години

Екскурзия СИНГАПУР И ОСТРОВ БАЛИ

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Доха – Денпасар/Бали/ - Сингапур - Доха – София

Продължителност:
13 дни/ 10 нощувки/ 2 нощни полета
Информация:
самолетна екскурзия с група и водач
ПО ЗАПИТВАНЕ
 • Програма

 • Цени

 • Условия

Динамичен търговски и туристически център, Сингапур е изтънчен и ултрамодерен град-държава с многобройни културни влияния и богата история, успял да съчетае модерното с традиционното. Някогашното рибарско селце, днес се е превърнало във финансова и технологична люлка на Югоизточна Азия... 
 
Остров Бали е наричан "Острова на хилядата Храма". Насладете се на пълноценна почивка, изпълнена с екзотика, митове и тайни. Не може да останете равнодушни към белите плажове, богатата растителност и древните храмове.  
ПЪРВИ ДЕН: 30.01.2019 ПОЛЕТ
Полет QR 226 София -Доха на АК Катарски Авиолинии. Излита в 22:45ч.
ВТОРИ ДЕН: 31.01.2019 БАЛИ
Каца в 04:35ч. в Доха. Полет Доха -Денпасар на АК Катарски Авиолинии. Излита в 08:15ч. каца в Денпасар /Бали/ в 23:15ч. Трансфер и настаняване в Настаняване в някой от изброените хотели в Нуса Дуа. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН: 01.02.2019 БАЛИ
Закуска. Свободно време за адаптация или по желание - участие в екскурзия по избор: с частен транспорт и екскурзовод на руски език, . Нощувка  
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 02.02.2019 БАЛИ / Убуд и храма Бесаких /обяд/
Закуска. Целодневна екскурзия с включен обяд до Източен Бали-Бесаки и Убуд. Начало:10:00ч., продължителност - около 10 часа; (включена в цената при резервация до 31.07.2018) Пътуваме през Източната част на остров Бали, в подножието на най-високия и свят вулкан в Бали - планината Агунг (3142м.), изригнал последно преди 40 години. Посещаваме най-свещения хиндуиски храм на острова - Пура Бесаки, наричан още "Храмът Майка", съграден на един от вулканичните склонове, огромният храмов комплекс се състои от различни религиозни сгради, храмове и пагоди, най-големият от които е Пура Пенатаран Агунг; Обяд в битов индонезийски ресторант. Продължаваме към Убуд, като по път минаваме през Свещената гора на маймуните, където ще имате близки срещи с дългоопашати макаци. Посещаваме храма Паданг Тегал Пура Далем и музея Пури Лукисан, където ще видите изключителни балинезийски картини и дърворезби. В Убуд ще разгледаме Кралския дворец и ще имаме свободно време на Пазара на занаятите и приложното изкуство, където ще имаме възможност да изпробваме търговските си умения за пазарене или да се поразходим из галериите и старинните улички. Убуд е известен като селище на приложните занаяти, известно с уникалните си дърворезби. Изкуството на дърворезбата някога е било достъпно само за кастата на брамините, дарени с таланта си от Боговете.Връщане в хотела.
Забележка: Препоръчваме в храма Бесаки да се носи за обличане саронг.
ПЕТИ ДЕН: 03.02.2019 БАЛИ  / Бедугул и храма Танах Лот /обяд/
Закуска.Целодневна екскурзия с включен обяд до Бедугул и Танах Лот. Начало: 10:00ч., продължителност - около 10 часа; (включена в цената при резервация до 31.07.2018) Отправяме се към Менгви и посещаваме храма Пура Таман Аюн, известен с огромните си порти и кули. Продължаваме към Бедугул - планински курорт и езерото Братан, намиращо се в кратера на отдавна угасналия вулкан Гунунг Катур. Това езеро е жизнено важно за околните ферми и местните боготворят езерната богиня Деви Дану в Храма Пура Улун Дану Братан, построен на бреговете на езерото, един от най-живописните храмове в Бали. Продължаваме към селцето Жатилуви /ЮНЕСКО/ и оризените тераси, където ще научите много за земеделието, социалната система и бита на острова. Обяд в битов индонезийски ресторант. Продължаваме към храма Пура Лухур Танах Лот, един от най-известните и енигматични Храмове на Бали, построен на скала в морето и свързан със светеца-монах Нирарта. След като се насладим на уникалния залез над Танах Лот, трансфер до хотела. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН: 04.02.2019 БАЛИ
Закуска. Свободно време за плаж или разходки или по желание - участие в екскурзия по избор: с частен транспорт и екскурзовод на руски език, . Нощувка.
СЕДМИ ДЕН: 05.02.2019 | БАЛИ
Закуска. Свободно време за плаж или разходки или по желание - участие в екскурзия по избор: Нощувка Препоръчваме: Целодневна екскурзия с включен обяд до остров Ява с Посещение на храмовете Борободур и Прамбанан  (ЮНЕСКО).  Начало: 04:00ч., връщане в хотела 23 ч. продължителност - около 23 часа; (с вътрешен полет, трансфер) цена 350 долара на човек /320 долара на дете;
 
