаваме с Пагодата Лам, Пагодата Тиен Хау - една от най-старите пагоди извън Китай, Чолон /Китайския Квартал/. Трансфер до хотела в Хо Ши Мин или свободно време на екзотичния пазар Бен Тен.
ДЕСЕТИ ДЕН: 25.03.2019: ХО ШИ МИН - ТУНЕЛИТЕ КУ-ЧИ - ХО ШИ МИН / ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. След закуска (около 08.30ч.) отпътуваме към Вин Лонг - провинция в сърцето на делтата  на река Меконг. При пристигане в град Май То (на 2 часа от Хо Ши Мин) - сърцето на Делтата на Меконг, известен със своите оризови тераси и овощни градини, се качваме на круизно корабче. Първата ни спирка е Плаващият Пазар на Кай Бе и посещение на Кокосова Ферма, за да се запознаем с местните занаяти и да опитаме сладки от кокос и домашно приготвен чай с мед, и да се насладим на представление на живо с типичната за региона Тай Ту Музика. С малки гребни лодки се придвижваме по Меконг, и спираме в селца, съхранили древните култура и бит – ферми за отглеждане на пчели и орхидеи,ще опитаме прясна медовина и вино от мед, пресни тропически плодове. Посещаваме пагодата Вин Транг и спираме за кратко на бреговете на Тиан Джан. Връщане в Хо Ши Мин. Обяд в Хо Ши Мин.  Връщане в хотела към 18.30ч.
ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 26.03.2019: ХО ШИ МИН - ДОХА - СОФИЯ
Трансфер до летище. Полет Хо Ши Мин – Доха. Излита в 08.55ч. Каца в Доха в 13.35ч. Излита от Доха в 16:45ч. Каца в София в 21:15ч.
НАСТАНЯВАНЕ ПАКЕТНА ЦЕНА
ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ ДО 31 ДЕКЕМВРИ 2018
Възрастен в двойна стая 2 195 евро / 4 302 лева
Възрастен в единична стая 2 505 евро / 4 910 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети за международни полети София-Доха- Ханой / Хо Ши Мин - Доха - София на АК Катарски авиолинии с включени летищни такси.
 • Вътрешни полети с включени летищни такси по отсечките Ханой – Луан Прабанг/ Луан Прабанг -  Сием Рийп/ Сием Рийп -Хо Ши Мин
 • Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус категория – туристически;
 • 9 нощувки със закуска по програма както следва:
 • Круиз по залива Халонг
 • Изхранване: 10 закуски, 6 обяда и 2 вечери
 • Всички турове и обиколки, описани по програма, частен климатизиран микробус и местен екскурзовод на руски език и съответно превод на български от страна на водача;
 • Входни такси на посещаваните обекти
 • Минерална вода по време на турове и обиколки
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец
 • Застраховка отговорност на туроператора
 • Водач на групата от България - при група от 15 души
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Туристическа многократна виза за Виетнам – 50 щатски долара, която се заплаща и полага на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Виза за Камбоджа,  заплаща се на летището при пристигане, 30 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Виза за Лаос,  заплаща се на летището при пристигане, 35 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Лични разходи;
 • Медицинска застраховка на лица над 70 години – доплащане 28 лева;
 • Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително в София – 30 долара на човек;
 • Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка – Моля консултирайте се с наш представител
 • Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в „цената включва”
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • Аванс в размер на 1150 евро/ 2254 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор
 • Пълно плащане до 31.12.2019г.
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • При анулация до 14.01.2019г. - без неустойка.
 • При анулация от 05.01.2019г. до 31.01.2019г. - неустойка в размер на 40% от общата цена на пътуването.
 • При анулация след 01.02.2019г. или неявяване за полет-неустойка 100% от общата цена на пътуването.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 16.02.2019г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум шест месеца след датата на връщане от пътуването /26.09.2019г./
 • За входно-изходна виза за Виетнам – (заедно с червения задграничен паспорт, са необходими по 3 снимки паспортен формат размери 4 х 6 см., попълнен формуляр за издаване на /попълва се в самолета или на летище. Полага се на място при пристигане. 
 • Виза за Камбоджа - заедно с червения задграничен паспорт, е необходима 1 снимка паспортен формат размери 4 х 6 см.. Полага се на място при пристигане.
 • Виза за Лаос - заедно с червения задграничен паспорт, е необходима 1 снимка паспортен формат размери 4 х 6 см.. Полага се на място при пристигане.
 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
  ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Цената е калкулирана при курс 1 USD = 1.73 лв. При увеличение на този курс с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към датата на крайното плащане.
 • Александър Тур си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ
 • При пътуване на семейства с деца под 12г., децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.
 • Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването:  15 души.
 • Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група: 16.02.2019
 • Информация относно здравните изисквания:  няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване по програмата. ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО хапчета против малария – прием по схема, ваксинация за превенция за жълта треска.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Език на извършване на туристическите услуги: водач на български език при група от мин. 15 души, допълнителните екскурзии се провеждат на руски език с превод на български език при група от мин. 15 души.
 • Часовете на полетите са в местно време.
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
 • Валута: 1 USD =22,306 (Виетнамски донг); 1 USD =8504,26 (Лао кип)  1 USD =4005,67 (Камбоджански риел) към 23.03.2019
 • Часово време: България - 12:00ч., Виетнам, Лаос, Камбоджа - 17:00ч.
Полезни съвети:
 • Доларът е най-предпочитаната чужда валута. Носете си допълнително дребни. Избягвайте използването на кредитни карти.
 • Религия - будизъм, даоизъм и конфуцианство. Уважавайте храмовете - Не носете къси или до колената панталони, както и дрехи с голи рамене или гръб.
 • Закупете предварително адаптер и универсален накрайник за контакт.
 
 

Оферта за Екскурзия във Виетнам и Камбоджа | 2018


 
Оферта № Е394

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).