Екскурзия Истанбул между Европа и Ориента

- 3 нощувки
Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:
София - Пловдив - Одрин - Истанбул - Пловдив - София

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки
Информация:
автобусна екскурзия с група, екскурзоводско обслужване по целия маршрут
Цена от:
240 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

Екскурзия Истанбул между Европа и Ориента  - 3 нощувки

София/Пловдив - Одрин - Истанбул  - Пловдив/ София

Дати  на отпътуване:
01.03 - 04.03.2019
02.05 - 05.05.2019
23.05 - 26.05.2019
20.06 - 23.06.2019
18.07 - 21.07.2019

22.08 - 25.08.2019
05.09 - 08.09.2019
20.09 - 23.09.2019
17.10 - 20.10.2019

4 дни / 3 нощувки
автобусна екскурзия с група, екскурзоводско обслужване по целия маршрут
ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване за Турция от София в 07:00ч., от ШЕЛ Пазарджик в 08:30ч., от Пловдив  в 9:00ч. Около обяд пристигане в гр. Одрин. Ще имате възможност да се разходите в центъра на града, да разгледате символите – шедьовърът в архитектурното творчество на най- прочутият османски архитект, творил по времето на Сюлейман Великолепни, Мимар Синан – имперската джамия Селимие, както и Покрития пазар към нея. Задължително трябва да опитате и от прочутият специалитет – тава джигер, който е всепризнат деликатес. След това ще посетим и двете запазени и до днес български църкви в града – Св. Георги и Св. Св. Константин и Елена.
Привечер ще пристигнем в магнетичният Истанбул. След настаняване в хотелът, разположен на пешеходно разстояние от основните забележителности на града, ще имате възможност самостоятелно да се разходите в района и да разгледате многобройните и отрупани със стоки магазинчета.
 
Вечерта по желание Вечеря в рибен ресторант под моста „Галата“ /мин.10 човека/. Цена: 30 евро с включена консумация на алкохолни напитки; 25 евро без консумация на алкохолни напитки. Цената включва: трансфер хотел-ресторант-хотел; вечеря; Меню на вечерята: ордьовър със 7 вида предястия, салата, топло предястие/калмар/, риба на грил/ ципура или лаврак по избор/, сезонни плодове, 2 напитки/ алкохолни и/или безалкохолни/ по избор. Ще имате възможност да опитате от невероятно вкусните и пресни рибни ястия, наслаждавайки се на залеза над историческият полуостров и прекрасно осветените джамии и сгради, на фона на красивото нощно небе.
Нощувка.
ВТОРИ ДЕН
Закуска. Панорамна туристическа обиколка на Истанбул с автобус и  професионален екскурзовод на български език: по време на екскурзията увлекателната беседа на екскурзоводът ще ни разкрие интересни истории за световноизвестните забележителности в историческият център, който е под егидата на Юнеско като част от Световното културно наследство. Ще имате възможност да се разходите покрай Синята джамия, да разгледате трофеите на площад Хиподрума: Колоната на Константин, Египетския обелиск, Змиевидната колона, да се снимате пред Фонтана на Вилхелм II, да се насладите на красивата цветна градина с фонтан пред църквата “Св. София”, да опитате турски геврек или печени кестени от отрупаните колички на находчивите търговци. След това с автобуса ще продължим към Азия. По пътя ще преминем през Галатския мост, над залива Златен рог,  през районите Каракьой, Фъндъклъ, Бешикташ, ще преминем покрай двореца Долмабахче  по украсеният със снимки на националния любимец и герой Ататюрк булевард Долмабахче. За да стигнем до Първия мост над пролива Босфора, ще преминем покрай Военно –историческия музей, паметника на славният генерал по времето на Сюлейман Великолепни – Хайредин Барбароса, ще се насладим на градините на парка Йълдъз. Ще си кажем „Добре дошли в Азия“  движейки се покрай красиво украсените крайпътни градини, ще спрем за фотопауза на хълма Чамлъджа. Там ще имате възможност да отпиете от прочутия турски чай или да се освежите с турско кафе и да хапнете, наблюдавайки европейската част. След това ще се върнем към хотела, като не пропуснем да разгледаме и да запалим свещичка в обновената българска църква „Св. Стефан“.
 
