Екскурзия ПРИБАЛТИКА - Литва, Латвия и Естония

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Вилнюс - Тракай - Каунас - Паланга - Рундал - Рига - Цесис - Тарту- замок Раквере - Талин - София

Продължителност:
9 дни / 8 нощувки
Информация:
самолетна екскурзия с група и водач
Специална оферта:
ОТСТЪПКА 60 лв за ранно записване до 31.03.2020!
Цена от:
2490 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

ПЪРВИ ДЕН: 07.06.2020 София - Вилнюс
Полет от София с Austrian Airlines в 07:05 през Виена. Кацане във Вилнюс в 12:40ч, посрещане и трансфер до хотел Comfort 3* или подобен. Настаняване, свободно време и нощувка.
ВТОРИ ДЕН: 08.06.2020 Вилнюс - Тракай - Вилнюс
Закуска. Пешеходна разходка из Стария град - най-големия архитектурен комплекс на Източна Европа, включен в списъка на ЮНЕСКО. Екскурзията започва от Катедралния площад, любимо място за среща на жителите на града, до паметника на Гедиминас. Ще видите уникалната готическа катедрала „Св. Ана и Бернардинци”, еврейския квартал, най-старата християнска църква в страната - православната „Пятницка църква”, в която Петър I покръстил прадядото на  Пушкин. Ще пресечете площада пред Кметството и ще стигнете  до  „Портите на Зората” на крепостната стена, където се  съхранява чудотворната икона на Дева Мария. След обяд в местен ресторант, екскурзия до древната столица на Литва - Тракай, разположена само на 30 км от Вилнюс. Основната атракция на града е известният замък Тракай, разположен на остров в средата на езерото Галве. Това е единственият островен замък в Източна Европа. Център на архитектурния ансамбъл на замъка е великолепен дворец. Сега в него има музейна експозиция, която обхваща периода от древността до средата на 20 век. След връщане във Вилнюс посещение на най-красивата катедрала в града "Петър и Павел", която е в стил барок и е украсена с 2000 статуи. Свободно време и нощувка.
ТРЕТИ ДЕН: 09.06.2020 Вилнюс - Каунас - Паланга (около 330 км)
Закуска. Продължаваме към средновековния град Каунас, който се намира в Централна Литва, втори по големина в страната. Разположен е на устието на река Нерис към  река Неман. Историците предполагат, че първото селище на това място е възникнало около 3 в., но исторически данни има едва от 13-ти век.  Каунас е не само град със стари традиции, но и голям бизнес център. В града има няколко университета и това е причината да има много млади хора. Туристическа пешеходна обиколка на Каунас, включваща замъка Каунас от 13 в, строен с цел да издържи обсадите на рицарите кръстоносци, Кметският площад с бароковата сграда на Кметството и запазените от 16-ти и 17-ти век къщи на богатите търговци, величествената ренесансова Катедрала от 17 в., къщата Перкунус  - една от най-оригиналните сгради в стил късна готика в Литва, ортодоксалната Църква “Александър Невски” и Църквата “Витаутас” - най-старата тухлена сграда в града, Църквата “Св.Георги”, строена по случай обявяване на независимостта на Литва. След  пешеходна  разходка  из стария град ще посетим музея на гениалния литовски художник Чурленис и единствения в света музей на Дяволите. Обяд в местен ресторант. Продължаваме към крайбрежния град Паланга, който един от най-големите литовски курорти, който със своите стари традиции, символчно се нарича лятната столица на Литва, разположен на брега на Балтийско море. Паланга - това е морски въздух, наситен с аромата на бор. Големи чисти плажове, курорти и СПА центрове, очарователна природа, вкусна литовска кухня. Плажовете на Паланга са удостоени със Синия флаг и са сред 20-те най-добри плажове на Европа. Най-впечатляващи са прочутите “пеещи” бели пясъци. Чист, фин бял пясък, нежен и мек, издаващ характерен звук под краката, поради което ги наричат “пеещи”. Пушената риба и превъзходната литовска бира са едно от любимете ястия на туристите. Настаняване в хотел Best Baltic 4*  или подобен. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 10.06.2020 Паланга - Рундалски дворец и парк - Рига (340 км)  
Закуска. Посещение на Дворецът на граф Феликс Тишкевич, днес „Музей на кехлибара“ - построен през 1897 година в стил нео-ренесанс.Посетителите на музея ще се запознаят не само с уникалните изделия от “слънчев камък” от 17-20 век (Легендите разказват,че това са сълзите на морска царица Юрате.), но и ще добият представа за добива и обработката на кехлибара.
Отпътуване за Рига.  По пътя спирка за обяд и посещение  на двореца Рундал - един от забележителните паметници на барока и рококо в Латвия, шедьовър на известния италиански архитект Растрели. Дворецът е построен за херцога на Курландия - Бирона, известен в руската история като  фаворит на Анна Йоановна. Тук можете да посетите Златната и Бялата зала, голямата картинна галерия и много други реликви от семейството на херцозите на Курландия. Пристигане в Рига. Настаняване в Mercure Riga Centre Hotel 4*  или подобен.  Нощувка.
ПЕТИ ДЕН: 11.06.2020 Рига
След закуска пешеходна обиколка на стария град на Рига. Това е една възможност да видите един от най-красивите градове в Европа, който е с хилядолетна история и с архитектурни паметници, признати от ЮНЕСКО за шедьовър на човешкото творчество. По време на обиколката ще посетите най-голямата в Прибалтика катедрала, средновековната крепост, архитектурния ансамбъл «Тримата братя», Шведската порта, Барутната кула и др. Свободно време. Нощувка. 

