Екскурзия VIP Москва

Вид транспорт:
Самолет

Маршрут:
София - Москва - София

Продължителност:
9 дни / 8 нощувки
Информация:
самолетна екскурзия с група и водач
Специална оферта:
Отстъпка 100 лв за ранно записване до 31.12.2019!
Дата на отпътуване:06.07.
Цена от:
2250 лв.
 • Програма

 • Цени

 • Условия

Екскурзия VIP МОСКВА

Маршрут:

София - Москва - София

Период на пътуване:
06.07 -14.07.2020
 
9 дни/ 8 нощувки
самолетна екскурзия с група и водач

 
Отстъпка 100 лв за ранно записване до 31.12.2019!

ПЪРВИ ДЕН: 06.07.2020   София - Москва
Тръгване от София в 12:30ч с полет на Аерофлот. Кацане в Москва в 15:35ч, трансфер и настаняване в хотел “Комплекс Измайлово“  Нощувка.

В непосредствена близост до хотел Измайлово се намира туристически комплекс “Кремъл в Измайлово”, който се слави с необичаен архитектурен стил в изконо руски традиции http://www.kremlin-izmailovo.com/.
ВТОРИ ДЕН: 07.07.2020  Москва
След закуска, панорамна обиколка на руската столица - Московския университет; Държавната Дума, Театралния площад, Новодевическия манастир,  съвременния район - Москва Сити. Посещение на „Христос Спасител”  - най-голямата руска катедрала, символ на възраждащата се християнска Русия. Храмът на Христос Спасител е построен в знак на благодарност към бог за помощта и застъпничеството в трудните времена за Русия и преди всичко по време на войната срещу Наполеон през 1812 г. Фотостоп на панорамната площадката на „Воробьевые горы”, откъдето се открива великолепна гледка към Москва.
Посещение на  Киностудио Мосфилм — Московския Холивуд. „Мосфилм“ е най-голямата руска и съветска кинокомпания и сред най-големите кинокомпании в света. За рожден ден на Мосфилм се смята 30 януари 1924 година. За 90 години от дейността на „Мосфилм“ са заснети над 2500 филма, много от които влизат в златния фонд на световното киноизкуство и получават международни награди на кинофестивали. В различни години тук са работили много прочути режисьори като Александър Довженко, Сергей Айзенщайн, Михаил Ром, Сергей Бондарчук, Андрей Тарковски и много други.
Продължение - автобусна обзорна програма: Поклоная гора, Триумфалната арка, Кутузовски проспект, Пушкински площад, Мост на Багратион, Новия Арбат и др.
Посещение на Третяковската галерия и разглеждане на нейната ценна колекция. С 62-те си зали и 100 000 картини тази галерия притежава най-голямата колекция на руско изкуство в света. Връщане в хотела, нощувка.

