Екскурзия в Куба

- Перлата на Карибите
Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Париж - Хавана - Гуама - Санта Клара - Кайо Санта Мария - Ремедиос - Тринидад - Кайо Коко - Хавана - Париж - София

Продължителност:
12 дни / 10 нощувки / 1 нощен полет
Информация:
самолетна екскурзия с група и водач
Специална оферта:
ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ
ПО ЗАПИТВАНЕ
 • Програма

 • Цени

 • Условия

ПЪРВИ ДЕН: София-Париж-Хавана

Полет София-Париж на АК Air France. Излита в 07:20ч. Каца в 09:20ч. в Париж. Излита от Париж в 16:30ч. Каца в Хавана в 20:25ч. Трансфер и настаняване в хотел Melia Habana 5*/Hotel Nacional de Cuba 5*/Hotel Memories Miramar 4* за 2 нощувки. Коктейл за Добре Дошли. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Хавана

Закуска. Туристическа обиколка на най-известния някога пристанищен карибски град - Хавана: пищни дворци от отминалите колониални епохи, красиви алеи и аристократични хасиенди… Обиколката започва с Модерна Хавана: Университета, Площада на Революцията, крайбрежния булевард Малекон, Сградата на Парламента, Некропола на Христофор Колумб. Пешеходна обиколка на Стара Хавана, обявена от ЮНЕСКО за Световно Културно наследство през 1982г: Сградата на Капитолия, Театъра, Авеню El Prado, Двореца на Президентството и Сентръл Парк, Замъка Моро, Mемориала на Хосе Марти, Площада на Катедралата, Площада Сан Франсиско де Асизи, Площада на Оръжието, Двореца на Занаятите, Градския музей  - Двореца Вилануева и Двореца на Рома. Обяд в битов ресторант в Стария град. Връщане в хотела. По желание и срещу допълнително заплащане - участие в урок по салса или обиколка в олдтаймер - стара американска кола (4 души в кола за 1-часова обиколка) или тестване на пури (включва 1 пура+1 напитка ром+1 кафе на човек). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Хавана-Гуама-Санта Клара-Кайо Санта Мария

Закуска. Отпътуване към Гуама за посещение на Ферма за отглеждане на крокодили и селище на индианците Таино. Отпътуване към Санта Клара - последният пристан на Че Гевара и посещение на Мавзолея и музея на Че. Обяд в битов ресторант. Пристигане в Cayo Santa Maria. Коктейл за Добре Дошли. Настаняване в хотел Memories Paraiso Azul 4* на база All Inclusive за 2 нощувки. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Кайо Санта Мария

Закуска. Свободен ден за почивка и плаж на база All inclusive. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: Кайо Санта Мария-Ремедиос-Тринидад

Закуска. Отпътуване към Тринидад и пътьом посещение на колониалното градче Ремедиос и църквата Сан Хуан Батиста с нейните 13 красиво декорирани златни олтара. Свободно време за разходки. Екскурзията продължава към Тринидад. Обяд в битов ресторант на площад Plaza Mayor. Настаняване в хотел Brisas Trinidad del Mar 4* на база All Inclusive за 2 нощувки. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: Тринидад

Закуска. Полудневна обиколка на град Тринидад, обявен от ЮНЕСКО за Световно културно наследство през 1988г. Посещение на музея на Романтиката, който въплъщава архитектурата и стила на живот на колониален Тринидад, La Canchanchara - старовремска хасиенда от XVIII век, където можете да опитате тринидадски ром от захарна тръстика. Връщане в хотела. Свободен следобед за почивка и плаж на Ancon Beach. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: Тринидад - Кайо Коко

Закуска. Отпътуване към Кайо Коко. Пътьом се минава покрай захарни плантации - Историческата Долина е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Екскурзията продължава към Cayo Coco. Обяд в битов ресторант в Rio Azul в Ciego de Avila. Настаняване в хотел Iberostar Mojito 4* на база All Inclusive за 2 нощувки. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: Кайо Коко, All Inclusive

