години

Екскурзия Романтиката на Бавария и очарованието на Елзас

- на границата между три държави
Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:
София - Регенсбург - Ротенбург - Динкелсбюл - замъците Нойшванщайн и Хоеншвангау - Фрайбург - Базел - Колмар - Страсбург - Мюнхен - Залцбург - София.

Продължителност:
9 дни / 8 нощувки
Информация:
автобусна екскурзия с група и водач
Цена от:
958 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

ПЪРВИ ДЕН:

Отпътуване от София в 07.00ч. за Словения. Привечер пристигане в района на Любляна/ Кран и настаняване в хотел. Нощувка.


ВТОРИ ДЕН:

Закуска. Заминаване за Германия. След обяд пристигане в гр. Регенсбург. Разходка в историческия център на града – „Каменния мост“ на р. Дунав, катедралата „Св.Петър“, „Порта Преториа“ северната порта на римското селище Кастра Регина, Резиденцията на баварските херцози и др. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Нюрнберг. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване за Ротенбург - старинен град, намиращ се на „Пътя на романтиката“ най-поплуярния туристически маршрут в Германия. Пешеходна разходка в центъра: кметството с 60-метровата кула, главната църква „Св. Якоб“, градските крепостни стени и кули и др. Свободно време. Следобед посещение на още един град от този маршрутДинкелсбюл: катедралата „Св. Георг“, Старото кметство, главния площад – „Марктплац“ и др. Настаняване в хотел в района на Кемптен. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване за гр. Фюсен и посещение на два от прочутите замъци, свързани с ексцентричния баварски крал Лудвиг II – Нойшванщайн и Хоеншвангау. Заминаване за областта Елзас, намираща се между Франция, Германия и Швейцария и известна със специфичната си култура и превратна история. Настаняване в хотел в района на Фрайбург. Нощувка.


ПЕТИ ДЕН:

Закуска. Програма във Фрайбург – най-големия немски град в района, в подножието на планината Шварцвалд – Катедралата, църквата Св. Мартин, Францисканската уличка, Старото кметство, двореца Коломби и др. Свободно време. Заминаване за гр. Базел в Швейцария, разположен непосредствено на границата с Германия и Франция. Пешеходна обиколка на стария град – „Средния мост“ на р. Рейн – един от символите на града, Катедралата, Кметството, градската порта от 15-ти век и др. Връщане в хотела. Нощувка.


ШЕСТИ ДЕН:

Закуска. Заминаване за Франция за гр. Колмар, разположен в сърцето на Елзас, с живописен център и типичната за областта старинна архитектура – най-старата къща в града “Maison Adolph” от 1350г., църквата Св.Мартин, Старата митница, църквата на доминиканците, квартала Крутенау покрай р. Лаух, наричан още „Малката Венеция“. Свободно време. След обяд разглеждане на най-големия град на областта – Страсбург, едно от седалищата на Европейските институции – катедралата Нотр Дам, паметника на Гутенберг, площад Клебер, някогашния квартал на кожарите и мелничарите „Малката Франция“, по желание разходка с корабче по р. Ил (заплаща се допълнително) до сградите на Европейския парламент и Съда за правата на човека. Свободно време. Нощувка.


СЕДМИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване за Мюнхен. Следобед пристигане в Баварската столица и пешеходна разходка в центъра - “Мариенплац”, Новото и Старото кметство, църквите “Св. Петър”, “Св. Богородица”, резиденцията на Баварските владетели, Вечерта по желание посещение на най-известната бирария в света „Хофбройхаус”. Нощувка.

ОСМИ ДЕН:

Закуска. Заминаване за Залцбург. Туристическа програма в града на Моцарт – крепостта Хоензалцбург, Катедралата, паметника на Моцарт и родната му къща на Гетрайдегасе, двореца Мирабел и неговия парк. Свободно време. Отпътуване за Хърватска. Вечерта настаняване в хотел в Загреб. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН:

Закуска и заминаване за България. Вечерта пристигане в София.

НАСТАНЯВАНЕ
16.06. - 24.06.2018г.
28.07. - 05.08.2018г.
ЦЕНИ
Възрастен в двойна стая 958 лв.
Единична стая 1348 лв.
Дете от 0-11.99г. на доп. легло в стая с двама възрастни 858 лв.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 30 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с луксозен автобус;
 • 8 нощувки със закуски в хотели кат. 2/3*:
  • 1 в района на Любляна/Кран;
  • 1 в района на Нюрнберг;
  • 1 в района на Кемптен/Фюсен;
  • 3 в района на Фрайбург;
  • 1 в Мюнхен;
  • 1 в Загреб.
 • Туристическа програма в Регенсбург, Ротенбург, Динкелсбюл, замъците Нойшванщайн и Хоеншвангау, Фрайбург, Базел, Колмар, Страсбург, Мюнхен и Залцбург;
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
 • Медицинска застраховка.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Входни такси;
 • Разходи от личен характер.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

 • Депозит 30% от стойността на пакета;
 • Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Минимален брой участници: 30
 • Срок за уведомяване за ненабран брой: 7 дни преди датата на отпътуване
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Оферта № Е409

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).