След обяд ще имате възможност да се разходите самостоятелно
или
По желание: Посещение с беседа от местен екскурзовод на уникалната базилика „Св. София“ /мин. 10 човека/. Цена: 23 евро за възрастен/ 12 евро за дете до 12 год. Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език, вх. такса за базиликата Св. София. Цената не включва: задължително доплащане за слушалки при група над 15 човека: 5 т.л.
 
По желание: Разглеждане и разходка из градините на емблематичния дворец „Топ Капъ“, станал свидетел на исторически решения и задкулисни политически игри през вековете на разрастването на Османската империя. /мин. 10 човека/. Цена: 23 евро за възрастен/ 12 евро за дете до 12 год. Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език; входна такса за двореца/ без Харема/

Забележка: При комбиниране на посещението на „Св. София“ и „Топ Капъ“: Цена при мин. 10 човека: 35 евро за възрастен/ 17 евро за дете до 12 год.
 
Вечерта тези от вас, които имат сили и желание да се повеселят, могат да изберат между:
 
По желание:  Вечеря в местен ресторант с шоу програма /мин. 10 човека/. Цена: 30 евро. Цената включва: вечеря по меню; шоу програма. Меню на вечерята: плато със студени предястия, топло предястие, салата, основно ястие, десерт сезонни плодове, 2 напитки/ алкохолна и/или безалкохолна/ по избор.

По желание: Вечеря на кораб по Босфора с шоу програма  /мин. 10 човека/.  Цена: 39 евро с включена неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки Цена: 35 евро за възрастен/ 18 евро за дете до 12 год. с включена неограничена консумация само на безалкохолни напитки. Цената включва: трансфер хотел-пристанище-хотел; вечеря, шоу-програма. Меню на вечерята: плато със студени предястия; топло предястие; сезонна салата; основно ястие по избор - риба на грил с гарнитура рукола, лук и лимон, или печено пилешко филе с гарнитура ориз и картофи, или печени кюфтенца с гарнитура ориз и картофи, възможност за вегетарианско меню/ зеленчукова паста; вегетарианска пица или плато със зеленчуци; десерт баклава и сезонни плодове; неограничено количество местни алкохолни/ вино, бира, ракия, водка, джин/ и/или безалкохолни напитки
Шоу програмата включва: посрещане, танц на дервиш, турски цигански танц, кавказки танц, бели денс група, турски фолклорни танци, DJ програма.
Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Третият ден е посветен на самостоятелно разглеждане на града
или възможност да се включите към някое от организираните мероприятия по желание:
 
По желание: Посещение на Принцови острови /при мин. 15 човека, за дати 23.05.; 20.06.; 18.07.; 22.08.; 05.09. и 20.09./ Цена: 15 евро.Цената включва: трансфер с автобус или градски транспорт от/до пристанище; фериботни такси; придружаване от местен екскурзовод на български език.
 
По желание: Сутринта ще имате възможност да се разсъните по време на освежаваща Разходка с корабче по Босфора и да направите забележителна фотосесия на красивите дворци и къщи по Европейския и Азиатския бряг на Истанбул. /мин. 20 човека, Цена: 20 евро. Цената включва: трансфер хотел-пристанище-хотел; беседа от местен екскурзовод на български език/  Разходката е съпроводена от интересна беседа на местният екскурзовод.

По желание: Около обяд за тези от вас, които имат желание да се запознаят с османският лукс и разточителство, е предвидено организирано посещение до най-забележителния от османските дворци в града – дворецът „Долмабахче“ /мин. 15 човека/. Цена: 28 евро. Цената включва: трансфер с автобус; входна такса/без харема/; беседа от местен екскурзовод на български език. Често сравняван с дворецът във Версай, за построяването на  „Долмабахче“ са използвани 14 тона злато и 40 тона сребро, както и висококачествен кристал. Посещението е с беседа от местен екскурзовод на български език, която ще ви запознае с интересни факти около построяването на сградата.

По желание: Следобед - Посещение на небостъргача “ИСТАНБУЛ САПФИР“ /мин. 20 човека/. Цена: 12 евро. Цената включва: трансфер с автобус; Цената не включва: вх.такса за обзорната тераса: 30 т.л.; вх.такса за обзорната тераса и 4D кино: 42 т.л. Истанбул Сапфир” е най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична на Турция. Намира се в Европейската част на Истанбул, отвъд Златния рог, в района „Левент 4” осеян със съревноваващи се  помежду си по височина и екстравагантна архитектура небостъргачи, известен като икономическото сърце на града.  След завършването й през 2009 година, тя се извисява на 64 етажа на 236 м. височина/ с антената – 271 м./, със 74 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти, обектът съдържа и търговски център от 34 хил. Кв.м., голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино – симулация на полет с хеликоптер над Истанбул, филм от 12 мин., който ще Ви пренесе на едно друго ниво на усещанията и възприятията за многомилионният град.  От обзорната тераса, която се намира на 252 м. височина, се открива живописна гледка към Азиатската и Европейската част, към Босфора, простиращ се от Черно до Мраморно море.

