Екскурзия в ИНДИЯ: Златният триъгълник и Бангалор

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Доха - Делхи - Джайпур - Амбър Форт - Джайпур - Рантамбор - Фатехпур Сикри - Агра - Делхи - Бангалор - Доха - София

Продължителност:
12 дни / 10 нощувки
Информация:
самолетна програма, с водач на български език
Дата на отпътуване: ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ
Цена от:
3714 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Акценти

 • КАРТА

 • ВИДЕО

ЕКСКУРЗИЯ В ИНДИЯ: ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК И БАНГАЛОР 

София - Доха - Делхи - Джайпур - Амбър Форт - Джайпур - Рантамбор - Фатехпур Сикри -
Агра - Делхи - Бангалор - Доха - София


01 - 12 НОЕМВРИ 2019
12 дни / 10 нощувки

самолетна програма на база ПОЛУПАНСИОН

ПЪРВИ ДЕН: 01.11.2019, София - Делхи

Среща на летище София. Полет София-Доха на АК Qatar Airways. Излита в 12:25ч. Каца в 18:15ч. Полет Доха-Делхи на АК Qatar Airways. Излита в 19:45ч.

ВТОРИ ДЕН: 02.11.2019, Делхи

Каца в Делхи в 02:05ч. Посрещане от местния партньор и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Закуска в хотела. Екскурзия в Делхи с местен екскурзовод. Посещение на Стария Делхи - 300 годишен град, построен от Император Шах Джахан през 1648г. като негова столица и носеща неговото име. Преминаване покрай Red Fort - Червената крепост, построена от червен камък, характерен пример на Могулската архитектура. В древността тя е била наричана “благословената крепост”. Продължава се към джамията Джама Масджид - най-голямата джамия в Индия и една от най-големите в цяла Азия, разположена на главната улица в Стария Делхи. Преминаване през крепостта Котла Фирозе Шах от 14 век и стълбовете на Ашока, след което се посещава Радж Гат (мемориал на Махатма Ганди). Преминаване през Чандни Чоук (Лунния площад). Този пазар се счита за едно от най-автентичните места в старата част на Делхи. Следобед разглеждане на забележителности в Ню Делхи - новата столица, проектирана от Едуард Лутиенс. Преминаване през Президентския дворец, Ращрапати Бхаван и секретариатите сгради - център на всички правителствени дейности, Сградата на Върховния съд, главният булевард Раджпат и мемориала Индия Гейт - портал в стила на Триумфалната арка в памет на индийските войници, загубили живота си през Първата Световна Война. Посещение на Кутб Минар (ЮНЕСКО) - величествена 73-метрова кула, построена през 1193г. от Куит-уд-дин Айбак, след поражението на последното делхийско хиндуистко кралство.

Вечеря и нощувка в хотела.

ТРЕТИ ДЕН: 03.11.2019, Делхи - Джайпур (около 264 км., 5-6 часа)

Закуска в хотела. Отпътуване за Джайпур и настаняване в хотела при пристигане. Свободно време до края на деня. Джайпур е столицата на щата Раджастан, основан през 1727 г. от Раджа Джай Синг II. Градът е известен още като Розовия град най-вече заради боядисаните в розово градски стени. Вечеря и нощувка в хотела.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 04.11.2019, Джайпур - крепостта Амбър - Джайпур

