години

Екскурзия във Виетнам, Лаос и Камбоджа

- ТАЙНИТЕ НА КХМЕРСКИТЕ ХРАМОВЕ, БУДИСТКИТЕ РИТУАЛИ И МАГИЯТА НА ИНДОКИТАЙ
Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Доха - Ханой - залива Халонг - Ханой - Луан Прабанг /Лаос/ - Ангхор Том и Ангхор Ват /Камбоджа/ - Хо Ши Мин - Доха - София

Продължителност:
11 дни / 9 нощувки
Информация:
самолетна програма, с водач на български език
Дата на отпътуване: 16.03.2019 г.
Специална оферта:
Бонус:
Вечеря с шоу програма - представление на живо на традиционни кхмерски танци апсара –
включена в цената
STOP SALE
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • ВИДЕО

ЕКСКУРЗИЯ ВЪВ ВИЕТНАМ, ЛАОС И КАМБОДЖА

ТАЙНИТЕ НА КХМЕРСКИТЕ ХРАМОВЕ, БУДИСТКИТЕ РИТУАЛИ И МАГИЯТА НА ИНДОКИТАЙ
ПЪРВИ ДЕН: 16.03.2019 | София-ДОХА
Полет София-ДОХА с АК КАТАРСКИ АВИОЛИНИИ. Излита в 12:25ч. Каца в ДОХА в 18:15ч. Излита от ДОХА в 20:50ч.
ВТОРИ ДЕН: 17.03.2019 | ХАНОЙ - ЗАЛИВА ХАЛОНГ /ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/
Каца в ХАНОЙ в 07:25ч; Трансфер към Залива Халонг. Спирка за закуска в подбран ресторант. /първото Ви запознанство с Виетнам ще започне с опитването на традиционното ястие ПО/. Отпътуване към делтата на Червената река, през тучни оризови поля, към залива Халонг - Залива на Излитащия Дракон, за круиз с кораб Stellar Cruise 4*. Обяд с морски дарове и специалитети на виетнамската кухня. Докато корабът се носи из Залива, ще се насладите на уникални гледки и ще направите снимки на изумрудени лагуни, мангрови горички, обрамчили над 2 000 островчета и побити в морето гранитни скали - като гръбнак на Дракон, който се готви за полет. Разходката продължава към Пещерата на Изненадите (Sung Sot). Отплаваме към най-известната пещера в Залива Сунг Сот. Влизане в пещерата. Свободно време за каякинг или шнорхелинг. Вечеря с ексклузивно 5-степенно меню с традиционни морски дарове, типични за Халонг. На палубата с напитка в ръка изпращате последните лъчи на залязващото над залива слънце. Възможност за нощен риболов на калмари или участие в уроци по кулинарно майторство заедно с екипажа. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН: 18.03.2019 | ЗАЛИВА ХАЛОНГ -  ХАНОЙ /ЗАКУСКА, ОБЯД/ 
По-ранобудните могат да започнат деня с уроци по тай чи на палубата, преди закуска. Закуска. Отпътуване с малки гребни лодки към Пещерата Луон, покрай островчета с екзотични имена като Човешка глава и острова на Костенурката, Барабана, Девата, Краставата Жаба. Обяд в ресторант на пристанището (Cua Vang Restaurant) - типична виетнамска кухня с морски дарове. Трансфер до Ханой (2 часа). Полудневна панорамна обиколка на Ханой – Етнографския музей, Храмът на Литературата - първият Конфуциански Колеж, построен през 11-ти век като първия университет във Виетнам, Пагодата Тран Куок (Пагодата с 1 стълб), езерото Хоан Кием, храма Нгок Сон. Комплексът Хо Ши Мин с мавзолея, и прословутата 36-та улица на Стария Град. Свободно време в Стария Квартал на Ханой, където можете да си напазарувате красиви ръчно изработени тъкани, дърворезби, статуетки, сувенири. Трансфер към хотела и настаняване в Flower Garden hotel 4*. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 19.03.2019 | ХАНОЙ - ЛУАНГ ПРАБАНГ  /ЗАКУСКА/
Закуска. Трансфер до летище. Полет Ханой-Луанг Прабанг (Laos Airline) в 10.30ч. Каца в Луан Прабан в 11.50ч. Трансфер и настаняване в Santi Resort & Spa 4* .
Луан Прабанг е най-добре съхранилият своите традиционни ценности и облик град в Югоизточна Азия. Спокойствието и естественото очарование на този град с неговата прекрасна природа, го правят едно от най  - посещаваните места в Лаос. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН: 20.03.2019 | ЛУАНГ ПРАБАНГ - ПЕЩЕРАТА ПАК ОУ /ЗАКУСКА/
