години

Екскурзия в Монголия и Многовековен Китай

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Истанбул - Улан Батор - Пекин - Сиан - Лоуян - Шаолин - Суджоу - Шанхай - Хонг Конг - Истанбул - София

Продължителност:
17 дни / 14 нощувки / 2 нощни полета
Информация:
самолетна програма с група и водач на български език
Цена от:
6684 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Запитване

ПЪРВИ ДЕН: 09.05.2018 СОФИЯ - ИСТАНБУЛ - УЛАН БАТОР

Полет София - Истанбул на авиокомпания Turkish Airlines. Излита в 10:00ч. Каца в 11:25ч. Полет Истанбул - Улан Батор. Излита в 19:10ч.

ВТОРИ ДЕН: 10.05.2018 УЛАН БАТОР

Каца в 10:05ч. в Улан Батор. Посрещане и трансфер до хотел Ulan Bator Bayangol 4*. Време за отмора. Следобед: 3-часова туристическа обиколка на града, с включена вечеря. Посещаваме будисткия манастир "Гандан тегчилен", основан през 1835 година от петия джебдзундамба (духовния водач на монголските будисти). Превръща се в основен център на будизма в страната. През 30-те години на 20-ти век избягва масовите разрушения на манастири от комунистическия режим, но през 1938 година е затворен. Работата му е възстановена през 1944 година, но с ограничен персонал. През 90-те години на 20-ти век манастирът е възстановен и реставриран. Днес е обитаван от около 150 монаси. Сред главните забележителности на манастира е висока 26,5 метра статуя на будисткия бодхисатва Авалокитешвара. Тя е изградена през 1996 година и е покрита със златно фолио и 2286 скъпоценни камъка. В началото на 20-ти век на нейното място се е намирала статуя на Богд хан, обявил се за владетел на Монголия след отделянето от Китай през 1911 година, но този паметник е унищожен от съветските войски през 1938 година. Посещаваме още Националния Исторически Музей, фотопауза и разходка по площад Сукбаатар. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 11.05.2018 УЛАН БАТОР

Закуска. Еднодневна екскурзия до Национален парк Terelj, съвсем близо на изток от Улан Батор. Много номади все още живеят в парка и отглеждат своите коне, камили и кози. Паркът е впечатляващ със своите скални формации, красиви хълмисти долини и виещи се през тях реки. Причудливите скали носят и причудливи имена, сред които и "Монах, четящ книга". Фотопауза на едно от емблематичните места - Скалата на костенурката. Обяд в номадска юрта в номадския лагер. След време за отмора и запознаване с местните обичаи и начин на живот, продължаваме към Център по медитация Aryabal, построен във формата на глава на слон, на върха на висок хълм. До него водят 108 стръмни стъпала, като дългият път е бил предвиден не просто да води към храма, но и за медитация. 72 мантри и 144 будистки учения на монголски и английски език ни напомнят за вечното и тленното, за духовното - спираме пред повечето от тях, което забавя качването ни до пещерата за медитация - Kālachakra Cave, декорирана с красиви стенописи. Храмът, от своя страна, ще ви изуми с дърворезбите и стенописите си, изобразяващи архати (просветлени учители). Фотопауза пред паметника на Чингиз в Tsonjin Boldog. Връщане в Улан Батор. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 12.05.2018 УЛАН БАТОР

Закуска. Свободен ден в Улан Батор. Обяд в хотела. Вечерно представление-спектакъл с фолклорни танци и музика. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 13.05.2018 УЛАН БАТОР - ПЕКИН

Полет Улан Батор - Пекин. Посещение на Летния Дворец, с неговите градини, храмове, езера, пагоди и павилиони - имперска резиденция на последната династия - Чин. Фотопауза на Олимпийския стадион "Гнездото". Трансфер до Beijing Sunworld Hotel 4*. Вечеря патица по пекински. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 14.05.2018 ПЕКИН

