години

Екскурзия в Шри Ланка с възможност за почивка

Вид транспорт:
Собствен транспорт

Маршрут:
Коломбо - Пинавала - Кандалама - Сигирия - Дамбула - Кандалама - Матале - Канди - Перадения - Чаена Плантация - Нувара Елия - избран курорт - Коломбо

Продължителност:
12 дни / 11 нощувки
Информация:
индивидуална програма
целогодишно 01.11.2017 - 31.10.2018
Цена от:
1803 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

Шри Ланка, която Марко Поло нарича "най-красивият остров за своите размери", смайва с уникалните си забележителности. Като се започне от красивите пясъчни плажове и се приключи с необикновената дива природа, Шри Ланка е едно от онези земни кътчета, за които можем да кажем, че имат за всекиго по нещо. Доказателство за красотата на някогашната република Цейлон е решението на ЮНЕСКО да включи седем от забележителностите на острова в Списъка на световното и културно наследство на планетата.

ПЪРВИ ДЕН: ЛЕТИЩЕ КОЛОМБО - ПИНАВАЛА - КАНДАЛАМА

Самостоятелно пристигане в Коломбо. Митническите формалности отнемат около 1 час. Посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до хотел в Коломбо за кратка почивка и закуска. След закуска отпътуване към Кандалама. Настаняване в хотел Amaya Lake 4*. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: СИГИРИЯ - ДАМБУЛА - КАНДАЛАМА

Закуска. Целодневна екскурзия до Сигирия и Дамбула. Отпътуване към Сигирия. Изкачване на скалната крепост, строена през V в. от Крал Кашяпа, обявена за паметник на световното културно наследство. "Лъвската скала" е цитадела с неописуема красота, издигаща се на 200 м. от нивото на джунглата. Скалата е била последното, най-вътрешно укрепление на града с площ от 70 хектара, заградена с ров, запълнен с вода, отбранителен насип и просторни градини, включващи и известните водни градини. Ще се насладите и на световноизвестните фрески "Божествени девойки", които са изрисувани с естествени багрила върху мазилката, в защитена част от скалата, до която се достига по спираловидни стъпала. Отпътуване към Дамбула. Това е най-големият и запазен пещерен храм в страната, които от 1991 г. e част от Световното културно и историческо богатство на ЮНЕСКО. Комплексът от пещери в Дамбула представлява един от най-внушителните будистки храмове в света, създаден през V век. Храмовият комплекс се състои от 5 пещери, в които се пазят много ценни рисунки и скулптури на Буда. Сред картините са две великолепни изображения на изкушаването на Буда от демона Мара и първата проповед на Буда. Всъщност, оказва се, че почти няма друга постройка в световен мащаб, в която да са вложени такова огромно количество скъпоструващи материали и при това пищният декор да е съчетан с толкова богата история. Отпътуване към Кандалама. По желание: джип сафари в Националния Парк на Минералите, простиращ се на 8889 хектара. Паркът е известен с огромната си популация на слонове, движещи се на стада през джунглите и около езерото. В парка могат да се видят около 300 диви слона, диви биволи, диви прасета, сърни, леопарди, крокодили, чакали, 25 вида влечуги, 160 вида птици, 78 вида пеперуди. Вечеря и нощувка в хотел Amaya Lake 4*.

ТРЕТИ ДЕН: КАНДАЛАМА - МАТАЛЕ - КАНДИ

Закуска. Целодневна екскурзия до Матале и Канди. Отпътуване към град Матале. Посещение на градините за подправки. Шри Ланка е известна с различните видове подправки, традиционни за острова. Следва Канди - последната столица на Шри Ланка и обект на световното културно наследство. Името Канди предизвиква чувства на блясък и величие. Тук много от легендите, традициите и фолклора са все още живи. Разходка около езерото Канди, строено от последния Крал Синхала - Шри Викрама Раджасинге, през 1798 г. Ще се потопите в атмосферата и на самия град Канди, с базара, центъра за занаяти и изкуства, музея на скъпоценните камъни. Няма как да пропуснете визитата на Храма на Свещения Зъб. Посещение на традиционно шоу. Настаняване в хотел Amaya Hills 4*. Вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: КАНДИ - ПЕРАДЕНИЯ - ЧАЕНА ПЛАНТАЦИЯ - НУВАРА ЕЛИЯ