Храмът Боробудур в Индонезия е един от най-величествените монументи и най-голям будистки паметник в света. Намира се в сърцето на Централна Ява и в продължение на векове лежи скрит под слоевете вулканична пепел и тропическа зеленина. Защо е бил изоставян, остава загадка и до ден-днешен. Построен е през 8-9 век и се състои от 9 платформи, покрити с огромен централен купол. Храмът е украсен с над 2500 релефни пана и с 504 статуи на Буда. Централният купол е заобиколен от 72 статуи на Буда. Комплексът е завършен  преди повече от 1000 години или 300 години преди шедьовъра Ангкор Ват в Камбоджа.

Храмът Прамбанан - Следващият най-значим обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО в Индонезия е индуският комплекс Прамбанан. Построен е около 9 век в близост до Боробудур. Посветен е на божествената троица Тримутри -Брахма (Създателя), Вишну (Пазителя) и Шива (Разрушителя). Най-големият храм в комплекса е посветен на Шива. Той се издига на 47 метра височина и може да бъде видян отдалеч. Обграден е с галерии, украсени с барелефи и разказващи историята на Рамаяна, издълбана върху вътрешните стени на балюстрадите.  Във времето е бил разширяван с добавяне на храмове около централните и по време на своя апогей, храмовият комплекс съдържал над 250 големи и малки храма. Комплексът служи като кралски храм за религиозни церемонии и жертвoприношение. Въпреки това, през 10-ти век, храмът е изоставен. Поради голямо земетресение през 16 век, храмовете рухват. Някои от тях са възстановени, но много от тях остават като развалини.
ОСМИ ДЕН: 06.02.2019 БАЛИ
Закуска. Свободно време за плаж или разходки или по желание - участие в екскурзия по избор: с частен транспорт и екскурзовод на руски език, . Нощувка
ДЕВЕТИ ДЕН: 07.02.2019 БАЛИ-СИНГАПУР
Закуска. Трансфер до летището. Полет SQ 930 Денпасар-Сингапур на АК Сингапурски Авиолинии. Излита в 11:55ч. Каца в 14:30ч. Трансфер  и настаняване в хотел Pan Pacific Singapore стаи Deluxe или в хотел Marina Mandarin стаи Deluxe за 3 нощувки база закуска. Нощувка
ДЕСЕТИ ДЕН: 08.02.2019 СИНГАПУР
Закуска. Сити тур на Сингапур (около 3,5-4 ч) с посещение  Skypark (включен в пакетната цена ): Ще оставим зад себе си бляскавия и ултрамодерен град и се отправяме към най-старинните улички на "Колониалното сърце на Сингапур", което най-добре отразява амалгамата между Източната мистика и прагматизма на Запада. Разглеждаме Паданг, Крикет Клуба, Парламента, Висшата съдебна палата, Еспланадата, Кварталът на посолствата. Спирка край реката, където ще видите контрастите между колоритни сгради на фона на модерни небостъргачи във финансовата част Рафълс Плейс. Продължаваме към историческата част Чайна Таун, дом на китайската общност в Сингапур, показваща богатата културна история на ранните заселници. Ще се разходим из улиците, където много от традиционните занаяти като лечителство, фамилни работилници, чаени къщи, магазинчета за порцелан и златарски работилници, са се предавали от поколение на поколение. Следващата спирка е Националната градина на орхидеите. Ще се разходим из разкошните градини, съдържащи над 20 000 