По желание: Екскурзия - Най-красивите метростанции в Москва, понякога наричани "Подземни дворци".
ТРЕТИ ДЕН: 08.07.2020  Москва
След закуска, заминаване в центъра на столицата за екскурзия по Червения площад: Мавзолеят на Ленин, Църквата Василий Блажений, ГУМ, Казанската църква, Сградата на Историческия музей, Паметника на Жуков. Посещение на  църквата „Василий Блажени” - с кръглите, оцветени куполи църквата прилича на замък от приказките. Построена е по времето на Иван Грозни през 1550 г., след победа над татарите и превземането на Казанското ханство, владяно от бившата Златна орда на монголите. Днес църквата е едно от архитектурните чудеса на света. Разходка в новият парк «Зарядие».  Летящият мост в парка «Зарядие» е наблюдателна площадка над реката. Уникалното съоръжение с обща дължина - 244,4 метра представлява 70-метрова конзола без нито една опора и поддържащи конструкции, простираща се над крайбрежната алея и Москва река на височина 15 метра. Строителството на този мост струва 860 млн рубли. Оттам се открива панорамна гледка към Кремъл, реката и парка. Посещение на «Палатите на боляри Романови», това е единственият музей в Русия, който запознава посетителите с  всички страни на патриархалния живот на московските боляри от XVI-XVII в. Тук ще видите пресъздадени интериори на жилищни и стопански помещения,  мебели от това време, обзавеждане на къщи, облекло и прибори, керамични печки, сандъци, стари книги, тъкани и др. Свободно време за обяд.
След обяд в 14:30 филм 5D «Полет над Москва» - уникална екскурзия по столицата, възможност да погледнем на огромния мегаполис  от височината на птичи полет.  4416 км е общата дължина на всички московски улици и магистрали. Това е по-голямо от разстоянието Москва - Иркутск. За това пътешествие ще трябва повече от един месец! Филмът «Полет над Москва» ви позволява да направите уникално пътуване, да видите всички основни забележителности на града за по-малко от половин час!
Болшой театър е най-големият в Русия и един от най-значителните в света театри за опера и балет. За начало на театъра се смята 1776 г. Екскурзия „Болшой театър” - едно уникално театрално пътешествие, което ще Ви запознае с изключителния архитектурен паметник и символ на Русия - Болшой театър, той е проект на архитекта Джоузеф Бове. Ще се потопите в царството на операта и балета, където Чайковски за първи път представя „Лебедово езеро”, а величественият интериор с позлатени ложи, червен плюш, меки кресла, изящен таван... ще ви плени. Връщане в хотела, нощувка.
 
По желание: Уникално шоу - фолклорна програма «Удивителна Русия» с включена вечеря с голямо разнообразие на блюда и неограничено количество алкохол. На сцената ще видим  оригиналните изпълнения на най-добрите национални групи, танцьори, певци и актьори от различни региони на Русия. Голямо разнообразие на етнически костюми и народна музика ще покажат културата и автентичността на народите на Русия! Това е истинско музикално пътешествие по безкрайните простори на Русия!
Връщане в хотела.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 09.07.2020  Москва
Закуска.  Посещение на музея  на изящните изкуства „Пушкин”, един от най-богатите музеи в Москва. Музеят включва и богати колекции от древногръцки скулптури, както и творби на Рембранд, Рубенс и италиански майстори на Ренесанса. Една от най-интересните части на музея е колекцията картини, откраднати от нацистите по време на Холокоста, но в последствие попаднали в ръцете на съветските войници. Тук ще видите творби на Реноар, Ван Гог и др. Разходка по чаровните улички на Стария Арбат. Почивка за обяд / кафе. Посещение на телевизионната кула в Останкино  - най-високата сграда в Европа 540 м. Проектът е на дизайнера Николай Никитин. Името й идва от името на квартала, в който се намира - Останкино. Качване със скоростен асансьор на наблюдателната площадка на 337 м височина,  за да видите невероятната  гледка към града от „птичи поглед” . Ще се запознаете с експозицията  посветена на историята и строителството  на телевизионната кула. Тя вече 50 години се счита за символ на столицата наравно с Кремъл и Болшой  театър. Нейният силует е разпознаваем от всички. Останкино е сърцето на Руската телевизия. От тук се излъчват 20 телевизионни канали и 24 радиа. Връщане в хотела, нощувка.
ПЕТИ ДЕН:10.07.2020  Москва
След закуска, посещение на Музея на Космонавтиката и авиацията, посветен  на руската космонавтика - един от най-големите научно-технически музеи в света. Тук може да видите образци на ракетно -космическата техника, лични вещи на космонавти и конструктори, архивни документи, истински космически кораби, както и препариран двойник на кучето Лайка. Можете да се разходите в реален аналог на космическа станция. След обяд свободно време. Можете да посетите ВДНХ (самостоятелно) - Парк от съветската епоха ВДНХ (Изложение на постиженията на народното стопанство – ВДНХ от съкращението на руски). Този колосален парк от Сталиново време първоначално е построен за провеждане на селскостопанско изложение, а днес служи като съветски архитектурен музей на открито. Той преминава през големи реконструкции и впечатлява с мащаба на обектите. Във ВДНХ можете да посетите най-големия макет на Москва. Връщане в хотела, нощувка.
 