Възможност за по-ранобудните: ако Ви се става преди изгрев слънце, можете да вземете участие в за да видите един много интересен ежедневен ритуал – шествие от стотици монаси, облечени в традиционните за будизма оранжеви роби, които събират милостиня (основно ориз) от благочестивите жители на града.
Закуска. Среща в лобито на хотела с Вашия гид за  Обиколка с екскурзовод на Луан Прабанг: най-старият Храм Ват Сене, уникалният Ват Ксиентонг със заострените му покриви спускащи се до земята, типичен пример за традиционна лаоска архитектура. Разходка с круизно корабче по р. Меконг  - покрай нас като в калейдоскоп се нижат ено след друго традиционни лаоски рибарски селца – докато стигнем до свещените Пещери Пак Оу: 2 свързани пещери, украсени с хиляди позлатени и лакирани статуйки на Буда в различна форма, оставени като дарение от поклонници. По пътя спираме в традиционното селце Бан Ксангхай, където се дестилира и произвежда местно оризово вино. Нощувка в Луан Прабанг.
ШЕСТИ ДЕН: 21.03.2019 | ЛУАНГ ПРАБАНГ  - СИЕМ РИЙП /ЗАКУСКА, ВЕЧЕРЯ/
Закуска. Ще посветим сутринта отново на Луанг Прабанг: посещение бившия кралски дворец, сега превърнат в Национален Музей с експозиция, отразяваща богатството на лаоската култура, с артефакти и шедьоври от дните на първите лаоски крале до ден днешен. Свободно време до обяд за разходка из уличките на Луан Прабан. Трансфер до летище. Полет Луанг Прабанг –Сием Рийп (Vietnam Airline) в 14.40ч. Каца в Сием Рийп в 16.10ч. Трансфер и настаняване в Somadevi Angkor Resort & Spa  4*. Вечеря с шоу програма - представление на живо на традиционни кхмерски танци апсара.
СЕДМИ ДЕН: 22.03.2019 | СИЕМ РИЙП /ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Среща в лобито на хотела с Вашия гид за Целодневна екскурзия - обиколка на последната столица на великата Кхмерска империя - Великия град Ангкор Том. Основан е от най-великия строител, крал Джаяварман VII, който обединява княжествата и създава кхмерската империя. Градът е заобиколен от 8-метрови стени, образуващи перфектен квадрат. Посещават се: Южната порта - украсена с изображения на слонове и 4 огромни лица, а от двете страни на пътеката 54 богове и демони държат свещената змия Нага; Будисткият храм Байон, великолепен архитектурен шедьовър от XII век, последното огромно култово съоръжение, построено в Ангкор и видимо от далеч със своите 54 кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя и всяка от кулите е украсена с 4 лица на Авалокитшвара - Богът на Добротата и Милосърдието. Огромните 216 каменни лица са ориентирани към 4-те посоки на света; Терасата на слоновете - мястото, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносните шествия на армията; Терасата на прокажения крал - наречена така заради скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, покрита с мъх, напомняща на болен човек и съответстваща на легендата за прокажения крал на Ангкор. Обяд в битов ресторант.
Нашето пътешествие в царството на кхмерите продължава с посещение на Ангкор Ват (ЮНЕСКО) - най-голямото култово съоръжение на планетата. Общата площ на храмовия комплекс е 2 кв.км. Построен е от крал Сурияварман II, през XIIв. - време на разцвет на кхмерското кралство, като хиндуистки храм, посветен на Вишну. Сътворен е в стила на Дравидската архитектура, съгласно древните хиндуистки представи за света - централната му кула наподобява пирамида, а 5-те кули символизират 5-те върха на митичната планина Меру - дом на Боговете. Външните му защитни стени са символ на планините, заобикалящи света, а огромният ров с ширина 190 метра символизира океана. Стените вътре са украсени с 2-метрови каменни барелефни сцени от хиндуистката митология и военните подвизи на краля, а над 2000 апсара танцьорки украсяват второто ниво на храма. Фигурите най-добре се открояват преди залез, когато слънчевите лъчи падат върху тях. Построен с цел да бъде кралски храм, по-късно става мавзолей на Сурияварман II. Разглеждане на Та Пром - един от най-живописните храмове, известен с това, че е във вида, в който е открит през XIX век - опасан от коренищата на вековни дървета. Храмът е посветен на майката на крал Джаяварман VII и е проектиран като университет. Според надпис върху храма, в строежа са участвали над 80 000 души и върху него се извисявали 38 кули. Посещение на кралския басейн за ритуално къпане Сра Сранг. Нощувка.
