Екскурзия в Уелс

- Земята на песента
Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Лондон - Кардиф - Пемброукшир - Тенби - Абърейрън - Абъристуит - Ландудньо - Лондон - София

Продължителност:
7 дни / 6 нощувки
Информация:
самолетна програма с група и водач на български език
Дата на отпътуване: Очаквайте нови дати
ПО ЗАПИТВАНЕ
 • Програма

 • Цени

 • Условия

Елате с нас в Земята на Червения Дракон и Жълтия Нарцис!
Земята, дала на Британия легендата за Камелот,
Крал Артур и магьосника Мерлин, но също и сър Джордж Еверест...
Земята с най-много замъци на квадратна миля - над 600 средновековни замъка, повече от където и да било по света.
Скалисти брегове, изумрудено зелени национални паркове, могъщи крепости и романтични крайбрежни градчета, заснежени планини... и невероятни гурме шедьоври!

ПЪРВИ ДЕН: 01.05.2019, СОФИЯ - ЛОНДОН - ПРИСТИГАНЕ В УЕЛС / Гурме тур КАРДИФ/
Полет София-Лондон Хийтроу с АК Bulgaria Air. Излита в 06:35ч. Каца в 08:05ч. Трансфер до столицата на Уелс - Кардиф. Настаняване в Exchange Hotel 4* за 2 нощувки на база закуска. Запознанството ни с Уелс започва с… гурме сафари, както го наричат тук: посядаме за дегустация в различни заведения на различни места в центъра на Кардиф, за да опитаме 3-степенни менюта в различни битови и исторически заведения. По време на този гурме тур (включен в цената), групата ще опознае старинния център на Кардиф, както и залива, и ще се наслади на шедьоврите на уелската кухня, акцентираща на зайците, сезонните зеленчуци, овчето сирене, хлябът със семена... и определено много на уелската бира /сайдер/. Уелсците се гордеят със своята кулинария и с удоволствие говорят за нея. Ще научите най-различни факти и тайни за местната кулинария, за изискани ястия, поднасяни на уелския принц и за доста по-традиционните народни пъбове. Подбрали сме за Вас заведения с дух и история! Разходка с воден бус до залива на Кардиф, за да уважим многобройните кафенета там и да видим какво предлага залива като десерти. Нощувка в Exchange Hotel, разположен в залива, предлагащ не само кулинарни изкушения (вече няма да имате сили), но и многобройни бутици, галерии, магазинчета за традиционни занаяти.
ВТОРИ ДЕН: 02.05.2019, КАРДИФ: ВЕЛИКДЕНСКА ЛИТУРГИЯ - ЗАМЪКА КАРДИФ
Закуска. Свободно време за собствено проучване на старинните улички и тайни кътчета в центъра на Кардиф.
Следобед: Посещение на замъка Кардиф (едночасова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). Разположен сред разкошни паркови градини, в самия център на столицата, замъкът е една от емблемите на Уелс и е от ключово историческо значение. Стените на замъка и неговите приказни кули крият 2 000 години история. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН: 03.05.2019, МУЗЕЯТ НА ОТКРИТО СВ. ФАГАН - НАЦ. ПАРК ПЕМБРОУКШИР - ТЕНБИ
Закуска. Този ден е посветен на Музеят на открито Св. Фаган (обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа), представящ живота, бита, традициите, занаятите и обичаите на Уелс през вековете. Националният Исторически Музей на Уелс, разположен във феодално имение от 16-ти век и заобиколен от 100 акра паркова площ, е един от най-големите музеи на открито в Европа. След като сме надзърнали в уелската история, се отправяме към Национален парк Пемброукшир, известен с романтичните си крайбрежни градчета и секващота дъха крайбрежие. Пешеходна туристическа обиколка на рибарското и пристанищно градче Тенби: средновековни крепостни стени от 13-ти век, Замъка Тенби, Имението на Тюдорите, Галерията на изкуствата... и още много, много интересни кътчета и уютни кафенета, скрити в тесните калдъръмени вити улички на Тенби. Настаняване в Fourcroft Hotel 3* за 1 нощувка на база закуска.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 04.05.2019, ТЕНБИ - ЗАМЪКЪТ ПЕМБРОУК - АБЪРЕЙРЪН - АБЪРИСТУИТ
Закуска. Денят ни започва с посещение на Пемброук Кесъл, родното място на Крал Хенри 7-ми (включени входни такси и екскурзоводска беседа). Тази величествена крепост, идилично разположена на бреговете на реката, играела ключова роля в британската история. След приключване на тура и екскурзоводската беседа, свободно време за разходки и снимки в замъка - шедьовър на уелската архитектура. Продължаваме по крайбрежието на Среден Уелс. Спираме за обяд и разходка в красивото пристанищно градче Абърейрън, предлагащо секващи дъха гледки към залива Кардигън. Настаняване в Абъристуит в Richmond Hotel 4* за 1 нощувка на база закуска. В свободното ни време привечер можем да вземем влакчето Aberystwyth Cliff Railway, за да се насладим на изумителните гледки към града, а също и да надникнем през най-голямата в света камера обскура, предлагаща ни птичи поглед към 1000 кв. мили земя и море. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН: 05.05.2019, АБЪРИСТУИТ - ЗАМЪКА КОНУИ КАСЪЛ - ЛАНДУДНЬО
Закуска. Днес ще пътуваме през втория национален парк, който ще видите по време на нашето уелско пътешествие - Национален Парк Сноудония. Пътуваме през планински склонове към живописното курортно градче Портмейрион. Пешеходна туристическа обиколка: ще се насладим на фантастичните му градини (датиращи от 18-ти век), ще научим историята му и ще отморим следобеда в някое от уютните му кафенета или арт магазинчета. За киноманиаците - тук е сниман филмът „Затворникът”. Продължаваме в посока север. Посещение на замъка Конуи Касъл (едночасова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). Конуи Касъл е невероятно място, в което човек би се изгубил с удоволствие. Средновековните стени са почти непокътнати, над тях се извисяват 21 крепостни кули, в града-крепост се влиза през 3 автентични порти. Крепостта е не само една от най-могъщите, но и една от най-модерните през Средновековието. В почти всяка от бойните кули има средновековна... тоалетна. Отправяме се директно към една от кулите, от която се открива секваща дъха гледка към крепостния град. След приключване на тура и екскурзоводската беседа, свободно време за разходки и снимки. Тази нощ ще преспим във викторианското градче Ландудньо. Настаняване в Faenol Fawr Country House или Bodelwyddan Hotel 4* за 2 нощувки база закуска.
ШЕСТИ ДЕН: 06.05.2019, НАЦИОНАЛЕН ПАРК СНОУДОНИЯ
Закуска. Отправяме се на пътешествие в магичния Национален Парк Сноудония. Планината Сноудон е най-високата в Британия и Уелс. Качваме се до подножието на връх Сноудон със зъбчата железница Snowdon Mountain Railway (3,5 ч пътешествие, билет за влакчето - включен в цената). Под нас се разкриват наистина приказни гледки. Продължаваме към град Кернарфън. Посещение на замъка Кернарфън (ЮНЕСКО), построен от Крал Едуард Първи (едночасова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). След приключване на тура и екскурзоводската беседа в замъка, свободно време за разходки и снимки в градчето. Следва тур с дегустация и вечеря за сбогом в местна винарна. Дегустацията включва всички продукти на винарната - много сайдер, вино и... ябълков сок (вечеря с дегустация на вина и сайдер - включени в цената). Нощувка.
СЕДМИ ДЕН: 07.05.2019, ЛОНДОН - СОФИЯ
Закуска. Свободно време за разходки в Ландудньо. Вземаме си сбогом с Уелс и ни предстои трансфер до Лондон. Полет Лондон Хийтроу - София с АК Bulgaria Air. Излита в 17:35ч. Каца в София в 22:45ч.
НАСТАНЯВАНЕ ПАКЕТНА ЦЕНА
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ СТАНДАРТНИ ЦЕНИ
евро лева евро лева
Възрастен в двойна стая 1 575 € 3 087 лв. 1 645 € 3 224 лв.
Възрастен в единична стая 1 825 € 3 577 лв. 1 895 € 3 714 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 18 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет с авиокомпания с АК БЪЛГАРИЯ ЕЪР с включени: летищни такси, регистриран багаж до 23 кг;
 • Летищни такси по международните полети-127евро (към дата 14.11.2017г.)
 • Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус
 • Климатизиран транспорт по време на целия маршрут в УЕЛС от  - до ЛОНДОН;
 • 6 нощувки на база закуска в описаните хотели по програма;
 • Всички екскурзии и посещения по описаната програма:
 • Гурме тур в Кардиф;
 • Посещение на Великденска литургия в Кардиф;
 • Посещение на Замъка Кардиф (1-часова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа);
 • Музеят на открито Св.Фаган (обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа);
 • Национален Парк Пемброукшир;
 • Пешеходна туристическа  обиколка на рибарското пристанищно градче Тенби;
 • Посещение на Пемброук Кесъл (включени входни такси и екскурзоводска беседа);
 • Пешеходна туристическа  обиколка на красивото пристанищно градче Абърейрън;
 • Посещение на Замъка Конуи Касъл (1-часова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа);
 • Национален Парк Сноудония – изкачване до подножието връх Сноудон със влакче Snowdon Mountain Railway (3,5 ч пътешествие, билет за влакчето - включен в цената).
 • Медицинска застраховка за покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване
 • Застраховка отговорност на туроператора
 • Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език - при група от 18 души

