години

Екскурзия в Мароко - от Имперските столици до загадките в Сахара

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Маракеш - Айт Бен Хадду - Уарзазат - Тингир - Ерфуд - Фес - Волюбилис - Мекнес - Рабат - Казабланка - Маракеш - Агадир - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Информация:
чартърна екскурзия с група и водач
Дати на отпътуване: 02.10, 09.10, 16.10, 23.10
STOP SALE
 • Програма

 • Цени

 • Условия

 • Запитване

ПЪРВИ ДЕН: София - Маракеш
Среща на летище София, Терминал 1 с нашия представител на летище. Регистрация за директен чартърен полет София - Маракеш на BH Air с продължителност 4 ч и 30 мин. Кацане на летище Маракеш или Агадир. Посрещане от Вашия професионален екскурзовод  в Мароко (обслужването на място е изцяло на български език). Трансфер и настаняване в хотел Zalagh Kashbah 4* в Маракеш или подобен. Вечеря и нощувка.
ВТОРИ ДЕН: Маракеш - Уарзазат
Закуска. Туристическа обиколка на Маракеш. Ще се запознаете с топ забележителностите и исторически паметници на града. Градините Менара, където сред многото насаждения от маслинови дървета ще се види басейнът напоен от каналите, които идват от високия Атлас. Ще се възхитите на джамията Кутубия /Koutoubia Mosque/ - най-голямата джамия в Маракеш и една от най-внушителните в Мароко и Магреба. Разходката ще продължи с посещение на двореца Байя /Bahia Plalace/, където ще се насладите на изключителните образци на декорации от кедрово дърво и мрамор. Ще преминем през суковете, поразяващи с майсторски изработени стоки, след това ще достигнем до площад Джема ел-Фна /Jemaa el-Fnaa Square/, туптящото сърце на Маракеш. Ще усетите магията на този оживен кошер от търговци, купувачи, зяпачи, музиканти и цялата пъстра тълпа, изпращаща жаркия ден. Отправяме се към Медината, смело спускайки се по нейния лабиринт от алеи и странични улици. След това ще посетим автентичната берберска аптека, където специалисти и производители на натурални продукти като арганово олио, шафран, расалханут, арника, жен шен, нежела, ментов чай и др. ще ни направят презентация, а ще можем и да си купим от тези продукти. Отпътуване за Уарзазат. Ще преминем през Високия Атлас, пътувайки през зоната на Тизин Тишка, която се намира в него, образувана от криволичещи пътища, които стигат до близо 2 200 м надморска височина. Там ще можем да усетим духа на тази величествена и специфична с пейзажите си планина, която според гръцката митология е именно титана Атлас (бащата на Хеспередитите), вкаменен от това, че поглежда главата на Горгоната, показана му от героя Персей. По пътя спирка в ксарът Айт Бен Хадду. Този укрепен град се намира на левия бряг на река Уарзазат и възниква в 9 век като място за защита и почивка на пътуващите през Сахара кервани. Айт Бен Хадду е един от най-типичните примери за традиционната мароканска глинена архитектура, наречена тапиал и изключително популярен като филмова площадка с типичен пейзаж за заснемане на филми с ориенталска тематика. Тук са били заснети: „Лорънс  Арабски” (1962г.), „Исус от Назарет” (1977г.), „Мумията” (1999г.), „Гладиатор” (2000г.) и много др. Пристигане в Уарзазат, наричан още „Вратата на Сахара”. Настаняване в хотел Club Hanane 4* или подобен. Вечеря и нощувка.
ТРЕТИ ДЕН: Уарзазат - Тингхир - Ерфуд
Закуска. Посещение на ксарът Таорирт с посещение на Музея на киното. Отпътуване към Ерфуд, едно пътешествие изпълнено с оазиси и живописни пейзажи, преминаващо през пролома Тодра и оазиса Ел Джорф /El Jorf/, където палмови горички са в контраст с цветовете на сградите и пясъците на пустинята. Ще минем през величествените каньони Тодра, където ще направим кратка пешеходна разходка в основата на тези много високи, страховити и отвесни скали, наслаждавайки се на внушителния пейзаж, създаден от майката природата. След това ще спрем за обяд (опционално) в един от традиционните ресторанти, които ни предлага зоната. След като потеглим за Ерфуд на 40 минути разстояние преди хотела ще спрем, за да слезем под земята, правейки малка авантюрична разходка в стила на Индиана Джоунс по дългите и криволичещи водни канали, наречени Кхетара (вече по тях не тече вода). Това е напоителна система, чрез която се извлича подземната вода близо до повърхноста на земята. Берберите я усвояват от персите, които я създават 1000г.пр.Хр. Този канал, изкопан на ръка от местното население в продължение на много години, може да стигне до 30 - 40 км дължина.  Пристигане в Ерфуд.  Настаняване в Palm`s Club Hotel 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