По желание: Посещение на концерт с музика за орган в прочутата Домска катедрала.  

ШЕСТИ ДЕН:12.06.2020 Рига – Цесис – Тарту (260 км)
След закуска отпътуване към град Цесис - малък средновековен град, известен с летните си фестивали, разположен от двете страни на река Гауя. Със своя средновековен замък на Ордена на Меченосците (включено посещение), павирани улички, зелени хълмове и красиво оформени градини, Цесис е едно от най-чаровните градчета в цяла Латвия. Свободно време за обяд. Отпътуване за Тарту, който се намира в Източна Естония, вторият по големина град в страната, разположен на река Емайъги с най-голямото речно пристанище. Тарту често е определян като интелектуален и културен център, най-вече заради най-стария и уважаван университет в Северна Европа, в него се е зародил естонският театър. Историята на Тарту започва от третото десетилетие на XI в. – основан е през 1030 г. от руския княз Ярослав Мъдри на мястото на старо естонско поселение. Новият град бил наречен Юриев. През 80-те години на XIII в. градът, тогава с името Дорпат, се присъединява към търговската лига на Ханзата. Това допринася за засиленото немско влияние в града. През XVIII в., под името Дерпф, той е присъединен към Руската империя. След войната за независимост на Естония, последвала Първата световна война, градът приема естонското си име Тарту. Пешеходната обиколка на студентския град с екскурзовод ще ви даде обща представа за града, ще видите средновековен паметник на архитектура - Старата лютеранска църква "Сейнт Джон", която наричат още Яановска църква, построена през 14 век, уникален образец на древна тухлена готика в западна Европа. В църквата съхраняват повече от хиляда теракотени скулптури на 700 години. На покрива има панорамна площадка, откъдето се открива гледка към историческата част на града; сградата на университета, Площад "Барклей", Музеят на изкуството, сградата на кметството с часовника от XVIII в., фонтанът на влюбените. Настаняване в хотел Tartu 3*  или подобен. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН:13.06.2020 Тарту - Раквере - Талин
След закуска отпътуване до Раквере. Посещение на замъка от 16 век, където ще участвате в екскурзията “Средновековно приключение”, която ще ви пренесе векове назад в историята. В двора на замъка се пресъздава типично всекидневния живот на средновековния град. Тук можете да пробвате стрелба с лък, да участвате в битка с копия, да изпробвате своите възможности в ковачеството и грънчарството,а накрая да обядвате в кръчмата (включен обяд в замъка), където се приготвят ястия по старинни рецепти. Попадаме в 16-ти век, стражата ви пита за парола и желаещите могат да облекат мантии на рицари от ордена; посещение на оръжейна кула, запознаваме се с историята на Ливонския орден и замъка Раквере; зала на науките, изложба на мечове, най-смелите могат да посетят стая за мъчения и затвора. И най накрая, можете да погледнете винарската изба, за да добиете представа как са се съхранявали алкохолните напитки в Средновековието. Mродължаваме към естонската столица Талин. Настаняване и нощувка в хотел Go Shnelli Superior  или подобен.
ОСМИ ДЕН: 14.06.2020 Талин
След закуска пешеходна обиколка в средновековния Стар град на Талин, напомнящ на приказките на Андерсен. Ще се запознаете с Горния и Долния град, ще видите най-голямата православна църква на Естония – катедрала „Александър Невски". Ще направите разходка по необичайни улички, ще видите кметството и кулата „Дебелата Маргарита”. Свободно време и нощувка.
ДЕВЕТИ ДЕН: 15.06.2020 Талин - София
Закуска. Трансфeр до летището и отпътуване в 14:00 ч за София през Франкфурт. Кацане на летище София в 22:10 ч.
НАСТАНЯВАНЕ         ПАКЕТНА ЦЕНА
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.03.2020
Възрастен в двойна стая 2550 лв.  2490 лв. 
Настаняване на дете до 12 г с двама възрастни на допълнително легло в двойна стая.
Допълнителното легло е разтегателен диван/ сгъваемо походно легло.
Отстъпка за дете до 12 г  - 150 лв от пакетна цена.
Настаняване на 3-ти възрастен на допълнително легло в двойна стая.
Допълнително легло е разтегателен диван/ сгъваемо походно легло.
За трима възрастни препоръчваме двойна и единична стая
Отстъпка за 3-ти възрастен  - 60 лв от пактена цена.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 20/15 ДУШИ
(при група от 15-19 туриста се доплаща -  по 50 лв на човек)