Закуска. Отпътуване към Кралските Ботанически Градини в Перадения: първо проектирани като Градини на удоволствията за ланкските крале и доусъвършенствани в последствие от британците. Градините Перадения са едно от Чудесата на Азия: 147 акра езерца, павилиони, градини, мостчета и...обсерватория! След разходка из невероятните Градини на удоволствията се отправяме към чаена плантация. Името на остров Шри Ланка е неразделно свързано със представата за подправки и чай! При разходката из хладните и мъгливи хълмове ще видите как растат чайовете и как се берат. При посещението си в чаена фабрика ще станете свидетели на сложния процес и прецизната обработка на нежното растение, както и ще имате възможността да дегустирате цейлонски чай от наистина световна класа. Тук се намира най-високата точка на острова и един от най-луксозните голф комплекси в цяла Южна Азия. Отпътуване през стръмни планински пътища към високопланинското градче Нувара Елия. Районът е известен с чаените си плантации, по-хладен климат, британска атмосфера и се слави като производител на едни от най-качествените сортове цейлонски чай. Вечеря и нощувка в Araliya Green Hills Hotel.

ПЕТИ ДЕН: НУВАРА ЕЛИЯ - избран курорт

Закуска. Отпътуване към избран курорт (Негомбо, Тангале, Пашикуда, Бентота, Калутара или друг). Настаняване в хотел по избор (Моля разгледайте ТУК предложените хотели под офертата). Нощувка.

ШЕСТИ - ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: курорт

Свободно време за плаж и почивка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: КОЛОМБО

Закуска. Отпътуване към Коломбо - столица, която непрекъснато се развива и бързо променя своя облик. На мястото на старинни постройки от миналото, днес се извисяват модерни небостъргачи. Въпреки това, в някои части се е запазило очарованието на минали епохи. Тук може да видите както 100-годишната часовникова кула, така и постройки от Британската колониална епоха. Други интересни места са пазарът Петта, хиндуиски и будистки храм, сградата на международният конгресен център, Петах - кварталът за пазаруване, плажната ивица - Гале фейс Грийн. Коломбо е известен с разнообразието от магазини за бижутата със сапфири, признати за най-добрите в света. Трансфер до летището.

НАСТАНЯВАНЕ

ПАКЕТНА ЦЕНА

евро

лева

Възрастен в двойна стая

920

1803

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 2 ДУШИ


ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Всички трансфери и турове, описани по програма, с частен климатизиран микробус
 • 4 нощувки със закуски и вечери, според обиколната програма на Шри Ланка:
  • 2 нощувки със закуски и вечери в хoтел Amaya Lake 4* в Кандалама
  • 1 нощувка със закуска и вечеря хотел Amaya Hills 4* в Канди
  • 1 нощувка със закуска и вечеря хотел Araliya Green Hills Hotel в Нувара Елия;
 • Екскурзоводско обслужване на английски или руски език по избор
 • Входни такси за посещаваните обекти по програма
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване;
 • Застраховка "Отговорност на туроператора"

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Самолетни билети София - Коломбо - София
 • 7 нощувки в избрания курорт. Моля разгледайте ТУК предложените хотели под офертата.
 • Виза за Шри Ланка - 35 USD/ок. 63 лева, доплаща се от клиентите без валидна виза за Шри Ланка и желаещи съдействие за получаването й
 • Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Сключване на договор и авансово плащане в размер на 50% от общата сума;
 • Доплащане до 31 дни преди начална дата на пътуване;

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на потребителя.
 • Последователността на туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.
 • Всички екскурзии и джип сафари по желание се заявяват и заплащат предварително при доплащане на пакетната цена.
 • Пакетните цени калкулирани по курс на БНБ 1,64 лева за 1 щат. долар. При промяна на валутния курс пакетните цени подлежат на преизчисление.
 • Валута: 1 USD = 153,586 LKR (шриланкска рупия), 1 EUR = 180.594 LKR (към 18.10.2017г.)
 • Часово време: България - 12:00ч., Шри Ланка - 14:30ч.
Оферта № Е224

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).