Екскурзия Русия със Скандинавия и Прибалтика

- със самолет и круизен кораб
Вид транспорт:
Самолет/Кораб

Маршрут:
София - Санкт Петербург - Талин - Стокхолм - Санкт Петербург – Москва

Продължителност:
10 дни / 9 нощувки
Информация:
самолетна екскурзия и круиз с група и водач
Дати на отпътуване:16.05, 15.08, 29.08
Цена от:
3618 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

Екскурзия Русия със Скандинавия и Прибалтика

София - Санкт Петербург - Талин - Стокхолм - Санкт Петербург – Москва

Дати на отпътуване:
16.05.2020г., 15.08.2020г., 29.08.2020г.


10 дни / 9 Нощувки
самолетна екскурзия и круиз с група и водач
ПЪРВИ ДЕН: София - Санкт Петербург
Излитане от летище София с директен полет на България Ер до Санкт Петербург. Кацане на летище Пулково в Петербург. Посрещане и трансфер до хотел 3* в Санкт Петербург. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН: Санкт Петербург
Закуска. Обзорна обиколка на величественият Санкт Петербург „Хроники от три века“. Обиколкота започва от Невски проспект една от най-старите улици в града. Дължинта и е 5 км и се простира между две извивки на река Нева. В Историческия център ще видим Медния конник, Адмиралтейството, Сенатския площад, Дворцовия мост, Казански събор – един от най-големите православни храмове в града. Тук се пази светиня на руското православие - иконата на Казанската Богородица. Исаакиевския събор – катедралата, проектирана през 1818 г. от френския архитект Огюст Монферанд и официално завършена през 1858г. Планът е Исакиевската катедрала да се превърне в една от най-впечатляващите забележителности на тогавашната руска столица Санкт Петербург. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в нейн символ. Посетителите на храма също имат възможност да изкачат многото стъпала (300 на брой) до основата на купола, откъдето има специално място за наблюдение, предлагащо поглед към Санкт Петербург. След създаването си Исакиевската катедрала е била главният храм на града и въобще най-големият храм в Русия. Ще видим също Стрелката на Василевския остров, Троицкия мост, парка Марсово поле, Михайловския (Инженерния) дворец. Свободно време за обяд.
След обяд около 15:00 ч. транфер до пристанището. До 18 часа е преминаване през паспортен контрол и настаняване на круизен кораб „ Принцеса Анастасия“. Кораба потегля в 19:00 часа. Вечеря. Нощувка на кораба.
ТРЕТИ ДЕН: Талин
Закуска. Пристигане в Талин. Преминаване през паспортен контрол. Туристическа обиколка на Талин, столицата на Естония. Средновековният град е известен със своето скандинавско излъчване и впечатляваща архитектура. Ще разгледаме средновековния замък „Томпеа“, Фестивалната зала , катедралата „Александър Невски“ и др. Свободно време за обяд в Талин. Връщане на кораба. Потегляне към Стокхолм. Вечеря. Нощувка на кораба.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Стокхолм
Закуска. Слизане от кораба в Стокхолм. Преминаване на паспортен контрол. Туристическа обиколка на шведската столица. Обиколката включва – разходка из старата част на града „Гамла Стан“ и централният площад „Сторторгет“. Ще минем покрай рицарският дворец „Ридархюст“ и църквата „Ридархолмскиркан“. Връщане на кораба. Минаване през паспортен контрол. Потегляне към Хелзинки. Вечеря. Нощувка на кораба.
ПЕТИ ДЕН: Хелзинки
Закуска на кораба. Пристигане в Хелзинки. Минаване през паспортен контрол. Туристическа обиколка на Хелзинки. Разглеждане на основните забалежителности във Финландската столица: Площада на сенаторите, който впечатлява със своята уникална неокласическа архитектура. Ще минем покрай някои от най-известните сгради в Хелзинки, а именно на Хелзинския университет, на Министерството, Библиотеката и др. Свободно време за обяд. Връщане на кораба. Преминаване през паспортен контрол. Кораба потегля към Санкт Петербург. Вечеря. Нощувка на кораба.
ШЕСТИ ДЕН: Санкт Петербург
Закуска на кораба. Пристигане в Санкт Петербург. Слизане от кораба. Екскурзия до град Пушкин. Ще видите дворцовия ансамбъл Царско село, бивша резиденция на руските императори, блестящ паметник на световната архитектура от 18 и 19 век. Ще посетим Екатерининския дворец с прочутата кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове. Настаняване в хотел 3* в Санкт Петербург. Вечеря. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН: Санкт Петербург