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет София – Вилнюс - Талин – София с полет на Austrian Airlines и Lufthansa с включен салонен/ръчен багаж 8 кг;
 • Летищни такси 250 лв към 30.10.19 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
 • Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус при група от 16 туриста (при група по малка от 16 туриста – минибус);
 • 8 нощувки с включена закуски в стаи категория Стандарт на блок маса в 3*/4* централно разположени хотели по програмата;
 • 4 обяда;
 • Панорамни обиколки на Вилнюс, Рига, Талин, Тракай, Каунас, Паланга, Цесис, Тарту;
 • Посещение на Тракайски замък, Рундалски дворец, музей Чурльонис, музей на дяволите,
 •  замъка “Ордена меченосцев” в Цесис;
 • Посещение на  „Музей на кехлибара“ в Паланга;
 • Посещение на замъка Раквере, екскурзията “Средновековно приключение”;
 • Входни такси за всички посещавани обекти;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Водач по време на пътуването;
 • Медицинска с застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове.
 • ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Доплащане за единична стая - 400 лв;
 • Доплащане за чекиран основен багаж до 23 кг в две посоки – 98 лв;
 • Доплащане за застраховка "Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лв на човек;      
 • Разходи за лични нужди.
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка – Моля консултирайте се с наш представител.
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • Сключване на договор и депозит 600 лв на човек;
 • Доплащане - 30-35 дни преди дата на тръгването.
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
 • При анулация до 90 дни преди датата на пътуване – без неустойка;
 • При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуване се удържа в размер на внесения депозит;
 • При анулация от 44 до29 дни преди дата на пътуване - 50 % от общата стойност на пътуването;
 • При анулация от 30 дни или неявяване на полет - неустойка 100% от общата цена на пътуването.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет. Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща с задължително уведомяване по телефона.
   
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 20/15 туристи. (при група от 15-19 туриста се доплаща -  по 50 лв на човек)  
 • В случай, че този брой не бъде набран най-късно 30-35 дни преди дата на тръгване, всички потребители се уведомяват и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира се цената.
 • Възможно е да се въведе заплащането на градска такса, която да е от порядъка на 1 - 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата
Оферта № Е246

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).