ОСМИ ДЕН: 23.03.2019 | СИЕМ РИЙП - ХО ШИ МИН / ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Среща в лобито на хотела с Вашия гид за Целодневна екскурзия до езерото Тонле Сап - най-голямото сладководно езеро в югоизточна Азия. Пътуване през традиционни кхмерски селца. Разходка с лодка до плаващото село Кампонг Флук - ще добиете представа за живота на неговите обитатели, чиито храмове, къщи, пазари, болници и училища са наколни постройки, а учениците се придвижват с малки гребни лодки. Обяд в битов ресторант. Трансфер до летище. Полет Сием Рийп – Хо Ши Мин (Vietnam Airline) в 18.30ч. каца в Хо Ши Мин в 19.45ч. Трансфер и настаняване в Palace Saigon hotel 4*. Нощувка.
ДЕВЕТИ ДЕН: 24.03.2019 | ХО ШИ МИН - ТУНЕЛИТЕ КУ-ЧИ - ХО ШИ МИН / ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Среща в лобито на хотела с Вашия гид и Отпътуване за тунелите Ку Чи. Никога не разкрити от американските военни по време на Виетнамската война, тунелите Ку Чи са важна база на виетнамските партизани. С дължина над 200 км., тази невероятна подземна мрежа, която свързва бившите командни пунктове, болници, подслони и оръжейни заводи, е изкопана на ръка, с най-примитивни средства - лопати и селски кошници за изнасяне на пръстта. По време на разходката из района се разказва за ежедневието на Виетконг - виетнамската Съпротива, виждат се умело прикритите входове и сложните капани. Обяд в битов ресторант. Връщане в Хо Ши Мин. Полудневна обиколка на град Хо Ши Мин, разположен северно от делтата на река Меконг. Някогашният Сайгон е най-големият град във Виетнам, културен, търговски и туристически център, наричан често „Перлата на Изтока”. Обиколката включва: Историческия музей, Катедралата Нотр Дам, театъра и старата поща, Двореца на Обединението, Сградата на Пощата - проектирана от Густав Айфел, посещение на Военния музей. Продължаваме с Пагодата Лам, Пагодата Тиен Хау - една от най-старите пагоди извън Китай, Чолон /Китайския Квартал/. Трансфер до хотела в Хо Ши Мин или свободно време на екзотичния пазар Бен Тен. Нощувка.
ДЕСЕТИ ДЕН: 25.03.2019 | ХО ШИ МИН - ПЛАВАЩИТЕ ПАЗАРИ КАЙ БЕ - ХО ШИ МИН/ ЗАКУСКА, ОБЯД/
След закуска (около 08.30ч.) среща в лобито на хотела с Вашия гид и отпътуваме към Вин Лонг - провинция в сърцето на делтата  на река Меконг. При пристигане в град Май То (на 2 часа от Хо Ши Мин) - сърцето на Делтата на Меконг, известен със своите оризови тераси и овощни градини, се качваме на круизно корабче.
Първата ни спирка е Плаващият Пазар на Кай Бе и посещение на Кокосова Ферма, за да се запознаем с местните занаяти и да опитаме сладки от кокос и домашно приготвен чай с мед, и да се насладим на представление на живо с типичната за региона Тай Ту Музика. С малки гребни лодки се придвижваме по Меконг, и спираме в селца, съхранили древните култура и бит – ферми за отглеждане на пчели и орхидеи,ще опитаме прясна медовина и вино от мед, пресни тропически плодове. Посещаваме пагодата Вин Транг и спираме за кратко на бреговете на Тиан Джан. Връщане в Хо Ши Мин. Обяд в Хо Ши Мин. Връщане в хотела. Нощувка.
ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: | 26.03.2019 ХО ШИ МИН – ДОХА - СОФИЯ
Трансфер до летище. Полет Хо Ши Мин – Доха. Излита в 08.55ч. Каца в Доха в 13.35ч. Излита от Доха в 16:45ч. Каца в София в 21:15ч.
ПАКЕТНА ЦЕНА | ЕКСКУРЗИЯ ВЪВ ВИЕТНАМ, ЛАОС И КАМБОДЖА
 