Закуска. Може би за вас ще е изненада, че Пекин е... шестата столица на Китай. Разглеждане на града. Посещение на Имперския Дворец - "Забраненият град", откъдето в продължение на почти 4 века две династии - Мин и Чин управлявали съдбините на огромната империя. В неговите 9999 помещения се ковали интриги и сложни политически планове, а в тронните зали се организирали грандиозни церемонии. Строен през 15-ти век, летописите разказват, че по него в продължение на 14 години са работели над 100 000 художници и 1 000 000 майстори. До 1911г. сърцето на огромната империя било един наистина "Забранен град" - простосмъртен не можел да прескочи 180-метровия ров и око да проникне през 10-метровата ограждаща го стена. Разходка по площад Тян ан Мън "вход за райски мир" - най-големият площад в света, простиращ се на площ 40 хектара и побиращ почти 1 000 000 души. Следобед посещение на Храма на Небето - едно от архитектурните чудеса на света, строен през 15-ти век изцяло от дървени конструкции и без нито един гвоздей - никога неразрушаван от земетресение! По желание: Вечерно представление Кунг Фу шоу - незабравима емоция и докосване до екзотиката на древната столица на имперски Китай, съчетание от акробатика и бойни изкуства. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 15.05.2018 ПЕКИН - СИАН

Закуска. Еднодневна екскурзия до Великата Китайска стена, архитектурното чудо и символ на Китай. С обща дължина от около 10 000 км. и височина от 3 до 8 метра, стената се вие през цели 8 провинции и е единственото човешко творение, видимо от космоса. Строена в периода 5-3 век пр. Хр, с цел да защитава богатствата на империята от набезите на варварите. Върху нейните 100-тонни блокове могат да се разминат 6 ездачи. Посещение на 1 от 13-те гробници на императорите от династията Мин. Затаяваме дъх и очакваме да срещнем всеки момент императорите и императриците в този огромен подземен дворец. Посещение на фабрика за обработка на нефрит. Отпътуване към Сиан (Чан Ан) - град с 30-вековна история с експресен влак Пекин - Сиан 17:37-22:52, във втора класа. Трансфер и настаняване в Shangri La Hotel Golden Flower 5*. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: 16.05.2018 СИАН

Закуска. Разходка до Великата пагода на голямата дива патица - 7-етажна ступа, построена през 7-ми век с цел да съхрани 657 тома будистки ръкописи. Според китайските летописи, именно оттук религията на будизма завладява Китай. Пагодата е невероятен пример за будистка архитектура от времето на династията Тан. Столица на Китай в продължение на 11 века и 11 династии, Сиан е най-големият град в света в периода 6-10 век, контролирал Пътя на коприната в продължение на 4 века. За блясъка и най-вече за богатството на Сиан свидетелстват крепостните стени, с техните почти 6000 бойни кули, от времето на династията Мин. Разходка в Стария град с крепостната стена, откъдето пред вас се открива чуден панорамен изглед. Следва посещение на атракцията, направила Сиан известен в света и поставила го под закрилата на ЮНЕСКО - Гробницата с прочутата теракотена армия, намираща се в околностите на града. Възкачил се на престола едва 14-годишен, след поредица междуособни династични борби, Чин Ши Хуан Ди успява да обедини враждуващите царства в Китай и поставя началото на имперската епоха на една велика нация, провъзгласявайки себе си за първия император на Обединен Китай. През 246г. пр. Хр. императорът нарежда строежа на уникалната гробница, продължил почти 40 години. Над 9000 теракотени войници в естествен ръст, подредени за поход, трябвало да охраняват гробницата на императора и пътуването му към отвъдния свят, а стотиците хиляди работници, строили гробницата, трябвало да отнесат със себе си тайната на нейното местонахождение... като били зазидани живи. По желание: Вечерно представление-спектакъл "Златният век на династията Тан". Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН: 17.05.2018 СИАН - ЛОУЯН - ШАОЛИН - ЖЕНГЖОУ

Закуска. Трансфер до гарата и отпътуване с експресен влак до Лоуян (09:11-10:54, втора класа). Посещение на пещерите Лоуян или пещерите на Драконовата порта, изкопавани в продължение на 4 века (от 5-ти до 9-ти век) - един от най-блестящите шедьоври на китайското будистко изкуство. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоуян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи с размери от 25 мм до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на древните колони", както и над 60 будистки пагоди. Сега под закрилата на ЮНЕСКО, някога пещерите били под закрилата на императорите от династията Уей, Тан и Жу. Посещение на Пагодата на белия кон. Екскурзия до Манастира Шао Лин. Посещаваме Гората на пагодите. Вечеря в битов ресторант. Трансфер до Женгжоу (2-2.5ч) - пристигане късно вечерта. Настаняване в хотел Xinhua Jianguo 4*. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН: 18.05.2018 ЖЕНГЖОУ - ШАНХАЙ

