Екскурзия в Мексико - ОБИКОЛКА НА ЮКАТАН И ПОЧИВКА НА РИВИЕРА МАЯ - КАНКУН

Вид транспорт:
Собствен транспорт

Маршрут:
Канкун - Чичен Ица - Мерида - Уксмал - Кампече - Паленке - Чиканя - Четумал - Тулум - Канкун

Продължителност:
13 дни / 12 нощувки
Информация:
индивидуална програма, БЕЗ включен полет до Канкун
Този обиколен тур обхваща най-интересните исторически и
археологически забележителности на Земята на Маите – Юкатан
Цена от:
3203 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

ПЪРВИ ДЕН: КАНКУН

Самостоятелно придвижване до Канкун, Мексико (полетът не е включен в цената, Александър Тур оказва съдействие за издаване на самолетни билети). Среща на летище Канкун с екскурзовода. Трансфер и настаняване в хотел La Quinta Inn & Suites Cancun 4*. Коктейл за "Добре Дошли". Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: КАНКУН - ЧИЧЕН ИЦА - МЕРИДА /320 км/

Закуска. Отпътуване към Чичен Ица. Посещение на Археологическия Комплекс Чичен Ица, включен в списъка на защитени обекти от ЮНЕСКО и обявен за едно от Новите 7 чудеса на света. Чичен Ица е най-добре реставрираният храмов комплекс на Юкатанските маи. Сред най-внушителните постройки, съхранени от времето на маите, е 15-вековната "Пирамида на Кукулкан", чиито стряскащи височина и перфектна геометрична форма доминират над целия комплекс. Веднъж годишно, срещайки се върху корпуса й, лъчите на следобедното слънце образуват сянката на перната змия, която се изкачва по стълбите на храма. Посещение на футболното игрище - най-голямото в Мезоамерика. Капитанът на онзи отбор, който пръв вкара гол, е бил ритуално обезглавяван и му било гарантирано място в Небесния Свят. Посещение на Свещения Кладенец, който дава името на града. По пътя се спира за прохлада и отмора в един от многобройните Ченоте - Cenote Azul - пещера - кладенец. Обиколка на красивия колониален град Мерида - централния бароков площад Зокало, Пасео Монтехо и др. Настаняване в хотел Gran real Yucatan 4* за 2 нощувки.

ТРЕТИ ДЕН: МЕРИДА

Закуска. Обиколка на Мерида - музеят Паласио Кантон и посещение на традиционен индиански пазар. Следва посещение на резервата за птици "Селестун", където чрез разходка с индианско кану в лагуната ще се доближите максимално близко до розовите фламинго. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: МЕРИДА - УКСМАЛ - КАМПЕЧЕ /265 км/

Закуска. Посещение на церемониалния център "Уксмал". Някога най-голямо селище на полуостров Юкатан със своите 30 000 жители, сега е известен най-вече с изключително добре реставрираните строителни шедьоври на маите - дворци, богато украсени със скулптурата на Бога на Дъжда - Чаак, колони и балюстради. Посещение на "Къщата на Магьосника", "Метоха" и "Къщата с Костенурките". Отпътуване за Кампече. По пътя се спира за посещение в юкатанското селце Санта Елена. Настаняване в хотел Ocean View 4*. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: КАМПЕЧЕ - ПАЛЕНКЕ /355 км/

Закуска. Пешеходна обиколка на старото колониално градче Кампече с неговото живописно пристанище и типичната за Юкатан барокова колониална архитектура (В списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО). Отпътуване за Паленке. Настаняване в хотел Mision Palenque 4* за 2 нощувки.

ШЕСТИ ДЕН: ПАЛЕНКЕ /60 км/

Закуска. Посещение на Археологическия Комплекс Паленке, включен в списъка на ЮНЕСКО. Руините от този най-добре съхранен археологически комплекс от империята на маите, достигнал до наши дни, се считат за най-значимата досега находка в Мексико. Паленке процъфтявал между VI и VIII век, като бил най-могъщият град-държава с влияние по цялото течение на река Усумасинта. Комплексът, разположен всред тропическа джунгла и огласян от крясъците на тукани и маймуни, е разпрострян на площ от 15 кв.км. и обхваща повече от 500 сгради, от които за посещение са разкрити само няколко. Посещение на "Храма на Йероглифите" с Гробницата на цар Пакал, "Храма на Кръстовете" и "Двореца", с неговата плетеница от коридори и стаи. Кратка отмора при водопадите Аква Азул или Мисол Ха. Вечеря в битов ресторант. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: ПАЛЕНКЕ - ЧИКАНЯ - ЧЕТУМАЛ /475 км/

Закуска. Отпътуване към Чиканя. Посещение на археологически комплекс с обвити в легенди храмове на маите, сред които особено се откроява Храмът на Маските. Цялата му фасада е с барелефи с изрисувани скулптури на човешки лица. Нощувка в Четумал - хотел Fiesta Inn 3*.

ОСМИ ДЕН: ЧЕТУМАЛ - КАНКУН - ТУЛУМ /370 км/

Закуска. Отпътуване към Канкун. По пътя посещение на Тулум - единствената Крепост на маите, построена на скала над морето. Особено внимание заслужават стенописите в Храмът на Фреските, изобразяващи боговете на маите. Пристигане в Канкун следобед и настаняване в хотел Iberostar Cancun 5* в избран от вас тип стая за 5 нощувки на база All Inclusive.

ДЕВЕТИ-ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: КАНКУН

Закуска. Време за плаж и почивка. Обяд. Вечеря. Нощувка.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН: КАНКУН

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище.

Хотел

Настаняване

Възрастен в двойна стая

евро

лева

Iberostar Cancun 5*

Standard Room

1634

3203

Superior Room

1702

3335

Villa Garden View

1769

3467

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Всички трансфери летище-хотел-летище
 • 7 нощувки със закуски в указаните хотели по време на програмата "Обиколка на Юкатан"
 • 5 нощувки на база All Inclusivе в хотел Iberostar Cancun 5*, Канкун
 • 1 вечеря в хотел La Quinta Inn & Suites Cancun 4*
 • 1 вечеря в битов ресторант
 • Превоз с луксозен автобус с климатик
 • Тематични беседи за всички посещавани обекти - на немски/английски
 • Всички екскурзии, посещения на археологически комплекси и туристически обиколки, посочени в програмата
 • Входни такси за всички включени в програмата посещения
 • Медицинска застраховка със ЗАД Армеец, с покритие 10 000 евро за периода на цялото пътуване

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Самолетни билети София-Канкун-София - цена от 800 евро/човек при резервация минимум 2 месеца преди отпътуване (Александър Тур оказва съдействие за издаване на самолетни билети.)
 • По желание сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" - вж. Важно! в края на офертата
 • Хранения, които не са посочени в програмата като включени.
 • Услуги, които не са упоменати като включени в програмата.
 • Разходи от личен характер

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ:

 • Задграничен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Аванс в размер от 670 евро/1313 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор;
 • Пълно плащане - моля консултирайте се с наш представител.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Пакетната цена не е обвързана с набиране на минимален брой участници и определена дата.
 • Александър Тур си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
 • Последователността на туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Мексико.
 • Часово време: България - 12:00ч., Мексико - 04:00ч.
Оферта № Е72

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).