години

Екскурзия в Индия

- Златният триъгълник и мистичните свещени градове на Ганг
Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София/Варна - Истанбул - Делхи - Харидвар - Ришикеш - Делхи - Агра - Фатехпур Сикри - Джайпур - Делхи - Истанбул - София/Варна

Продължителност:
10 дни / 8 нощувки
Информация:
самолетна екскурзия с група и водач
 • Програма

 • Цени

 • Условия

ПЪРВИ ДЕН: СОФИЯ/ВАРНА - ИСТАНБУЛ

Полет от София в 13:20 ч. с Турски авиолинии. Кацане в Истанбул в 14:45.
Полет от Варна в 14:25 ч. Кацане в Истанбул в 17:00ч.
Излитане за Индия в 19:55 ч.

ВТОРИ ДЕН: ДЕЛХИ

Кацане в индийската столица в 04:35 ч. – град на истински контрасти и многообразие. Трансфер и настаняване в хотел Lemon tree 4* или подобен. Oбзорна екскурзия из космополитната пъстроцветна столица, в която ярко се открояват двете й основни части: старият град и изграденият по проекти на британски архитекти Ню Делхи. Посещение на уникалното творение на човешката мисъл Кутуб Минар – най-голямото минаре в света, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Целият комплекс очарова със своята архитектурна палитра от руини от древността до Средновековието. Посещение на един от най-забележителните храмове на бахайската религия - храма Лотус, разположен сред разкошен парк. Той впечатлява със своята архитектура във формата на лотусов цвят с прекрасни бели листа от мрамор - символ на мир, чистота, любов и разбирателство. В Ню Делхи може да се видят емблематичната арка “Портата на Индия”, главния булевард Радж Баван, където се провежда колосалния по мащабите си военен парад за Деня на Републиката (26 януари), Двореца на президента, построен във викториански стил по времето на колониалната епоха и овалната сграда на Парламента. След кратка почивка за обяд посещение на стария град Делхи, за да зърнем най-голямата джамия в Азия Джама Масджид, Червения форт, построен през ХVІІ век от моголския император Шах Джахан. Точно срещу Червения форт се намира един от най-известните пазари в Делхи - Чандни Чоук.  Посещение на мемориала на Махатма Ганди – мястото, където тленните останки на този велик човек и борец за независимостта на Индия, са били изгорени, и което привлича поклонници и туристи от цял свят. Посещение на храма Акшардам - най-големият храмов комплекс в Индия. Грандиозно творение на човешката ръка, построено за 5 години с участието на 11 000 доброволци! Само скулптурите на садуси/просветени йоги/, поклонници, учители и божествени персонажи наброяват 20 000! Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: ХАРИДВАР - РИШИКЕШ

Закуска. Отпътуване за свещените градове Харидвар и Ришикеш – първо с влак от Делхи до Харидвар, а после с автобус до Ришикеш. Пристигане в Ришикеш след обяд. Пешеходна разходка из града. Днешният ден е отреден за Ришикеш – свещен хиндуистки град, наричан «Световна столица на йога». Названието му всъщност е интерпретация на името на хиндуисткия бог Вишну и означава «господар на сетивата». Обзорна екскурзия из града по свещени за индусите духовни центрове, познати под името ашрам: Шивананда, Йога Никетан, Барат Мандир, Лаксман Йоола и Рам Йоола с гигантския въжен мост през р. Ганг. Това са уединени сред природата места, в които още от древността мъдреци са проповядвали своите учения, извършвали са духовно обучение и медитация, привличали са местните жители да упражняват различни видове йога или бойни изкуства. Вечеря и нощувка в хотел Vasundhara 4* или подобен.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: РИШИКЕШ

Закуска. По желание - йога занимания. Типичната хиндуистка мистична атмосфера продължава с посещението на Висишха Гуфа – място край река Ганг, където е медитирал един от седемте велики мъдреци, синове на бога Брахма. По време на религиозния празник Аарти Гат ще се представят някои съхранени през вековете традиционни стародавни ритуали. По желание - рафтинг по река Ганг срещу допълнително заплащане. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: РИШИКЕШ - ХАРИДВАР - ДЕЛХИ - АГРА

Ранно отпътуване за гарата. Отпътуване с влак в 06:25 ч. за  Делхи. Отпътуваме към Агра с автобус. Вечерта пристигане. Вечеря и нощувка в хотел Man Singh 4* или подобен.