Закуска. Екскурзия до Ермитажа - най-величествения музей в света - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменната ера до нашето столетие. Свободно време в центъра на града. След обяд: Екскурзия до Петерхоф - лятната резиденция на руските императори, построен с идеята да съперничи по пищност и красота на двореца във Версай. Ще се разходим в парка, ще видим уникалните фонтани и каскади, ще посетим Големия Дворец. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ОСМИ ДЕН: Санкт Петербург - Москва
Закуска. Екскурзия до Петропавловската крепост, построена от Петър І. Тук се намира и известната катедрала „Св.Св. Петър и Павел“, където са погребани всички руски царе от Петър Първи до Александър Трети. Тук почиват и тленните останки на император Николай Втори, неговото семейство и лична свита, в параклиса „Света Екатерина“. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан”. Пътуването продължава около 4 часа. Пристигане в Москва. Настаняване в хотел. Нощувка.
ДЕВЕТИ ДЕН: Москва
Закуска. Екскурзоводска програма на български език в руската столица - уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Москва е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Обиколката включва разглеждане на основните забележителности в Москва - Червения площад, който заедно с Кремъл е включен в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО, катедралата Василий Блажени (с кръглите си брилянтно оцветени куполи църквата прилича на замък от приказките, построена е по времето на Иван Грозни през 1550 г., след победа над татарите, днес тя е едно от архитектурните чудеса на света), мавзолея на Ленин, храма на Христос Спасителя (построен в знак на благодарност към Бог за помощта и застъпничеството в трудните времена за Русия и преди всичко войната срещу Наполеон през 1812 г.), Новодевичи манастир (вероятно най-добре познатият манастир в Москва, построен през 1524 г. от принц Василий III в чест на победата при Смоленск, останал непокътнат от XVII век досега), Большой театър (най-влиятелната културна институция на Русия, процъфтяваща както при управлението на царете, така и на съветските държавни ръководители, чийто репертоар все още се състои предимно от руска класика) и други. След обяд посещение на Третяковската галерия - една от най-богатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на известни руски художници. Със своите около 100 000 картини тази галерия притежава най-голямата и най-значима колекция на руско изкуство от XIX и XX век в света. Връщане в хотела. Нощувка.
ДЕСЕТИ ДЕН: Москва/ Кремъл / - София
Закуска. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Построен е по заповед на княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашния си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралата „Успенски събор”, камбанарията „Иван Велики“, катедралата „Благовещенски събор”, катедралата „Архангел Михаил” и катедралата „Дванадесетте апостоли”. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ инай-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. Свободно време за обяд.
След обяд посещение на Оръжейната палата, основана е по времето на Иван III под името Голямата хазна. Освен оръжия и снаряжение, тук се съхраняват императорската корона, троновете на руските царе, златни и сребърни скъпоценности, дарове от чужди дипломати, каляски, военни трофеи, както и някои от световно известните яйца Фаберже. Яйцата на Фаберже са сред най-скъпите бижутерийни изделия в света. Те привличат погледа като магнит с царствената си осанка и сияние. Трансфер до летище Шереметиево за полет до България в 20.05ч. Пристигане на летище София вечерта.
ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ Възрастен в
двойна стая
Възрастен в
двойна стая
с
доп. легло
Възрастен в
двойна стая
на
доп. легло
Възрастен в
единична стая и в
единична каюта
без прозорец
  двойна каюта без прозорец  
16.05.2020 3618 лв. 3518 лв. 3458 лв. 4828 лв.
15.08.2020 3618 лв. 3518 лв. 3458 лв. 4828 лв.
29.08.2020 3618 лв.. 3518 лв. 3458 лв. 4828 лв.
  двойна каюта с прозорец  
16.05.2020 3648 лв. 3578 лв. 3518 лв.  
15.08.2020 3648 лв. 3578 лв. 3518 лв.  
29.08.2020 3648 лв.. 3578 лв. 3518 лв.  