Закуска в хотела. Отпътуване за крепостта Амбър, разположена на 12 км. от Джайпур (ЮНЕСКО) - старата столица на империята на Раджпут (16-ти век) преди Джайпур да стане столица. По път се спира за снимки пред Хава Махал, познат като 5-етажния дворец на ветровете - символ на Джайпур. Зад 900-те многоъгълни прозорци на тази необикновена и сложна фасада жените от кралския двор са наблюдавали церемониите и живота по улиците без да бъдат виждани. Продължава се към крепостта Амбър Форт, където се разглеждат най-важните дворци и зали, построени в смесен хинду-ислямски стил. Най-впечатляващите от тях са Шиш Махал - огледалният дворец, и Джай Мандир - залата на победата. Изкачването до крепостта-дворец е на гърба на слон, а слизането - с джип. На връщане към Джайпур се спира за снимки на двореца Джал Махал, разположен в средата на езерото Ман Сагар. След това програмата продължава с разглеждане на градския дворец на махараджата с множество дворове, градини и сгради. Днес в част от него живее бившият махараджа, а другата част е превърната в музей с няколко зали, в които са изложени колекции от текстил и облекла на махараджата и неговото семейството, картини, оръжия, килими, каляски, както и двата най-големи сребърни съда за вода с вместимост от 400 литра, влезли в “Книгата за рекордите на Гинес”. До двореца се намира и обсерваторията Джантар Мантар, създадена от махараджа Джай Синг II (1728г.). Тя включва 19 инструмента за измерване на времето. Най-забележителното съоръжение е 27-метровият часовник, който показва времето с точност до 2 секунди, а сянката, която пада, се измества с 4 метра на час. След краят на обиколката е предвидено свободно време за пазаруване на известния в Джайпур пазар - Бапу. Вечеря и нощувка в хотела.

ПЕТИ ДЕН: 05.11.2019, Джайпур - Рантамбор (около 160 км., 4 часа)

Закуска в хотела. Сутрешно отпътуване за Рантамбор и настаняване в хотела при пристигане. След обяд - сафари в Националнен парк Рантамбор. Рантамбор е един от най-големите национални паркове в Северна Индия. Разположен е на високо плато, заобиколено от двете страни от реки, а на територията му има няколко езера. Основан е през 1955г., а през 1973г. е обявен за един от резерватите по „Проект Тигър”, целящ опазването на тези великолепни животни. Тигрите в парка лесно могат да бъдат видени дори и през деня. Освен тигри тук живеят леопарди, антилопа нилгау, азиатско диво куче, индийски елен, глигани, хиени, ленивци, както и многобройни птици и влечуги. В парка се намира и едно от най-големите бананови дървета в Индия. Вечеря и нощувка в хотела.

ШЕСТИ ДЕН: 06.11.2019, Рантамбор - Фатехпур Сикри - Агра (около 215 км., 4-5 часа)

Закуска в хотела. Отпътуване за Фатехпур Сикри. Фатехпур Сикри (или в буквален превод - “Град на победата”) е старинен архитектурен комплекс, построен от Император Акбар през 1569г., свидетелстващ за културата на индийската цивилизация през 16 век. Отпътуване за Агра и настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

СЕДМИ ДЕН: 07.11.2019, Агра

Закуска в хотела. Сутринта - посещение на световноизвестния Тадж Махал, построен от Шах Джахан през 1560г. в памет на съпругата му Мумтаз Махал. Този архитектурен паметник е шедьовър от бял мрамор, който свидетелства за уменията на 20 000 занаятчии, доведени от Персия, Турция и Италия. Построяването на тази “Любовна поема в мрамор” отнема 22 години. През 1983г. Тадж Махал е включен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Със спиращата дъха гледка, Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Следобед посещаване на крепостта в Агра, позната като червената крепост, също обявена за Световно наследство на ЮНЕСКО. Тя е обградена със 70-метрова стена и е една от най-дългите крепости в Индия. Вечеря и нощувка в хотела.

ОСМИ ДЕН: 08.11.2019, Агра - Делхи - Бангалор (около 205 км., 4.30 часа)

Закуска в хотела. Отпътуване към летището в Делхи за вътрешен полет Делхи-Бангалор. Трансфер до хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕВЕТИ ДЕН: 09.11.2019, Бангалор