ШЕСТИ ДЕН: АГРА

Закуска. Посещение на  едно от новите седем чудеса на света – Тадж Махал. Перлата на Индия – гробницата Тадж Махал - храм на вечната и силна любов.  Бялата, грациозна, внушителна и уникална по рода си гробница е изградена от мрамор и скъпоценни камъни от великия моголски владетел Шах Джахан в памет на любовта на неговия живот – съпругата му Мумтаз Махал (възвишената в двореца), която го е придружавала при всички негови военни походи. По-късно посещение на Агра форт. По желание посещение на спектакъла шоу "Сагата на любовта - Калакрити", който проследява «на живо» цялата вълнуваща история на Тадж Махал. Музиката, танците, сценографията, актьорската игра доставят огромно естетическо удоволствие и се радват на изключителен интерес. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: АГРА - ФАТЕХПУР СИКРИ - ДЖАЙПУР

Закуска. Отпътуване за Джайпур. Първа спирка по пътя - древният Фатерпурх Сикри - столица на великата моголска империя, основана от могъщия владетел Акбар Велики през ХVІ век. Просъществувала само 15 години, въпреки разкошния си облик, столицата отива в небитието и оттогава носи и името Мъртвия град. Пристигане в Джайпур, наричан «Розовият град» заради оцветените в розово фасади. Град на дворците и разкоша на могъщи владетели от преди няколко столетия. Настаняване в хотел Man Singh 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: ДЖАЙПУР

Закуск. Екзотична разходка на гърба на слонове до приказния форт Амбер, известен и като «Малката китайска стена». Това е първата столица на държавата Раджастан, основана през ХVІІІ век от династията Джай Сингх. Покрай дворцовите ритуали в крепостта поглед и в тайния живот на харема на махараджата. Посещение на Градския дворец, с богатата колекция от тъкани и облекла на махараджата и семейството му, както и най-големия в света сребърен съд за вода с вместимост почти 400 литра! Махараджата Савай Джай Сингх ІІ създава и знаменитата Слънчева обсерватория, която и до днес, 300 години по-късно, отчита времето перфектно! Тя носи името Джантар Мантар и има общо 5 такива съоръжения на различни места, включително и  в Делхи. Обсерваторията в Джайпур е най-голямото от тях. Водният дворец, известен още като Джал Махал, е разположен също в  Джайпур. Името на този забележителен замък идва от факта, че той е красиво разположен сред водата. Водният дворец се отличава със сложната си архитектура. Хава Махал или в буквален превод „Двореца на ветровете” е една от основните забележителности на Джайпур. Впечатляващ със своята архитектура, изградена от множество малки бастиони, стриктно аранжирани и изграждащи пищната, но хармонична фасада. Хава Махал е бил предназначен за „женски дворец”. Построен е за улесняване на жените на кралското семейство - дискретно да наблюдават от своите стаи ежедневието и шествията на града. Дворецът на ветровете е построен във време, когато владетелските жени са били изцяло скрити от очите на света. Този ден завършва с вечерно посещение на увеселителното заведение Чоки Дани (или подобно място), където танцьорки в раджастански костюми омагьосат въображението, гадатели предричат на ръка съдбата, изкусни майсторки на хена /древна индийска татуировка/  рисуват по ръцете… Вечеря. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН: ДЖАЙПУР - ДЕЛХИ

Късна закуска. Отпътуване обратно за Делхи с почивки за кафе и чай по път. Вечерта пристигане в индийската столица. Настаняване. Вечеря и нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН: КЪМ ЕВРОПА

Ранен трансфер до летището. Отпътуване за България с Турски авиолинии в 06:15 ч. сутринта. Кацане в Истанбул в 10:35ч.
Полет в 17:45 ч. от Истанбул и пристигане във Варна в 18:45 ч.
Полет в 19:25 от Истанбул и пристигане в София в 20:45 ч.

НАСТАНЯВАНЕ
ПАКЕТНА ЦЕНА
Възрастен в двойна стая 3323 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет  София/Варна-Истанбул-Делхи-Истанбул-Варна/София с Турски авиолинии
 • Летищни такси - 295 евро/577 лв. (към 16.09.2016) Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в Делхи
 • 2 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* в Ришикеш
 • 2 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* в Агра
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в Джайпур
 • Сити тур на Делхи
 • Сити тур на Ришикеш
 • Сити тур на Джайпур
 • Посещение на Фатехпур Сикри
 • Посещение на Агра и Тадж Махал
 • Входни такси на обектите, упоменати в програмата
 • Климатизиран транспорт в Индия
 • Екскурзоводско обслужване на руски език по време на цялата програма
 • Всички трансфери, упоменати в програмата
 • Разходка на слон до форт Амбер в Джайпур
 • Разходка с рикша в Делхи или Джайпур
 • Медицинска застраховка с асистанс на ЗК "МОНДИАЛ" с покритие 10 000 евро на човек
 • Водач на групата от България при минимум 10 туристи
ПАКЕТНАТА ЦЕНА  НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Бакшиши за местните екскурзоводи, за пренасяне на багажа в хотелите и бакшиши в ресторантите – около 60 USD/107 лв.
 • Туристическа виза за Индия - 105 лв
 • Рафтинг по река Ганг в Ришикеш - 15 евро/ 30 лв.
 • Посещение на вечерния спектакъл «Калакрити-Сагата за любовта» - 35 евро/70 лв.
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • Депозит: 600 евро/1200 лв. при подписване на договор.
 • Доплащане до 01.09.2017г.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Допълнителните екскурзии се записват в България, месец преди датата на отпътуване.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време на програмата.
 • Минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии: 10
 • Минимален брой участници: 10
 • Срок за набиране на група: 01.09.2017
 • Необходима ваксина: Да
Оферта № Е160

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).