НАСТАНЯВАНЕ ПАКЕТНА ЦЕНА
ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА!!!
Възрастен в двойна стая 2 395 евро / 4 694 лева
Възрастен в единична стая 2 705 евро / 5 302 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети за международни полети София-Доха- Ханой / Хо Ши Мин - Доха - София на АК Катарски авиолинии с включени летищни такси.
 • Вътрешни полети с включени летищни такси по отсечките Ханой - Луан Прабанг / Луан Прабанг -  Сием Рийп / Сием Рийп - Хо Ши Мин
 • Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус категория – туристически;
 • 9 нощувки със закуска по програма както следва:
 • Круиз по залива Халонг
 • Изхранване: 10 закуски, 6 обяда и 2 вечери
 • Всички турове и обиколки, описани по програма "Екскурзия във Виетнам, Лаос и Камбоджа", частен климатизиран микробус и местен екскурзовод на руски език и съответно превод на български от страна на водача;
 • Входни такси на посещаваните обекти
 • Минерална вода по време на турове и обиколки
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец
 • Застраховка отговорност на Туроператора
 • Водач на групата от България - при група от 15 души
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Туристическа многократна виза за Виетнам – 50 щатски долара, която се заплаща и полага на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Виза за Камбоджа,  заплаща се на летището при пристигане, 30 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Виза за Лаос,  заплаща се на летището при пристигане, 35 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Лични разходи;
 • Медицинска застраховка на лица над 70 години – доплащане 28 лева;
 • Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително в София – 30 долара на човек;
 • Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка – Моля консултирайте се с наш представител
 • Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в „цената включва”
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • Аванс в размер на 1150 евро/ 2254 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор
 • Пълно плащане до 31.01.2019г.
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • При анулация до 05.01.2019г. - без неустойка.
 • При анулация от 06.01.2019г. до 31.01.2019г. - неустойка в размер на 70% от общата цена на пътуването.
 • При анулация след 01.02.2019г. или неявяване за полет-неустойка 100% от общата цена на пътуването.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 16.02.2019г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум шест месеца след датата на връщане от пътуването /26 СЕПТЕМВРИ 2019г./
 • За входно-изходна виза за Виетнам – (заедно с червения задграничен паспорт, са необходими по 3 снимки паспортен формат размери 4 х 6 см., попълнен формуляр за издаване на /попълва се в самолета или на летище. Полага се на място при пристигане. 
 • Виза за Камбоджа - заедно с червения задграничен паспорт, е необходима 1 снимка паспортен формат размери 4 х 6 см.. Полага се на място при пристигане.
 • Виза за Лаос - заедно с червения задграничен паспорт, е необходима 1 снимка паспортен формат размери 4 х 6 см.. Полага се на място при пристигане.
 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
  ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Цената е калкулирана при курс 1 USD = 1.73 лв. При увеличение на този курс с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към датата на крайното плащане.
 • Александър Тур си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ
 • При пътуване на семейства с деца под 12г., децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.
 • Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването:  15 души.
 • Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група: 31.01.2019
 • Информация относно здравните изисквания:  няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване по програма Екскурзия във Виетнам, Лаос и Камбоджа. ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО хапчета против малария – прием по схема, ваксинация за превенция за жълта треска.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Език на извършване на туристическите услуги: водач на български език при група от мин. 15 души, допълнителните екскурзии се провеждат на руски език с превод на български език при група от мин. 15 души.
 • Валута: 1 USD =22,806 (Виетнамски донг); 1 USD =3,981.90KHR (Камбоджиански риел) към 23.03.2018
 • Часово време: България - 12:00ч., Виетнам, Лаос, Камбоджа - 17:00ч.
Полезни съвети:
 • Доларът е най-предпочитаната чужда валута. Носете си допълнително дребни. Избягвайте използването на кредитни карти.
 • Религия - будизъм, даоизъм и конфуцианство. Уважавайте храмовете - Не носете къси или до колената панталони, както и дрехи с голи рамене или гръб.
 • Закупете предварително адаптер и универсален накрайник за контакт.
 
 

Оферта за Екскурзия във Виетнам, Лаос и Камбоджа | 2019


 
Оферта № Е394

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).