години

Екскурзия Майски празници в Истанбул / 2 нощувки /

Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:
София - Истанбул - София

Продължителност:
4 дни/ 2 нощувки/ 1 нощен преход
Информация:
автобусна програма с 1 нощен преход
Цена от:
179 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

ПЪРВИ ДЕН:

Отпътуване от София в 22.00ч. от  ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), 22.10ч. от бензиностанция "OMV" (жк. Младост, Окръжна болница), 22.40ч. - Ихтиман (мотел "Ихтиман"), 23.10ч. - Пазарджик (бензиностанция "Shell"), 23.30ч. - Пловдив (бензиностанция "OMV" до хотел Санкт Петербург).

ВТОРИ ДЕН:

Отпътуване от Хасково - 1.30ч. по маршрут Одрин - Истанбул. Пристигане сутринта в Истанбул. Обзорна обиколка на Истанбул с автобус: площад "Султанахмед", Египетският пазар, кулата "Галата", площад "Таксим", дворецът "Долмабахче", преминаване по първия въжен мост. Фото пауза в азиатската част на града. Спирка при небостъргача "Сапфир" - най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда в Турция . Освен жилища, в комплекса се намира търговски център, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино, където може да се насладите на виртуална разходка сред забележителностите на този невероятен космополитен град. Настаняване. Свободно време с възможност за индивидуално посещение на "Капалъ Чарши". 1. По желание - вечеря в рибен ресторант в квартала "Кумкапъ". Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Свободeн ден. Туристическа програма по желание: 1. Панорамна разходка с корабче по Босфора: новият султански Дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербей", Кулата на девицата. 2. Разходка до площад "Султан Ахмет" с посещение на музеят "Св. София" - епископална църква на византийската столица; първия двор на стария султански дворец "Топ Капъ" с местен екскурзовод. 3. Турска вечер на панорамен кораб-ресторант по Босфора с атракционна програма. 4. Турска вечер в ресторант "1001 нощи". Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

Закуска. Свободно време в Истанбул. Туристическа програма по желание: посещение на двореца "Долмабахче" с местен екскурзовод. Отпътуване за България в 12.00 часа. Пристигане в Хасково и Пловдив - вечерта, в София на бензиностанция "Shell" (бул. "Цариградско шосе" № 113, до София Прес) и на  ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) късно вечерта.

НАСТАНЯВАНЕ ЦЕНА
Възрастен в двойна стая 179 лв.
Допълнително легло в двойна стая (подходящо за деца до 12г.) 179 лв.
Възрастен в единична стая  + 63 лв. доплащане
 
  ОТСТЪПКИ  ЦЕНИ  
Ученици и студенти до 26 години 5  лв.
Деца до 12г., настанени в стаята на двама родители 15 лв.
 
 
  ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ  ЦЕНИ  
Ползване на двойна седалка от един турист 88 лв.
Пешеходна разходка до площад "Султан Ахмет" с посещение на музея "Св. София" и двореца "Топ Капъ" (входните такси се заплащат допълнително) с местен екскурзовод при минимум 15 туристи 19 лв.
Посещение на новия султански дворец "Долмабахче" с местен екскурзовод: (входните такси се заплащат допълнително) при минимум 15 туристи 21 лв.
Разходка с корабче по Босфора (1 ч. и 15 мин.) при минимум 20 туристи 33 лв.
Вечеря с атракционна програма на кораб-ресторант по Босфора (трансфер от хотела, коктейл "добре дошли", традиционни турски мезета, сезонна салата, риба на скара или пилешка пържола, десерт, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки, турско кафе) от 5г.  - 110 лв.
от 3 -4г. - 50 лв.
Вечеря с атракционна програма в ресторант "Гар Газино" : (Ордьовър салати,топло предястие,мешена скара;адана кебап и пилешки шиш;плодове,2 напитки) (за деца до 6г. - безплатно) от 12г.  - 60 лв.
от 6 -11г. - 30 лв.
Вечеря в рибен ресторант в квартал "Кумкапъ" (салата, студени предястия, 2 топли предястия, риба на скара, 1 напитка по избор - алкохолна или безалкохолна)при минимум 15 туристи 49 лв.
Пълноцветен пътеводител за Истанбул и западна Турция на български език на National Georgraphic (270 стр.) 19.90 лв.
ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 24 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
 • 2 нощувки със закуски в хотел *** в Истанбул
 • Панорамна обиколка с местен екскурзовод, фотопауза в азиатската част на Истанбул;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина";
 • Водач-екскурзовод от България
 • Посещение на небостъргача "Сапфир" (входните такси се заплащат допълнително);
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Пешеходна разходка до площад "Султан Ахмет" с посещение на музея "Св. София" и двореца "Топ Капъ" (входните такси се заплащат допълнително) с местен екскурзовод
 • Посещение с местен екскурзовод на двореца "Долмабахче"
 • Вечеря в рибен ресторант в квартал "Кумкапъ"
 • Разходка с корабче по Босфора (1ч. и 15 мин)
 • Входни такси за църквата "Св. София" (30 TL), двореца "Топ Капъ" (30 TL) " и съкровищницата към двореца (30 TL), двореца "Долмабахче" (30 TL), панорамната тераса на небостъргача "Сапфир" (18 TL), панорамната тераса и 4D кино на небостъргача "Сапфир" (28 TL);
 • Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
 • Вечеря на кораб-ресторант по Босфора;
 • Вечеря в ресторант "Гар Газино";
 • Ползване на слушалки при посещението на "Света София" (3 TL);
 • Градски транспорт - 3 TL за еднократен жетон;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
 • При предварително заплащане на пакет от 3 допълнителни услуги ползвате допълнителна отстъпка в размер на 5% от стойността на услугите!
 • При предварително заплащане на пакет от 4 и повече допълнителни услуги ползвате допълнителна отстъпка в размер на 10% от стойността на услугите!
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
Оферта № Е356

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).