По желание срещу допълнително заплащане: 4х4 сафари, езда с камили и бивакуване в палатков лагер в пустинята в близост до Мерзуга
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Ерфуд - Фес
Закуска. Отпътуване за Фес. След като закусим ще потеглим за Фес, но преди това ще се отбием в една зона на Ерфуд, свързана с обработката на различни видове камък, мрамор и фосили, типични за района. Тук освен пясък от пустинята има и много каменоломни и дълбоки мини. Нека да не забравяме, че тази зона е била дъно на океан преди милиони години и затова все още могат да се намерят мрамори, минерали и фосили, датиращи от този период. Маршрутът ни преминава през Средния Атлас отбивайки се до Ифран, наречен още Мароканската Швейцария. Това е живописен ски курорт, разположен на 1713 метра надморска височина, известен с архитектурата си в европейски стил. Тук се намира и Националния парк на Ифран с площ от над 500 кв. км, където преобладава гора с многобройни кедрови дървете. Зона, известна в миналото с това, че тук е обитавал атлаският лъв (вече изчезнал в дивата природа). Тук живеят още берберски макаци и диви маймуни, които обитават вътрешната част на планината, отделена от туристическата зона. Продължаваме към Фес. Настаняване в хотел Menzeh Zalaagh 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН: Фес
След закуска ще потеглим първо до Кралския Дворец със седемте златни порти, където ще слезем от автобуса и ще направим снимки отвън. Непосредствено до него се намира стария еврейски квартал наречен Мелах, създаден през 1438г. Там ще разберем каква е разликата между еврейската и мюсюлманска архитектурата, след като видим тези красиви балкони издялани в кедрова дърворезба. После ще потеглим към един хълм, на който е разположена старата наблюдателница на Фес, наречена Борш, от където ще се насладим на Медината от високо, която между другото прилича на Йерусалим', гледан от Елеоновия хълм. След като приключим с пейзажите ще посетим старата Медина с над 9 000 лабиринтни улички. Това е най-голямата пешеходна зона в света - паметник на Юнеско. Ще видим как се обработва и боядисва кожата, ще преминем през текстилни ателиета. Ще се отбием до площада Нежарине, място, където се свързват всички улички от Медината. След това ще посетим ателиетата за сувенири, където ще видим обработката на бронз и равирането върху него на ръка. Връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН: Фес - Волюбилис - Мекнес - Рабат - Казабланка
Закуска. Отправяме се към древния град Волюбилис, античен град в близост до Мекнес в северната част на Мароко. Основан е през III век пр.н.е. от финикийците и достига най-голям разцвет под римска власт. През VIII век става първата столица на династията на Идрисидите, но през следващите столетия запада и през XI век населението му е преселено в близкия град Мулай Идрис. Разглеждане на античния град Волюбилис и продължаване към Мекнес. Пристигане в Мекнес, бивша имперска столица по време на царуването на Мулай Исмаил, края на 17-ти и началото на 18-ти век, град, известен в миналото като „Градът на 100-те минарета”. Ще видите внушителните градски стени и красиво украсената порта на Баб Мансур, старите конюшни (отвън) и басейна, от който конете на султана са пиели вода. На път за Казабланка, разглеждане на столицата Рабат. Обзорната обиколка на града включва мавзолея на Мохамед V и Кралския Дворец /отвън/. Пристигане в Казабланка. Настаняване в хотел Prince de Paris 4*  в Казабланка. Вечеря и нощувка.
СЕДМИ ДЕН: Казабланка - Маракеш
Закуска. Казабланка - името на града предизвиква мисли за холивудски блясък, но всъщност е търговската столица на Кралството. Ще тръгнем пеш, минавайки през площадите Мохамед V и Обединените нации, където ще имаме свободно време за сутрешно кафе и самостоятелна разходка. Ще откриете очарованието на тази космополитна крайбрежна столица. Следва посещение на величествената джамия Хасан II, романтично вдадена във водите на Атлантическия океан - емблема на града (за желаещите да я посетят отвътре, входът се заплаща допълнително на място по 12 евро на човек).  После продължаваме до красивата плажна алея Корниш. Там ще имаме свободно време за обяд (опционално) или самостоятелна разходка. Наличието на многобройните ресторанти в зоната с разнообразно меню, позволява на туриста различни опции за обяд по избор. Не пропускайте да опитате прясната риба, типична за Казабланка. Когато приключим ще потеглим за Маракеш, минавайки през богатия квартал на Казабланка, наречен Анфа. Пристигане в Маракеш. Настаняване в хотел Zalagh Kashbah 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