вида растения, както и националното цвете на Сингапур - Vanda Miss Joaquim. Ще посетим също и VIP градините, където до днес над 100 орхидеи са били наименувани на VIP гости, както и Tang Hoon Siang Misthouse, където ще видите редки орхидеи от най-подбраната колекция на градината, изложени в Къщата на Мъглите. Ще продължим към Малка Индия - квартал, който съчетава стари обичаи и традиции с модерни практики. Вървейки из улиците на Литъл Индия ще усетите специфичния аромат на подправките. Последната ни спирка са Ботаническите градини - зеленото сърце на града, където ще се поразходим за разхлада. Връщане в хотела.
ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 09.02.2019 СИНГАПУР
Закуска. Свободен ден в Сингапур. Вечерта по желание - Нощно сафари (около 3,5-4ч USD 70 на човек). Изживейте невероятните емоции на нощно сафари в най-големия парк за диви животни в света, пригоден за разглеждане през нощта, простиращ се на площ 40 хектара, разделен на 8 главни екологични биотопа. Докато се возите на влакче (45 минути) ще усетите изумителният свят на нощната джунгла, оживяваща след залеза на последните слънчеви лъчи. Насладете се на разходка в невероятната зоологическа градина - едно невероятно приключение в единственият по рода си зоопарк, където представителите на над 300 вида (бял носорог, леопарди, панди, летяща азиатска катерица) са разделени помежду си и от вас не с клетки, а с вода. Нощувка.
ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 10.02.2019 СИНГАПУР
Закуска. Свободен ден в Сингапур. По желание полудневен тур Етническите Квартали на Сингапур: (около 3,5 - 4ч USD 45 на човек). По желание екскурзия до остров Сентоса (USD 45 на човек). Следобедно посещение на остров Сентоса - "острова на чудесата". Той е само на 120 метра от основния остров. До острова ще стигнем по мост с автобус или с кабинков лифт, от който се открива невероятна гледка към пристанището и града. На самия остров ще откриете чудесни кътчета, като 200-метрова алея с пеещи фонтани, по проект на ученик на испанския архитект Гауди, статуята на Мерлиона, делфинариум в открито море, SeaWorld - най-големият подводен океанариум в света, с 800 вида морски обитатели, наречен още Прозорец към морето! По подводна подвижна алея от стъкло се разхождате, а над Вас плуват акули, скатове, мантии и пъстроцветни рибки. Вечерно лазерно щоу "Крилата на Времето" - историята на Сингапур, разказана в драматични ефекти. Късен трансфер до летище.
ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН: 11.02.2019 ПОЛЕТ
Полет QR 945 Сингапур-Доха на АК Катарски Авиолинии. Излита в 02:05ч. Каца в 05:05ч.
Полет QR 227 Доха  - София на АК Катарски Авиолинии. Излита в 06:55ч. Каца в 11:15ч.
 
НАСТАНЯВАНЕ
Възрастен в двойна стая
 
евро
 
лева
 
Забележка
The Laguna A Luxury Collection Resort & Spa 6*
Deluxe Garden View  2594 5084 Доплащане за обяд (3 степенно меню по избор на главния готвач  в ресторант Arwana) - 50 USD на човек/ден
Доплащане за вечеря ( 3 степенно меню по избор на главния готвач  в ресторант Arwana или на бюфет в ресторант  Banyubiru) - 50 USD на човек/ден )

