години

ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ: Екскурзия в Будапеща

- на полупансион

Маршрут:
Пловдив/София - Будапеща - София/Пловдив

Продължителност:
6 дни / 5 нощувки
Информация:
автобусна програма БЕЗ нощни преходи
БЕЗ възрастови ограничения Дати на отпътуване: 17.07, 04.09
Специална оферта:
3% отстъпка при РАННО ЗАПИСВАНЕ
/2 месеца преди датата на екскурзията/
Цена от:
485 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

ПЪРВИ ДЕН:

04:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят/ 07:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София – Сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград - Будапеща. Вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел.
Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН

Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с eкскурзовод – Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши", катедралата „Св. Стефан”, хълма с крепостта, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, хълма Гелерт с цитаделата, крайбрежните булеварди и Парламента.

По желание: разходка с корабче по Дунава цената на билета за корабчето, която е около 15 евро, не е включена в цената на екскурзията).

Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН

Закуска. Свободен ден в Будапеща или туристическа програма по желание - целодневна екскурзия до големия завой на Дунава - крепостта  Вишеград, Естергом и Сентендре. Естергом е старата столица на Унгария. Този град, а не Будапеща унгарците наричат „кралицата на Дунава”. Разглеждане на града и на катедралата – най-голямата църква в Унгария. Разглеждане на Сентендре – кокетно градче, чийто стар град ще ви върне назад във времето със своите дюкянчета, живописни кафенета и ресторанти, галерии и пр. Завръщане в Будапеща.

Екскурзията е с доплащане 34 лв за възрастни и 24 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български.

Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Закуска. Свободен ден в Будапеща или туристическа програма по желаниецелодневна екскурзия до Виена. 07.30 ч – отпътуване за Виена. Около 12.00 ч – пристигане.  Разглеждане на Виена – панорамна обиколка с екскурзовод: двореца „Белведере”, Ринга – Кметството, Университета, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер; пешеходна разходка из стария град: ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Свети Стефан”. Около 16.00 ч – отпътуване за Будапеща. Около 20.30 ч – пристигане.

Екскурзията е с доплащане 48 лв за възрастни и 38 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се  заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български.

Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН

Закуска. Свободен ден в Будапеща или туристическа програма по желаниецелодневна екскурзия до Братислава. 08.30 ч – отпътуване за Братислава. Около 12.00 ч – пристигане. Разглеждане на Братислава – Старе место, Катедралата (отвън). Свободно време. Около 16.00 ч – отпътуване за Будапеща.  Около 19.30 ч – пристигане.

Екскурзията е с доплащане 48 лв за възрастни и 38 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български.

Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН

Закуска. Отпътуване по маршрут Будапеща – Белград - София. Вечерта – пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер София - Пловдив.

Хотел 2*/3* Възрастен в
двойна/тройна стая
Възрастен
в единична стая
Дете до 18 г.
в стая с 2 възрастни
Дете до 18 г.
в стая с 1 възрастен
17.07.2018 499 лв. 617 лв. 419 лв. 449 лв.
04.09.2018 485 лв. 599 лв. 419 лв. 449 лв.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА
 
  Допълнителни услуги  Цени  
Екскурзия до големия завой на Дунава 34 лв.
Екскурзия до големия завой на Дунава за деца под 18 г. 24 лв.
Екскурзия до Виена 48 лв.
Екскурзия до Виена за деца под 18 г. 38 лв.
Екскурзия до Братислава 48 лв.
Екскурзия до Братислава за деца под 18 г. 38 лв.
Допълнителна седалка 215 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с луксозен автобус;
 • 5 нощувки със закуски и вечери в Будапеща, в хотел 3*, периферно разположен;
 • Обиколка на Будапеща с екскурзовод на български;
 • Водач – придружител от туроператора.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Обеди
 • Допълнителни екскурзии срещу доплащане
 • Застраховка „Медицински разноски при пътуване” (доплащане 12 лв за целия престой)
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • Депозит - 30% от стойността на екскурзията.
 • Заплащането на 100% от стойността на пакета се извършва съгласно условията на сключения договор.
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
При отказ от пътуване:
 • повече от 60 дни преди обявената дата на пътуването се възстановяват 100%;
 • от 59 дни до 30 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 80%;
 • от 29 до 15 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 70%;
 • от 14 до 10 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 30%;
 • от 9 до 3 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 20%;
 • под 3 дни преди обявената дата на пътуването му се задържа цялата сума от пакетната цена на организираното пътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • При тази екскурзия няма никакви ограничения за възрастта на участниците, тоест всички участници могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.
 • При посещение на Унгария, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в унгарски форинти от България.
 • Клиентите, които не желаят да се включват в допълнителните екскурзии, могат да посетят някоя от известните минерални бани на града, например баня Сечени (Széchenyi thermal bath) – най-голямата минерална баня в Европа, която разполага с големи минерални басейни – открити и закрити, плаж, сауни, парни бани и масажи. Таксата за вход е около 15 евро.
Оферта № Е252

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).