По желание: Вечерта тези от Вас, които желаят, ще имат възможност да се включат в Екскурзия Нощен Истанбул с посещение на МОЛ „WATERGARDEN ISTANBUL” и да се потопят в светлините на нощен Истанбул, както и да се насладятна гвоздея в програмата: невероятно шоу от вода, светлина и музика в един от  най-новите развлекателни и шопинг центрове отвъд Босфора  /мин. 20 човека/. Цена: 15 евро. Цената включва: трансфер с автобус; беседа от местен екскурзовод на български език. МОЛ „WATERGARDEN ISTANBUL” се намира в азиатската част на града, квартал ATASEHIR и е един от най-големите развлекателни и шопинг центрове в Истанбул. Вдъхновена от световноизвестните дубайски пеещи фонтани, архитектурата на молът представлява басейн с фонтани, разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра, около който са разположени магазини и ресторанти. Подобно на фонтаните в Дубай и тук може да се насладите на магията на водата и светлината, преплетени в едно магнетично шоу и да си доставите незабравимо удоволствие.
Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Следва освобождаване на хотела и отпътуване за България. По пътя, преди да се разделим с невероятния Истанбул, ще имате възможност за последни покупки от магазините с най-много намаления, намиращи се в небезизвестния МОЛ „ФОРУМ Истанбул“ или пък да се потопите в подводния свят на  разположения в МОЛ-а аквариум „SEA LIFE”.
НАСТАНЯВАНЕ
 
Дати
на пътуване
Възрастен
в
двойна стая
Единична
стая
Възрастен
на
доп.легло
Дете до 6,99 г., настанено
с двама
възрастни
Дете 07 - 11.99,
настанено
с двама
възрастни
01.03 - 04.03.
STOP SALE
240 лв. 300 лв. 230 лв. 90 лв. 150 лв.
02.05 - 05.05.
STOP SALE
240 лв. 300 лв. 230 лв. 90 лв. 150 лв.
23.05 - 26.05.
STOP SALE
240 лв. 300 лв. 230 лв. 90 лв. 150 лв.
20.06 - 23.06.
STOP SALE
240 лв. 300 лв. 230 лв. 90 лв. 150 лв.
18.07 - 21.07.
STOP SALE
240 лв. 300 лв. 230 лв. 90 лв. 150 лв.
22.08 - 25.08. 240 лв. 300 лв. 230 лв. 90 лв. 150 лв.
05.09 - 08.09. 240 лв. 300 лв. 230 лв. 90 лв. 150 лв.
20.09 - 23.09. 240 лв. 300 лв. 230 лв. 90 лв. 150 лв.
17.10 - 20.10. 240 лв. 300 лв. 230 лв.  90 лв. 150 лв. 

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ  35 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на историческия център на Истанбул
 • Пешеходна обиколка в историческият център с местен екскурзовод на български език
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • Посещение на гр. Одрин
 • Посещение на МОЛ „Форум Истанбул“ с възможност за разглеждане на аквариум „SEALIFE”/вх.такса за аквариумът се заплаща допълнително/
 • Медицинска застраховка от ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Допълнителни екскурзии;
 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните обекти.
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка – Моля консултирайте се с наш представител.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
22.08.2019 от 240 лв. запитване
05.09.2019 от 240 лв. запитване
05.09.2019 от 240 лв. запитване
20.09.2019 от 240 лв. запитване
20.09.2019 от 240 лв. запитване
17.10.2019 от 240 лв. запитване
17.10.2019 от 240 лв. запитване

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:
 • Депозит 30 % от стойността на пакета
 • Пълно плащане до 30 дни преди отпътуване
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • при наличие на повече от 30 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 30% от стойността на екскурзията;
 • между 14-ия и 7-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
 • между 6-ия и 3-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 3 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 35
  Срок за уведомяване за ненабран минимум: 7 дни преди датата на отпътуване
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по програмата.
Оферта № Е21

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).