Закуска. Свободен ден за почивка и плаж на база All Inclusive. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН: Кайо Коко-Хавана

Закуска. Трансфер до летище Кайо Коко. Полет до Хавана. Настаняване в хотел Telegrafo 4*. След обяд свободно време за разходки или по желание - екскурзия "По стъпките на Хемингуей" - посещение на Музея на Хемингуей "Ла Вихия" в град Сан Франциско де Палма, следва Кохимар и площада, наречен Ърнест Хемингуей. Посещение на фермата, в която е живял - La Vigia. Пешеходен тур в рибарското селище Кохимар, където писателят се вдъхновява за създаването на известната му творба "Старецът и морето". Посещава се паметника на Хемингуей, ресторанта "Терасите на Кохимар", често посещаван от самия писател. Посещение на National Club, на 511 стая в хотел Ambos Mundos, където Хемингуей е отсядал често, след което ще имате удоволствието да пийнете коктейл - любимата напитка на Хемингуей. Посещение на "La Bodeguita del Medio" и бар-ресторант Флорида. Вечерта, по желание посещение на световно известния нощен клуб с шоу-програма Тропикана. Нощувка в Хавана.

ДЕСЕТИ ДЕН: Хавана-Париж

Закуска. Трансфер до летище за полет Хавана-Париж на АК Air France. Излита в 22:50ч.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: Париж

Каца в 14:05ч.в Париж.Свободно време. Нощувка в хотел, в района на летище Роаси/Шарл де Гол.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: София

Полет Париж-София на АК Air France. Излита в 12:40ч. Каца в 16:20ч. в София.
 

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетни билети София-Париж-Хавана-Париж-София на АК Air France
 • Летищни такси
 • Самолетни билети Кайо Коко-Хавана с включени летищни такси
 • 10 нощувки в описаните хотели по програма:
  • 3 нощувки със закуски в хотел Melia Habana 5*/Hotel Nacional de Cuba 5*/Hotel Memories Miramar 4* в стария град на Хавана
  • 2 нощувки на база All Inclusive в хотел Memories Paraiso Azul 4* в Кайо Санта Мария
  • 2 нощувки на база All Inclusive в хотел Brisas Trinidad del Mar 4* в Тринидад
  • 2 нощувки на база All Inclusive в хотел Memories Caribe 4* в Кайо Коко
  • 1 нощувка със закуска в хотел в района на летище Роаси/Шарл де Гол, Париж
 • Всички турове и обиколки, описани в програмата, с местни екскурзоводи
 • Всички обеди, описани по програма, в битови ресторанти
 • Наземен транспорт с луксозен туристически автобус по време на туристическите обиколки
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро към ЗАД Армеец  за периода на цялото пътуване
 • Застраховка "Отговорност на туроператора";
 • Водач от Александър Тур - при група от минимум 15 души

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Виза - 35 евро / 70 лева
 • Такса излитане от летище Хавана - 25.00 CUC (ок. 35лв.), платими в брой на летище в местна валута
 • По желание - допълнителни шоу програми както следва:
  • Tropicana Cabaret Show с вечеря - 125 евро / 245 лева на човек
  • Участие в урок по салса - 25 евро / 49 лева на човек
  • Обиколка в олдтаймер, 4 души в кола за 1-часова обиколка - 32 евро / 63 лева на човек
  • Тестване на пури, включва 1 пура + 1 напитка ром + 1 кафе на човек - 24 евро / 47 лева на човек
 • По желание Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
 • Разходи от личен характер

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За виза: Оригинал на международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане; Две актуални паспортни снимки; Адрес по лична карта; Месторабота, адрес на местоработата, заемана длъжност; Телефон за контакт. Важно: за издаване на визите са необходими минимум 10 дни.
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

 • Авансово плащане в размер на 50% от пакетната цена, сключване на договор
 • Копия на паспортите на пътуващите

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за пътуване в Куба.
Оферта № Е82

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).