Дълъг и широк плаж със фин ситен пясък, спокойно море със слабо вълнение
Deluxe Lagoon View  2624 5143
Deluxe Lagoon Access 2724 5339
Grand Hyatt Bali 5*   https://bali.grand.hyatt.com
Grand Room

2464

4829

Доплащане за обяд  - 50 USD на човек/ден
Доплащане за вечеря - 60 USD на човек/ден
 
Живописни градини с езера, басейни, извори и фонтани, типично балинезийски архитектурен стил – комплексът наподобява автентично балинезийско селище; в близост до ресторанти; близо до нощния пазар с прясно приготвяни балинезийски балинезийски специалитети; ежедневни танцови представления;

Ocean View Room

2594

5084

Grand Club Garden

2734

5359

Hilton Bali 5*   www3.hilton.com

Deluxe Ocean View

2524

4947

Доплащане за вечеря - 50 USD на човек/ден

Невероятна гледка към океана, но пред хотела морето е със силно вълнение в този период

Premium Ocean Front

2664

5221

Ayodya Resort Bali  5*    www.ayodyaresortbali.com/
Deluxe 2424 4751 Доплащане за вечеря - 61 USD на човек/ден
 
Дълъг и широк Плаж с фин ситен пясък, спокойно море със слабо вълнение
 
Grande 2494 4888
Ayodya Palace 2774 5437
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 12 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети София - Доха - Денпасар - Сингапур - Доха - София на АК КАТАРСКИ АВИОЛИНИИ, с включени летищни такси по международните полети;
 • Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус категория туристически;
 • 7 нощувки със закуски в избрания хотел на остров Бали;
 • 3 нощувки със закуски  в Сингапур в един от посочените 2 хотела;
 • Всички турове и обиколки, описани по програма - с частни бусове, с частен екскурзовод на руски език;
 • Входни такси на посещаваните обекти по програмата;
 • Медицинска застраховка за покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване;
 • Застраховка отговорност на туроператора
 • Водач от агенцията
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Късен чек аут в последния ден в Сингапур, преди късния трансфер до летище
 • Допълнителни екскурзии и посещения по желание. Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум брой участници – 4 възрастни
 • Доплащане за полупансион  - по оферта спрямо всеки от изброените хотели на Бали;
 • Доплащане за пълен пансион - по оферта спрямо всеки от изброените хотели на Бали;
 • Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията
 • Бакшиши - около 5 щат. долара на ден/човек (заплащат се на място)
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител.
 • По желание включване към застраховката на покритие за „Допълнителни рискове“; Моля консултирайте се с наш представител
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • Цветно копие на международен паспорт
 • Аванс в размер на 1000 евро / 1960 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор;
 • Пълно плащане до 19 декември 2018 г.
АНУЛАЦИОННИ УСЛОВИЯ:
 • Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • При анулация до 31.08.2018г - без неустойка. 
 • При анулация от 01.09.2018 г. до 19.12.2018г - неустойка в размер на 50% от общата цена на пътуването.
 • При анулация след 19.12.2018г или неявяване за полет-неустойка 100% от общата цена на пътуването.
 • В случай, че Пътуващият прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • Пътуващият има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни и вътрешни полети и не по-късно от 23.12.2018г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • Визи и визови изисквания за български граждани при пътуване по програмата - няма.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 12 души. Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група - 19 декември 2018 г.
 • Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване по програмата. ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО хапчета против малария – прием по схема, ваксинация за превенция за жълта треска.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Език на извършване на туристическите услуги: водач на български език при група от мин. 15 души, допълнителните екскурзии се провеждат на руски език=
 • Пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1, 66 лева. При повишаване курса на долара с повече от 1,70 лева за 1 USD, пакетната цена подлежи на прекалкулиране;  
 • Последователността на посещаваните обекти в туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
 • При пътуване на семейство с деца под 12г. - децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.
 • Валута: 1 EUR = 16,31 IDR; 1 USD = 13,86 IDR (към 06.06.2018)
 • Часовете на полетите са в местно време.
 • Часово време: България - 12:00ч., Индонезия - 18:00ч.
Оферта № Е474

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).