Екскурзия в Русия: Имперската столица Санкт Петербург

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Санкт Петербург/ Петерхоф, Царское село/ - София

Продължителност:
5 дни / 4 нощувки
Информация:
самолетна програма с група и водач
Дата на отпътуване:01.08.
Специална оферта:
Бонус „Нощен круиз по Нева“
Цена от:
1850 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

ЕКСКУРЗИЯ В РУСИЯ: ИМПЕРСКАТА СТОЛИЦА САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Маршрут:

София - Санкт Петербург/ Петерхоф, Царское село/ - София

Период на пътуване:
01 - 05 август 2020
 
5 дни / 4 нощувки
самолетна програма с група и водач


Бонус „Нощен круиз по река Нева“
 
ПЪРВИ ДЕН: 01.08.2020, СОФИЯ - САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Полет София - Санкт Петербург  на авиокомпания България Еър а АК Аерофлот. Излита от Терминал 2 в 13:50ч. Каца на летище Пулково в 17:00 ч. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН: 02.08.2020, САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Закуска. Панорамна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, Подворието на Оптина пустынь, Спас на крови, Казанския събор, където се пази чудотворната икона на Божията Майка и др. Посещение на територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор. Свободно време за обяд. Следва посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали, в това число уникални произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Микеланджело, Тициан, Рембранд, Рубенс, Веласкес, Пусен и други велики майстори. Свободно време в Ермитажа. Нощувка.
 
По желание: вечерта Посещение на традиционен ресторант с фолклорна програма.
ТРЕТИ ДЕН: 03.08.2020, САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ПЕТЕРХОФ - САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Закуска. Екскурзия в Петерхоф с екскурзовод на български език. Извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг. Посещение на Големия дворец. Връщане в Петербург. Свободно време. Нощувка.
 
По желание: Посещение на музея на „Фаберже” в Шуваловския дворец. Музеят „Фаберже“ в Санкт Петербург е първият частен музей в Русия и притежава изключителна сбирка от произведения на руското ювелирно и декоративно изкуство от XIX-XX в. В основата на музейната сбирка е най-голямата в света колекция на бижутерско изкуство на Карл Фаберже, която включва 9 от знаменитите великденски яйца, създадени за двамата последни руски императори Александър III и Николай II. Всичките 9 яйца са удивителни шедьоври на бижутерското изкуство и имат стойност не само като предмети с най-високо ювелирно майсторство, но също и като исторически артефакти. В момента колекцията на музея съдържа над 4000 експонати, сред които освен известните великденски яйца има множество изящни предмети от всякакъв вид - бижута, скъпоценни галантерийни изделия, съдове, интериорни и култови предмети, произведения с имперска символика, създадени от порцелан, стъкло, скъпоценни и полускъпоценни камъни, благородни метали, ненадминати по оригиналност на идеите и майсторство на изработката.
По желание:  Нощен круиз по каналите на Санкт Петербург и река Нева. Насладете се на този уникален спектакъл с вдигане на мостовете и осветения през нощта уникален град.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 04.08.2020, САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Закуска. Екскурзия с екскурзовод на български език - посещение на най-големия храм Исакиевския събор, четвъртият най-голям куполен храм в света,строен в продължение на 40 години от френския архитект Огюст Монферан. Височината на църквата е 101,50 м,всеки ден множество туристи изкачват 300 стъпала до основата на купола за да се насладят на прекрасната панорамната гледка към града. След което се посещава и Храм „Възкресение Христово“, дословно Храм „Спасител на кръвта“, е православна църква, която се намира в Санкт Петербург, Русия. Построена е на мястото, на което император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881г. Оттам идва и името на църквата – Църквата на нашия спасител върху пролятата му кръв. Това е един от най-сниманите храмове, впечатлява с красивия екстериор, но е богато украсена и отвътре, мозайките са дело на едни от най-добрите руски художници за времето си. Посещение и разглеждане на Юсуповски дворец - едно от редките дворянски имения, където са оцелели не само парадните апартаменти, залите на картинните галерии, миниатюрния домашен театър, но и разкошните жилищни покои на Юсуповската фамилия, съхранили топлотата и обаянието на бившите си собственици. Удивителните по красотата си художествени интериори, родени от труда и таланта на петербургските майстори, са открити гостоприемно за руските и чуждестранните любители на историята, изкуството, музиката и театъра. Нощувка.
 