Вечерта по желание, самостоятелно: Посещение на Московския цирк  Легендарният Московски цирк на Цветния булевард (Цветной Бульвар) е един от най-старите циркове в Русия. Основан преди повече от сто години през 1880 година, той има уникална история, възпитал е ненадминати актьори, които винаги са готови да възхищават публиката със зашеметяващи номера; или цирк „Аквамарин”  на танцуващите фонтани; или най-големия цирк на планетата „БОЛШОЙ МОСКОВСКИ ЦИРК” на проспект Вернадского.
ШЕСТИ ДЕН: 11.07.2020  Москва
След закуска, екскурзия в сърцето на Русия - Московския Кремъл. Това е не само символ на държавната власт, но и величествен паметник на историята. Кремълските стени и кули са творение на италиански майстори. Периодът на строежа им започва през 1485г. и завършва през 1495г. Общата площ на комплекса е 275 000 кв.м. Ще разгледаме Александровската градина, Могилата на Неизвестния войник, ще видим смяна на почетния караул пред Вечния огън. Следва посещение на Кремъл: Ивановския площад, Цар Пушка и Цар Камбана, разглеждане на Архангелския Благовещенски събор построен през 1484 – 1489 г. В неговия интериор са се съхранили стенописи от XVI–XIX в., а в иконостаса – икони от Андрей Рубльов и Теофан Грек;  Успенската църква - главен храм векове наред на Руската държава. Тук са се венчавали Великите руски Князе и Царе. От тук са се издавали и се издават най-важните укази на страната. Ще научите за историята на Кремъл от неговото създаване до наши дни. Екскурзията на територията на Кремъл завършва с грандиозен парад на Президентския полк, който е считан за една от най-зрелищните военни церемонии, придружен от президентския оркестър. Свободно време за обяд в „Охотный ряд” – верига на най-различни ресторанти. Посещение на Оръжейната палата. Богатствата, събирани през вековете от руските царе и принцове, включват някои великолепни версии на яйцето "Фаберже" и царското облекло на Екатерина Велика и др. Връщане в хотела, нощувка.
По желание: Трансфер до речна пристан за качване на кораб за круиз по река Москва с кораб от флотилията на „RADISSON ROYAL” - 2,5 ч  () След  приключване на круиза – трансфер до хотела. Яхтите  на флотилия «Radisson Royal» са съвременни кораби оборудвани с най-новите технологии, които осигуряват високо ниво на комфорт за всички гости. Всички яхти са оборудвани с мощни безшумни двигатели и панорамни прозорци в салон-ресторанта. От борда на кораба  ще видим уникални гледки на всички основни забележителности на столицата: Кремъл, катедралата Васили Блажени и Христос Спасител, Паметникът на Петър I, небостъргачите на Москва-град. Прекарайте една незабравима вечер на круиз сред нощните светлини на снежнобялата яхта, наслаждавайки се на романтиката от пътуването по Москва-река с разкошна вечеря, с исторически гледки на града и уютната атмосфера на борда!
Маршрут: Пристан «Хотел «Украйна» - Белия дом - Кметството на Москва - Площад на Европа (Киевска гара) - Новодевичи монастир - МГУ им. М.В. Ломоносова - Стадион «Лужники» - Воробьеви планини - „Нескучный Сад”- Централен парк Горки - Кримски мост - Храм на Христос Спасител - Московски Кремъл - Собор Васили Блаженни - парк «Зарядие» - Летящя мост - Небостъргача на Котелническата крайбрежна(обръщане) - Пристан «Хотел «Украйна».
 