Закуска в хотела. Бангалор е столица на Карнатака. Градът е процъфтяващ индустриален център. Тук са главните hi-Tech части на Индия, центровете на научно-технологичните и изследователските органи. Известен е още със своите паркове и нощен живот, както и с уникалната Библиотеката с палмовите листа - материалният аналог на Акашовите записи. Палмовите листа разказват за миналото и надникват в бъдещето. Съхраняват се записки с живота на всички хора. Понякога дори по време на разчитането й, информацията се променя. Библиотеката е създадена преди 5000г. Посещение на Библиотеката с палмовите листа /без включена такса/. Четците ще се постараят да намерят вашето листо. Тази астрология е известна още като “Нади Астрология”. За всеки човек има 16 свитъка или “Кандами” /на хинди/. Намирането на листото отнема време и е възможно на определен човек, то да не бъде открито. Това е едно от най-мистериозните и енергийни места в света. Посветени, политици, бизнесмени и звезди на шоубизнеса идват тук, за да научат миналите си прераждания и да разберат целта на своя земен живот. Пазителят на Библиотеката в Бангалор твърди, че палмовите листа са древни компютърни дискети. Върху ограничената им площ се пази огромно количество информация за множество прераждания. На всеки сто години според пазителя на библиотеката и тълкувач на записите се прави презапис на всеки палмов лист. Тогава се появява нова перфорация върху него. По-бледите текстове са от по-стари животи, а най-ярките букви са от протичащия живот. Библиотеката в Индия е част от вселенската художествена мрежа, която е пазител на паметта от сътворението насетне.

Палмовите листа носят посланието, че ние много пъти сме били, сме и ще бъдем в тема.
В Индия вярват, че Библиотеката с палмовите листа е част от божествения план. В Библиотеката в Бангалор може да отиде всеки, който е готов да чуе истината за себе си.

Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕСЕТИ ДЕН: 10.11.2019, Бангалор

Закуска в хотела. Възможност за още едно посещение на Библиотеката с палмовите листа /без включена такса/ или свободен ден в Бангалор. Вечеря и нощувка в хотела.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 11.11.2019, Бангалор - Доха - София

Закуска в хотела. Освобождаване на стаите към 13:00ч. Възможност за посещение на търговската улица за закупуване на сувенири и сари. Свободно време. Вечерта трансфер до ресторант за вечеря. По-късно трансфер до летището в Бангалор.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 12.11.2019, Бангалор - Доха - София

Полет Бангалор-Доха на АК Qatar Airways. Излита в 03:45ч. Каца в 06:10ч. По желание възможност за разходка в Доха. Полет Доха-София на АК Qatar Airways. Излита в 16:45ч. Каца в София в 21:15ч.

Екскурзия в ИНДИЯ: Златният триъгълник и Бангалор | 2019

ЕКСКУРЗИЯ В ИНДИЯ | 01.11.2019
ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ

НАСТАНЯВАНЕ ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Възрастен в двойна стая 1895 евро / 3714 лв.
Възрастен в единична стая 2345 евро / 4596 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет София - Доха - Делхи на АК Qatar Airways с включени летищни такси;
 • Самолетен билет Бангалор - Доха - София на АК Qatar Airways с включени летищни такси;
 • Самолетен билет за вътрешен полет Делхи - Бангалор на АК Jet Airways с включени летищни такси;
 • Трансфери летище - хотел - летище с местен гид;
 • 10 нощувки със закуски и 9 вечери в хотели 4/5*;
 • 1 вечеря в ресторант в Бангалор;
 • Всички екскурзии и обиколки, описани по програма;
 • Транспорт с луксозен автобус по време на екскурзиите, кат. туристически;
 • Пътни такси, такси за паркинг и други местни такси;
 • Входни такси за всички посещавани обекти по програма;
 • Посещение на Библиотеката на Палмовите листа без включена такса;
 • Обслужване от местен екскурзовод на руски език по целия маршрут и превод на български език;
 • Представител на ТУРОПЕРАТОРА;
 • Медицинска застраховка към ЗАД Армеец с покритие 10 000 евро за периода на цялото пътуване.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Виза за Индия за български граждани - около 190 лв.;
 • Евентуална горивна такса - определя се 20 дни преди датата на отпътуване и се заплаща задължително до10 дни преди полета;
 • Такса за библиотеката на палмовите листа - 70 евро / около 137 лв. на човек на посещение;
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори - по желание, заплащат се на място;
 • Такси за фотоапарати за снимане в някои от обектите;
 • Напитки по време на храненията;
 • Обеди - ориентировъчна цена за обяд около 12-15 $ / около 20-25 лв. на човек;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица на възраст 70-80г. - 25 лв. за целия период;
 • Услуги, неупоменати като включени в програмата;
 • По желание сключване на застраховка “Отмяна на пътуване” - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката - Моля консултирайте се с наш представител;
 • По желание включване към застраховката на покритие за “Допълнителни рискове” - Моля консултирайте се с наш представител;
 • Разходи от личен характер.

