ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ: Екскурзия във Виена

- на полупансион
Вид транспорт:
Автобус

Маршрут:
Пловдив/София - Будапеща - Виена - Белград - София/Пловдив

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Информация:
автобусна програма БЕЗ нощни преходи
БЕЗ възрастови ограничения
Дати на отпътуване: 18.06,16.07, 12.08, 08.10, 03.12.2019
Специална оферта:
3% отстъпка за ранно записване, валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.
Цена от:
678 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

ПЪРВИ ДЕН:

Трансфер Пловдив - София от хотел “Тримонциум” в 04:00 ч. (за тези, които желаят) Отпътуване от Централна автогара София, Сектор „Паркинг” в 07:00 ч. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Отпътуване по маршрут София - Белград - Будапеща. Вечерта пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:

Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с eкскурзовод - Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши", катедралата „Св. Стефан”, хълма с крепостта, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, хълма Гелерт с цитаделата, крайбрежните булеварди и Парламента. Възможност за разходка с корабче по Дунава (цената на билета за корабчето, която е около 15 евро, не е включена в цената на екскурзията). В ранния следобед - отпътуване за Виена. Вечерта пристигане и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Обиколка на Виена с екскурзовод: двореца „Белведере”, Ринга - двореца „Хофбург”, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер; пешеходна разходка из стария град: ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Свободен следобед или по желание: разглеждане с екскурзовод на двореца „Шьонбрун” (с доплащане 28 лв. + такса за вход; с предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е около 14 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 20 участника). Вечеря.  Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

Закуска. Свободен ден във Виена или туристическа програма по желание: Екскурзия „Виенска гора” - манастира „Св. Кръст”, ловната резиденция Майерлинг (където се самоубива престолонаследникът Рудолф) и Баден - живописно курортно градче в околностите на Виена - 42 лв./възрастни; 30 лв./деца до 17 г.

Екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща  в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български.

Следобед - завръщане във Виена. Свободно време. Вечеря. Възможност за посещение на концерт в двореца „Ауерсперг” (творби на Моцарт и Щраус) - цена 73 лв. на човек.  При група от над 15 човека се осигурява безплатен трансфер хотел - двореца „Ауерсперг” - хотел. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:

Закуска. Свободен ден във Виена или туристическа програма по желание: Целодневна екскурзия до манастира в Мелк и долината Вахау с разглеждане на манастира и градчетата Дюрщайн и Кремс - 42 лв./възрастн; 30 лв./деца до 17 г.

Екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български.

Бенедиктинското абатство в Мелк е най-големият манастир в Австрия, разположен на скалист хълм над Дунава. Дюрщайн е обвеяният в легенди град, в който е бил заточен Ричард Лъвското сърце на връщане от Третия кръстоносен поход, градът е запазил средновековния си център и днес е известен с производството на вино и на кайсиева ракия. Кремс e прекрасен град, живописно разположен на левия бряг на Дунава, който някога е бил най-голямото австрийско търговско пристанище. Завръщане във Виена. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:

Закуска. Свободен ден във Виена или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия до Клостернойбург - 33 лв./възрастни; 22 лв./деца до 17 г.

Екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща  в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод.

Клостернойбург е манастир - дворец, наричан с право Виенският Ескориал. Манастирът е основан през 1114 г. от Леополд III Бабенберг - Св. Леополд, светецът - закрилник на Австрия. В началото на XVIII век, император Карл VI бащата на Мария Терезия, построява императорското крило и така сградата се превръща в манастир - дворец, следвайки испанската традиция. Интериорът на двореца разкрива прекрасни колекции от мебели, гоблени,бижута, корони и други регалии на властта, църковна утвар, ръкописи, книги и пр. Тук се съхранява короната на херцозите на Долна Австрия, както и воалът на Св. Агнес, съпругата на Леополд III. Около 13:00 ч. - завръщане във Виена. Свободен следобед във Виена или туристическа програма по желание - посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ - доплащане 42 лв. за възрастни и 20 лв за деца до 17 г.  Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещената германска римска империя. Тук се намира и  т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване по маршрут Виена - Будапеща - Белград. Привечер пристигане в Белград. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН:

Закуска. Панорамна обиколка на Белград - Църквата „Свети Сава”, Площада на републиката със статуята на княз Михаил Обренович, пл. „Теразие”, Операта, Парламента на Сърбия (Скупщината), пл. „Никола Пашич”, посещение на крепостта ’’Калемегдан”. Свободно време за обяд. Около 14:00 ч. отпътуване по маршрут Белград - Ниш - София. Вечерта пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Хотел 2*/3* Възрастен в
двойна/тройна стая
Възрастен
в единична стая
Дете до 18 г.
в стая с 2 възрастни
Дете до 18 г.
в стая с 1 възрастен
18.06.2019 678 лв. 857 лв. 628 лв. 648 лв.
16.07.2019 678 лв. 857 лв. 628 лв. 648 лв.
12.08.2019 678 лв. 857 лв. 628 лв. 648 лв.
08.10.2019 678 лв. 857 лв. 628 лв. 648 лв.
03.12.2019 678 лв. 857 лв. 628 лв. 648 лв.
ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА
 
  Допълнителни услуги  Цени  
Виенската гора и манастира Св. Кръст 42 лв.
Виенската гора и манастира Св. Кръст за деца до 17 г. 30 лв.
Манастира в Мелк и долината Вахау 42 лв.
Манастира в Мелк и долината Вахау за деца до 17 г. 30 лв.
Концерт в Ауерсперг 73 лв.
Съкровищницата на Хабсбургите 42 лв.
Съкровищницата на Хабсбургите за деца до 17 г. 30 лв.
Двореца Шьонбрун 28 лв.
Клостернойбург 33 лв.
Клостернойбург за деца под 18 г. 22 лв.
Допълнителна седалка 260 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с луксозен автобус
 • 5 нощувки със закуски и вечери във Виена, в хотел 2 или 3 звезди, периферно разположен
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Будапеща, в хотел 2 или 3 звезди, периферно разположен
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Белград, в хотел 2 или 3 звезди, периферно разположен
 • Обиколка на Будапеща с екскурзовод на български
 • Обиколка на Виена с екскурзовод на български
 • Обиколка на Белград с екскурзовод на български
 • Водач - придружител от туроператора.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Обеди
 • Допълнителни екскурзии срещу доплащане
 • Слушалки по време на екскурзоводската програма (3 евро на човек);
 • Застраховка „Медицински разноски при пътуване” (доплащане 16 лв за целия престой)
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ
08.10.2019 от 698 лв. запитване
03.12.2019 от 678 лв. запитване

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • Депозит - 30% от стойността на екскурзията.
 • Заплащането на 100% от стойността на пакета се извършва съгласно условията на сключения договор.
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
При отказ от пътуване:
 • повече от 60 дни преди обявената дата на пътуването се възстановяват 100%;
 • от 59 дни до 30 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 80%;
 • от 29 до 15 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 70%;
 • от 14 до 10 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 30%;
 • от 9 до 3 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 20%;
 • под 3 дни преди обявената дата на пътуването му се задържа цялата сума от пакетната цена на организираното пътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • При тази екскурзия няма никакви ограничения за възрастта на участниците, тоест всички участници могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.
Оферта № Е254

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).