години

Екскурзия до Перу

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Лима - Куско - Мачу Пикчу - Куско - Пуно - Езерото Титикака - Пуно - Лима - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Информация:
самолетна програма с група и водач
Дати на отпътуване: 26.04.2018 и 03.10.2018
Цена от:
5495 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

ПЪРВИ ДЕН: Лима
Полет София - Лима /с прекачване/. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН: Свещената долина
Закуска. Трансфер до летището за полет Лима-Куско. Отпътуване към Свещената долина на инките. По път посещение на традиционния индиански пазар в град Писак. Той се организира от занаятчии от Писак и Куско, които излагат и продават голямо разнообразие от стоки, черги, гоблени, скулптури, бижутерия и тъкани. Обяд в местен ресторант. Разглеждане на руините на Олантайтамбо, гробниците и укрепленията. Настаняване в хотел. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН:Мачу Пикчу
Закуска. Трансфер с автобус до жп гара Оланта за пътуване с влак до Агуас Калиенте. От там придвижване с автобус до руините на Изгубеният град на инките - Мачу Пикчу. Този величествен каменен комплекс е построен с техника, невероятна за неговата ера, а дори и за нашето време. Има много теории за строежа на Мачу Пикчу, но едно нещо е сигурно - той е единственият по рода си в света. Обяд. Отпътуване с влак за Куско. Настаняване в хотел. Нощувка. /Багажът ще бъде пренесен отделно от групата до хотела/.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Куско
Закуска. Полудневна обиколка на Куско. Посещение на Плаза де Армас с Катедралата, построена върху руините на древен дворец на инките. Разходка из старата част на града, където се намират красиви колониални сгради, някои от които днес се използват за хотели. Продължаване към Саксаиуаман, разположен на около 3 км от Куско. Разглеждане на древните руини - Кенко, Пука Пукара и Тамбомачай. Свободно време и нощувка в Куско.
ПЕТИ ДЕН: Пуно
Закуска. Пътуване с автобус за Пуно през перуанските планини, покрай върхове със снежни шапки, разположени на 4300м височина. Разглеждане на колониалната църква в Андаиуилас и руините на Рачи. Обяд в местен ресторант. Пристигане в град Пуно, разположен до езерото Титикака. Нощуване.
ШЕСТИ ДЕН: Езерото Титикака
Закуска. Екскурзия до езерото Титикака с посещение на плаващите острови Урос. Индианското племе Аймара строи къщите си върху плаващи изкуствени острови, които изработва само от тръстика. Индианците и днес пазят традициите на своите прадеди. Хората все още се обличат в своите традиционни дрехи, а на площадчето поддържат съвместно магазин, от който могат да се купят различни сувенири. Трансфер до летището за полет до Лима. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН: Пуно - Лима
Закуска. Обиколка на столицата на Перу: площад Плаза де Армас, където са разположени сградата на Парламента, кметството, архиепископския дворец и Катедралата, манастира Сан Франсиско. Преминаване през модерните райони Сан Исидро и Мирафлорес към крайбрежната ивица, от където се открива гледка към плажовете на Лима и Тихия океан. Нощувка.
ОСМИ ДЕН: Лима
Закуска. Трансфер до летището за полет към България.
Възрастен в двойна стая Единична стая
5220 лв. 5910 лв.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 20 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети София-Лима, Лима-Куско, Пуно/Хулиака-Лима, Лима-София с летищни такси;
 • 7 нощувки със 7 закуски в хотели 4*;
 • 3 обяда;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Описаната туристическа програма с местни екскурзоводи;
 • Входни такси за обектите по програмата;
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал;
 • Тур мениджър при 20 пътуващи.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Напитки и бакшиши.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • При резервация - 30% от стойността на екскурзията.
 • Втора вноска до 60% - 90 дни преди датата на отпътуване.
 • Пълно плащане - 45 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Цената на екскурзията е валидна при 20 пълноплащащи.
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи - 30 дни преди датата на отпътуване.
 • В пакетната цена са включени летищни такси на стойност 645 евро. Възможно е да има промяна в тяхната стойност. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията.
 • Възможна е промяна в дните на провеждане на екскурзиите.
 • Част от цената на екскурзията на стойност 1563 щатски долара е калкулирана в лева по курс 1 щатски долар = 1.66 лв. валиден към 20.11.2017 г. При промяна на обменния курс долар - лева с повече от 5% ще има промяна в крайната цена на екскурзията. Цената се уточнява при окончателното плащане.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
Оферта № Е237

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).