Екскурзия в ИНДИЯ: Златният триъгълник и Бангалор | 2019

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

 • Копия на паспортите на всички пътуващи
 • Аванс - 1800 лв. на човек
 • Пълно плащане - до 45 дни преди датата на отпътуване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ:

 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане.
 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • Визи и визови изисквания за български граждани за пътуване по програма "Екскурзия в Индия": необходима е виза за Индия

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЕЛЕКТРОННА ВИЗА:

 • Паспорт в оригинал с минимална валидност 6 месеца след предполагаемата дата на връщане от Индия. В паспорта трябва да има поне 2 свободни страници, където да бъде положена визата.
 • Сканирана цветна актуална снимка с размери 5x5см. във формат jpg, с размер от 10KB до 1МВ;
 • Съответната такса, която следва да се заплати в брой в лева (към ТУРОПЕРАТОРА);
 • Попълнен формуляр за кандидатстване за електронна виза (предоставя се от ТУРОПЕРАТОРА). 

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора за пътуване по програма "Екскурзия в Индия" по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • До 7 дни след записване, освен ако не е записване в последния момент - без неустойка;
 • От 91 дни преди датата на отпътуване - неустойка в размер на 10% от общата цена на пътуването;
 • От 90 до 61 дни преди датата на отпътуване - неустойка в размер на 50% от общата цена на пътуването;
 • От 60 до 31 дни преди датата на отпътуване - неустойка в размер на 80% от общата цена на пътуването;
 • От 30 дни до деня на отпътуването или при неявяване за полет - се удържат 100% от общата цена на пътуването;
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване през времетраенето му всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 16.08.2019г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да прави промени в последователността на програмата в зависимост от местните условия, като се запазват включените услуги.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да променя авиокомпанията и/или полетното разписание до 3 дни преди датата на заминаване/връщане, като клиентът се ангажира да провери за евентуални промени в офиса на записване или на телефоните, предоставени от ТУРОПЕРАТОРА. Час и сборно място на тръгване от крайния пункт - получава се информация на рецепцията на хотела два дни преди датата на отпътуване.
 • Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването. ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
 • Посочените категории на хотелите по програма "Екскурзия в Индия" са според местната категоризация за съответната дестинация.
 • Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 15 души.
 • Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група: 45 дни преди датата на отпътуване, като се възстановяват всички внесени депозити или при желание на пътуващите се прекалкулира цената за група от 10 до 14 туриста.
 • Информация относно здравните изисквания: Няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване на български граждани по програмата. Не са необходими ваксинации.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Език на извършване на туристическите услуги: Водач на български език, екскурзоводско обслужване на руски език и превод на български език.
 • Часовете на полетите са в местно време.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини. Застраховката е доброволна. ТУРОПЕРАТОРЪТ не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията. Срокът на застраховката е броят дни от датата на сключване на договора за организирано пътуване (първото плащане) до датата на приключване на пътуването. Тя не покрива стойността на визата и летищните такси.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност при отказ за издаване на виза по причини, независещи от същия.

Екскурзия в ИНДИЯ: Златният триъгълник и Бангалор | 2019

АКЦЕНТИ ПО ПРОГРАМА "ЕКСКУРЗИЯ В ИНДИЯ"

 

Посещение на Библиотеката с палмовите листа.

Среща с четците на палмови листа.

Мистиката на палмовите листа на живота. 

Всеки има досие върху палмов лист.

Четците ще се постараят да намерят Вашето листо. 

 

Екскурзия в ИНДИЯ: Златният триъгълник и Бангалор | 2019

Екскурзия в ИНДИЯ: Златният триъгълник и Бангалор | 2019

Карта на Индия | Оферта за Екскурзия в Индия от Александър Тур

Екскурзия в ИНДИЯ: Златният триъгълник и Бангалор | 2019

Екскурзия в ИНДИЯ: Златният триъгълник и Бангалор | 2019

Оферта № Е523

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).