СЕДМИ ДЕН: 12.07.2020  Москва - Коломенское - Царицино - Москва
След закуска, свободен ден за самостоятелно разглеждане на руската столица. Нощувка.
По желание: Екскурзия ЦАРИЦИНО - КОЛОМЕНСКОЕ. (10:00 -17:00) Посещение на дворцово-парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино – величествена резиденция на руската императрица Екатерина II. Разходка с електромобили 30 миндоплащане на място около 200 руб на човек. Свободно време за обяд или разходка из красивия парк с фонтани и езера. След обяд екскурзия в  Коломенское - резиденция на великите московски князе и руски царе, известна още от 14-ти век, с включено посещение на двореца на Алексей Романов. Уникалният архитектурен ансамбъл представлява голяма художествена и историческа ценност, поради което Коломенское е включено в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994 г, наред с Московския Кремъл и Червения площад. Връщане в хотела и нощувка.
 
БОНУС! с водач на групата! 
21:00 – 23:00 ПО ЖЕЛАНИЕ посещение на вечерно светлинно шоу с фонтани - една феерия от цветове, светлини, музика и водни пръски! Фонтанът в Царицино е най-големия фонтан в Москва (предвижване самостоятелно с метро)
ОСМИ ДЕН: 13.07.2020  Москва
След закуска, свободен ден за самостоятелно посещение на различни музеи, Московския аквариум, океанариум, планетариум, московски зоопарк и др. Нощувка.
 
По желание:  09:00 -12:00 Екскурзионна програма „Москва-сити” – разходка по мост „Багратион” – издигнат от бетон и стъкло, носещ името на руския пълководец Багратион и Деловия център – известен със своите сгради и небостъргачи с уникална архитектура, всяка от които със собствено име. Кулминацията на екскурзията завършва с изкачване със скоростен асансьор с 8 м/cек до 89 етаж на легендарната „Кула Федерация Изток”. „Кула Федерация“ е комплекс от два небостъргача в Москва, е най-високият небостъргач в Европа – с височина 374 м. От наблюдателната площадка „PANORAMA 360”  ще имате възможността да разгледате Москва от птичи поглед.
Входната такса включва: посещение на наблюдателна площадка (неограничено време), посещение на фабрика за сладолед с дегустация (неограничено количество), проекционно шоу за историята на Москва, развлекателна програма за деца, 1  професионално фото с панорамен вид на Москва– за спомен!

Можете да посетите Еко ресторант, можете да участвате в кулинарен майстор-клас с професионални готвачи!
Забележка: 09:00 – 12:00 с българки гид и самостоятелно след това.
ДЕВЕТИ ДЕН: 14.07.2020  Москва - София
Ранен трансфер за летище Шереметиво и отпътуване в 08:20 ч. с полет на Аерофлот  SU 2060 за София. Кацане в София в 11:35 ч.  Край на програмата.
Отстъпка 100 лв за ранно записване до 31.12.2019!
НАСТАНЯВАНЕ
ПАКЕТНА ЦЕНА
Възрастен в двойна стая 2 350 лв / 2 250 лв

За трима възрастни препоръчваме двойна и единична стая!
ОТСТЪПКА  за  дете до 12 г  - 100 лв от пакетната цена!
Настаняване на дете до 12 г с двама възрастни на допълнително легло в двойна стая. Допълнителното легло е разтегателен диван или сгъваемо походно легло.


 ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет София - Москва – София с директен полет на Аерофлот с чекиран багаж до 23 кг,
  ръчен багаж до 10 кг;
 • Летищни такси 230 лв към 10.10.2019 ( подлежат на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
 • Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
 • 8 нощувки +7 закуски на блок маса в  “Комплекс Измайлово“/стандартни реновирани стаи в Москва;
 • Панорамна обиколка на Москва с посещение на Червения площад, катедралата Васили Блажени
  и храма на Христос Спасител;
 • Пешеходна обиколка на Кремъл с посещение на Успенска, Архангелска, Благовещенскацъркви;
 • Посещение на  Киностудия Мосфилм - „Московският Холивуд”
 • Разходка в новият парк «Зарядие»;
 • Филм 5D «Полет над Москва»;
 • Екскурзия „Болшой театър”;
 • Посещение на Оръжейната палата;
 • Посещение на Третяковската  галерия;
 • Посещение на «Палатите на боляри Романови»;
 • Разходка по чаровните улички на Стария Арбат;
 • Посещение на музея  на изящните изкуства „Пушкин“
 • Посещение на телевизионната кула в Останкино;
 • Посещение на Музея Космонавтиката и авиацията (10:00 – 13:00)
 • Всички входни такси за посещаваните обекти по програмата;
 • Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовод;
 • Обработка на документи за руска виза;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Водач от България по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро;
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Туристическа руска виза -120 лв за български граждани;
 • Доплащане за единична стая - 220 лв;
 • Допълнителни екскурзии
  • Екскурзия Най-красивите метростанции в Москва (при мин. 10 човека), 10 €/ 196 лв. на човек;
  • Вечеря с руска национална кухня и фолклорна програма «Удивителна Русия» 19:30 - 21:30  (при мин. 15 човека), 55 € / 108 лв. на човек;
  • Екскурзия до Царицино и Коломенское с посещение на двореца на Алексей Романов с включени трансфери, с водач / с български гид  (при мин. 15 човека) - 90 лв;
  • Изкачване на небостъргача в Москва-СИТИ, наблюдателната площадка „PANORAMA 360” с включен трансфер до Москва-СИТИ (09:00- 12:00), с водач / с  български гид  (при мин. 15 човека)- 45 €/ 88 лв.;
  • Посещение на Московски цирк или театър (по желание, самостоятелно) Информация при запитване.
  • Круиз по река Москва с кораб от флотилията на „RADISSON ROYAL” (Главна палуба/ Основна  зала), 2,5 ч (19:00 - 21:30) с включени трансфери, с водач / без гид (при мин. 15 човека):
   • 1 варинат /без вечеря, (Възр. 35 €/69 лв. , Дете 30 € /59 лв.)
   • 2 вариант/ с включена вечеря при група мин. 10 човека, Възр. 150 € /294 лв.
   • деца до 5 г - безплатно, ако детето не заема отделно пасажерско място.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 70 г. - 25 лв.
 • Разходи за лични нужди.
 • По желание Сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката - Моля консултирайте се с наш представител;
 • По желание Включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка - Моля консултирайте се с наш представител;
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
 • Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
 • Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лева на човек;
 • Доплащането до: 30-35 дни преди дата на тръгването;
 • Най-късно 40 дни преди дата на отпътуване  предоставяне на всички необходими документи за получаване на руска виза.
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
 • В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
  • При анулация до 90 дни преди датата на пътуване - без неустойка;
  • При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуване се удържа в размер на внесения депозит;
  • При анулация от 44 до29 дни преди дата на пътуване - 50 % от общата стойност на пътуването;
  • При анулация от 30 дни или неявяване на полет - неустойка 100% от общата цена на пътуването.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет.
 • Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща с задължително уведомяване по телефона.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
 • Виза - стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център - 120 лв. Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане в България, в който има не по-малко от 2 чисти (празни страници) за визи + 1 брой цветна снимка, паспортен формат - 3,5x4,5 см на бял фон, на гланцова фотохартия, лицето да заема 70-80% от снимката, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н. (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта);
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Допълнителни мероприятия се заявяват и се заплащат в България.
 • Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 20/ 15 туристи(при група от 20 до 24 туриста се доплаща - по 200 лв на човек).
 • В случай, че този брой не бъде набран най – късно 30-35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.
 • Смяната на хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна  промяна на  програмата;
 • Медицински изисквания: Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Часовете на полетите са в местно време.
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
Оферта № Е155

Важно! Туристическа агенция Александър Тур предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. Александър Тур предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, Александър Тур Къмпани има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на Александър Тур Къмпани ООД или по имейл, както и в офисите на оторизираните агенти. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на Александър Тур Къмпани ООД в писмен вид, както и в офисите на оторизираните агенти.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).