По желание: вечерта Посещение на балетна постановка или концерт в един от водещите в това изкуство световноизвестни театри на Петербург.
ПЕТИ ДЕН: 05.08.2020, САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ЦАРСКОЕ СЕЛО -  СОФИЯ
Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия в Царское село с екскурзовод на български език. Забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003г. Разглеждане на парка на двореца. Връщане в Петербург.
 
Трансфер до летището.Полет Санкт Петербург – София с авиокомпания България Еър , излита в 17:55ч., каца в 21:25 ч. в София.
 
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.12.2019: Бонус „Нощен круиз по река Нева“
НАСТАНЯВАНЕ
хотел  3*,
разположен в историческия център,
стандартни стаи
ПАКЕТНА ЦЕНА
Възрастен в двойна стая 1850 лева
Възрастен в единична стая 2150 лева
Възрастен на доп. легло в двойна стая 1770 лева

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 25 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет за полет София - Санкт Петербург - София на АК България Еър  с чекиран багаж 23 кг, ръчен багаж 8 кг;
 • Летищни такси (100,00 лв. към 01.12.2019г., при повишаване към датата на издаване на самолетния билет, разликата се доплаща от клиента);
 • Трансфери и транспорт с автобуси кат. туристически;
 • 4 нощувки със закуска на блок маса в стандартна стая в хотел 3*,разположен  в историческия център на  Санкт Петербург;
 • Обработка на документи за руска виза;
 • Панорамна обиколка на Петербург с посещение на Петропавловската крепост;
 • Екскурзии до Петерхоф и Царско село;
 • Посещение на Ермитаж;
 • Посещение на Исакиевския събор, храм Възкресение Христово, Юсуповски дворец;
 • Всички входни такси за посещаваните обекти;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Слушалки по време на туровете с екскурзовод;
 • Водач от България по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро към ЗАД Армеец.      
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Възможност за безплатна електронна виза. Стандартна туристическа руска виза - 120 лв. за български граждани;
 • Визова услуга – 40 лв.
 • По желание Нощен круиз по река Нева - 80 лв. на човек, при минимум 15 души;
 • По желание Входна такса за музея на Фаберже - 450 рубли (аудиогид - 150 рубли);
 • По желание Вечеря и фолклорно шоу в ресторант „Демидов” - около 45 евро / 88 лв.;
 • По желание Посещение на балетна постановка или концерт - цена по запитване;
 • По желание Сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката - Моля консултирайте се с наш представител;
 • По желание Включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка - Моля консултирайте се с наш представител;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80г. - 25 лв. за целия престой;
 • Разходи от личен характер.
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • Депозит 50% на човек при резервация
 • Доплащане 31 дни преди датата на пътуване 
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • до 60 дни преди датата на полета: без неустойка
 • от 59 до 30 дни: 500 лв. на човек
 • от 29 до 22 дни: 1100 лв. на човек
 • под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Виза - стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център - 120 лв. Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане в България, в който има не по-малко от 2 чисти (празни страници) за визи + 1 брой цветна снимка, паспортен формат - 3,5x4,5 см на бял фон, на гланцова фотохартия, лицето да заема 70-80% от снимката, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н. (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта);
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.  
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Допълнителни мероприятия се заявяват и се заплащат в България.
 • Необходим брой туристи за осъществяване на екскурзията - 25 души.
 • В случай, че този брой не бъде набран най-късно 35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената (при група от 20 до 24 туриста се доплаща - по 80 лв. на човек).
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочения хотел с подобен от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.
 • Програмата е калкулирана по курс на рублата 1 EUR = 70 RUB към 01.12.2019г. При увеличение на валутния курс с повече от 5% на руската рубла към българския лев, ТУРОПЕРАТОРЪТ запазва правото си да промени цената па пакета при доплащането.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Език на извършване на туристическите услуги и екскурзиите: водач на български език, допълнителните екскурзии се провеждат на български език.
 • Медицински изисквания: Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Часовете на полетите са в местно време.
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
 • Часово време: България - 12:00ч., Москва, Санкт Петербург - 12:00ч.
Оферта № Е573

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).