Закуска. Трансфер до гарата и пътуване с експресен влак до Шанхай (втора класа, 07:25-14:29). Настаняване в хотел Merry Hotel Shanghai 5*. Кратка почивка. Вечерта: Круиз с вечеря и музика на живо по река Хуанпу. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 19.05.2018 ШАНХАЙ - ТОНГЛИ - СУДЖОУ

Закуска. Отпътуване към плаващия град Тонгли. След двучасова разходка из "Венеция на Изтока", трансфер до Суджоу и посещение на "Градините на майстора на мрежи". Разходка с корабче по Големия канал, свързвал някога Пекин с Ханджоу, ще спрем за фотопауза пред Старата градска порта и ще посетим фабрика за коприна. Настаняване в Garden Hotel Suzhou 5*. Вечеря. Нощна обиколка на Суджоу с неговите прекрасни паркове и езера. Нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 20.05.2018 ШАНХАЙ

Закуска. Туристическа обиколка на Шанхай - прословутата крайбрежна част Бунд, наследство от британското колониално минало. Днес 19-милионният мегаполис на 21-ви век може да причини световъртеж със забързаността на тълпите и многолюдието си, с архитектурната смесица от ултрамодерните сгради и старите колониални къщички. Участие в чаена церемония. Вашият тур продължава с разглеждане на Стария град с градините Ю Юан - още едно архитектурно постижение на династията Мин, простиращо се на площ 20 000 кв.м. и отнело почти 20 години. Посещение на Храма на Нефритения Буда. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града и шопинг на известната търговска улица Нанджинг или по желание: Посещение на Океанския аквариум и Телевизионната кула с качване до най-високата площадка, откъдето се открива секваща дъха гледка към града и новата част Пу Донг. Нощувка в хотел Merry Hotel Shanghai 5*.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН: 21.05.2018 ШАНХАЙ - ХОНГ КОНГ

Закуска. Трансфер до летище. Полет Шанхай - Хонг Конг. Излита в 09:35ч. Каца в 12:45ч. Настаняване в Penta Hong Kong 4*. Свободен следобед. По желание: 4-часов тур около Коулун - името на полуострова северно от Хонг Конг означава "9 дракона" и това е най-съвременната и модерна част на Хонг Конг, граничеща с Виктория Харбър. Там в момента живее почти половината от населението на Хонг Конг. Нощувка.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН: 22.05.2018 ХОНГ КОНГ

Закуска. Полудневна обзорна обиколка на Хонг Конг с включен обяд: вр. Виктория - откъдето ще се насладите на уникални гледки към града и пристанището, пазарът Стенли - където можете да закупите ръчно тъкани изделия от коприна, китайско приложно изкуство, традиционни костюми, уникална ръчно изработена китайска бижутерия, сувенири - не забраняйте, че тук е традиция да се пазарите! Военноморският музей на Хонг Конг - Мъри Хаус, рибарското кварталче Абърдийн - където часовникът просто е спрял и хората са запазили традиционния си начин на живот, странно контрастиращ с модерния и космополитен мегаполис. Можете да се насладите на морски дарове, приготвяни направо върху някоя от плаващите лодки - джонки, снежнобелия плаж на Репулс Бей, храмът Уонг Тай Син - шедьовър на китайската традиционна храмова архитектура. Обяд в битов ресторант. Свободен следобед. Нощувка.

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН: 23.05.2018 МАКАО

Закуска. Целодневен тур до Макао с включена обиколка и обяд на бюфет - португалска кухня и хонгконгски специалитети. Обиколката включва: храмът A-Ma, площад Сенадо, Macau Fisherman's Wharf, казино Венеция, катедралата Сейнт Пол, къщата на Милосърдието, църквата Свети Доминик. Късен следобед - ферибот обратно до Хонг Конг. Нощувка.

ШЕСТНАДЕСЕТИ ДЕН: 24.05.2018 ХОНГ КОНГ - ИСТАНБУЛ

Закуска. Свободно време. Късен трансфер до летището. Полет Хонг Конг - Истанбул на АК Turkish Airlines. Излита в 22:45ч.

СЕДЕМНАДЕСЕТИ ДЕН: 25.05.2018 ИСТАНБУЛ - СОФИЯ

Каца в Истанбул в 05:05ч. Полет Истанбул - София. Излита в 07:50ч. Каца в 09:05ч.