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 30 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетени билети София – Москва/ Санкт Петербург - София с АК България Еър
 • Летищни такси за самолетните билети
 • Чекиран багаж до 23 кг., ръчен багаж до 10 кг.
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Москва
 • Пътуване с високоскоростен влак „Сапсан“ от Москва до Санкт Петербург
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Санкт Петербург
 • 4 нощувки със закуски на круизен кораб "Принцеса Анастасия" в избрания тип каюта
 • 4 вечери на круизен кораб "Принцеса Анастасия"
 • Трансфери на място с автобус летище - хотел - летище;
 • Туристическа обиколка на Москва с екскурзовод на български език
 • Посещение на Третяковската галерия с екскурзовод на български език
 • Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали с екскурзовод на български език
 • Туристическа обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език
 • Посещение на Петропавловската крепост с екскурзовод на български език
 • Туристическа обиколка в Талин с екскурзовод на български език
 • Туристическа обиколка в Стокхолм с екскурзовод на български език
 • Туристическа обиколка в Хелзинки с екскурзовод на български език
 • Посещение на Петерхоф с екскурзовод на български език, , с включена входна такса за двореца
 • Екскурзия до Царско село с екскурзовод на български език, с включена входна такса за Екатерининския дворец
 • Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език, с включена входна такса
 • Екскурзоводско обслужване / водач на български език по време на пътуването
 • Входни такси на посещаваните по програмата обекти
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Всичко, неописано в „Цената включва“
 • Обяди и вечери, извън описаните в „Цената включва“
 • Виза – 120 лв.
 • Виза съпорт – 40 лв.
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 30 000 евро, ЗАД „Армеец“ – 21лв. за лица до 69години /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 30 000 евро, ЗАД „Армеец“ – 51лв. за лица над 69години /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Възможно е да се наложи заплащане на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел
 • По желание сключване на застраховка “Отмяна на пътуване” - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител;
 • По желание включване на покритие за “Допълнителни рискове” към застраховка; Моля консултирайте се с наш представител;
 • Разходи от личен характер;
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
15.08.2020 от 3618 лв. запитване
29.08.2020 от 3618 лв. запитване

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
 • Аванс в размер на 50%;
 • Пълно плащане 30 дни преди датата на отпътуване.
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – глоба в размер на 100 лв на турист.
 • под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;
 • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Виза - стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център е 120 лв. Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане в България в който има не по-малко от 2 чисти (празни страници) за визи + 1 брой цветна снимка, паспортен формат - 3,5x 4,5 см на бял фон, на гланцова фотохартия, лицето да заема 70-80% от снимката, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н. (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта);
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители. 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс 1 щ.долар = 1,72 лв. При увеличение на този курс с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към датата на крайното плащане.
 • Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 30 пълно платили туристи
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой: 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Информация относно здравните изисквания: няма допълнителни медицински и санитарни изисквания при пътуване по програмата, не са необходими ваксинации.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • За издаването на виза за Русия е задължително да имате сключена медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина”, с покритие минимум 30 000Евро. Ако сключите индивидуално такава застраховка, е необходимо да я представите в офиса на туроператора
 • Възможно е да се наложи заплащане на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата.
 • Туроператорът си запазва правото да променя авиокомпанията/полетното разписание.
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
 • Температури през Май 7℃ - 12℃ и Август 12℃ – 24℃
Оферта № Е570

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).