По желание: Посещение на спектакъла „Фантазия” - включва вечеря в типична берберска палатка (казба) на фона на фолклорни танци от различните части на страната, демонстрация на конна езда - 50 евро на човек.
ОСМИ ДЕН: Маракеш - Агадир
Закуска. Трансфер до летището в Агадир за обратен полет до София. Кацане на летище София, Терминал 1.

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
София 14:30ч., Маракеш / Агадир 16:00ч.
Маракеш / Агадир 17:00ч., София 23:55 ч.

Забележка: Полетите за 17.04 и 02.10 са до Маракеш. Възможна е промяна в полетното разписание!
Дати Човек в
двойна стая
Единична стая Допълнително легло Дете до 12г.
с 2-ма възрастни
02.10-09.10.18 698 € / 1365 лв. 765 € / 1496 лв. 688 € / 1346 лв. 625 € / 1222 лв.
09.10-16.10.18 698 € / 1365 лв. 765 € / 1496 лв. 688 € / 1346 лв. 625 € / 1222 лв.
16.10-23.10.18 698 € / 1365 лв. 765 € / 1496 лв. 688 € / 1346 лв. 625 € / 1222 лв.
23.10-30.10.18 698 € / 1365 лв. 765 € / 1496 лв. 688 € / 1346 лв. 625 € / 1222 лв.
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети за чартърен полет на авиокомпания BH Air: София - Маракеш / Агадир - София с включени летищни такси
 • Трансфери с климатизиран автобус по програмата
 • 7 нощувки на база HB полупансион /закуска и вечеря/ в 4* хотели
 • Всички екскурзии в Мароко, без доплащанията за допълнителните мероприятия
 • Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR със ЗAД „Армеец”
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Обеди по време на пътуването - заплащат се на място
 • Допълнителни мероприятия, които се заплащат на място
 • Бакшиши - 10 евро за целия престой, които се заплащат на място
 • Такса гориво при значителна промяна на цената на горивото. Обявява се при доплащането на пакета.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване” - виж Важно! в края на офертата
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • Депозит 300 евро или 600 лева при записване
 • Доплащане до 20 работни дни преди датата на отпътуване
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
 • До 60 работни дни от датата на заминаване - без неустойка
 • От 59 работни дни до 21 дни - 300 евро / 600 лева
 • От 20 работни дни до деня на отпътуване - 100% от стойността на пътуването
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Минимален брой туристи: 30
 • Срок за уведомление на недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
16.04.2019 от 1437.54 лв. запитване
23.04.2019 от 1437.54 лв. запитване
30.04.2019 от 1437.54 лв. запитване
01.10.2019 от 1437.54 лв. запитване
08.10.2019 от 1437.54 лв. запитване
15.10.2019 от 1437.54 лв. запитване

Оферта № Е266

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).