ПАКЕТНА ЦЕНА

СТАНДАРТНИ ЦЕНИ

евро

лева

Възрастен в двойна стая

3410

6684

Възрастен в единична стая

3810

7468

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 16 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетни билети София-Истанбул-Улан Батор/Хонг Конг-Истанбул-София, с включени летищни такси 307 евро (към 01.11.2017)
 • Самолетни билети с включени летищни такси Улан Батор - Пекин;
 • Самолетни билети с включени летищни такси Шанхай - Хонг Конг;
 • Билет за експресен влак Пекин - Сиан (дневен преход)
 • Билет за експресен влак Сиан - Лоуян (дневен преход)
 • Билет за експресен влак Женгжоу - Шанхай (дневен преход)
 • Трансфер Шанхай-Суджоу-Шанхай
 • Всички трансфери летище/гара-хотел-летище/гара с частен превоз и англоговорящ екскурзовод;
 • Всички екскурзии, посещения и обиколки, изрично посочени като включени в програмата, с частен превоз и англоговорящ екскурзовод; с включени входни такси за посещаваните обекти;
 • 14 нощувки на база закуска в хотели 4*/5* по маршрут:
 • 7 вечери в битови ресторанти - според програмата
 • 3 обяда в битови ресторанти - според програмата
 • Фериботни билети Хонг Конг - Макао - Хонг Конг
 • Круиз с вечеря и музика на живо по река Хуанпу в Шанхай
 • Вечерно представление-спектакъл с фолклорни танци и музика в Улан Батор
 • Входни такси за всички включени в програмата посещения и атракции
 • Екскурзоводско обслужване от местни екскурзоводи за всички посещения и обекти на английски език (при група по-малка от 16 души - по желание обслужване на руски език)
 • Медицинска застраховка на ЗД Армеец, с покритие 10 000 евро
 • Застраховка "Отговорност на туроператора"
 • Водач-придружител от фирмата-туроператор при група от минимум 16 души

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Обеди и вечери, които не са посочени в програмата като включени
 • Виза за Китай - 60 щ.д.
 • Допълнителни екскурзии и посещения, посочени в програмата като по желание:
  • Кунг Фу шоу - 45 щ. д.
  • Вечерно представление-спектакъл "Златният век на династията Тан" с включена вечеря - 85 щ.д
  • Полудневен тур до полуостров Коулун - 90 щ.д.
 • Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията
 • Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в "Цената включва"
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори - препоръчително е 5$ на ден/човек
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Виза за Китай
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването, поне две свободни страници и 2 паспортни снимки
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Аванс в размер на 1500 евро/ 2940 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор;
 • Пълно плащане до 31.03.2018г.
АНУЛАЦИОННИ УСЛОВИЯ:
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прекрати едностранно договора, като заплати на ТУРОПЕРАТОРА следните неустойки:
 • При анулация до 31.01.2018г. - без неустойка.
 • При анулация от 01.02.2018г. до 28.02.2018г. - неустойка в размер на 20% от общата цена на пътуването.
 • При анулация от 01.03.2018г. до 31.03.2018г. - неустойка в размер на 50% от общата цена на пътуването.
 • При анулация от 01.04.2018г. до 09.04.2018г. - неустойка в размер на 80% от общата цена на пътуването /включваща пакетната цена и допълнителните услуги/
 • При анулация след 09.04.2017 или неявяване за полет - неустойка 100% от общата цена на пътуването.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените,но неизползвани услуги.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 09.04.2018г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 150 евро на билет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
 • Последователността на туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.
 • Цените на допълнителните турове и шоу програми са валидни при минимум 10 записани туристи.
 • Всички екскурзии и шоу програми по желание се заявяват и заплащат предварително при доплащане на пакетната цена.
 • Пакетните цени са калкулирани по курс на БНБ 1,75 лева за 1 щат. долар. При промяна на валутния курс пакетните цени подлежат на преизчисление.
 • При пътуване на семейство с деца под 12г. - децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.
 • Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Валута: 1 EUR = 2,871.97 MNT (монголски тугрик); 1 EUR = 7.78 CNY (китайски юан) (валидни към 14.11.2017г.)
 • Часово време: България - 12:00ч., Монголия, Китай - 18:00ч.;
Оферта № Е86

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).