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Великденски обяд с агнешко в местен ресторант
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори - по Ваша преценка на място
 • Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в "Цената включва"
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител.
 • Включване към застраховката на покритие за „Допълнителни рискове“; Моля консултирайте се с наш представител.
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • Аванс в размер на 800 евро/ 1 568 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор;
 • Пълно плащане до 28.02.2019г.
АНУЛАЦИОННИ УСЛОВИЯ:
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има прваво да прекрати едностранно договора, като заплати на ТУРОПЕРАТОРА следните неустойки:
 • При анулация до 03.01.2019г. - без неустойка.
 • При анулация от 04.01.2019г до 28.02.2019г. - неустойка в размер на 50% от общата цена на пътуването.
 • При анулация след 28.02.2019г. или неявяване за полет-неустойка 100% от общата цена на пътуването.
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените,но неизползвани услуги.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 28.02.2019г.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Минимален брой записани, необходими за осъществяване на пътуването: 18 души.
 • Крайна дата за уведомяване на клиентите за ненабран минимален брой за група: 28.02.2019г.
 • Език на извършване на туристическите услуги: водач на български език при група от мин. 18 души, допълнителните екскурзии се провеждат на английски език с превод на български при група от мин. 18 души.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Информация относно здравните изисквания:  няма допълнителни медицински и санитарни изисквания при пътуване по програмата.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория, не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
 • При пътуване на семейство с деца под 12г. - децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.
 • Какво да вземем: Стабилни затворени обувки, топли дрехи, яке, полар или пуловер.
 • Часовете на полетите са в местно време.
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
 • Валута: 1 GBP =1.117 EUR
 • Часово време: България - 12:00ч., Уелс - 10:00ч.
Оферта № Е236

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).